Originally posted by Mage
Heh evo nešto mi palo na pamet da vidim koliko ljudi sa foruma se bavi/studira prirodnim, a koliko društvenim naukama. Dakle, pitanje je da li ste društvenjak ili prirodnjak i zašto ste baš odabrali društvene odn. prirodne nauke?
Kad sam ja išao u osnovnu školu jedini društveni predmet je bila istorija iz koje sam imao između 1 i 3-, dok sam iz nekih oblasti biologije bio "na nivou fakulteta" (citat moje nastavnice), iz hemije sam imao lepu peticu a fizika mi nije išla kao ni kasnije, ali sam uspeo da izvučem 5 na kraju 8. razreda (tako što je neko svima nama koji smo imali trojke upisao četvorku u dnevnik, pa je nastavnica provalila i rekla da ćemo svi morati da odgovaramo, a ja sam seo i učio iz enciklopedija, a ona je rekla "pa tvoje znanje je i IZNAD četvorke" i dala mi pet, što mi je drastično povećalo broj poena potreban za upis na prirodni smer). Tako da je jedino bilo logično da ću da se upišem na smer koji je imao istoriju samo dve godine i to maksimalno razvodnjenu.
E onda kada je došlo do upisa na fakultet, ustanovio sam da bih jedino mogao da položim prijemni iz engleskog i biologije (u međuvremenu nas je 4 godine "učila" nastavnica hemije koja pojma nije imala, pa se moje znanje hemije istopilo), tako da je ostala samo biologija.