Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

E ovako moji momci i cure 
Doslo je i to vreme. Matursko vece blizu, graduation is approaching, maturski rad – ni blizu gotov, ali nema veze xD
Zavrsavam i ja to cudo od srednje skole, i sad bih kao da nastavim skolovanje, u jednom od „pederskih gradova“ zemlje Srbije  Don't get me wrong XD
Malo info o meni: zavrsio ekonomsku skolu u Brckom, BiH, smera turisticki tehnicar, sa odlicnim uspehom kroz sve 4 godine, i sad bih dalje nesto u tom 'zonu :)
Izbor sam suzio na Beograd i Novi Sad.
Sto se Novog Sada tice, u opciju ulazi PMF sa svojim Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo.
AFA Belgrade is concerned, u opticaj dolazi ekonomski fakultet, gde su ona prva 2 semestra zajednicka svim studentima, a zatim se grana na neke module, od kojih bi ja uzeo Turizam i hotelijerstvo.
My question is, koji od ova dva bi vise vredeo, u smislu, gde vredi studirati, gde je „lagodnije“, gde prevare nisu TOLIKO zastupljene (znam da moraju biti, barem malo). Ukratko, gde mislite da bi zivot meni kao studentu bio laksi? U BG ili NS?

Puno pozdrava :D
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Vec je maj mesec, a ti si trebao da se dobro raspitas, opredelis za neki fakultet i da pocnes da se pripremas za prijemni ispit. Dont get me wrong, ali zar nisi vec trebao debelo da pocnes sa pripremama, covece? Konkurencija je velika. :eureka:

:kopa: :kopa: :kopa:
By loreenche
I don't worry about competition.. Enivej... Jos sam u skoli, niko mi nije ni rekao da su pripreme trebale da krenu. Nit smo imali kakvo "orijentisanje" u skoli, nit smo imali radionice na tu temu...

A sad, imas li misljenje o ovoj komparaciji ili ne?
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Trebas da brines o konkurenciji, posto je poprilicno jaka, ne zavaravaj se ako si odlican djak...
PMF hotelijerstvo i turizmologija u NSu je lako za studiranje ali je prijemni poprilicno tezak. Za BG neeemam pojma.
Najbolje da se raspitas kod onih koji studiraju to. Babraj malo u delu gde pise ko sta studira pa im posalji privatne poruke. :D
Korisnikov avatar
By bu
nisam ni ja jos krenula da se spremam za upis..al ja sam odavno odabrala sta cu..a i imam skoro mesec dana da se pripremim..ja msm da je bolji Bg..al javice ti se jos neko ko je bio i u ns i u bg..pa vidi..
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Bas ste pametni sto se ne spremate na vreme, vrlooo, hvali se Bu jos malo. :roflmao:

:mazi:
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Ako uzmes opciju da studiras u NS proci ces sigurno jeftinije u svakom slucaju, sto zbog fakulteta, sto zbog stanovanja, sto zbog svakodnevnih zivotnih potrepstina.
Ali Novi Sad kao jedan od veoma atraktivnih univerziteta u Srbiji ima jednu veliku manu. To je nocni zivot i kulturna desavanja. U tome ne moze definitivno da se poredi sa BGD. Npr, nema ni jedan bioskop (veliki minus). Pozorisni repertoar je prilicno oskudan, a i karta je prilicno skupa, dok u BGD studente cesto pustaju za dz da gledaju predstave u kojima su nasi veliki i poznati glumci, sto ces u NS retko doziveti osim u vreme ''cinema city'' sto spada u leto kad vecina studenata i nije u ns, isto kao i za vreme ''exita'' kad i mozes videti neke poznate face.
Sto se tice muzike, raznovrsna je i ima je za svaciji ukus.
Jednostavno receno, ako imas para ja ti savetujem BGD.
Korisnikov avatar
By bu
heheh :) pa meni tek izlazi ove nedelje informator za visu poslovnu :) ..nie do mene :) ..al dobro maturski iz racunovodstva sam odradila..to mogu da se pohvalim..heh..:P
Korisnikov avatar
By Insorcer
...podsetio si me na jednog dečka koji je u Stylos-ovoj knjižari-papirnici na FTN-u u NS tražio "komplet knjiga za prvu godinu arhitekture" :roflmao:

ont: ...smisli se što pre, ma gde da odlučiš studirati, jer ti vreme za pripreme prijemnog curka ;)
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by ChristianTroy

