Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dina
Originally posted by Frey
Interesantno je da je u originalnoj verziji taj Dragon muškog roda. Zapravo, u pitanju je gay zmaj. I to je poznata stvar. Osim kod nas gde je sinhronizovan ženskim glasom kao aždaja, a ne zmaj.
Uvek sam volela taj crtani... ali sad mi je ovo malo pokvarilo... Koji bezobrazluk da izvrnu pricu i da zmaja premetnu u azdaju i daju mu zenski glas... Ne verujem da je to slucajno
Znaš kako, ja sasvim dobro vidim simboliku filma u slučaju da je aždaja žensko.

Aždaja predstavlja novo-zadevojčenu ženu. Običaj je da vitez oduzme devojci nevinost (borba). Ostatak naroda jedva čeka borbu, koja predstavlja venčanje i posle njega oduzimanje nevinosti. (iz nekog razloga neudata nevina žena predstavlja opasnost za njihov sistem vrednosti).

Dečak ne zna ništa o venčanjima i seksu, i zato konsultuje enciklopediju, u kojoj aždaja i vitez izgledaju sasvim različito nego u stvarnosti (idealizovana slika muške i ženske lepote u medijima koja se natura deci).

Koplje predstavlja vitezov penis kojim penetrira u aždaju i ona prestaje da bude strašna aždaja. (dečak pokazuje viršlu na viljušci: "ser Žile ima isto ovakvo koplje, samo mnogo duže")

Aždaja se plaši penetracije ("Neću, neću, to će boleti").

Dok se ne pomene borba (tj. seks), aždaja sasvim fino prihvata ideju prosidbe i ugovaranja venčanja (čajanka na kojoj jedu sendvič sa džemom i piju čaj; dečak kao "best man" tj. kum ide sa ser Žiletom da prose devojku).

Ubeđivanje aždaje da je venčanje lepa stvar: "Trube se čuju, aždaja stiže, na svetlosti sunca krljušt joj zaslepljujuće blista. O, vi mi laskate. Ne, ne, draga moja, cvećem vas zasipa gospa najlepša" (deveruše tj. flowergirls razbacuju cveće).

Na kraju filma svi su zvanice na svadbi, sede oko stola, jedu i piju. Sada udata aždaja svečano obećava da više neće zavoditi muškarce i time izazivati nemir u društvenom poretku.
Korisnikov avatar
By Dina
Jukie,
da, meni se nije cinilo da crtanom nesto fali... simpatican je i u ovom izdanju. Ali ako je tako sto Frey kaze onda ova nasa verzija nije pravi sadrzaj, niti onda ima one poruke koje je taj koji je pravio crtani hteo da posalje. Promenili su verovatno sa ciljem da se ne pojavi gay zmaj da negativno ne utice na decicu :drama:
Korisnikov avatar
By Sunce
Obozavam azdaju i cesto koristim recenice: "Ko mi je kriv kad ne drzim jezik za zubima", "Sutra cu se tuuuci, sutra cu se tuuuci, ko mi je kriv kad ne drzim jezik za zubima", "Gospode, dzem!". :zongler:
Korisnikov avatar
By Manon
jukie, kava prica. Svaka cast. Nikad se toga ne bih setila

...

patak Daca(suska): jadan Dusko! bilo je on ili ja. Nisam mogo podmetnuti sebe

opet Daca: znam da sam djubre, al sam makar ziv!!!

ima li ovoga na you tube???
Korisnikov avatar
By *deni*
Azdaja :

" Ooooo, decak !!!!
Nemoj da me gadjas kamenjem i prskas vodom, ne volim takve stvari ! "

:smeh:
Korisnikov avatar
By Marvin
Kad smo kod citata, meni treba onaj kada Sofronije ćuti. Pa objašnjava da je mogao da umre koliko je ćutao.

Zna neko? :trep:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!