Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Torry
Ne znam ni kako da pocnem ni da zavrsim a da me ne shvatite pogresno

Sad upravo gledam na TV, uzivo iz Sava centra , ne znam koliko mladih je doslo na intervju za posao na RTS-u. Ne bih da budem malodusna ili hejter ali koja je ovo po redu sprdnja i namestaljka u ovoj drzavi?

Kao prvo, jesam se prijavila ali to sto nisu zvali nije veliki problem. Veci je problem sto imam dosta koleginica sa zavrsenim fakultetima i dosta iskustva od mene pa nisu pozvane. Takodje znam i profil ljudi i sta im pise u cv-ju pa su pozvani. Isto tako, imam poznanike koji rade godinama u RTS-u pa nisu primljeni za stalno vec su ostali da popunjavaju mesto honorarca.

I takodje mi nije jasno zasto ovo mora medijski da bude propraceno ( osim one stavke reklame i najave) , pa ne prave rijaliti sou od ovog. Ili mozda prave? Ili da pokazu kako je RTS brizan prema svojim buducim kolegama?

A istina je jednostavna, od njih par hiljada, samo njih 100 ce pozvati o obucavati 3 meseca, bez ikakve nadoknade (imace samo markicu i obroke tamo), a od njih 100 primice samo 30.
Kazu da to rade bez ikakve protekcije. Ne znam da li da verujem. Nazalost, i oni mucenici kojima ce u Cv-ju pisati tromesecna obuka u RTS-u, tesko da ce naci posao.

Imate li neko misljenje o ovome?
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja sam se upravo vratio sa testiranja u Sava centru. Bio sam grupi kojoj je testiranje zakazano za 11 časova.
I sam sam se iznenadio kad mi je pre neki dan pristigao mail od njih sa pozivom na testiranje, mislio sam da me neće ni zvati, jer sam premašio 30 godina života. Ali, eto - zvali su me.
Šta da kažem... Pozvali su masu ljudi, ulazili smo u salu kroz ulaze A, B, C, D.... Svakom je u mailu naznačeno na koji parter treba da se javi i uđe, ali su mnogi prenebregli taj deo maila, pa je nastalo masovno zivkanje telefonom mama, tata, sestara, braće, prijatelja itd. da provere mail od RTS-a i jave kandidatima na koji parter im je naznačeno da uđu. A bilo je i zapitkivanja hostesa '' A gde ja treba da uđem ? '' od kojih su ove postajale vidno nervozne.
Na ulazima u salu su stajale hostese sa listom imena, pa te onda nađe na listi, pogleda ti ličnu kartu i pusti te u salu.
U sali smo posedali tako da je svaka druga fotelja bila slobodna, valjda da kandidati ne bi prepisivali jedni od drugih, dobili smo neke kartone kao podmetače za popunjavanje testa, a ubrzo smo dobili i sam test sa 20 pitanja.
Neka od tih pitanja su i : '' Sirmium je stari naziv za koji od sledećih gradova ? '', pa onda četiri ponuđena odgovora, od kojih treba jedan zaokružiti. Bilo je i pitanje '' Ko je predsednica Skupštine Srbije ? ''....
I tako. 20 minuta se rešavao taj test, a onda smo svi krenuli napolje, a popunjene testove smo ubacivali u neke košare na izlazu iz sale. I to je bilo sve.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By IriS
Torry napisao:
Ili da pokazu kako je RTS brizan prema svojim buducim kolegama?

Imate li neko misljenje o ovome?
ovo je moje mišljenje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Torry napisao: Imate li neko misljenje o ovome?
Mišljenje nemam nikakvo, otišao sam zato da se ne bih jeo što su me zvali, a nisam otišao.
Jedino što mi je palo na pamet da iscimam sada eminentnu spikerku RTS-a, Petru Cvijić i da je, pozivajući se na mnoge usluge koje sam joj učinio dok smo pre 10 godina zajedno radili na TV Vojvodina, zamolim da me isprotežira, ako je ikako u prilici. :ozbiljan:
I, evo, nikako mi se ne da da je zovem. Mučno mi je već kad se približim telefonu.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By castor
Onu hohstaplerku? :P
Baj d vej konkurs je 99,9% namesten.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Deni, srecno! :D

