Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Slika

Prvi gay poljubac datira još iz drevnog Egipta

Freska u drevnoj egipatskoj grobnici prikazuje intiman zagrljaj između dva muškarca, mogla bi biti prvi zabilježen prikaz otvoreno homoseksualnog para.

Teorija je iznijeta na međunarodnoj konferenciji na Sveučilištu Wales na kojoj se razgovaralo o značenju groba koji datira otprije 4000 godina.

Zajedno i u smrti

Sugestija da su dva muškarca, nazvani Niankhkhnum i Khnumhotep, imali podršku društva za svoju vezu, mogla bi dovesti do toga da grobnica postane ultimativno odredište za gay medene mjesece, barem britanskih homoseksualnih parova kojima je od nedavno dopušteno ozakoniti vezu. Arheolozi su još od 1946., kada je u nekropoli Saqqara na zapadnoj obali Nila otkrivena grobnica, zbunjeni odnosom dvojice muškaraca. Naime, iznimno je rijetko da su dva muškarca istoga statusa zajedno pokopana u egipatskoj grobnici. Ranije opljačkana grobnica sadrži nekoliko freski na kojima su muškarci prikazani kako se drže za ruke, a ponekad su i zagrljeni. Na dvije slike prikazani su tako da im se dodiruju nosevi, što je u egipatskoj umjetnosti toga doba bio najintimniji mogući prikaz jer upućuje na ljubljenje. Supruge i djeca muškaraca smješteni su u pozadinu freski. Na jednoj, gdje su dva muškarca prikazana na posljednjoj večeri, onoj prije prelaska u vječni život, Niankhkhnumova žena je prežbukana rukama umjetnika koji je dekorirao grobnicu. Khnumhotepove žene na toj freski uopće nema.

Freska prikaz krvne veze?

Hijeroglifi otkrivaju da su dva muškarca bili faraonovi manikeri, no ništa ne otkrivaju o prirodi njihove veze. Greg Reeder, egiptolog iz San Franciska, izjavio je The Sunday Timesu kako vjeruje da su Niankhkhnum i Khnumhotep na freskama prikazani u pozama koje su inače rezervirane za supružnike, što se vjerojatno može objasniti njihovom homoseksualnošću. Njegovi oponenti pak vjeruju kako freska možda prikazuje krvnu vezu. /jutarnji list/
http://gayok.mojblog.rs/p-prvi-gay-poljubac-/15344.html
Korisnikov avatar
By ns.happy
ovo je dokumentovano, ako nemas pecat iz opstine, kao da se nisu ljubili ;)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by ns.happy

Hijeroglifi otkrivaju da su dva muškarca bili faraonovi manikeri,

:giggle: say no more, say no more.....

izvinjavam se, nisam mogla da odolim...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ma mora da su u rodu....imali su oni incest kao praksu da se odrzi kraljevska loza....mozda su je imali i da se odrzi tajna manikirskog zanata.....

..nisu oni hteli....naterali ih...:D
Korisnikov avatar
By ns.happy
jbt, ti bas imas poganu mastu :lol:
inace ja verujem da se u to doba taj manikerski zanat smatrao delom hirurgije, petljali su sa nozevima i sl. nisu to kao danasnja zanimanja. poput nekad berbera koji su pretece danasnjih hirurga, danas imas te usluge u frizerskom salonu - gde sada dominantno mesto zauzimaju stereotipne gay osobe...
Korisnikov avatar
By Modesty
Lijepa tema.
Homoseksualizam postoji od kad je svijeta i vijeka,točnije od kad se Adam i Eva ogriješiše(nemoj da vas buni moj teološki pristup,zna se da sveci ne hodaju zemljom,nema bezgrešnih)

Manikirstvo,masaže i drugi tretmani tijela,kože i kose,postoje od prvih civilizacija.Vavilon,Mesopotamija......

