Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By V25
Pošto sam malo skeptičan kada je u pitanju samostalno spremanje ova dva testa, iz prostog razloga što mislim da ću stvari raditi u zadnji čas, i bog te pita koliko ispravno, zanima me da li imate neke preporuke gde ih Beogradu spremati? Za sada sam jedino kontaktirao International Academic Center, gde postoje organizovane pripreme. Eh sada, ako iko ima iskustva sa njima, cenio bih informaciju da li uopšte vrede tih para? Moram da polažem oba najkasnije krajem avgusta, početkom septembra. Hvala!
By Sixto
Idi u neku od skola jezika koje spremaju za date ispite. Sa British Council-om nema potrebe da se petljas jer je u pitanju cisto uzimanje para. Dovoljno sto ces polagati kod njih za pozamasnu svotu bez mogucnosti naknadne provere testa.
Korisnikov avatar
By Mars
Sto?

Oko pripreme: sva poenta priprema za te testove (osim za GRE sto ne znam sta je) je upoznati se sa strukturom samog ispita. Sta se od vas u kom trenutku ocekuje, nije akcenat na samom jeziku. A to (i to) moze da se odradi i kuci, bez da dajete pare za to.
Korisnikov avatar
By V25
Hvala svima na savetima. Zaobiđoh British Council, odlučih se za prvopomenute, krećem 7.marta sa pripremom TOEFL testa. U svakom slučaju, ako bude fail na bilo kom od dva testa, znaću da je do mene :) Stoga, zasukaću rukave i nadati se najboljem.
Korisnikov avatar
By blenta
viktore toefl se ne sprema u tim centrima jer je bacanje para

za gre je dobro naci na netu knjige i spremati se sam i onda evntualno otici u iac jer oni imaju za odrejnenne pare opet 3-4 casa koja su kao rekapitulacija i mislim probni test

cisto zbog probnog testa

a toefl smo ja i zonche razvlalili a spremali nismo ni jedan dan
to je samo test koja dokazuje da ti mozes da na casovima razumes sta se prica i ucestvujes

btw pritom odgovorno tvrdim da nas dvojica nismo nesto super strasno pametni pa to ne mora da se sprema nego mislim da to uopste nije neki bauk
Korisnikov avatar
By V25
Da, siguran sam da si u pravu. Opet, pomalo sam skeptičan. Nemam baš uvida u svoje trenutno znanje engleskog, ali sam siguran da ste Zonche i ti bili bolji nego što sam
ja trenutno, a evo i zašto. Kada sam 2006. polagao CAE ispit, ili ti Certificate of Advanced English, dobio sam jedva B ocenu. Tačnije, kada sam video one krive koje pokazuju kako sam se na
kom delu pokazao, cenim da su me greška-dve delile od ocene C. Eh sad, to je Camebridge-ov test, i sastoji se od 5 delova. Kao i TOEFL ima writing, listening, speaking, reading i još use of English. Krenuo sam da spremam CPE, Certificate of proficiency in English, ali ga nikada nisam polagao. Što se GRE testa tiče, sa matematikom se nisam susreo dobre 4 godine, a čuh da je tek tu engleski "divan". No, spremam
ja već sam, kupio sam knjige u USA za 2012 (za vežbanje), ali valjda kako se po prvi put susrećem sa oba testa, skeptičan sam. I da, potreban mi je score od minimum 100/120 na TOEFL-u. U svakom slučaju, hvala Blento :)
Korisnikov avatar
By blenta
cae je tezi od toefla po meni
a ja iskreno smatram da je bitnije da vise oderes gre neg toefl
jer na osnovu toga mozes da pregovaras jacu finansijsku pomoc

btw imam na lageru neke dozvoli debile kojima bih puko samar za upotrebu engleskog
dok ne steknu uslovni refleks pa dobijaju okej ocene na toeflu, posebice na tom novom kompjuterskog koji je dosta laksi od papirnog koji smo mi morali da radimo (jer papirni ima mnogo vise gramatike)

elem imam jednog momka sto je skoro polagao toefl taj sa 120 max skorom
oces da ga pitam da prica s tobom kako je bilo ako mislis da ce ti to pomoci
Korisnikov avatar
By V25
Ako ti ne bi bilo teško, bio bih vrlo zahvalan.
Korisnikov avatar
By blenta
nije naravno, bice mozda tebi malo tesko
ume nekad da bude malo naporan ali je vrlo fin
(koliko god strejt emotivne lude umeju biti:) )

bolje ti utrosi vise vremena na gre jer tamo ima test eng reci koji su teski arhaizmi
i to ce ti biti mnogo teze popamtiti sve nego ceo toefl
a to je samo jedan deo od gre
Korisnikov avatar
By V25
Hvala ti puno na pomoći i savetima! Prionuću žešće za spremanje GRE testa.
Korisnikov avatar
By Hellas
Ako si se spremao za CPE, mislim da ne moras ni da pogledas knjigu za TOEFL. Test je stvarno lak. A ako polozis CPE, nista ti drugo ne treba. To je ipak Cambridge-ov test :).
U svakom slucaju, srecno!
Korisnikov avatar
By blenta
us faxovi mahom insistiraju na polozenom toeflu
i boli ih kobas za cambridgeov test
ponekad ielts prodje

ali polozen toefl je siguran ulaz
bez da ti se ista pridikuje
glede lang requirementa
Korisnikov avatar
By V25
Kupio sam letos u USA. Mada imaš u Međunarodnom obrazovnom centru da pozajmiš. Ili naručiš online :) TOEFL je smešan, GRE i nije baš. Still workin' on it.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Torrent is a friend :) Ja sam radio Ielts pre mesec dana. Je l tezak matematicki deo? kao i ti matis nisam imao duugo vremena :S :S
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!