Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
Grozna reč, još grozniji ukus u ustima.
Otvaram ovu temu u cilju savetovanja članova šta raditi, kako se nositi sa novonastalom situacijom i, naravno, razmena iskustva.

Moj prvi otkaz je bio prošlog maja, nije kinta bila nešto velika, ali je bila nešto. Septembra sam barem na miru diplomirao.
Za novi posao se spremam još uvek.
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam.

moju kancelariju zovu s/m room (ko iz nje izadje srecan taj je dobio oskar, obicno izlaze uplakni ili bledi...)

nikad nisam dobila oTkaz weeee

(pa sta ako si dobio otkaz, zapni zesce, radi, ciljaj na posao u boljoj firmi i ne cekaj - ne pravi pauzu...)
Korisnikov avatar
By Sylar
Jebena stvar.
Dobio jednom u ZG-u i ostao neplaćen za sav trud tokom 3 mjeseca :(
Samo je jedan savjet...
čuvajte novce za krizne dane. uvijek mora postojati zalih da se preživi koji mjesec do nalaska novog posla. bolje i to već se bijedno vratiti kuci i traziti od svojih.
Korisnikov avatar
By nsc
nisam nikad dobio otkaz, a 2 x sam ga dao, prvi put kad mi je dosadio posao, drugi kad su mi dosadili ljudi
Korisnikov avatar
By Sylar
@Popeye
You'r just 2 perfect :oklagija:
Sto bi napravio? Koji bi ti bio savjet drugima :bubbles:
Korisnikov avatar
By Srklet
iz mojeg radnog iskustva poslove najvise dobivaju (i zadrzavaju) ljudi iz tri razlicite skupine radnika:
1. oni koji su bolji od ostalih i/ili znaju/mogu sto ostali ne znaju odnosno ne mogu
2. oni koji su spremni crknuti radeci jer nemaju sto drugo ponuditi osim prosjecne kompetencije i mnogo svojeg vremena
3. oni koji se ulizuju pravim ljudima

najgore prolaze iz skupine 2, šefovi postanu većinom oni iz skupine 3. :D
Korisnikov avatar
By Azdaja
kod nas poslove dobijaju ljudi:

1. koji bi riknuli za svoj posao
2. unapredjenje je nesto sto se dobije kad se dokazes - umres, pa te dignu u nebesa...
3. dobijes posao za stalno/ umres, sjebes osobu na visem polozaju od sebe...umres jos par puta...i tu si :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346253#p2346253]Popeye napisao:[/url]iz mojeg radnog iskustva poslove najvise dobivaju (i zadrzavaju) ljudi iz tri razlicite skupine radnika:
1. oni koji su bolji od ostalih i/ili znaju/mogu sto ostali ne znaju odnosno ne mogu
2. oni koji su spremni crknuti radeci jer nemaju sto drugo ponuditi osim prosjecne kompetencije i mnogo svojeg vremena

predpostavljam da ti nisi ni u jednoj od navedenih skupina. inache, bi bio u proturjechnosti o nerobovanju kapitalizmu. :D
By Kragi
Zapretis gazdi da ces da ga tuzis za diskriminaciju koji je navodno uzrok otkaza? :nerd:
Korisnikov avatar
By Mars
Biti spreman - to je sve.

Oko mene i ljudi koji su na sigurnim pozicijama - jednim okom gledaju sta se nudi na trzistu rada...cisto da bi promenili posao ako se ukaze bolja prilika.

U svakom slucaju, AKO dodje do gubitka posla: brzo konsolidovati sve svoje snage (strucne, mentalne, socijalne) i ne prepustati se negativnim osecanjima, od apatije do ocaja.
Korisnikov avatar
By Torry
svoj prvi otkaz sam malo emotivno dozivela (bas u doba pocetne krize, mislila se gde sada da nadjem drugi, a i posao mi je bio ok) a svaki drugi je bio laksi ;)

promenila sam dosta poslova, negde sam ja odlazila, negde su mi se zahvalili na saradnji ali najvaznije je boriti se za sebe, ne odustajati i ocajavati, ukoliko nemas veze, mozda neko od nekoga moze da te preporuci a i pratiti sve konkurse

sebi se divim sto sam fajter, bar sto se tice posla :sw:
Korisnikov avatar
By Blady
Nisam nikada dobila otkaz, ili ga bar nisam bila svesna :lol:
By Sixto
Nikad otkaz konkretno, tj ajd jednom, al to je bio privatni honorarni poslic.

