Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Prvo-svestan sam da je ovo tema za folder putovanja ali posto je taj folder jako slabo posecen zamolio bih moderatore da bar dan/dva ostave ovu temu u Kaficu kako bih dobio neke odgovore...hvala unapred :trep:

LM...nakon nekih 15-tak godina letovanja u HR i 2-3 letovanja u Crnoj Gori odlucih se ove godina za letovanje u Grckoj.
Posto nisam nikada bio u Grckoj zanima me u koje mesto bi me vi koji ste bili savetovali da odem?
Agencije uglavnom nude aranzmane za severni deo Grcke znaci Halkidi (Polihrono, Hanioti, Perfohori) zatim za ostrvo Tasos i Krf kao i Paraliju i Olimpik beach....medjutim meni je za oko zapalo jedno malo mestasce na samom zapadu Grcke PARGA :love: koje po opisu i slikama ima ocuvani stari mediteranski duh Grcke, nije jedno od onih mesta za masovni turizam i nisu svi gosti iz Srbije kao na Halkidikiju vec su vecinom Italijani a Britanci sto mi skroz odgovara ali to sa sobom na zalost donosi i nesto vise cene u lokalima i restoranima :( .

Zamolio bih ako je neko bio u Pargi za utiske ali i ostale za generalne utiske o letovanju u Grckoj (kvalitet smestaja u studio-apartmanima, cene, nocni zivot i slicno).

GRADIC PARGA U GRCKOJ-MOJ FAVORIT i verovatna destinacija za letovanje ove godine :love:
Slika
By ~ Le Saint X ~
ma, neko ostrvo...bilo koje...

ja en volim more, suncanje i td....

ali..kada bih se odlucivao...neko ostrvo...
i to bez ikakve civilizacije
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ok...a iskustva sa smestaj u tim povoljnim studio-apartmanima u Grckoj?
Meni je malo sumnjivo to da 200 e kosta smestaj za 10 dana + put :lukavi:
Ne ocekujem neki luksuz ali ocekujem pristojan smestaj i da li se isplati doplatiti 100 e za polupansion ili je bolje za te pare jesti u gradu?

Ja bih isao preko Argusa?
Korisnikov avatar
By sofia
cena jeste ta,smestaj je vise nego pristojan i bolje je jesti u gradu :marinac:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Nemam pojma :neznam: ako treba da se uklapa u 10-20 evra razlike, onda necu ni da idem.
Uvek potrosim vise nego sto platim smestaj :lol: :kesa:
kad su bahanalije nek bude do kraja
et toq! :snob:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Razumem i ja racunam da cu ako platim samo smestaj i put 200e potrositi jos toliko tamo za klopu i bahanalisanje po gradu :D
Iako planiram da ponesem nesto >vojnicke klope< sa sobom iz Srbije.

Koliko se putuje vremenski busom...nadam se da nije bas 20 sati voznje? :(

I jel iko ovde bio u PARGI?
Korisnikov avatar
By ns.happy
hehehe, predlazem solun, eya me je tako nasmejala do suza kad sam joj poslao poruku iz barselone nesto tipa ''evo me u najlepsem gradu na svetu'' a ona mi odgovara ''u solunu?'' mrtva ozbiljna... :roflmao:
Korisnikov avatar
By starky
Ja sam bila na Krfu sa devojkom i bilo mi je savrseno...zadovoljava sve ukuse...ove godine idemo na Krit pocetkom jula...:D
Korisnikov avatar
By doktor_NS
Ja sam bio na Tasosu pre dve godine i bilo je super.Ove godine idem na Krf i nadam se dobrom provodu ! Nudili su mi Pargu u agenciji,cuo sam da je lepo,ali mislim da na Krfu ima vise toga da se vidi,jer zelim da obidjem celo ostrvo.
Ako zelis vise da saznas o Pargi idi na forum www.putovanja.info
Korisnikov avatar
By Paki
Leptokaria (par desetina km južno od Paralie) je mini-Mikonos bar prema izvješću ljudi koji su je posetili poslednjih godina :) ... A tamo sam sa mojima, inače, bio redovan od '85. do '91..... i onda, vidi vraga, te '91. skontao da mi se diže na dečake... :lol:
Korisnikov avatar
By greek_lover
Parga je divan gradic samo dosadan do zla boga! Krf ili Leptokarija, preporucujem! :cvece:
Korisnikov avatar
By garfild
L, :) sve informacije mozes naci na putovanju.info ...
Tvoj izbor mi se dopada, iako bih ja mozda pre isao na Krf (Ipsos) iako
mislim da je Parga preslatko ribarsko mesto ... neobicno, drugacije ... Ono o cemu treba da vodis racuna je Jonsko more...
Jonsko more je znatno hladnije, u avgustu je najbolje da ides jer je tada more najtoplije, (ako si se odlucio za ovo mesto) iako i tada vreme zna da iznenadi ...

Ja bih isao preko Argusa?

Definitivno idi preko Argusa! Jedino sto je veca verovatnoca da ces morati da krenes iz Bg :( , a ne iz Ns (jer Parga i nije toliko popularna, i ljudi idu na standardna mesta: Halkidiki, Tasos, Paraliju...)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hvala svima na savetima na www.putovanja.info sam nasao puno postova ljudi koji su bili u Pargi i svi kazu da je tamo predivno.

