Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

...sta da vam kazem, colorado mi je u inostranstvu trenutno, a mene svrbi...

...ovako....sada imam stalno zaposlenje u privatnoj firmi....solidno...klasika - radno vreme 3-5, ne radim vikende, ali nemam godisnje kako hocu (citaj, uopste)....i sve rizike koje nosi privatna firma...

...dobila sam ponudu da zamenjujem profesoricu na porodiljskom u osnovnoj skoli sa punim fondom casova...takoreci, plata moze biti samo veca, radno vreme povoljnije, a godisnji...to znamo!..

...medjutim, koliko je sigurno da necu ostati bez posla posle godinu dana?

...bila sam na razgovoru juce, i direktor mi je rekao sledece - ukoliko dobijem diplomu do sredine oktobra (fale mi dva ispita)...odmah ce me prijaviti za polaganje strucnog ispita..najmanje me prijavljuje na godinu dana...a kada polozim strucni ispit, prema njegovim recima - automatski sam prijavljena za stalno...- zna li neko da li to tako ide? jel njemu to u interesu?

..u skoli rade jos dva apsolventa i jedna profesorica biologije sa polozenim B2 ispitom....

sta bi vi uradili?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ti bi bila fenomenalna nastavnica!!!!

i treba da edukujes decu!

Razumes sta ti pricam?
Korisnikov avatar
By Dominion
ne gledaj u mene, ja se josh uvek neckam za inostranstvo :P
By brdja
uvek možeš da odeš na bolovaanje 15 dana pre nego što ti daju otkaz ... a oni to znaju da napišu dan ili nedelju dana pre isteka roka ... i da ... sprijatelji se i uvek prati kada se raspisuje konkurs ...

znaš ono do mesec dana može bez konkursa, a sve duže a pogotovo duže od 3 meseca obavezno sve mora po konkursu ... na konkursu se uvek MOŽEŠ ŽALITI i dok god si na tom mestu imaš prednost ....:mag:
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by hlaefdige
nesto i ja mislim....
:molise: :fige:

:camac: :roni:

:giggle:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Dominion
ne gledaj u mene, ja se josh uvek neckam za inostranstvo :P
ti cuti!! dragonite i ja smo vec otplakali tvoju poslovnu ponudu!

inace....jedno 80% sam sigurna da cu prihvatiti posao...

samo...da li znate nesto o tom strucnom ispitu? i koliko je garancija da sam ja tu u skoli dok ga ne polozim? direktor se postavljao kao da me prakticno vezuje na dve godine (sto meni odgovara)...

...s druge strane....hiljadu drugih varijanti moze da se desi za godinu dana...
Korisnikov avatar
By jukie
...dobila sam ponudu da zamenjujem profesoricu na porodiljskom u osnovnoj skoli sa punim fondom casova...takoreci, plata moze biti samo veca, radno vreme povoljnije, a godisnji...to znamo!..
...medjutim, koliko je sigurno da necu ostati bez posla posle godinu dana?
...bila sam na razgovoru juce, i direktor mi je rekao sledece - ukoliko dobijem diplomu do sredine oktobra (fale mi dva ispita)...odmah ce me prijaviti za polaganje strucnog ispita..najmanje me prijavljuje na godinu dana...a kada polozim strucni ispit, prema njegovim recima - automatski sam prijavljena za stalno...- zna li neko da li to tako ide? jel njemu to u interesu?
..u skoli rade jos dva apsolventa i jedna profesorica biologije sa polozenim B2 ispitom....
samo...da li znate nesto o tom strucnom ispitu? i koliko je garancija da sam ja tu u skoli dok ga ne polozim? direktor se postavljao kao da me prakticno vezuje na dve godine (sto meni odgovara)...
...s druge strane....hiljadu drugih varijanti moze da se desi za godinu dana...
E ovako... idem redom rečenicu po rečenicu

