Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Kragi
Sta vam i koliko znaci novac?
U tom smisli, sta je pristojan zivot?
Kolika mesecna zarada bi vam bila dovoljna, po nekoj vasoj proceni?
Sta za vas znaci biti, odnosno, ne biti materijalista?
Koliko ste racionalni na tom polju?
...

mozda jos neko pitanje usput ;)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Sve i sva.
To je individualno. Kad ne razmišljam koliko je ostalo para, a podmirujem sve svoje potrebe. A šta su čije potrebe, to je sasvim neverovatna tema...
Mesečna zarada, kao takva, nikad nije dovoljno velika.
Materijalan znači biti realan, a ne biti materijalan znači biti... hipster.
U tom polju sam najracionalniji, od svih ostalih polja.

Srećan put.
Korisnikov avatar
By Blady
Volim da ga trosim, eto toliko mi znaci...

Pristojan zivot je da imam sve sto zelim..

Realno, meni uvek treba para, njih nikada dosta... i sve zavisi gde.
Ovde u Srbiji bi mi trebalo jedno 600e da budem zadovoljna, onako odokativno.

Materijalista sve gleda kroz materiju, novac, korist...
Sve zavisi u kom kontekstu se koristi.

Racionalna sam.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2403159#p2403159]Kragi napisao:[/url]Sta vam i koliko znaci novac?
U tom smisli, sta je pristojan zivot?
Kolika mesecna zarada bi vam bila dovoljna, po nekoj vasoj proceni?
Sta za vas znaci biti, odnosno, ne biti materijalista?
Koliko ste racionalni na tom polju?
...

mozda jos neko pitanje usput ;)
Zavisi u kojoj fazi zivota me pitas.
Trenutno radim na tome da povecam primanja u buducnosti pa da se opskrbim licnom nepokretnom imovinom. Tada cu biti zadovoljan.
Besna kola ne sanjam jer su mi mehanicari i sva sranja nocna mora. Dovoljan je neki mali da preveze sa tacke A do tacke B.

Mesecna zarada u fazi kad zelim da kupim stan bi mi trebala biti velika, kad ga kupim zadovoljio bi se sa 600-800e mesecno. Nemam preterane prohteve, ne pijem, ne pusim niti bacam lovu na krpetine i firmirane gace.

Opet s druge strane dacu pare na objektiv, na racunar, na tablet....

Sledeci cilj mi je reef akvarijum koji iziskuje materijalnu pozadinu, doduse i vreme, koje trenutno nemam.

Novac nije presudan za srecu, ali joj dodje kao sampon.
Povecava joj volumen.

Et kok!
By Speculum Columbae
Nikada mi ništa nije falilo, tj. uvek sam imao sve što sam poželeo; stalo mi je do lepih stvari ovog, ili onog sveta; mnogo mi je stalo do kupovine knjiga i instrumenata i spreman sam da ulažem u to.
Iskreno, nikada nisam video "nematerijaliste" i ne znam šta to znači. Hteli, ili ne hteli život nam se vrti oko toga; da je najvažnija stvar u ljudskom životu - nije.
Korisnikov avatar
By Srklet
najbolje potrošen novac mi je onaj na iskustva i doživljaje, najlošije potrošen novac je na stvari. zato se trudim trositi sto manje na stvari a sto vise na dozivljaje.

inace, imam dobru placu, iznad hrvatskog prosjeka. trosim je nemilosrdno, na sebe i druge. ^^
Korisnikov avatar
By Madonna
Jedna od najvažnijih stavki u životu bez koje se apsolutno ne može.
Korisnikov avatar
By Mage
Evo sve smisljam sta da napisem i nikako ne mogu da se odlucim :)

Naravno da je novac bitan jer bez njega ne mozemo ziveti, a i kvalitet naseg zivota jako zavisi od toga koliko ga imamo. Ali cu ipak da se usudim da kazem da postoje i daleko vaznije stvari, osim ako naravno covek nema hleba sebi da kupi.