Znam da je to malo mesto i da nocni zivot nije intenzivan ali meni i treba da odem 10 dana da se odmorim i od posla i od izlazaka i od gradske guzve....a ovaj mali gradic po opisu pruza sve to.
Naime on se potpuno razlikuje od Halkidikija i svih naselja na severu Grcke koja odlikuje masovni turizam, Parga ima sacuvan stari taj mediteranski duh i oni koji su bili tvrde da podseca na male gradice u Dalmaciji :love:
Ja volim da kada letujem dozivim neku promenu i vidim nesto novo a na severu Grcke i ostrvima je sve puno nasih ljudi tako da imam osecaj da bi tamo bilo kao da sam otisao na novosadski strand ili adu ciganliju dok je Parga nesto sasvim drugo.Gradic je pun starih kuca iz doba mletacke republike sa uskim ulicama poplocanim kamenom, okruzen je stoletnim maslinjacima i nekako je usushkan u gustoj borovoj sumi kao da zeli da se sakrije od ostatka sveta i civilizacije...a to za mene ima posebnu draz.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by garfild
L, :) sve informacije mozes naci na putovanju.info ...
Tvoj izbor mi se dopada, iako bih ja mozda pre isao na Krf (Ipsos) iako
mislim da je Parga preslatko ribarsko mesto ... neobicno, drugacije ... Ono o cemu treba da vodis racuna je Jonsko more...
Jonsko more je znatno hladnije, u avgustu je najbolje da ides jer je tada more najtoplije, (ako si se odlucio za ovo mesto) iako i tada vreme zna da iznenadi ...

Definitivno idi preko Argusa! Jedino sto je veca verovatnoca da ces morati da krenes iz Bg :( , a ne iz Ns (jer Parga i nije toliko popularna, i ljudi idu na standardna mesta: Halkidiki, Tasos, Paraliju...)
Gde si ti Garfildu bre-bre?
Nismo se culi 100 godina...jesi otisao na kraju sa svojim dechkonjom u Budapest...javi se na u2u ako hoces da se malo ispricamo opet :)

Lm isao bih preko Argusa svakako jer su oni nas najveci tour-operator a to da idem iz BG-a mi nije problem.
Cuo sam da je Jonsko more nesto hladnije ali pocetkom 7-mog meseca kada bih ja isao je vec uveliko leto tako da ne verujem da bi to bio problem.
Inace ljudi koji su navikli da letuju na severu Grcke, Crnoj Gori ili Turskoj su se navikli na toplo more pa im Jonsko more deluje jako hladno medjutim ja licno volim da more bude nesto svezije a ne da kao u Turskoj bude bukvalno mlako da nemozes ni da se rashladis.A i ako u Grckoj bude neki toplotni talas sto je kod njih cesto pa temperatura napolju bude 40 stepeni ne verujem da ce mi smetati nesto hladnije more.
Korisnikov avatar
By garfild
Originally posted by Lakiboy_ns
Gde si ti Garfildu bre-bre?

[/quote]

Tu sam :) L :) Pratim forum, ... tvoje komentare... :) misljenja ...
Ti Imas bas dobru memoriju :)

he he Znas, nisam se ni malo iznenadio kada sam procitao da si odabrao Pargu za letovanje, odmor, otkrivanje (novih) lepih, ne toliko popularnih ( jos uvek ) mesta...

Mislim da ces uzivati i da je Parga zanimljiv izbor :)
Iskoristi priliku da to mesto dobro upoznas, idi na izlete (koje organizuje ne samo Argus vec i lokalne agencije ) i bice ti super...

a slike i svoje utiske ces sa nama (nadam se) podeliti

:)

:surfer: :roni:
Korisnikov avatar
By blenta

Gde letovati u Grckoj?

na moru :blenta:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by blenta

Gde letovati u Grckoj?

na moru :blenta:
A ti bi verovatno blento radije provodio vreme u lokalnim shumicama i parkicima po Grckoj :jezik:
Korisnikov avatar
By blenta
ne znam ja odakle to tebi
malo si se isprojektovao
ja bih najradije vreme provodio u nekoj hladnjachi

:panker:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Parga je okruzena gustim borovim shumama a neposedno oko naselja se nalaze stoletni maslinjaci :sweet:

Postoji jedna predivna plaza do koje se mora pesaciti 5-6 km kroz te maslinjake pored obale...vec vidim sebe kako setam svaki dan kroz te stare predivne maslinjake do plaze i nece mi biti uopste tesko da hodam toliko.

Samo da jos doticna persona sa kojom trebam da idem potvrdi da je zaokruzio finansijsku konstrukciju za letovanje...inace ako on ne skupi pare nista od Parge :(
Korisnikov avatar
By Shmi
Sta ces onda ako nista od Parge?
Korisnikov avatar
By ns.happy
zasto si obesio nos? cro je divna! ajmo zajedno u pulu :)
Korisnikov avatar
By Shmi
Bzvz... aj drzim ti fige da ides u Pargu. :)

Ja sam prosle godine bila na Zakintosu 15 dana... fenomenalno mi je bilo. Samo su mi smetali pijani englezi al ovako nemam nijednu zamerku.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja volim pijane strance :lol: ali vise italijane nego engleze. :giggle:

@ns.happy-zato sto cu tamo biti kod familije i moracu se ponasati uber-pristojno i bice mi dosadno i smarajuce jedino sto cu se kupati :kada:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Krf je bez premca!

Super ostrvo, super ljudi.. samo ti ne vredi ako ne rentiras
neki motoric ili auto..

Preporucujem plazu

Mitriorisa :zastava:

do nje je malo teze doci, ali kad dodjes,
shvatices da raj na zemlji postoji...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!