Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
Da li neko ima možda neke informacije o tome? Nama na faksu javili da ministarstvo još nije odlučilo da li će biti budžeta za Master studije sledeće godine :shok:
Korisnikov avatar
By Hton
ja sam nesto slicno cuo, pa i da ako ga bude biće za uzasno mali broj ljudi...
Korisnikov avatar
By Galadriel
bice za dobar prosek, ali za jako mali procenat od upisanih :indijanac:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ja sam svakako kontao da neću biti na budžetu... a još ni ne znam šta bih :D pa se nešto nisam ni interesovao :D
Korisnikov avatar
By unic0rn
tako je bilo i prosle godine pa su odluku doneli tipa par nedelja pred prijemni. mislim da je jos rano da razmisljas o tome, al kontam da ce biti.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by unic0rn

tako je bilo i prosle godine pa su odluku doneli tipa par nedelja pred prijemni. mislim da je jos rano da razmisljas o tome, al kontam da ce biti.
Ja sam u malo zajebanoj poziciji jer moram da upišem Master sada u Junu kako bi mogao da odem na razmenu u Švedsku u septembru. Čem da vidim šta će biti...
Korisnikov avatar
By jukie
A postoje prijemni i za master studije?:plavuso:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Na novosadskim fakultetima uglavnom nema budzeta.
Mislim da je prosle godine postojala varijanta da svaki fakultet odobri par mesta na master studijama za ljude koji su kao najbolji i koji dobiju status stipendiste (u prevodu asistenti koji ne primaju platu godinu dana, ali imaju obaveze ili pomaganja u istrazivanjima ili drzanja vezbi). A Ministarstvu je to zadnja rupa na svirali. Ni u septembru nece znati hoce ili nece odobriti budzet za masterase.
Korisnikov avatar
By Mage
Ja predlažem da napravimo protest! :protest:
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
na Pravnom je oko 1000 i ne služi ničemu. ako ima pravnika, preporučujem specijalističke ( posebno će notari biti na ceni, ako ste adekvatno i politički angažovani )
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ma ima i u kafani da radim, boli me uvo.
To Njima ide na dusu.
Jebem ih u usta.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
književnici su obično u bankama... ne znam zašto... u svakom slučaju, više je filološkog nego pravnog u istim.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
naziv ne menja budućnost, ali ako će vam biti lakše, pa eto, filolozi ( nadam se da je to tačan naziv ).
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
izvinjavam se za prethodni post ( nadam seda ce biti brisan ):
Korisnikov avatar
By blabla54380
ja se nadam da će jednog dana krenuti serijal insajdera "fakultetska mafija"

uslovi studiranja su kriminalni, a školarine preskupe. onda, na fakultetima koji troše mnogo manje resursa npr. na filološkom su skuplje školarine od npr. fakulteta za fizičku hemiju. matematički fakultet je zacepio školarinu od 2500 evra, a studenti astrofizike nemaju ni kineski dečiji dvogled, a ne teleskop. o zastarelim udžbenicima da ne pričamo. nema šanse da se omakne na primer fakultetu za bezbednost da ugradi bar jednu usranu klimu od 15,000.00 dianra u salu za predavanja, od 6,205,500.00 dinara koliko je zaradio samo od prijavljivanja kandidata za polaganje ovogodišnjeg prijemnog (927 kandidata * 6,500.00 din po kandidatu).

ili univerzitetski profesori konzumiraju uvozni heroin

ili studenti popunjavaju penzioni fond.
Korisnikov avatar
By blenta
da zanemarim sve ostalo i ne sirim temu
nije mi jasno kako fakulteti u srbiji
pravdaju naplacivanje visoke skolarine za vezbe i predavanja
koja nemaju nikakvu vrednost

:saksofon:
Korisnikov avatar
By blabla54380
meni uopšte nije jasna situacija u kojoj fakulteti imaju apsolutnu autonomiju što finansijsku što za kvalitet nastave, dok se sa druge strane država bavi akreditacijom pod čiju ingerenciju ne podpadaju suštinski uslovi studiranja. fakulteti su obavezni da ispune minimalne norme "opremljenosti", i kad dobiju akreditaciju potpuno su autonomni, osim u delu broja studenata koje upisuju.