Nemam neko misljenje o takmicenju, a ne bi me nimalo cudilo da je namesteno.
Korisnikov avatar
By *deni*
Neka prevara je iza svega ovoga.
Sto posto.
Neka finansijska korist za kliku sa RTS-a, neke subvencije probably, čiji će lavovski deo završiti u privatnim džepovima.
A ovaj konkurs je samo paravan za tu prevaru.
RTS i ovako ima višak radne snage, šta će joj još 30 novih gladnih usta ?
Neko je ovim lepo izorganizovao i isplanirao novo gutanje love iz budžeta i fino se pokrio '' plemenitim '' konkursom, koji treba da pokaže da u ovoj zemlji tobož svi imaju jednake šanse.
Korisnikov avatar
By *deni*
castor napisao:Onu hohstaplerku? :P
Ona je živi dokaz da, ako te žele bitni ljudi na bitnim mestima, nikakvi konkursi ti nisu potrebni, ni testovi opšte kulture, ni obrazovanje, ni ništa.
Samo da te hoće i podržava neko moćan na moćnom mestu.
Nju je Tijanić pre 7, 8 godina video na programu RTV Vojvodine, pozvao je telefonom, poslao u NS po nju službena kola i za 2 dana je već bila zaposlena na RTS-u.
:yes:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, ja uopšte ne računam na ovo. Da računam, ne bih pričao o tome ovako unapred, da ne ureknem.
Išao sam, kao što rekoh, čisto da ne prebacujem sebi posle da su me zvali, a ja nisam otišao i tako samog sebe eliminisao.
^^
Korisnikov avatar
By Hys.
^Iz istog razloga sam i ja isla. I sinoc bogoradila sto idem, i jutros u onoj masi bogoradila i pizdela sto sam svojim prisustvom dala doprinos toj saradi i sarenoj lazi.

Sve se slazem sa ovim sto ste rekli.

Inace, ja bih jako volela samo da ih neko pita i da opisu proces kojim su pregledali hiljade i hiljade testova.

Kakvo bacanje para poreskih obveznika :barf:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Mene su pozvali, nisam došla. Ko je lud da radi za dzabe??? I kad prime tih 30 na koji ugovor ih primaju?
Korisnikov avatar
By Torry
*deni* napisao: RTS i ovako ima višak radne snage, šta će joj još 30 novih gladnih usta ?
Neko je ovim lepo izorganizovao i isplanirao novo gutanje love iz budžeta i fino se pokrio '' plemenitim '' konkursom, koji treba da pokaže da u ovoj zemlji tobož svi imaju jednake šanse.

upravo ovo je poenta

srecno svima koji su bili, zelim zaista da budu medju 100 srecnika, mada i to je pitanje kada upadnu, sta dalje

:bye:
Korisnikov avatar
By Galadriel
A po čemu su srećnici? Radiće za minimalac
Korisnikov avatar
By Torry
u danasnje vreme, kada sa poslodavcem pricas o plati, sledece pitanje koje bi bilo fer da se postavi, a on ti naravno ne kaze, da li je plata redovna

ja sam se cudom cudila da se ovo ( sto se inace, da je sve normalno kao sto i nije) uopste dovodi u pitanje

znas kako se nas narod, jadan tesi, kad kazu- radim za minimalac ali bar je plata redovna

ne znas da li da places ili ridas u kontinuitetu
Korisnikov avatar
By voicesman
1. RTS kao javno preduzece/servis u obavezi je da svaku nabavku (to ukljucuje i nove kadrove) radi javno
2. Poznajuci tonu ljudi na RTSu, pouzdano znam da su vec "odabrali" ljude koje su hteli i to sad samo treba da provuku kroz "papire"
3. S' obzirom na 1 i 2, taj javni skup nazvan "prijem novih lica" ili sta god je ustvari jedan lep PR za RTS da bi se predstavili kao transparentno preduzece bla bla bla
4. RTS je uzeo iz budzeta pare za ovo jer, jelte kao javan servis koji se finansira iz budzeta, ima pravo na dodatne troskove te vrste.
5. RTS kao davalac konkursa ima pravo da izabere/odabere koga ce zvati u "drugi krug" konkursa po odredjenim internim pravilima aka mogu da nepozovu ako im se cefne.

PS: oni koji i budu kojim slucajem primljeni kroz konkurs, da ne bi bas ispalo da je sve namesteno (tipa 5-6 ljudi) ce poceti kao ili pripravnici ili ce biti primljeni na minimalac.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ne mogu stvarno da dam komentar, uvrediće se neko.
Korisnikov avatar
By Torry
Galadriel napisao:Ne mogu stvarno da dam komentar, uvrediće se neko.

pa kazi, sta sad
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Нису ни мене звали.
Пријавих се последњи дан конкурса, онако бзвз иако због факултета не бих могао да ступим у пун радни однос.

