Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Val
Zavisi od toga koliko su ti jezici medjusobno "srodni".
Korisnikov avatar
By BellyButton
Pa, ume da bude zajebano ako uchish shpanski i katalonski u isto vreme :)
Ako uchish nemachki i turski, ne bi trebalo da bude problema, rekao bih...
Korisnikov avatar
By Tot
Recimo, usavršavaš engleski, a istovremeno učiš nemački. Da li jedan dan posvetiti jednom a drugi drugom ili neka druga metodologija je bolja?
By Ulix
Posto je u pitanu usavrsavanje engleskog, onda to bas i nije ucenje od pocetka, zato mislim da ne bi trebao da imas problema.

I zasto nemacki, covece? :)
By Bombina
au tesko je ,meni ide engleski al nisam jos usavrsavala
spanski kazu prava ideologija izmedju italijansko jeziku
By Simor
Originally posted by Ulix
I zasto nemacki, covece?
Deutschland, Deutschland über alles! :smeh:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Kao neko ko govori 4 strana jezika (od cega dva vrlo srodna) savetujem ti da to ne radis. Savetujem ti sledece: prvo se bavi usavrsavanjem tog jezika koji bolje znas i to ne samo teorija, vec i praksa (filmovi, muzika, citanje na tom jeziku i komunikacija: internet ili usmena). Kada dodjes u situaciju da mozes normalno da razmisljas na tom jeziku, a ne da prevodis svoje misli i budes mogao 90%stvari koje zelis da kazes da to i kazes, onda mozes da krenes da ucis novi jezik. Ali ovaj prvi nemoj da zapostavis.

Naravno da moze i drugacije, ali... Ovako je bolje, ako zelis da ti znanje bude trajnije, da ti ostane i da ti se ne mesa...
Korisnikov avatar
By reveal
Jako je zajebano.... Barem meni, koja ucim holandski kao prvi i nemacki kao drugi jezik. Jos uvek nisam nasla formulu po kojoj treba da ih razdvajam. Uzasno su slicni, i cesto ih mesam. Malo sam se i ja mozda precenila kada sam mislila da cu moci.. ne znam stvarno.
U sustini, stavljam akcenat na glavni jezik...
By Bombina
znas kravice i dragi tote i simore meni je spanski i italijanski istovremeno reci
spanski kaze hola -zdravo
italijasnki adio-cao

pocinjem da cujem oni kazu -
ja mislim da se jezik najbolje uci tako sto ode u zemlju/grad gde se govori jeziku

meni je padalo na pamet s cd al ne ide mi se
meni se ide ta knjiga engleski jezik naslov abc
neki kurs jezika, mozda CD i jer svi manje vise znamo kako se izgovaraju, kako zvuce...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by reveal
Jako je zajebano.... Barem meni, koja ucim holandski kao prvi i nemacki kao drugi jezik. Jos uvek nisam nasla formulu po kojoj treba da ih razdvajam. Uzasno su slicni, i cesto ih mesam. Malo sam se i ja mozda precenila kada sam mislila da cu moci.. ne znam stvarno.

Pa dobro,ta dva jezika su veoma slicna-jer vrlo dobro govorim nemacki.. :D

ON U 1 osnovne sam pocela madZarski da ucim(obavezaN predmet nam je bio u skoli),od 3eg inglis,a od petog isto obavezan nemacki-i no problemos...;)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Azdaja, to su po dve godine razlike izmeu pocetka ucenja, a i bila si u periodu zivota kada se najlakse usvajaju jezici! To bitno menja stvar :)
Korisnikov avatar
By Val
E bash o tome govorim kada kazhem "srodni" jezici. Vecj 4 godine sam na relaciji izmedju Amsterdama i Frankfurta. Nemachki mi je kao maternji. Ali brateeeee...taj holandski je muka, ako vecj znash nemachki!

Kada su u pitanju nemachki i engleski...manji je problem uchiti ih paralelno, s obzirom da je engleski vecj toliko dobar i za usavrshavanje. Mozhe to paralelno. Chak jedan drugome "pomazhu".
Korisnikov avatar
By Azdaja
Dobro,ali malo dete uci 3 jezika pored srpskog-ofkors...i to menja stvar :P

ON Nije problem uopste ucis engleski i nemacki,jel?

Nisi kao reveal uzeo dva slicna :lol:
By Ulix
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Azdaja, to su po dve godine razlike izmeu pocetka ucenja, a i bila si u periodu zivota kada se najlakse usvajaju jezici! To bitno menja stvar :)
Mislim da nije imala problema prvenstveno zato sto madjarski i engleski otprilike nikakve slicnosti nemaju, izuzev te da su oba jezici. :D
By Ulix
Originally posted by Val
E bash o tome govorim kada kazhem "srodni" jezici. Vecj 4 godine sam na relaciji izmedju Amsterdama i Frankfurta. Nemachki mi je kao maternji. Ali brateeeee...taj holandski je muka, ako vecj znash nemachki!
Off: holandski je mozda najruzniji jezik koji sam ikada cuo. :pilence:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Da, ali je i ovo veoma bitan faktor, u periodu do 11 godine se razvijaju jezicke sposobnosti i jezik se zato brze usvaja, bilo koji, pa i dva slicna...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Dobroooo,eto ko zeli da mu dete zna vise stranih jezika neka ga upise u OS "Bratstvo-ubistvo" u Sombolendu :molise:
Korisnikov avatar
By Val

Nemachki je ruzhniji. Tvrdji. :) Holandjani prichaju kao deca. Sve sami deminutivi. Kointje, biercje...itd., itd... je l´tako Reveal? :)
By Bombina
eh bas vala i to pitat cemo dinu i ona vrlo zna i sta ima da kaze
ko je bolji strani jezikom
ko je najruzniji
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ako me memorija iz školskih vremena služi - jedan dan jedan, drugi dan drugi.
By Ulix
Originally posted by Val

Nemachki je ruzhniji. Tvrdji. :) Holandjani prichaju kao deca. Sve sami deminutivi. Kointje, biercje...itd., itd... je l´tako Reveal? :)
Ne govorim ni jedan, moje srce pripada italijanskom. :)
Kad kazem "ruzan" mislim da zvuci ruzno. Kad ga cujem... para usi. Nema to neke veze s tim da li je tvrd ili mekan; jednostavno mi ne lezi da ga slusam.
Korisnikov avatar
By Modesty
ja nisam expert ali znam mišljenja takvog...npr,djeca koja imaju daleko veću moć pamčenja od nas stariji,mogu učiti najviše dva jezika u isto vrijeme

Ja sam npra.davno naučila italijanski i sad kad učim engleski ili kad hoću pričat,prvo počem razmišljat na talijanskom i malo mi se brka......a kamo li da sam ih učila u isto vrijeme...doduše,nisu svi antitalenti za jezik kao što sam ja ;) .
Korisnikov avatar
By Val
Pa upravo to "tvrdo" para ushi. A zamisli da josh i nashe (tvrdo) R imaju u rechniku! Ajmeeee...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Od puno ljudi sam chuo da im portugalski jezik ruzno zvuchi...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by BellyButton
Od puno ljudi sam chuo da im portugalski jezik ruzno zvuchi...

daaaa
By Ulix
Originally posted by tinkerbell
@ Ulix - doe maar!

:lol:
mi dispiace ragazza, non posso capirti perché non parlo stronzate. :hekla:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!