Prosle godine, po isteku ugovora o radu, bilo je potrebe za ponovnim angazovanjem, a mene nisu zvali zbog uticaja kojekakvih strina, tetaka, matera i sl, pa je zaposlena neka zenska koja ne zna dupe obrisati a da se ne zamaze.
Korisnikov avatar
By Markiza
Ja dobila otkaz po ugovoru 2009 godine u junu mesecu.Znala sam da će tako biti tako da sam ,koliko-toliko,bila spremna.Ipak nije svejedno kako god da okreneš-i kad znaš da ćeš ostati bez posla unapred i kad se to desi u vrlo kratkom roku.
Nisam do sada dobijala otkaz, jednom sam bila 'podstaknuta' da dam ostavku, ali mi nije posebno tesko palo, obzirom da je posao bio privremen, lose placen a prilicno tezak. Naravno, nije lako ostati bez prihoda i slazem se da je idealno ako se moze odvojiti nesto para za period izmedju poslova.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346325#p2346325]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346253#p2346253]Popeye napisao:[/url]iz mojeg radnog iskustva poslove najvise dobivaju (i zadrzavaju) ljudi iz tri razlicite skupine radnika:

predpostavljam da ti nisi ni u jednoj od navedenih skupina. inache, bi bio u proturjechnosti o nerobovanju kapitalizmu. :D
ja sam naravno u prvoj skupini. :smug:
i naravno da sam rob kapitalizma, ne znam da sam ikad tvrdio drukcije.
Korisnikov avatar
By bothways
Pa ono, ako vec hoces da pisemo... Prvi (i za sada jedini posao) dobio sam pre 3 meseca, tako da nikad nisam bio otpusten.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346492#p2346492]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346325#p2346325]Vel boy napisao:[/url]

ja sam naravno u prvoj skupini. :smug:
i naravno da sam rob kapitalizma, ne znam da sam ikad tvrdio drukcije.
a je? :roll: ne(t)ko nam nije pri zemlji. :giggle:
tvrdio si drukchije, sjecam se.

ont, slozicu se citiranjem nsc-a ovde "a 2 x sam ga dao, prvi put kad mi je dosadio posao, drugi kad su mi dosadili ljudi" jedino malo vishe od 2x :balerina:
Korisnikov avatar
By *deni*
Iz jednog preduzeća sam otišao tako što sam se dobrovoljno prijavio za vrlo povoljan, zgodan socijalni program, koji je predviđao da oni koji ga prihvate dobiju jednokratnu novčanu nadoknadu u primamljivom iznosu, koji je daleko prevazilazio godine radnog staža. Uzeo sam lepu lovu i rado otišao, jer su mi se ljudi iz te firme dobrano zgadili i jedva sam čekao da ih više ne gledam.
Iz drugog preduzeća su me isterali, posle čega sam ih tužio i sudski spor i dalje traje. Tužio sam ih iz finansijskih razloga, a ne zato što mi je žao što tamo više ne radim, jerbo te ljude i firmu od starta nisam mogao očima da gledam.
Posle svega sam shvatio da je najbolje da otvoriom svoju firmu i budem samom sebi šef, jer druge šefove organski ne podnosim, iritiraju me i nerviraju.
:yes:
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346815#p2346815]*deni* napisao:[/url]Iz jednog preduzeća sam otišao tako što sam se dobrovoljno prijavio za vrlo povoljan, zgodan socijalni program, koji je predviđao da oni koji ga prihvate dobiju jednokratnu novčanu nadoknadu u primamljivom iznosu. Uzeo sam lepu lovu i rado otišao, jer su mi se ljudi iz te firme dobrano zgadili i jedva sam čekao da ih više ne gledam.
Iz drugog preduzeća su me isterali, posle čega sam ih tužio i sudski spor i dalje traje. Tužio sam ih iz finansijskih razloga, a ne zato što mi je žao što tamo više ne radim, jerbo te ljude i firmu od starta nisam mogao očima da gledam.
Posle svega sam shvatio da je najbolje da otvoriom svoju firmu i budem samom sebi šef, jer druge šefove organski ne podnosim, iritiraju me i nerviraju.

jel radis sad negde?
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja uvek nešto radim. Što pitaš, imaš neku ponudu ? :smug:
Uglavnom, na usavršavanju sam obrazovanja, želim da steknem više stručno zvanje, moram, ako mislim da budem na duže vreme samom sebi gazda.
Korisnikov avatar
By *deni*
Imam nešto i na Seku. Potezanje iz flaše, ako me neko duže, mimo volje, drži zatočenog u nekoj tesnoj, prebukiranoj kancelariji zajedno sa tri dugogodišnje, odvratne mastiljare, kao što mi se to desilo prošli put. :bljak:
Ne daj Bože više nikad.
:molise:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!