Имам поприлично искуство јер сам "радио" за сваку врсту медија а готово сваке недеље гостујем на Радију Београд 1 па сам претпоставио да ме нису звали зато што немам завршен факултет. И, ето, сада видим да има и људи са факултетом које нису звали.

Стварно срамота, ако је ово само шарада и уливање лажне наде незапосленим, високообразованим, младим људима. :no:
Korisnikov avatar
By voicesman
mislim da bi mi ovde trebali da se skupimo i napravimo svoju kompaniju :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Mislim da bi ovde trebalo da se skupimo i odemo u lepu picku materinu iz ove zemlje.
Korisnikov avatar
By Mars
Farsa od početka do kraja.

Jutros je bilo MUČNO slušati Goricu i Dragana (plus Maja Nikolić na svaki sat) kako pričaju o tome.

Meni i dalje sve to liči na "Konje ubijaju, zar ne?". U stvari sve više i više.
Korisnikov avatar
By Zoey
Pa niste mi jasni, sad ispada da "pljujete" sami sebe-nije vam se islo ali ste isli da ne bi osecali grizu savesti...:nerd: Pa zasto ste se prijavili u prvom redu ako vam se nije islo? Da niste,izbegli biste potencijalnu buducu grizu savesti itd...Blabla... Ne znam, mislim da se tim izgovorima vecina ljudi unapred stiti od neuspeha, poraza...ali to je tako ljudski, ne znam sta su izgovori potrebni...

Anyway, Deni i Hys srecno vam bilo, nemojte unapred, nikad se ne zna...

I da, misljenja sam da je namesteno...:sesir:
Korisnikov avatar
By *deni*
Zoey napisao:Pa niste mi jasni, sad ispada da "pljujete" sami sebe-nije vam se islo ali ste isli da ne bi osecali grizu savesti...:nerd: Pa zasto ste se prijavili u prvom redu ako vam se nije islo?...
Naravno.
Pljujem i kunem i sebe i državu i sloj kojem pripadam i majku što me je rodila.. :krezavi: Nije to ništa ružno. To je u tradiciji našeg naroda da psujemo sve što se psovati može.
Ja nisam rekao da mi se nije išlo, nego da od samog starta sumnjam u čestitost ovog konkursa, a i realno - konkurencija - i jaka i brojna + očekivani nepotizam = mikroskopski male šanse za prolaz.
Ja bih pljuvao i gunđao i da nisam otišao, a računam da je poštenije pljuvati ako odeš, nego pljuvati onako blanko, a da nisi ni luk jeo, ni luk mirisao.
E zato sam otišao. :D
Da mogu posle pošteno i časno da pljujem. :pljuje:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa to sigurno. Nigde kao na tv stanicama nema tako puno '' veličina '' na tako malom prostoru. I svaka od tih '' veličina '' voli da soli pamet nižerangiranim od sebe, da deli savete i na druge načine demonstrira svoju pamet i bezgranični autoritet.
Dođeš tamo, pa krene da te jebe u zdrav mozak svaka umišljena gromada i gorostas svoga zanata - od degutantne Sandre Perović do krvožedne i gnjile Mire Adanje Polak.
:njuska:
Korisnikov avatar
By Hys.
*deni* napisao:
Zoey napisao:Pa niste mi jasni, sad ispada da "pljujete" sami sebe-nije vam se islo ali ste isli da ne bi osecali grizu savesti...:nerd: Pa zasto ste se prijavili u prvom redu ako vam se nije islo?...
Naravno.
Pljujem i kunem i sebe i državu i sloj kojem pripadam i majku što me je rodila.. :krezavi: Nije to ništa ružno. To je u tradiciji našeg naroda da psujemo sve što se psovati može.
Ja nisam rekao da mi se nije išlo, nego da od samog starta sumnjam u čestitost ovog konkursa, a i realno - konkurencija - i jaka i brojna + očekivani nepotizam = mikroskopski male šanse za prolaz.
Ja bih pljuvao i gunđao i da nisam otišao, a računam da je poštenije pljuvati ako odeš, nego pljuvati onako blanko, a da nisi ni luk jeo, ni luk mirisao.
E zato sam otišao. :D
Da mogu posle pošteno i časno da pljujem. :pljuje:
Sem sto sam se ja sokirala kad sam primila imejl, prijavila sam se skroz ofrlje, dok sam slala cv na neko drugo mesto, ni cover letter nisam stavila, ni sva pisma preporuke. Bas onako, ne ocekujuci nista.

Sve je jedno iskustvo vise, i iz tog razloga uvek idem na sva testiranja i intervjue na koje me pozovu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!