Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
"Usamljena svetla u mraku koja već vekovima prkose talasima i olujnim vetrovima, kako bi svojim signalima zalutalim brodovima pružili nadu i spasili ih od oštrih grebena, fasciniraju svojom visinom i konstrukcijama. Svetionici su zbog svoje izdvojenosti od naseljenog prostora i presudne uloge u navođenju brodova postali "junaci" mnogih uzbudljivih priča i pomorskih legendi. To se očuvalo i do današnjih dana, pa tako pojedini od njih svoju popularnost mogu da zahvale pričama koje su maštoviti pomorci raznosili širom sveta...

Položaj svetionika na teško pristupačnim mestima kao i potrebu za stalnim održavanjem objekta i svetlosnog mehanizma, tražio je ljude čvrstog i nepokolebljivog karaktera koji su mogli da se prihvate teške uloge svetioničara. Sa razvojem moderne električne navigacije i pojave automatike, broj operativnih svetionika na svim svetskim obalama danas je sveden na 1.500 objekata. Moderni svetionici su manje pitoreskni od svojih prethodnika i na sreću onih kojima koriste umnogome efikasniji i funkcionalniji od starih.

Mnogi od njih postaju i atraktivna turistička odredišta, a izolacija i mir koji ih okružuju postali su garancija za opuštanje daleko od krcatih turističkih destinacija i prenatrpanih plaža. Nastali u razdoblju od 1811. do 1899. godine, od ukupnog broja jadranskih svetionika 11 je dobilo sasvim drugu namenu - da ljudima željnim potpunog mira i tišine pruže mogućnost odmora u sobama i apartmanima koji se nalaze u zgradama svetionika. Spoj prirodne baštine, kulture koja se ogleda u lepoti arhitekture objekta i jednostavnosti koju nameće boravak na svetioniku dobitna su kombinacija za one koji se odluče za ovakvu vrstu letovanja, budući da nije reč o tipičnom odmoru."

http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?na ... &sid=43090

Mislim da sam upravo shvatio gde bih voleo ubuduće da provodim (letnje) odmore.

:tamoamo:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja se baš ne bih rado verao uz onolike stepenike...
By Simor
Zarad mira i izolacije ja bih se verao gde god treba...

:flasher:
Korisnikov avatar
By erkondisn
neb' fala. mira ima i na kopnu.

zapuse malo bura ili jugo, i nemas vise veze sa svijetom.

i sjetim se jadnih skolaraca koji su tad morali se potucati po gradu kad im brodovi nisu vozili.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!