kult univerzitetskog profesora je i dalje in, i eto, oni su na tu foru povlašćenija kategorija od lekara, naučnih radnika, profesora i nastavnika u sš i oš, sudija, murije. tako da se naplaćivanje visokih školarina i ostalih usluga fakulteta pravda tim kultom. dovesti u pitanje kvalitet rada jednog univerzitetskog profesora je ravno da posumnjaš u veru patrijarha.

argumenti da je cena studiranja po jednom studentu na filološkom fakultetu 2 soma evra, ne pravda se ni sa kakavim uslovima koje pruža taj fakultet već platama profesora, koji su na tu foru oslobođeni od direktne zavisnosti države, za razliku od ostalih profesija koji sisaju samo onoliko mleka koliko iz državne sise iscuri.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
ma na kraju, nebitno je i što naprave cenovnike - na Pravnom su lepo na oglasnoj tabli drugog sprata ( kod čuvenih šaltera ) objavili lepo uređen cenovnik. na tom fakultetu naplaćuje se ispisivanje sa istog ( ne znam kako je na drugim ). pa onda 5000 koje mi otmu za uverenje o diplomiranju! i kad poželim master - uzalud si se trudila oko proseka, devojko. ali, sve im to opraštam ali ne mogu činjenicu da od fakulteta opet samo oni sa vezama (dakle, novcem ) imaju korist i maju karijere. a ti, uglavnom, i ne studiraju ( svi znamo za aferu iz Kragujevca ).
Korisnikov avatar
By Mage
Joj ljudi koliko sam besan više dođe mi da bacim bombu na taj moj faklultet i ceo univerzitet! Ma atomsku na svaki veći grad Srbije! :cupakosu:

Pazite ovo molim vas: Ja sam završio faks prošle nedelje, odbranio završni rad bla bla... E sad, moj faks je ranije trajao 5 godina, međutim moja generacija je prva po "novom sistemu" 4+1. I sad, em što neće za petu godinu biti budžeta, nego fakultet ne zna ni koje zvanje ja imam!!!! Nemaju ni diplomu (koja mi inače treba trenutno) da mi daju!!!!

Pa šta sam ja radio ove 4 godine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cupakosu: :testerica:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
na filoloskom u Bg-u za sada ce se finansirati master iz budzeta ali broj mesta je mizeran. recimo na anglistici ce biti 40 budzet + 40 samofinansiranje. Ako se uzme u obzir da godisnje na istom faksu diplomira preko 150 engleza vidi se da ce ljudi cekati godinama da uspeju i na samofinansiranje da se upisu. Ono sto je jos gore jeste da mi koji diplomiramo na tom faksu nemamo prednost pri upisu mastera u odnosu na studente drugih fakulteta a vecina studenata iz drugih gradova zeli da master studije zavrsi u beogradu. mrzi me da kukam ali x puta je lakse zavrsiti engleski u Kragujevcu nego u Beogradu.

Uopste se ne bih nervirao oko mastera da nisu doneli odluku da ukinu zvanje diplomiranog nakon zavrsene cetvrte godine, sto prakticno znaci da si bez mastera sjeban. Da stvar bude gora, profesori su prvoj generaciji bolonje zaboravili da kazu da moraju da sakupe minimum 36 bodova iz predmeta vezanih za metodiku nastave. ti predmeti inace nisu obavezni i sada oko 50 studenata na zavrsnoj godini anglistike nece moci da predaje u skolama jer su profesori eto zaboravili da im kazu tu malu sitnicu.

a o tome gde idu skolarime na filoloskom ne zelim ni da pricam, muka mi je...
By ...Sitnicava...
Ah, ti pričaš o masteru za SLEDEĆU GODINU - kad smo kod organizovanosti univerziteta, ja ne znam ni da li sam diplomirana sa ove 4 godine, pregovori su još uvek u toku i verujem da će biti do tamo nekog poznog oktrobra. :sweet:

Bolje da sam radila na gradjevini, bar bih uvek bila preplanula. :sigh:
By Swanheart
Originally posted by ...Sitnicava...

Ah, ti pričaš o masteru za SLEDEĆU GODINU - kad smo kod organizovanosti univerziteta, ja ne znam ni da li sam diplomirana sa ove 4 godine, pregovori su još uvek u toku i verujem da će biti do tamo nekog poznog oktrobra. :sweet:

Bolje da sam radila na gradjevini, bar bih uvek bila preplanula. :sigh:
i mogla bi da otvoris pivo bez otvaraca :awesome:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!