Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Kako se osecate dan pred isipt?
Kako ucite i da li ucite?
Da li ste nervozni ili smireni?
Imate li rituale?

Toooooliko mrzim dan pred ispit, to mi je kao streljanje na koje idem iznova i iznova i iznova.. :obesen:
Od prvog ispita, do danas, vece pred ispit mi je uvek sledeca recenica u glavi: Sto bi volela da je sutrasnji dan vec gotov... :grom:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne znam, jos nisam stigao dotle, al za pismene i kontrolne u srednjoj me zabole, uglavnom zato sto na tom casu saznam da imam kontrolni pa nemam nesto puno vremena za nervozu :lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja istresem tremu u toku spremanja ispita...za sam ispit nemam tremu...najvise ucim neka dva dana pred ispit...tada imam nervni slom...

rituale nemam...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
POL RIKER, ,,Vreme i prica (I=II)''
Eto, to sam ja pred ispit.

Sad ozbiljno, ako je u pitanju neki od laksih ispita, ucim i taj dan, sve u 16, ma koliko to, da se razumemo, bilo zaludno. Jednostavno, cesto se neodgovorno postavim prema sebi, i to obavezno kada je posredi spremanje lakog ispita.
Kada su teski ispiti u pitanju, dva ili tri dana pre toga odmaram, kontempliram, meditiram, pevam sa pticama. I vizuelizujem usmeni.

Dva puta sam se i razbolela, da.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Da odgovorim i ja.

Dan pred ispit mi je stresan krajnje, i sva sam u fazonu: Jbt i ovo ne znam i ovo ne znam.. :tornado: Cini mi se da ceo zivot moram da izlazim na ispite da bih uvek bila nervozna. Mislila sam kada postanem apsolvent, da necu imati toliko tremu od ispita, jer onda nije u igri uslov, kad ono djavola, isto sranje.. :sigh:

Ucim totalno konfuzno taj poslednji dan, krenem na jednu stranu, pa onda na drugu, ne mogu da se pohvatam, sve bi da stignem da ponovim, a nema sanse..

Imala sam ritual u prvoj godini da uvek noc pred ispit perem kosu. :lood: Danas ih i nemam nesto..
By Kragi
kod mene je to uvek zavisilo od toga da li sam učio ili ne.
užasna nervoza kada ispit spremim dobro i ravnodušnost kada ne učim :D
Nikada to nisam prevazišao, iako se u praksi pokazalo da nema razloga za tremu kada prosto sve znaš.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Isto. Kada se namucim i ucim, uvek imam tremu. Kada nemam pojma, idem sa ogromnim sansama da padnem i svesena sam toga, idem na srecu, a u ovom prvom slucaju idem na krv, suze i znoj. :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Kada muka zakuca na vrata, ja se napravim blesav, i ja vim se na telefon.

Stvarno, imao sam ranije velikih problema sa tremom i rešio sam je na jedan, malo netipičan način.

Np. pola sata pred ispit imam sindrom nervozne noge, odjednom me sve svrbi kao da imam buve, i svetlo amfiteatra mi odjednom smeta i zaslepljuje me. Tražio sam po netu rešenje i našao neki mp3 self help "Drestress yourself in 10 minutes or less!" ... Neka relax muzika, neki čova gotovo šapuće kako si ti sada u svom svetu, kako te okružuju svetlost i toplina i kako uživaš i opuštenosti ... i kojekakve matre kako si ti vladar svoje svesnosti, kako je stres nešto što se prevazilazi samo tako .. I ja na svesnom nivou u sebi mislim koja gomila gluposti, krivo mi je što sam potrošio vreme skidajući ovo govno, koliko li je tek krivo ljudima koji su za ovo platili .. ali na nesvesnom nivou počinjem da se opuštam. Zamajavam sebe tim selfhelpom dok ne počne ispit i nema nervozne noge, svraba, slepila ... odjednom je sve OK.

Srećom, nemam više ispita .. pa nema ni ispitne treme.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
dan pred ispit ucim k'o nenormalna, noc pred ispit redovno ne spavam, nego listam knjigu od pocetka, citajuci ono sto sam podvukla specijalnim flomasterom i zapisivala na marginama

ujutro mi se toliko spava da trema nema efekta
Korisnikov avatar
By Zwezdica
I uspevas da budes koncentrisana tako neispavana?

Ja to nikada nisam uspela da odradim, uvek zaspim..
Korisnikov avatar
By elektron84
Ni ja ne spavam dan pred ispit. Odem slogirana na ispit, buljava kao sova i onda krece lagano opustanje.