Godišnji ti zavisi od staža, stručne spreme itd, a traje dvadesetak dana plus subote i nedelje. Dužina godišnjeg se obračunava po određenoj formuli koju ima sekretar škole (dobijaš plus dane na maloletno dete, godine staža, roditelja na samrti itd). Mora da se odradi između 1? 5? jula i 15? 20? avgusta. Ako imaš viška poena to ti propada (imala je jedna naša koleginica koja ima i maloletno dete i godine staža i roditelja na samrti)

Radno mesto sa punim fondom časova ne može da ima povoljnije radno vreme jer moraš da spremaš pripreme za sve časove i da budeš uključena u rad svih organa škole, a i da držiš određeni broj časova dodatne, dopunske nastave i sekcija (direktori ti samo dodaju dodatne obaveze)

Ako menjaš profesorku koja je na porodiljskom, čim se ona vrati ti ideš napolje.

To ne ide tako. Prvo radiš godinu dana. ONDA te prijavljuju za polaganje stručnog ispita (moraš da imaš neprekidnih godinu dana staža u školi). Onda ti se dodeli mentor i onda se akaš sa mentorom, komisijama i polaganjem dodatnih ispita još nekoliko meseci ili još godinu dana (tu nisam siguran). Onda tek polažeš stručni ispit.

Prijavljivanje za stalno i stručni ispit nisu povezani. Recimo da posle dve godine daš ostavku i odeš, tvoj stručni ispit stoji i dalje. I ne postoje više stručni ispiti nego se zove licenca. Licencu moraš da obnavljaš na svakih pet godina od datuma kada dobiješ licencu, što će biti kroz oko dve godine. Obnavlja se tako što tokom tih pet godina sakupiš xy poena na pohađanje seminara (što znači da propade tvoj godišnji)

Garancija da si ti u školi dok ga ne položiš je nikakva. Primaju te na osnovu nekog konkursa (koji će da sašiju po tvojim merama AKO to njima odgovara, inače mogu da uzmu i nekog drugog). U prvo vreme te obično uzimaju na tri meseca.

Dakle, moja zbirna ocena:

Direktor te LAŽE ili ne zna ništa o zakonskoj proceduri.???
A pre bih rekao ovo prvo.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by jukie
E ovako... idem redom rečenicu po rečenicu

Godišnji ti zavisi od staža, stručne spreme itd, a traje dvadesetak dana plus subote i nedelje. Dužina godišnjeg se obračunava po određenoj formuli koju ima sekretar škole (dobijaš plus dane na maloletno dete, godine staža, roditelja na samrti itd). Mora da se odradi između 1? 5? jula i 15? 20? avgusta. Ako imaš viška poena to ti propada (imala je jedna naša koleginica koja ima i maloletno dete i godine staža i roditelja na samrti)

Radno mesto sa punim fondom časova ne može da ima povoljnije radno vreme jer moraš da spremaš pripreme za sve časove i da budeš uključena u rad svih organa škole, a i da držiš određeni broj časova dodatne, dopunske nastave i sekcija (direktori ti samo dodaju dodatne obaveze)

Ako menjaš profesorku koja je na porodiljskom, čim se ona vrati ti ideš napolje.

To ne ide tako. Prvo radiš godinu dana. ONDA te prijavljuju za polaganje stručnog ispita (moraš da imaš neprekidnih godinu dana staža u školi). Onda ti se dodeli mentor i onda se akaš sa mentorom, komisijama i polaganjem dodatnih ispita još nekoliko meseci ili još godinu dana (tu nisam siguran). Onda tek polažeš stručni ispit.

Prijavljivanje za stalno i stručni ispit nisu povezani. Recimo da posle dve godine daš ostavku i odeš, tvoj stručni ispit stoji i dalje. I ne postoje više stručni ispiti nego se zove licenca. Licencu moraš da obnavljaš na svakih pet godina od datuma kada dobiješ licencu, što će biti kroz oko dve godine. Obnavlja se tako što tokom tih pet godina sakupiš xy poena na pohađanje seminara (što znači da propade tvoj godišnji)

Garancija da si ti u školi dok ga ne položiš je nikakva. Primaju te na osnovu nekog konkursa (koji će da sašiju po tvojim merama AKO to njima odgovara, inače mogu da uzmu i nekog drugog). U prvo vreme te obično uzimaju na tri meseca.