Obožavam Aleksandra Makedonskog i Bred Pita ;)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Samo mi nesto nije jasno...

... u to vreme su alati bili teski, sve se radilo uglavnom rukama,
tako da je manikiranje bilo dostupno samo onima koji nisu nista
radili konkretno :D to jest vladarima .. zar ne?

Jer sto bi prost seljak, seljanka manikirao nokte, kad mora da drzi
plug, da tese kamen?
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Andjelika
Samo mi nesto nije jasno...

... u to vreme su alati bili teski, sve se radilo uglavnom rukama,
tako da je manikiranje bilo dostupno samo onima koji nisu nista
radili konkretno :D to jest vladarima .. zar ne?

Jer sto bi prost seljak, seljanka manikirao nokte, kad mora da drzi
plug, da tese kamen?

Jbt,pa seljaci su od skora počeli da se tako sređuju i to samo oni koji više ne rade na imanju i imaju novaca.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa da, danas postoje moderni traktori sa satelitskom navigacijom,
a doticna, doticni, imanikirisana samo sedi, slusa mjuzu, chatuje
i voza se istim...

... eto kakvo je vreme doslo

.. a to znaci vise posla za taj drevni zanat..

Evo sad gledam u svoje ruke i kapiram da je krajnje vreme da nesto uradim po tom pitanju..
Korisnikov avatar
By Zonche!
Bas je nekako....romanticna slika...ili sam ja samo prso
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Superstar!
Bas je nekako....romanticna slika...ili sam ja samo prso
Jeste stvarno, ja se razdusevio! :drama: :love:

Egipat je vecita tajna.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Andjelika
E sad, ko da se pre egipcana nije niko ljubio !

:shmi:
e, da. odnosno, k'o da i pre Egipcana nije bilo mushko-mushkih seks. odnosa...
kladim se da su se i u paleolitu najraniji predstavnici homo sapiens sapiens-a (a vrlo verovatno i vrsta prachoveka pre njih) homoseksualno ljubili i tucali i to u isto vreme obezbedjujuci produzetak vrste heteroseksualno (samo shto shvatljivo nema niti moze biti svedochanstava s kojima stoposto mozemo utvrditi da su imali homoseksualne odnose, jer homoseksualni odnosi ne ostavljaju poroda za sobom, no to nikako ne znachi da nisu imali homoseksualne odnose). Najozbiljnije se kladim da je ljudska vrsta originalno izrazito biseksualno orijentisana, tek kasniji heteroseksizam i homomrznja koji su narochito isforsirani zloupotrebom i krivim interpretacijama Abraham-ovskih religija su drakonskom nepravdom i nasiljem umanjili iskonski ljudski seksualni pluralizam ljudske vrste, tako da se pre moze postavljati pitanje "kako i shta je uslovilo to da su heteroseksualci postali u ovolikoj vecini?", umesto glupih heteroseksistichnih pitanja "kako nastaju homoseksualci, shta ih ulovljava...."

Lepa freska i lepa tema!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
da, sve tetke arheoloskinje zagraktale u glas

ali imati u vidu da zagrljaj u antickim likovnim predstavama najcesce = zastita klijentskog tipa ili bliska saradnja

monumentalno slikarstvo ima politicku i propagandnu svrhu, nije za ukras ni za uspomenu

mozda najbolji primer tetrarsi:

Slika
(danas u veneciji, oridjinale iz carigrada, ukrali krstasi)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by AngraMaina
ali imati u vidu da zagrljaj u antickim likovnim predstavama najcesce = zastita klijentskog tipa ili bliska saradnja
da, narocito klijentska saradnja. :) ja tebi sex, ti meni pare. :lol:

nisam mogao da odolim.

nego, pitanje je ko je to tako interpretirao i zasto....
Korisnikov avatar
By ns.happy
(danas u veneciji, oridjinale iz carigrada, ukrali krstasi)
venecijanci su poznati lopovi... celu crkvu su ukrali...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!