Dok ja zabavim kolege koji se jadni strecaju nemam vremena da mislim na lose stvari.

A kad sednem da odgovaram ( ili pismeno da radim) tada vadim znanje i iz malog mozga.

Jos mi se nije desilo da zbog umora neceg ne mogu da se setim. To je prosto nedovoljno znanje (tj. neznanje). Da se ne lazemo ;)

Ajde, bre, Zwezdice, ti bar imas dobre atribute pa igraj na to :D :D :D
Korisnikov avatar
By sunflower5
Ceo taj dan pred ispit sam u panici :cupakosu:

Obavezno imam utisak da nista ne znam (iako nije uvek tako) i ucim tog dana vise nego dve nedelje pre toga.Dok sve to isponavljam,legnem u 2,3 sata i onda redovno ne mogu da zaspim do nekih 5,6.
E,u 7,8 ustajem i idem na ispit :D

Sam ispit i ne prodje tako lose,iako uvek imam tremu,umorna sam,neispavana,nervozna i jos uvek imam taj osecaj da nista ne znam.Srecom,nije mi se jos desilo da zablokiram,zaspim ili se onesvestim.
Izgleda da mi je mnogo gori bas taj dan pred ispit :shrug:
Korisnikov avatar
By Srklet
koliko me sjecanje sluzih, nisam nesto histerizirao. it's tacky.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam obicno u uzasnom stanju... Za poslednji ispit sam skoro imala slom zivaca, odjednom sam umislila da ja nista ne znam i da necu da izadjem na ispit. Pokusavala sam se da se smirim ali nije delovalo, Loni i Maza me smirivali ni to nije delovalo... dok u jednom trenutku Loni nije rekao da ne moze da veruje zbog cega toliko panicim, hajde da nisam imala strasnijih stvari nego sto je taj ispit u zivotu, nego to je nesto toliko smesno naspram svega ostalog. To je delovalo. Odjednom sam se setila svih tih drugih stvari i bilo mi je stvarno smesno sto sam toliko panicila. Malo sam ponovila i sutra isto sem neke pozitivne treme bila uglavnom smirena, sve je sjajno proslo i dobila vecu ocenu nego sto sam ocekivala :kolo:

Nadam se da za ove preostale ispite nece tako da me uhvati, ovo je bio meni najtezi ispit, jako obiman, koliko god da se sprema nema sigurnosti da se zna... Sem toga upravo zbog tih drugih stvari napravila sam veliku pauzu i dugo nisam izlazila na ispite. A i taj kontinuitet mi je vazan, obicno nisam imala takve prekide, nego spremam, izadjem, spremam, izadjem i sve tako... Tako da se nadam da je ovo poslednji bas toliki stres, ali neku vrstu stresa ipak ocekujem dan pred ispit...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Cesto samu sebe u*ebem pa ne pocnem da ponavljam na vreme, ili uopste da ucim... Ali evo poprilicno sam se popravila. ^^ Volim da ponavljam sto vise puta, oznacim bitne stvari i zapisujem u svesku, volim beleske da vodim i pisanje podela je obavezno. Nikad ali nikad ne koristim markere za podvlacanje, smetaju mi i mrzim ih. :doh: Imam problem da nikad ne naucim gradivo savrseno, uvek imam propuste, tipa-neke stvari znam u sitna crevca a druge ni da beknem. To mi je bas velika mana, nikako da se opametim.
Dan pred ispit psujem kao kocijas, proklinjem fakultet i tako. :sigh:
Imam svoje rituale koji su obavezni i necu da ih otkrivam. -.-
Na ispitu se preznojim, zacrvenim ko bulka a dlanovi mi budu toliko mokri da je to strasno.
Poprilicno lose mi idu testovi, za to sam duduk, mnogo vise volim usmeni...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Covece, vec me zaboli zeludac kad pomislim na januar. :sigh:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
iako sam apsolvent jos uvek furam fazon, ma sutra cu poceti da ucim :giljotina: tako cekam do poslednjeg dana, i onda, se ubijem ko kreten od ucenja, ali ako ne spremim ispit, ne izlazim na njega... mislim da ne postoji ispit koji sam polagala vise od 2 puta... ne zato sto sam tolko pametna, vec zbog izostajanja sa ispita :lol:

ajd dan pred ispit, nego ja sat vremena pred ispit sam u tripu da nista ne znam :lol: ili kad neka koleginica odgovara najlakse pitanje pre mene, ja sam u tripu "o cemu ova prica :wow: "

al vec kad dodjem do toga da odgovaram, to je vec druga stvar.. onda se brzo stalozim.

