Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Pozdrav svima.

Otvaram novu temu pošto nisam uspela da nađem sličnu, a za koju se sećam da je postovao/la neko/neka još pre.
Vezano je za testove koji se moraju popuniti pri obaveznom sistematskom pregledu na prvoj i trećoj godini fakulteta (preventivni zdravstveni list).
Nisam imala ličnih iskustava sa tim (mene to čeka od jeseni), ali par poznanika/ca jeste, ali mi nisu bili/e od pomoći sa obzirom na to da nisu autovani/e.

Jedno od pitanja jeste i "Seksualno Vas privlače isključivo osobe suprotnog pola" na koje je potrebno odgovoriti sa "netačno"/"tačno u manjoj meri"/"tačno u većoj meri"/"netačno". :puzzle:

Zanima me, da li je neko od vas koji ste aut, i koji ste kroz ovo prošli, imao problema nakon iskrenog odgovaranja na to (u vidu zadržavanja, prisilnih odlazaka kod studentskog psihologa itd)?

Zahvalna unapred na odgovorima :B
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja to pitanje nisam nigde imao.

Taj sistematski je za mene izgledao ovako: otisao u kliniku, popunio formular (osnovni podaci, nista spec.) popunio drugi formular o depresiji/anksioznosti/usamljenosti, otisao kod zubara, on pitao "oces pregled?" ja reko "jok", dobio pecat od njega, devojke onda idu kod ginekologa koji pita "oces pregled?" i mogu da kazu "jok", i onda kod lekara opste prakse koji te pita kako si, ti kazes "dobro sam" i udari ti pecat i odes da predas te papire sa pecatom i to je to.

Bukvalno gubljenje vremena. Ne znam zasto je tako nesto zakonski obavezno kad nema smisla.

Al pitanja o seksualnosti nije bilo.
By Sixto
Prisilnih...

Odakle ti to?
Korisnikov avatar
By Katengl
Na mom faksu ti sistematski nisu bili obavezni, ali od ljudi sa drugih fakulteta sam čuo isto što je Anhe napisao, pa verujem da su previše lenji da bi ti pravili problem sve i da im lično smeta i da postoji mehanizam za tako nešto (a ne postoji). U Beogradu se to obavlja u Studentskoj poliklinici, a prilično mi je nezamislivo da te neko tamo šalje kod psihologa zbog seksualne orijentacije. Prisilno u svakom slučaju ni ne može.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ne verujem. :nope:

edit: prvobitno sam pomislila da je reč o traumi zvanoj ginekološki pregled u studentskom domu zdravlja :uplasen:
Korisnikov avatar
By Hellas
Nisam ni ja imala to pitanje. Al nista me ne bi cudilo da su i to uveli, s obzirom kakve su sve zakone ovih godina doneli.
Svaka cast nasoj drzavi na suptilnoj pasivnoj agresiji prema LGBT populaciiji, ako na osnovu tog pitanja diskriminisu mlade za zdravstveno osiguranje.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne idem na sistematske preglede, nikada nisam ni želeo.
Korisnikov avatar
By RetributioN
pre dve godine nije bilo
ako ove godine bude mirno spavajte i budite sigurni da cu zaboraviti na ovu temu i necu vas obavestiti
Kad sam išla prije 10-ak godina bilo je pitanje koristim li zaštitu. Označila sam da ne koristim. Liječnici (pred penziju) je to bilo čudno pa me pitala zašto. Odgovorila sam da zato što nemam seksualne odnose s muškarcima.

- Aha, dobro onda.

:D
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
danas bila na sistematski u ZZZZSNS i jedno od pitanja je bilo:
Seksualno Vas privlače isključivo osobe suprotnog pola

i nama je sistematski bio obavezan inače ne bismo mogli da overimo semestar

doduše niko to nije ni gledao.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Gej lezbejski info centar je zbog tog pitanja podneo pritužbu Šabiću i poverenici za zaštitu ravnopravnosti.

Pitanje o seksualnoj orijentaciji je protivzakonito.
Psiho test u okviru kog je postavljeno pitanje ne sme da bude obavezan, već dobrovoljan.
Upitnik nije anoniman te se postavlja pitanje šta oni rade sa tim podacima o ličnosti.

Čekamo njihove odgovore.

Ja sam pisao ZZZZSNS i pitao ih u vezi ovog pitanja i ništa mi nisu odgovorili... Šabiću i poverenici će morati da odgovore.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
pa jedino zbog toga što nije anoniman a što je obavezan sam i napisala
ja nisam imala nikakvih problema što sam iskreno odgovorila niti mi je iko išta pomenuo u vezi toga
Korisnikov avatar
By Kiborg
Baš čudno da su i to pitanje stavili, verovatno neko hoće da iskoristi kasnije te podatke za neku studiju.

Inače, sistematski pregledi nisu besmisleni, samo se izvode na besmislen način, pro forme.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Danas smo dobili odgovor od Šabića da je naloženo da se trajno unište prikupljeni podaci o seksualnoj orijentaciji studenata i da se sa tom praksom prekine.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Поштовани господине Аздејковићу,

обавештавамо Вас да је поводом представке коју сте електронском поштом доставили Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности (у даљем тексту: Повереник) дана 27.05.2015. године, спроведен поступак надзора над спровођењем и извршавањем Закона о заштити података о личности од стране Завода за здравствену заштиту студената Нови Сад (у даљем тексту: Руковалац), у предмету бр. 011-00-00708/2015-02 .

У поступку надзора је утврђено да је Руковалац у току 2015. године, приликом систематског прегледа студената прве и треће године факултета, прикупљао од студената податке о личности путем упитника који им је давао да попуне, да ниједном законском одредбом није изричито прописано прикупљање података о личности наведених лица садржаних у предметном упитнику од стране Руковаоца, као и да Руковалац није прибавио писани пристанак тих лица на такву обраду њихових података о личности у складу са члановима 10, 15. и 17. ЗЗПЛ, чиме је Руковалац извршио недозвољену обраду података о личности.

На основу чињеница утврђених у поступку надзора, Повереник је дана 10.08.2015. године донео Решење бр. 011-00-00708/2015-02 којим је наложио Руковаоцу да у року од 5 (пет) дана од дана пријема тог решења отклони неправилности у обради података о личности, на тај начин што ће престати са прикупљањем података о личности путем предметног упитника, као и да у року од 15 (петнаест) дана од дана пријема тог решења изврши брисање података о личности прикупљених без правног основа, и то података о личности које је прикупио путем упитника који су у току 2015. године попуњавали студенти прве и треће године факултета приликом обављања систематског прегледа код Руковаоца, на тај начин што ће исте податке потпуно и трајно уништити, те да, у истом року, достави Поверенику у форми записника трочлане комисије, доказ о извршеном брисању.

Руковалац је дана 19.08.2015. године доставио Поверенику допис којим га је обавестио да је престао са прикупљањем података о личности путем предметног упитника, а 25.08.2015. године је доставио Поверенику допис којим га је обавестио да је комисијски потпуно и трајно уништио податке о личности прикупљене у току 2015. године путем предметног упитника и уз исти допис доставио Поверенику записник комисије о извршеном уништавању.

Након наведеног, поступак надзора у предмету бр. 011-00-00708/2015-02 је окончан.

Захваљујемо Вам се на итересовању за правилну примену Закона о заштити података о личности.
Korisnikov avatar
By Hys.
super pedja, nego kazem, mene zanima, ako znas ti il neko drugi, koji je njihov bulshit izgovor za prikupljanje takvih podataka uopste bio
Korisnikov avatar
By emo_haos_
svaka čast na postignutom. small steps, small steps :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!