Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Ljudi imam VELIKU dilemu....hocu da upisem prava,ali me svi moguci odgovaraju od toga (od roditelja pa do najnebitnijih likova) i stvarno se bojim da cu popustiti pod pritiskom...

Sta vi mislite, koliko je pametno upisati prava?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e...bas sam skoro o tome razgovarala s drugom, sta bih rekla nekome iz ove perspektive...

...s obzirom na zemlju i stanje..veoma su male sanse da se radi bas taj posao zbog kog se upisuje neki faks...e sad...od neceg, jel'te, mora da se zivi, tako da bih preporucila faks koji u sebi ima...kako da se izrazim...neki "zanat"..npr...ja studiram engleski, i bez obzira sta da se desi, uvek cu moci da dajem casove u najgorem slucaju....

...ne znam kako tacno stoje stvari sa pravima u tom smislu...nisu me nikad zanimala...

...ali recimo, nikad se ne bih upisala na menadzment
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ja sam za to da upises ono u cemu mislis da ces se snaci i da ce ti prijati - kad nam je vec poslovna buducnost neizvjesna, da ti bar fax lijepo prodje!:)
Korisnikov avatar
By 2kune
A što čini VELIKU dilemu? Pravo je jedan izbor... A drugi? :snesko:
Korisnikov avatar
By Marvin
A mene čudi to što te masa ljudi odgovara od prava.

Pravni je baš poznat po tome kako više od pola ljudi tu nije iz želje nego zato što je "popustilo pod pritiskom".
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
razmisli koje su ti opcije, šta te zanima i čime želiš da se baviš. pogledaj kog su tipa predmeti (prirodne ili društvene nauke, praktični ili bubatorski, jednosemestralni ili dvogodišnji...), a sigurno znaš šta ti od čega više leži i šta ćeš lakše podneti u narednih 4-5 godina.

po meni je dobar izbor nešto što voliš kombinovano sa onim što ćeš zaista moći i da radiš posle, jer ne treba zanemariti ni tu stranu izbora zanimanja. s druge strane stoji i to što kaže hlaefdige, da ne znači da ćeš se obavezno baviti onim za šta si školovana, pa treba biti i praktičan i birati nešto što će ti biti lakše da završiš, jer na kraju je najčešće samo diploma bitna.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da...drugi su to rekla, a ja propustila....ipak treba time da se bakces sledecih minimalno 4 godine
Korisnikov avatar
By DarkAngel
ja ne znam sta pametno da ti kazem povodom toga, nemam puno ljudi sa pravnog koji bi mogli da mi kazu nesto vise o tome, pa da izvucem neku sredinu. Mene licno takve stvari nikada nisu zanimale, jer mi je potpuno nezanimljivo bubati toliku i takvu kolicinu reci :drama: ...Ako ti to volis upisi, samo prvo dobro razmisli o svojim mogucnostima i zeljama, kao i o samom poslu za koji se kvalifikujes. Ja cu se malo raspitati okolo pa ti javljam :obraz:
Korisnikov avatar
By Myself
Mojih dvoje jako dobrih prijatelja je zavrsilo pavni fakultet ali kriminologiju. Fakultet ima jako puno dvosemestralnih ispita. Znaci, malo ispita ali su obimni.

Bitno je da upises ono sto volis, inace ce ti studije biti robija.
Korisnikov avatar
By Dina
Secam se da je pre godinu ili mozda dve neko tako trazio savet. Ja i jos neki ljudi koji smo nekad promasili fax smo bili za to - obavezno ono sto volis. A oni koji su pogodili pa sad nemaju posao ili rade neki slabo placen su bili za to da se razmislja o tome sta posle. I svako ostade pri svom :lol: Tako da sam ja za to da sve saslusas i uradis po svom, ipak je to tvoj zivot. Inace ja znam dosta ljudi koji su studirali prava. Oni kojima je bilo nametnuto uglavnom to nisu zavrsili. Oni koji su to voleli su zavrsili i uglavnom rade u struci - u sudstvu, tuzilastvu, advokaturi itd. Vidim i da Labris stalno trazi pravnice pa ti je i to jedna od mogucnosti. Ako zavrsis prava mozda nije sigurno da ces raditi bas nesto sto volis, ali ako ne upises sasvim je sigurno da neces raditi nista gde se trazi zavrsen pravni fakultet.
Korisnikov avatar
By Skyen
ma prava su u ovoj zemlji uvek profitabilna. dijapazon zaposlenja ti je od premijera, pa sve do trulog advokata. a nekada se pretvori u pravu americku krimi seriju. koksa gde hoces, klijenti sumnjivog moralnog statusa, ponekad pucnjava, znaju da cak i da ti ubiju klijenta, znas cak i ti da budes meta. dinamicno zanimanje.

cak iako ne budes te srece da se nadjes u centru akcije, uvek ti sleduje birokratija i drzavna plata/privatizovana.

konkluzn: upisi sta TI zelis, samo se presipitaj da li je TO ono sto zelis. cak i da ne radis u struci, bitno je da zavrsis nesto sto te zanima, tj nesto sto bi volela sutra da radis, jer su studije mucne ponekad, cak i kada ih volis
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Marvin

Pravni je baš poznat po tome kako više od pola ljudi tu nije iz želje nego zato što je "popustilo pod pritiskom".
voistinu. ono malo pravnika i pravnica što poznajem, uglavnom su završili tamo jer su ih roditelji pritisli, sa obrazloženjem da se od umetnosti neće leba najesti. nikad se nisam srela sa obrnutim slučajem.
Korisnikov avatar
By bigirl
Šta god da upišeš i završiš, trebaće ti veza da se zaposliš.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Zaljubljena
Ljudi imam VELIKU dilemu....hocu da upisem prava,ali me svi moguci odgovaraju od toga (od roditelja pa do najnebitnijih likova) i stvarno se bojim da cu popustiti pod pritiskom...