a ritual.. najbolja mi drugarica uvek posalje poruku da mi pozeli srecu, a ja joj odgovorim "opet ces me izbaksuzirati!" :P
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Veče pred ispit maltretiram profesore telefonom. Zovem ih u nedoba (18,15h), kao kakav drogaš, i toliko ih iznerviram da, po njihovom priznanju, moraju da popiju lek. Naravno, sutradan dobijem 10. :awesome:
Korisnikov avatar
By mili86
nikad se ne opterecujem, a to me je naucila Zorka Tomic.
Ubijem se uceci Komunikologiju i izadjem na ispit, izvucem pitanja sednem i ukapiram da nema pojma mada sam celu noc proveo uceci.
Pogledam je, pogleda ona mene i ukapira o cemu se radi i kaze: Kolega, ja cu Vam sad uzeti cedulju, a pricacemo o cemu god zelite... i tako dobijem 10. Zena je iz mene izvukla celu knjigu, a poceli smo o tome sto su mi pertle razlicitih boja...

Zorica Tomic :love:
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
ucila ili ne, nisam neki tremaros. ili ne stizem da se tremiram, jer uvek "smirujem" druge. i nikad mi se nije desilo da odem na ispit, a da se nisam naspavala. moram da spavam. :lol:

dan pred ispit niste ne ucim. samo uvece, pred spavanje, ponovim na frku. ustanem ujutru pola sata ranije i bacim pogled na skripte.

a ritual... :hmm: knjiga/beleske/skripte pod jastuk.... :lol: to mi je od osnovne ostalo. i nikako, ali nikako, dok ucim ne ostavljam nista od toga po podu. :lol:
babine neke fore i fazoni sto mi je usadila kao "rituale" protiv uroka. :smeh:
Korisnikov avatar
By mili86
Meni je super kad imam sex noc uoci ispita ili pred sam ispit...
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Blond Brat

Dzelajza oklen ti broj profesora? :lol:
Dao mi na žurci. ;)

Šalim se. Tako to na faksu sa manjim brojem studenata.
A dobra je fora, kad zaborave da pročitaju mejl koji si im poslala, što se dešava uvek.
Korisnikov avatar
By James.
Sve zavisi kako sam naucio.
Ako sam dobro pripremio ispit, onda dan ranije malo nesto procitam i to je sve.
A ako sam malo radio oko ispita onda ceo taj dan provedem u ucenju, nerviranju i pitam se zasto nisam poceo ranije da ucim, zasto nisam dovoljno ucio...
Nervoza me uhvati vece pre ispit, na dan ispita sam smiren.
A sto se rituala tice - nemam ih.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Zwezdica

Kako se osecate dan pred isipt?
Kako ucite i da li ucite?
Da li ste nervozni ili smireni?
Imate li rituale?
dok sam učila, učila sam sa namerom da mi veliki deo naučenog ostane u glavi.
nikad nisam mogla naglas da se preslišavam, već sam u glavi prelazila gradivo kad legnem da spavam i tako se uspavljivala :lol:
a učila sam čitajući (najviše tri puta) i podvlačeći bitne stvari markerima ili hemijskama različih boja.

pred ispit nikad nisam bila extremno nervozna, pogotovo ne dan pred ispit. uvek sam bila cool. trema me je pičila samo kad dodjem na mesto dogadjaja, a na samom ispitu je nisam imala.

dan pred ispit sam učila, ali samo do 18h. posle toga sam obično išla negde u provod, druženje, bioskop... jer ako do tad nisam naučila, neću ni tad.

imala sam rituale, ali ih neću navoditi od sramote :smeh:
Korisnikov avatar
By Zibro
ja bi opustgeno mogao da prosperiram kao profesionalni polagac ispita.
nikad neke velike treme
nikad dramaticnog ucenja pred ispit
nikad pao ispit na studijama
nikad pao ispit tokom nostrifikacije za US

nekako je ideja u tome da ucis za sebe zato sto zelis da znas i zato sto ce ti to u zivotu trebati , a na ispit gledas kao na formalnost
druga tajna je u kontinuitetu , ja stalno nesto kao ucim i citam svakog dana svakog vikenda na odmoru , u prevozu stgalno neka knjiga i onda kada dodje vreme ispita nema nekog velikog slamanja , sta znas znas , ides na sigurnost i na blef ako bas nesto i ne znas najbolje
normalno dan dva pred ispit higijena zivota , klopa spavanje relaksacija
i caka koja te oslobadja napetosti
ni profa ne zna sve a ako pricate van profine oblasti rada i interesovanja u tom trenutku dok ti je sve sveze u glavi sasvim sigurno znas bolje od njega/nje
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!