Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

društvenjaci vs prirodnjaci

društvenjak
31
55%
prirodnjak
25
45%
Korisnikov avatar
By Mage
Heh evo nešto mi palo na pamet da vidim koliko ljudi sa foruma se bavi/studira prirodnim, a koliko društvenim naukama. Dakle, pitanje je da li ste društvenjak ili prirodnjak i zašto ste baš odabrali društvene odn. prirodne nauke? :)
By Ulix
Studiram medicinu; prirodnjak sam, dakle. Zašto sam baš to odabrao je malo komplikovanije pitanje, ali recimo da - pored toga što me zanima ta materija i što me oduševljava ljudsko telo - logika prirodnih nauka mi je veoma bliska.
:sesir:
Korisnikov avatar
By _miki_
Drustvenjak sam do srzi(da sam prirodnjak rekao bih do epitela).
Zanima me sve sto je vezano za drustvo od politike od umetnosti,preko istorije.
Zasto sam odbarao?Mislim da ja nisam birao,vec nisam imao izbora.Iz matematike i fizike sam uvek imao jedva dvojke,dok sam iz srpskog,istorije ili stranih jezika imao petice.
Korisnikov avatar
By horus.
studiram marketing znaci, prirodne nauke... :hekla:

:lol:

elem, ranije sam vise voleo drustvene nauke, a u poslednje vreme naginjem ka prirodnim... :kesa:
npr, mnogo mi je lakse da satima radim zadatke iz matematike, ili statistike, nego da sednem i strebam suvu materiju (spoljnotrgovinsko poslovanje), koja zalazi u domen apstrakcije... :drama:
Korisnikov avatar
By Mage
Evo i ja da odgovorim: bavim se biotehnologijom, te sam prirodnjak :) Prirodne nauke me fasciniraju jer pokušavaju da otkriju misterije univerzuma i daju odgovore na pitanja koja me istovremeno i muče i intrigiraju.

Pored oblasti kojom se bavim, jako me još interesuje i fizika, matematika i neurofiziologija :mucka:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
drustvenjak

prirodne nauke me fasciniraju ali jednostavno nemam mozak za to
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Drustvenjak.. :)

Nemam stomak za prirodne nauke. :)
Korisnikov avatar
By bothways
Prirodnjak.

Od malena sam pokazivao vise interesovanja za matematiku i prirodne nauke. Onda sam otisao na prirodno-matematicki smer u gimnaziji, pa upisao ETF...

Doduse, ok sam sa jezicima i cak sam i razmisljao da upisem filoloski.
Ali me istorija i politika uglavnom ne interesuju.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Bilog, te prirodnjak.

Zastupam tezu da su sve nauke prirodne.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Prirodnjak. Samoodrživost i promenljivost živih sistema su razlozi zašto baš odabrah biologiju.
Korisnikov avatar
By smaug
Arheolog sam - dakle drustvenjak. A volim i da popijem.
Korisnikov avatar
By Loni
Društvenjak.
Mada često žalim zbog svog izbora.

Čini mi se da je kod prirodnih nauka sve čistije, jasnije.
Imam utisak da se prirodnjaci ako su zaista odlični u svojoj oblasti zapošljavaju zaista zbog kvaliteta dok je kod društvenjaka sve nekako relativno.
Ne ocrtava se odmah jasan kvalitet pa rade veze i vezice.

Moguće je da i u svetu prirodnjaka ima korumpiranosti prilikom zapošljavanja, al' manje.
By polarlicht4.1
Srednja - gimnazija društveno-jezičkog smera.

Osnovne - filozofija.

Doktorske - teorija umetnosti i medija.

:okret:
Korisnikov avatar
By disaster blue
drustvenjak u gimnaziji..
prirodnjak na fakultetu..dakle neutralan sam xD
Korisnikov avatar
By Dirrty
Društvenjak.
Srednja - ekonomska.
Fax - sociologija.

Oduvek sam težio na tu stranu, ne računajući matematiku koja je ipak svet za sebe.
Rekao bih da su mi dozvolile da više koristim maštu, istorija pre svega, a zatim i geografija, na šta me prirodne nauke nikako nisu podsticale.

