Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Organizatori dodele Oskara saopštili su u utorak, 15. januara spisak devet filmova koji su ušli u uži izbor za nagradu Američke filmske akademije, za najbolji strani film, a među njima je i srpski film "Klopka" Srdana Golubovića.

Imena pet filmova koji uđu u najuži izbor znaće se 22. januara, kad budu saopštene nominacije, a Oskari treba da budu dodeljeni 24. februara na ceremoniji u Kodak teatru u Holivudu.

Pored "Klopke" u trci za Oskara za najbolji strani film su i austrijski 'The Counterfeiters', brazilski 'The Year My Parents Went on Vacation', kanadski 'Days of Darkness', izraelski 'Beaufort', italijansko ostvarenje 'The Unknown', zatim film 'Mongol' iz Kazahstana, 'Katyn' iz Poljske i ostvarenje '12' ruskog reditelja Nikite Mihalkova, koji je trenutno gost Kustendorf filmskog festivala.

Na konkurs Američke filmske akademije za najbolji dugometražni film van engleskog govornog područja bilo je prijavljeno 63 kandidata. Na konkurs su mogla da se predaju ostvarenja koja su produkciono završena i komercijalno bioskopski prikazana u periodu od 1. oktobra do 2006. do 30. septembra 2007. godine.

Film "Klopka" snimljen je u koprodukciji "Baš Čelika" iz Beograda, "Mediopolisa GMBH" iz Lajpciga i "Uj Budapest Filmstudio" iz Budimpešte, prema scenariju Meline Pota Koljević.

Glavne uloge u filmu tumače Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra, Predrag Miki Manojlović, Marko Đurović, Bogdan Diklić, Vojin Ćetković i Vuk Kostić.

Radnja filma “Klopka” prati običan beogradski mladi bračni par. Mladen i Marija su podstanari kao i mnogi drugi. Radost nalaze u desetogodišnjem sinu Nemanji.

Marija je nastavnica u školi, a Mladen građevinski inženjer u državnoj građevinskoj firmi i veruju da će bolji dani uskoro nastupiti… Njihov svet se ruši kada, posle iznenadnog srčanog napada, otkriju da Nemanja ima retku bolest.

Operacija u stranom medicinskom centru je neophodna. Lekarska intervencija i put koštaju 30.000 evra. Taj novac moraju da pronađu veoma brzo, jer svaki sledeći Nemanjin napad može biti sve opasniji.

Otkrivaju da je to suma novca koju ne mogu da sakupe. Banke odbijaju da im daju zajam, a prijatelji nemaju dovoljno. Mladen i Marija daju oglas u novinama, tražeći novčanu pomoć za operaciju.

Posle nekoliko nedelja razočaranja, jer novca na računu nema - misteriozni čovek se javlja na oglas.

On Mladenu daje suludu ponudu – daće mu ceo iznos, ali zauzvrat Mladen mora da ubije izvesnog biznismena kriminalnog profila.

Film “Klopka” premijerno je prikazan na festivalu u Berlinu, a dobitnik je nagrada na brojnim domaćim i stranim festivalima. “Klopka” je otvorila i Fest 07.

Producentska kuća "Baš Čelik" prošle godine je dobila ponudu za otkup prava za snimanje američke verzije ovog filma a pregovori su još uvek u toku.

Ko će osvojiti Oskara ove godine?

Preuzeto sa sajta B92.
Korisnikov avatar
By Egon
uuuuuuuu ... najs ...

:D drago mi je ... veoma ...

dodushe .... za kratki film pre dve godine je bio nominovan i
Stefan Arsenijević sa Atorzijom ( koji je dodushe
izvukao i Zlatnog Medveda)

i to ovde apsolutno niko nije ni primetio ...

ni na vestima nije bilo ...
Korisnikov avatar
By avalon
Uuuuu...ovo je zanimljivo...Nema rumunskog filma "4 Months, 3 Weeks and 2 Days"...a ni francuskog "Persepolis". :kokice:
Korisnikov avatar
By Paki
Nema ni argentinskog "XXY" ... :placko:
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by Paki
Nema ni argentinskog "XXY" ... :placko:
Ih...taj se nesto nije dobro ni kotirao medju potencijalnim kandidatima za ulazak u top 5.
Korisnikov avatar
By Paki
:vatrica: ... Ulažem protest!

Goreće u paklu ti nesretnici i neznalice! :deda:
Korisnikov avatar
By avalon
Pakita...eskuliraj :lizalica:
Cisto sumnjam da ce i ovaj nas film da udje u prvih 5 :povez:
Korisnikov avatar
By Paki
Pa... nešto se i ne sekiram oko "Klopke"... al' mi baš žao zbog "XXY"... :sigh:
Korisnikov avatar
By V25
"The Unknown" je remek-delo. Pre par meseci sam otvorio temu u tom filmu, jer sam ga zapravo znao pod nazivom "The Unknown woman".
Korisnikov avatar
By avalon
Tornatore uvek pravi dobre filmove :smokin:
Korisnikov avatar
By V25
Jedino što trenutno ide u prilog našem kandidatu jeste to što nema političku tematiku, a samim tim se izdvaja od ostatka iz te grupe, makar iz većine. A Akademija ima običaj da ubaci poneki film koji štrči od većine.
Korisnikov avatar
By avalon
Kako mislis da nema politicku tematiku? :roll:
Korisnikov avatar
By V25
Nisam lepo definisao. Ako je ono što sam na imdb-u video tačno, onda se većina bavi ratnom temom, stoga sam to svrstao pod "politiku".
Korisnikov avatar
By avalon
Ma svi se oni bave politikom na neki nacin...i najmanje je ima u kazahstanskom filmu "Mongol".
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Egon
uuuuuuuu ... najs ...

:D drago mi je ... veoma ...

dodushe .... za kratki film pre dve godine je bio nominovan i
Stefan Arsenijević sa Atorzijom ( koji je dodushe
izvukao i Zlatnog Medveda)

i to ovde apsolutno niko nije ni primetio ...

ni na vestima nije bilo ...
bilo na b92, cak su i pustili taj film premijerno
Korisnikov avatar
By Morpheus
Valjda ce i nas film dobiti oskara....vreme je
Korisnikov avatar
By avalon
Eeee ti moj. Brazil ceka Oskara vec decenijama :lizalica:
Korisnikov avatar
By avalon
Naravno...Mi smo na nivo jedne njihove mesne zajednice :D
Korisnikov avatar
By V25
I pored toga što je "Klopka" odličan film, i povrh svega naš, navijam za "The Unknown".
Korisnikov avatar
By Frey
Za šta je to nominovan XXY??
Korisnikov avatar
By Paki
Pa nije nominovan (za film van engl. gov. područja), u tome i jeste problem, pa ja sad kao protestujem...

:protest:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!