Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Stanwik
Otvoren 14. Festival autorskog filma
Izvor: Beta |
26. novembar 2008. 20:42:33

BEOGRAD, 26. novembra 2008. (Beta) - Festival autorskog filma, na kojem će ove godine biti prikazano oko 60 ostvarenja autora iz dvadesetak zemalja, otvorila je večeras u Dvorani Kulturnog centra Beograda glumica Anica Dobra. "Kada u ovom svetu, u kojem vladaju komercijalne vrednosti i novac, kao glumica dobijete ponudu da radite u autorskom filmu, onda to za vas predstavlja izuzetnu čast. Autorski film odiše originalnošću i novim pogledom na svet", rekla je Anica Dobra na otvaranju festivala. U glavnom programu 14. Festivala autorskog filma biće prikazano 19 ostvarenja, u izboru reditelja Stefana Arsenijevića i Srdana Golubovića, a najboljem će biti dodeljena nagrada "Aleksandar Saša Petrović". Ove godine to priznanje ima i novčani deo u vrednosti od 7.000 evra, zahvaljujući daru Branke Petrović, supruge reditelja čije ime nagrada nosi. O pobedniku festivala odlučivaće žiri u sastavu: scenarista Gordan Mihić (predsednik), producent iz Hrvatske Boris Matić i mađarski reditelj Ferenc Torok. Festival večeras otvara film "Glad" reditelja Stivena Mekvina iz Velike Britanije, priča o aktivisti IRA-e, koji štrajkuje glađu zbog loših uslova u zatvoru u Severnoj Irskoj, u kojem je zatočen. Među filmovima u takmičarskom programu su i hrvatski "Kino Lika", u režiji Dalibora Matanića, "Snijeg" Aide Begić iz BiH, tursko ostvarenje "Moj Marlon i Brando" Huseina Karabeja, kazahstansko-ruski "Tulpan" u režiji Sergeja Dvortevoja i islandski "Venčanje u beloj noći" u režiji Baltazara Kormakura. Beogradska publika biće u prilici da pogleda novu, izmenjenu verziju ostvarenja "Snimanje u Palermu", koje je premijerno prikazano ove godine na filmskom festivalu u Kanu. Za nagradu "Aleksandar Saša Petrović" takmičiće se i filmovi "Prismotra" Dženifer Čembers Linč, "Revanš" u režiji Geca Špilmana iz Austrije, "Čiko" reditelja Ozgura Jildirima, tursko-nemačku koprodukciju "Pandorina kutija" u režiji Jesima Ustoglua, francusko-švedsku koprodukciju "Odrastanje" i drugi. Van konkurencije biće prikazani srpsko-mađarski film "Peščanik" u režiji Šabolca Tolnaija i animirani film "Valcer s Baširom" izraelskog reditelja Arija Folmana. Prateći program ovogodišnjeg festivala obuhvata više od 40 filmova u pet selekcija: omaže reditelju Živojinu Pavloviću i francuskom filmskom teoretičaru i kritičaru Andreu Bazenu i ciklus španskog horora, angažovanih dokumentaraca i muzičko-biografskih filmova.

http://www.faf.rs
Korisnikov avatar
By Manon
uopste nisam u toku :(
Jel neko bio, gledao nesto???
Korisnikov avatar
By Stanwik
Ja sam gledao Madonin rediteljski debi "Prljavstina i mudrost" i mogu ti reci da je film sasvim OK!!! Svi smo se ostrili da demonstrativno napustimo halu posle 15. minuta ali umesto toga svi su ostali na mestima i skoro svi su bili blago odusevljeni. Naravno, nametnulo se pitanje da li je film uopste Madona radila.

Takodje cu pogledati "Valcer sa Basirom", "Odrasli" nesto iz retrospektive Zivojina Pavlovica.
Korisnikov avatar
By Manon
Mozda "Budjenje Pacova". Mislim da je 29. na programu. Ne mogu da se setim da li sam gledala taj film
Korisnikov avatar
By Sunce
"Peščanik" Sabolča Tolnaija. I dalje sam pod utiscima filma. Podsetio me je na Tarkovskog, tacnije - na "Ogledalo".
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by j::s
Naravno, nametnulo se pitanje da li je film uopste Madona radila.
m' jok

to je reditelj uradio za par sniffa

a screener je prodat za jos manje

:freddy:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!