Dakle, moja zbirna ocena:

Direktor te LAŽE ili ne zna ništa o zakonskoj proceduri.???
A pre bih rekao ovo prvo.
hm...ne bi me ni cudilo da nema pojma o cemu prica....ali dobro sad...

...takoreci, uslov da me primi za stalno je moja diploma? ili I diploma I licenca?

ne znam....bas ne znam.....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by brdja
... na konkursu se uvek MOŽEŠ ŽALITI i dok god si na tom mestu imaš prednost .... :mag:
E, ne bas...
Ako neka skola, recimo ta osnovna, primi hlaef bez dva ispita i raspise konkurs na koji se javi osoba koja je diplomirala, ta osoba koja je diplomirala ima prednost i moze da se zali prosvetnoj inspekciji zbog toga sto su zaposlili manje kvalifikovanu osobu. Ali, u praksi, to niko ne radi jer:
- raspise se fiktivni konkurs za radno mesto nastavnika, na kome vec neko radi i to preko veze, pa ostave nepostojeci broj telefona, ili broj na koji se niko ne javlja
- prosvetnu inspekciju boli uvo za fiktivne konkurse
- nikome bas ne ide u prilog da dodje na radno mesto s akojeg je prethodno nekog oterao inspekcijom.

Sto se tice predloga, tebe primaju samo dok se profesorica koja je tu prijavljena za stalno ne vrati sa bolovanja. Ako nije prijavljena za stalno, mozes ostati na tom mestu, a ona ce dobiti otkaz, naravno u slucaju da se pokazes bolja.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mislim da mu je pre plan da posle godinu dana otpusti nekog od ovih apsolvenata...ili da me ima u rezervi jer nije bas izvesno da ce ova da se vrati....(skoro se udala i zivi u novom sadu, a na posao putuje svaki dan)...hmmm......
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e da! jukie i ostali, hvala mnogo na dosadasnjim savetima!
Korisnikov avatar
By anche
ja nekako delim andjelikino misljenje :grin:

znala sam da ce jukie 'vako da reaguje :smug:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
mislim da mu je pre plan da posle godinu dana otpusti nekog od ovih apsolvenata...ili da me ima u rezervi jer nije bas izvesno da ce ova da se vrati....(skoro se udala i zivi u novom sadu, a na posao putuje svaki dan)...hmmm......
Pa da, ali bi to trebala da znas pre nego sto posao prihvatis, tj. da procitas sta pise u ugovoru.
Opet, ako se otpustaju apsolventi, ondaK ti je jasno da moras da diplomiras sto pre....
Korisnikov avatar
By anche
a i totalnu sigurnost tesko moze da ti ponudi bilo koji posao danas...

a kak'i su ti seminari sto spominje jukie? ja sto znam to obicno traje vikendom, znaci 2-3 dana... :neznam:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da, da...to se podrazumeva....planiram da to uradim u septembru...oktobar je krajnji rok, ukoliko mi bas Baba bude pravila probleme...kao sto zna...

fuf....

......zvacu danas ponovo tu drugaricu koja ide na porodiljsko da se sa njom posavetujem oko tih stvari....a i videcu da li znam nekoga ko poznaje tog direktora...

a sto se tice moje sposobnosti da budem dobar profesor...paaa...ja sam prema tim klincima skroz indiferentna...takoreci, primecujem ih kada su mi smesni...

....a ocekivala sam da jukie ovako reaguje, ali to mi je i bilo potrebno! znala sam da ce da mi ukaze na realne probleme...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a moj sadasnji posao malo slabi sto se sigurnosti tice.....mislim da planiraju prodaju....