Ako uzmes opciju da studiras u NS proci ces sigurno jeftinije u svakom slucaju, sto zbog fakulteta, sto zbog stanovanja, sto zbog svakodnevnih zivotnih potrepstina.
Ali Novi Sad kao jedan od veoma atraktivnih univerziteta u Srbiji ima jednu veliku manu. To je nocni zivot i kulturna desavanja. U tome ne moze definitivno da se poredi sa BGD. Npr, nema ni jedan bioskop (veliki minus). Pozorisni repertoar je prilicno oskudan, a i karta je prilicno skupa, dok u BGD studente cesto pustaju za dz da gledaju predstave u kojima su nasi veliki i poznati glumci, sto ces u NS retko doziveti osim u vreme ''cinema city'' sto spada u leto kad vecina studenata i nije u ns, isto kao i za vreme ''exita'' kad i mozes videti neke poznate face.
Mislim da je poenta u fakultetu a ne nocnom zivotu i bioskopu. :nesiguran:
Treba da uporedi fakultete i donese odluku, a sto se tice cena, NS jeste pristupacniji ali ne u svemu. Skolarine nekih fakulteta su u NSu skuplje.
By loreenche
Trebas da brines o konkurenciji, posto je poprilicno jaka, ne zavaravaj se ako si odlican djak...
PMF hotelijerstvo i turizmologija u NSu je lako za studiranje ali je prijemni poprilicno tezak. Za BG neeemam pojma.
Najbolje da se raspitas kod onih koji studiraju to. Babraj malo u delu gde pise ko sta studira pa im posalji privatne poruke. :D
Hvala na savetu!
nisam ni ja jos krenula da se spremam za upis..al ja sam odavno odabrala sta cu..a i imam skoro mesec dana da se pripremim..ja msm da je bolji Bg..al javice ti se jos neko ko je bio i u ns i u bg..pa vidi..
:phew: nisam jedini...
Nije mi bitan bioskop, ni ovde ga nemam XD Ali hvala na informacijom, took into consideration...

ont: ...smisli se što pre, ma gde da odlučiš studirati, jer ti vreme za pripreme prijemnog curka ;)
Znaci, neverovatno... Pa jos idemo u skolu, a vreme nam vec uveliko tece.. Kako glupo! :bljak:
By loreenche
A koja diploma je vise priznatija? Ova u BGD jel?
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Ne znam mnogo o njegovom fakultetu, pa nisam hteo nista da pricam. Rekao sam o onome sto znam.
Ne treba ni samo sedeti i bubati. Poenta studiranja je da se covek ostvari kao licnost i pronadje sebe, a ne da bude orijentisan iskljucivo na knjigu.
By loreenche
Slazem se sa tobom Troy. Ali ipak su mi sada bitne informacije vezane za fax.
By loreenche
Emm.. Dobro... Koja diploma se vise priznaje na konkursima za radna mesta?

Sta fali izrazu priznatija?
By loreenche
Sad provalim da je u pitanju "vise priznatije" a ne "priznatija"... A hajd, lapsus, I'll get over it, will you?
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
U sustini je isto (mislim na diplomu).
Bitno je kakav utisak ostavis na poslodavca i kako znas znanje.
Ne zaboravi da se ''covek uci dok je ziv''!
:putnik:
By loreenche
Aha, e pa... Ne preostaje mi nista drugo nego da licno overim oba faksa -.-
Korisnikov avatar
By blenta
ako su pare problem ns je jeftiniji

sto se diplome tice
koji god fax da zavrsis u srbiji
pomnozice te sa nulom kad izadjes van srbije

mimo toga ako zelis da budes kompetitivniji
glede zaposlenja u srbiji
definitivno bgd
Korisnikov avatar
By KiWi
Maj mesec a ti razmišljaš ... izvini na konstataciji, ali okasnio si !