Veliki deo svog zivota sam bio skoro pa apsolutno svorc, ali mi to nije nesto puno smetalo, dok god sam imao viziju svojih snova i onoga sto zelim biti. Moja porodica je uvek bila "dirt poor" sto bi se reklo, ali smo se uvek voleli i bili tu jedni za druge... i na kraju smo uvek nekako (jedva) pronalazili svoj put. Uvek su me podrzavali u svemu, prihvatali me bas onakvog kakav jesam, i voleli me bezuslovno (cak i kada su stvari bile bas grim).

Ljubav i dostojanstvo se ne mogu kupiti novcem (u mom slucaju ni sreca), u tom smislu sam "ne-materijalista".
Korisnikov avatar
By blenta
novac je transferabilni instrument (ekon. = ima upotrebnu vrednost i poklanjanjem mu dajes novog vlasnika) srece.

svrha mu je da meni i ljudima koji su meni bitni (onima cija bi radost mene cinila srecnim) kupim sta god da ih cini sretnim

ukoliko ne vrsi tu funkciju onda je jednostavno nagomilan bezvredni papir

svidja mi se i popajev odgovor
Korisnikov avatar
By *deni*
Verujem da postoje uzvisene,duhovne stvari,koje se novcem ne daju kupiti. Cim ljudi toliko pricaju o njima,mora da postoje. Ali,meni one ne trebaju,uopste ih ne zelim. Zelim udoban zivot, da mogu da radim sta zelim i da nikog ne moram da trpim. Ljubav i duhovnost mi uopste ne trebaju.
Korisnikov avatar
By mikeli
Prvo bih rekao, poceh svoj novac da zaradjujem posle 18+, a bogme i da trosim (vise neg sto dobijah od roditelja), negde do 25 nisam ni razmisljao o njemu, bilo mi je lepo, radilo se, po dva posao (jedan normalni, drugi sezonski) a padalo je tu i nekog sverca (export-import) !!! Uvek je bilo u mom dzepu (svakih farmerica, trenerki, moglo se naci, nesto za ne daj boze) !
Kada sam ozbiljno poceo da razmisljam o novcu, bivalo ga je sve manje, manje i manje ....
- Novac je sredstvo, za zivot, bez kojeg co'ek (zena) i da hoce, ne moze !
- Pristojan je zivot, tada, kada co'ek ili ona ista zena, imaju za osnovne zivotne potrebe !
- Za mene samoga, oko 30.000 rsd !
- Materija je zajebana stvar (udebljao sam i podvukao odg) !
- Mnogo sam ti ja racionalan, po svim poljima !
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jesam materijalista, volim kada znam da u dzepu uvek imam para, makar za cigare i da nekoga odvedem na pice. kolko god para imala, uvek bih to spiskala, tako da ne mogu da kazem koliko bi mi mesecno bilo "dovoljno".
mislim da o "pristojnom zivotu" mogu pricati samo osobe koje su dotakle dno pa uspele nekako da se uzdignu. ja nikada u zivotu nisam bila gladna, niti mi je nesto u materijalnom smislu zafalilo, tako da mislim da bi bilo bezobrazno sa moje strane da pricam o parama i koliko i sta.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Bez novca nema slobode. U Srbiji bez 700 eura mesecno ne moze da se zivi pristojno. Jedva cekam da od svoje prve plate kupim neke akcije i da pocne da gomilam novac jer samo to je garant sigurnosti. A ne kao neke uzasne drzavice koje trose novac i ne razmisljaju o buducnosti. Nadam se da ce umreti od gladi. :avalon:
Korisnikov avatar
By deran
koje su to tako užasne državice... :sweet:

i kako je to novac garant sigurnosti... :sweet: :sweet:

podrazumeva se da svako razume kragija šta je pitao,i ja nisam materijalista... :srbin:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2405694#p2405694]luciferin91 napisao:[/url]Bez novca nema slobode. U Srbiji bez 700 eura mesecno ne moze da se zivi pristojno. Jedva cekam da od svoje prve plate kupim neke akcije i da pocne da gomilam novac jer samo to je garant sigurnosti. A ne kao neke uzasne drzavice koje trose novac i ne razmisljaju o buducnosti. Nadam se da ce umreti od gladi. :avalon:
Smesno mi ovo sa akcijama. Imam neku ustedjevinu ulozenu pre krize, sve profitabilne firme (bile) i mogu sada dupe da obrisem sa njima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!