...seminari koliko god da su sranje, uvek bih se menjala za svakodnevne sastanke koje sad imam sa retardiranim rukovodiocima koji su zamislili da im resis sve probleme...
Korisnikov avatar
By Calypso
Originally posted by anche
a kak'i su ti seminari sto spominje jukie? ja sto znam to obicno traje vikendom, znaci 2-3 dana... :neznam:
Sve zavisi koja je tema na seminaru.
Ako su striktno za profesore (skola organizuje) oni se organizuju petak, subota i nedelja ali ako ide na neki seminar u okviru neke NVO nezavisno od skole, a dobija sertifikat, odnosno, dobija te neke poene za usavrsavanje, oni su uglavnom organizovani cetvrtak, petak, subota i nedelja.

I nemoj H da te plasi sve ovo, ja cujem dosta pozitivnih stvari vezano za rad u osnovnoj skoli a i ovi seminari/treninzi/radionice su prilicno isplativi u radu sa klincima tako da ti mogu samo pomoci!!!

Srecno :wink:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hvala, calypso...nemam ja frku od samog predavanja....imam praksu u vrticu, a i radila sam u privatnoj skoli (doduse sa odraslima)

mene samo muci malo sigurnost tog posla....fuuuuufffff
Korisnikov avatar
By Calypso
Pa znas i sama da nista nije sigurno 100%

Ja sam imala praksu u vrticu ali sam cula da je osnovna/srednja skola drugacija. Tek ove godine idem na praxu u skolu pa cu videti i sama kakvo je stanje. Mada me drugar cija keva radi u osnovnoj nagovara da se obavezno zaposlim u osnovnoj a ne srednjoj. Ne znam ni sama vise ali dobra stvar je da imam jos vremena na raspolaganju za razmisljanje.

Nadam se da ces pokusati i da ce sve ispasti ok

Javi svakako sta si odlucila i sta se desava na terenu :happysmoke:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ukoliko se dobro pokazesh i budesh ok sa kolektivom, ostacesh sigurno.
Imam bash dosta prijatelja prosvetara. Evo, bash su skoro primili drugaricu za stalno u Srednjoj Elektrotehnichkoj u Nishu. Prethodno je zadnjih 5-6 godina radila na zamenama i kojekakvim ostalim zezancijama, ali je uvek bila tu, prisutna i uposhljena.
Moj savet ti je da prihvatish. Posao prosvetara, bez obzira na to shto ce jukie reci, jeste zahvalan i generalno prijatan poziv.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
zavisi sa koje tacke gledas......

.....s obzirom na to da su mi zivotni troskovi ovde prilicno niski...to je neka solidna plata, koju i sada zaradjujem....
Korisnikov avatar
By Calypso
Keva ovog drugara ima 450e platu a samo je uciteljica, nije nastavnica....... :hvala: malo li je, plus raspusti, plus dodatna kinta ako vodis klince na zimovanja i letovanja, plus vikend......
Ne znam sta je tu malo :jezik:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
malo je ako zivis kao podstanar u beogradu, na primer
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Paris
zar nije plata bedna? :novine:
Mozda nekad bilo, sada, chisto sumnjam.
Druga drugarica, koja radi u Srednjoj Muzichkoj, od svoje plate postize da izlazi svako veche u grad, proshiruje konstantno garderober poshto vishe nema gde da trpa kupljenu garderobu i povrh toga par puta godishnje obidje po neku svetsku destinaciju. Dodushe, zivi kod roditelja i platu zadrzava za sebe.
Korisnikov avatar
By Calypso
da se razumemo, uvek je malo, kolika god bila plata ali ovaj posao bar pruza odredjene beneficije koje na nekom drugom radnom mestu cak i za manju platu nemas.... Samo to kazem, ima svojih prednosti, i to puno

:peace:
By Paris
ccc, oni silni strajkovi su ocigledno urodili plodom:balon:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da, da...

...verovatno mislis na stanje jos od ranije....kao....kraj 20, pocetak 21. veka.....tada su stvarno bile ocajne...i neredovne
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!