U Beogradu će ti sigurno biti zanimljivije ... aktivniji noćni život, aktivna gay subkultura, mogućnost da upoznaš mnoge ljude različitih kultura na jednom mestu (od Kineza do Južnjaka).

Ipak, Novi Sad je mirniji grad, prelep centar grada koji bukvalno oduzima dah, mirni i druželjubivi ljudi ... Svakako ćeš imati više vremena da se posvetiš učenju u NSu, ali ti sigurno neće biti dosadno u vremenu kada ne učiš ...

Znam da mnogi prištinske fakultete ne smatraju dovoljno ozbiljnim, ali NS i BG su gotovo isti kada je u ptanju ozbiljnost univerziteta ...

Što se tiče diplome, žao mi je što to moram da kažem, ona je tu samo kao pozivnica za razgovor za posao. Ono što pokažeš na razgovoru na posao i umeš da radiš profesionalno i odgovorno će ti obezbediti radno mesno. Još ako si prijetne spoljašnjosti, širokog vokabulara i svestran, šanse su još veće.

Odredi svoje prioritete, pa samim tim i mesto gde ćeš studirati.

Originally posted by Vetur úlfur
Originally posted by blenta

Je l' to vazi i za ETF?
Koji smer konkretno?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Fizicka elektronika -> Nanoelektronika, optoelektronika i laserska tehnika.
Korisnikov avatar
By Tungi
on:
Mislim da ne moze da se poredi diploma novosadskog univerziteta sa beogradskim.Tako da,Beograd.;)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by SmallTownBoy_91
Znaci, neverovatno... Pa jos idemo u skolu, a vreme nam vec uveliko tece.. Kako glupo! :bljak:
Kad sam ja bio četvrta godina srednje, dođem ja PRVI DAN (prvog septembra) u školu, a svi već počeli da se dele u grupice povodom upisa na određene fakultete kako bi zajedno spremali prijemni iz istih predmeta

Ja :shok2: pa ja ne znam šta želim da upišem, valjda se to čovek odlučuje negde u februaru-martu
Svi ostali: šta ti je, pa sad je pravo vreme da se počne sa pripremom

Većina iz našeg odeljenja je spremala matematiku za tehničke fakultete, a fiziku možda jedno-dvoje, ostali su rekli da će da izađu na fiziku na blef (neki su imali negativan broj poena na prijemnom iz fizike...)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Beograd definitivno. Ako ti je skupo živi na periferiji i putuj sat vremena dnevno do faksa, brzo se navikneš a prednosti su višestruke.
Originally posted by blenta

Nije baš tako. Itekako se priznaje, ili ne baš sasvim, ali svakako ima težinu. Moja iskustva su da je BU sasvim solidno "priznat" u inostranstvu. Ali zavisi od struke, ako si lekar uvek te čeka 150 godina nostrifikacije, bez obzira odakle si.
By loreenche
Zahvaljujem svima na savetima i predlozima.

Ipak mislim da cu da odvojim uskoro jedan dan, i obidjem obadva fakulteta, uzeti informatore, i odluciti se.
By ...Sitnicava...
Ako se razmišljaš o PMF-u u NS-u pothitno treba da počneš da učiš za prijemni, preobimno je. Bilo pre koju godinu oko 1000 stranica, sada ne verujem da je manje od toga.

To koja se diploma više ceni treba sada da ti je nebitno. I što Tungi reče da diploma sa BG univerziteta ne može da se poredi sa novosadskom... Na razgovoru za posao ćeš biti TI sa svim SVOJIM kvalifikacijama, a ne isečak iz papira koji se odnosi na mesto studiranja.

Sve u svemu, požuri. ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!