- 25 Avg 2008, 21:49
Kakvi su saveti kada je u pitanje paralelno učenje dva jezika; kako ih usvajati a da se međusobno ne mešaju?
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by reveal
Jako je zajebano.... Barem meni, koja ucim holandski kao prvi i nemacki kao drugi jezik. Jos uvek nisam nasla formulu po kojoj treba da ih razdvajam. Uzasno su slicni, i cesto ih mesam. Malo sam se i ja mozda precenila kada sam mislila da cu moci.. ne znam stvarno.
U sustini, stavljam akcenat na glavni jezik...
Originally posted by revealE bash o tome govorim kada kazhem "srodni" jezici. Vecj 4 godine sam na relaciji izmedju Amsterdama i Frankfurta. Nemachki mi je kao maternji. Ali brateeeee...taj holandski je muka, ako vecj znash nemachki!
Jako je zajebano.... Barem meni, koja ucim holandski kao prvi i nemacki kao drugi jezik. Jos uvek nisam nasla formulu po kojoj treba da ih razdvajam. Uzasno su slicni, i cesto ih mesam. Malo sam se i ja mozda precenila kada sam mislila da cu moci.. ne znam stvarno.
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xxMislim da nije imala problema prvenstveno zato sto madjarski i engleski otprilike nikakve slicnosti nemaju, izuzev te da su oba jezici.
Azdaja, to su po dve godine razlike izmeu pocetka ucenja, a i bila si u periodu zivota kada se najlakse usvajaju jezici! To bitno menja stvar![]()
Originally posted by ValOff: holandski je mozda najruzniji jezik koji sam ikada cuo.Originally posted by revealE bash o tome govorim kada kazhem "srodni" jezici. Vecj 4 godine sam na relaciji izmedju Amsterdama i Frankfurta. Nemachki mi je kao maternji. Ali brateeeee...taj holandski je muka, ako vecj znash nemachki!
Originally posted by ValNe govorim ni jedan, moje srce pripada italijanskom.Originally posted by UlixNemachki je ruzhniji. Tvrdji.
Off: holandski je mozda najruzniji jezik koji sam ikada cuo.![]()
Holandjani prichaju kao deca. Sve sami deminutivi. Kointje, biercje...itd., itd... je l´tako Reveal?
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!