Nažalost znanje gegorafije mi je isparilo posle osnovne škole, pošto sam je u srednjoj imao svega jednu godinu, par nastavnika se izmenjalo, a akcenat je bio na proizvodnji, uvozu/izvozu.
A znao sam napamet čitav atlas, bilo mi je zanimljivo da svakodnevno buljim u njega.
Možda ću na kraju upisati master vezan za geografiju, razmišljao sam o tome.

Paradox - što sam stariji sve manje podnosim ljude, i sve se više molim masovnom istrebljenju, a obožavam svoje studije.
Korisnikov avatar
By 2kune
ne jebem ja ovu podjelu... po meni treba podjelu izvršiti prema tome koristiš li u svom radu matematiku i koliko... jerbo mi je mnogo prirodniji um jednog sociologa koji teorijom kaosa modelira pojavu državnog udara nego um jednog zoologa koji promatra, prati i klasificira svoje živuljke opisnim načinima prispodobljivijih povijesničarima...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mage

Heh evo nešto mi palo na pamet da vidim koliko ljudi sa foruma se bavi/studira prirodnim, a koliko društvenim naukama. Dakle, pitanje je da li ste društvenjak ili prirodnjak i zašto ste baš odabrali društvene odn. prirodne nauke? :)
Kad sam ja išao u osnovnu školu jedini društveni predmet je bila istorija iz koje sam imao između 1 i 3-, dok sam iz nekih oblasti biologije bio "na nivou fakulteta" (citat moje nastavnice), iz hemije sam imao lepu peticu a fizika mi nije išla kao ni kasnije, ali sam uspeo da izvučem 5 na kraju 8. razreda (tako što je neko svima nama koji smo imali trojke upisao četvorku u dnevnik, pa je nastavnica provalila i rekla da ćemo svi morati da odgovaramo, a ja sam seo i učio iz enciklopedija, a ona je rekla "pa tvoje znanje je i IZNAD četvorke" i dala mi pet, što mi je drastično povećalo broj poena potreban za upis na prirodni smer). Tako da je jedino bilo logično da ću da se upišem na smer koji je imao istoriju samo dve godine i to maksimalno razvodnjenu.

E onda kada je došlo do upisa na fakultet, ustanovio sam da bih jedino mogao da položim prijemni iz engleskog i biologije (u međuvremenu nas je 4 godine "učila" nastavnica hemije koja pojma nije imala, pa se moje znanje hemije istopilo), tako da je ostala samo biologija.
Korisnikov avatar
By Mage
Društvenjaci za sada vode :kokice:
Korisnikov avatar
By blabla54380
prirodnjak od vrtića, kad sam i počeo da čitam uz najlepšu dečiju enciklopediju u izdanju svjetlosti sarajevo. uzjebem se kad se pod opštim obrazovanjem podrazumevaju pročitani metri ruske književnosti, a planete da poređa po redu ili da zna išta o prirodnoj selekciji naravno nema se pojma, a zašto bi.

mene lično u (posebno egzaktnim) prirodnim naukama uzbuđuju 3 stvari. 1) moć koju ti osteiš kad promišljaš o nečemu, 2) divljenje čovekovim izumom da promišlja na takav način i 3) radost koju donosi takva promisao u trenutku kada se čovek bavi i promišlja o onim stvarima o kojima nema pojma-saznanja.

bilo kako bilo interesovanja su nam različita, pa u tom smislu nemam prigovor na drtija što ga ne zanima šta je i kako van akvarijuma (osim što me zabrinjava njegova mizantropska faza koja traje predugo, greota da takva sex bomba ostane u tipičnim adolescentnim okovima i u godinama kada to nije preporučljivo za tonus kože)

a malificent bi mogla da objasni kojom logikom se služi kada zastupa tezu da bi npr. istorija mogla biti ili podpada pod prirodne nauke.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja sam slikar. To nije drustvena stvar. A svakako nije ni prirodna nauka. Al nekako je i oboje.
Korisnikov avatar
By blabla54380
u okviru slikarske tehnologije svakako da je prirodna stvar :) a ovako je društvena, nauka nije al veština i još po nešto jeste.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Jos jedan glas za drustvenjake :)

U gimnaziji sam bila drustveni smer i posle nastavila tim pitem.
Prirodne nauke me nikad nisu interesovale,posebno fizika...ne znam zasto,ali nikad je nisam volela :nesiguran:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!