Sta vi mislite, koliko je pametno upisati prava?
Ako je to tvoja zelja - onda svakako upisi prava.
Ne znam koliko je to pametno, ali znam da nije glupo.
Ako si naklonjena tom pozivu, svakako ces se posle nekako negde uhlebiti. Sa samom diplomom, mozes odmah biti sekretar skole ( svuda se traze, jer sad za sekretara skole moze biti izabran samo neko ko ima zavrsen Pravni fakultet ), a mozes da odlucis i da ides dalje pa da, posle diplomiranja i dvogodisnjeg pripravnickog staza, polazes pravosudni ispit i tako steknes pravo da se bavis advokaturom.
Ja sam zavrsio prava, nije da su me nesto posebno interesovala, ali idem rezonom - fakultetska diploma ne moze da skodi. Trenutno se intenzivno bavim poslom koji nema veze sa pravima, ali se paralelno pripremam i za polaganje pravosudnog ispita, pa cu posle videti sta cu... Od puke dosade, ni doktorat ( jednog dana ) nije iskljucen u mom slucaju...
:B
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by *deni*
Sa samom diplomom, mozes odmah biti sekretar skole ( svuda se traze, jer sad za sekretara skole moze biti izabran samo neko ko ima zavrsen Pravni fakultet ),
odlično, onda ću moći da imam vezu :zvizdi:
ti kao slučajno pogubi dokumenta ostalih prijavljenih na konkurs na biologa
ili im reci: A-HA! Tvoja diploma nije overena u poslednja tri meseca!
Korisnikov avatar
By Zoe
Samo ono sto TI zelis, jer su studije teske i kad mnogo volis to sto si upisala, a kamoli kad ne volis.....
Korisnikov avatar
By hasanaginica
studiram prava i ne znam koliko puta jos da se rodim, uvek bih prava studirala. evo ja cu te nagovoriti :rock:
Korisnikov avatar
By erkondisn
roditelji ti bome nisu ni blesavi :lol:

uostalom, zar ti sama ne bi trebala znati sto zelis :hmm: , dakle ocekuj hrpu knjiga, hrpu zakona. doslovno za grijanje stolice :)
Originally posted by Skyen
dijapazon zaposlenja ti je od premijera,
bome, premijer moze biti i diplomirani teatrolog :lol:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by 2kune
A što čini VELIKU dilemu? Pravo je jedan izbor... A drugi? :snesko:
os sam se izrzila...druga opcija ne postoji, NISTA, ali apsolutno nista drugo me ne zanima,... :drama:
Originally posted by Marvin

Eh, ja kome god da sam spomenula prava, svi su rekli "jesi luda, pa de ces to, to je samo bubnje, nemoj ni u ludilu..." bla truc SMRC....
:avalon:
Originally posted by hasanaginica
studiram prava i ne znam koliko puta jos da se rodim, uvek bih prava studirala. evo ja cu te nagovoriti :rock:
e OVO MI JE TREBALO :up:
Originally posted by DarkAngel
Ja cu se malo raspitati okolo pa ti javljam :obraz:
Obavezno :)
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Zaljubljena
Eh, ja kome god da sam spomenula prava, svi su rekli "jesi luda, pa de ces to, to je samo bubnje, nemoj ni u ludilu..." bla truc SMRC....
:avalon:
A ovo je zabluda da ne može biti veća.
Jeste hrpa knjiga i jeste gomila zakona.
Ali se uči kao i sve ostalo.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa dobro, kako se uzme. kod mene nije bilo knjige sa više od 200 strana i pravog bubačenja stvarno ima jako malo. ali nas zato deru na praktičnim zadacima.
Korisnikov avatar
By jukie
Kod nas na biologiji je bilo svačega, i sa bubačenjem i sa (kao) razumevanjem itd. Takav nam je i predmet - mešavina svega i svačega*, pa je i fakultet.

*uporediti gradivo biologije za sedmi i osmi razred i videti da su kao dva potpuno različita predmeta. Sedmi je geografija a osmi medicina.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
mislim da je vrlo isplativo... ali i da je uzasno dosadno za studirati... ali deca koja su naucila, sto kaze 2Q2Bstr8, da bubace - nece im tesko pasti...
Korisnikov avatar
By Dina
Ma nije dosadno ako neko to voli... Meni je suvoparno, ali kad god to kazem mojoj prijateljici koja je studirala prava ona kaze da njoj nikad nije bilo tako jer je to volela a voli i posao koji radi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa dobro, kako se uzme. kod mene nije bilo knjige sa više od 200 strana i pravog bubačenja stvarno ima jako malo. ali nas zato deru na praktičnim zadacima.
Uf, ja sam uvek bezao od prakticnih zadataka kao djavo od krsta.
Zato sam i upisao prava. Daj ti meni i 10000 strana suvog teorijskog gradiva, zatvori me u sobu, snabdevaj me kafom i cigaretama, hrani me 2 puta dnevno i sve cu ja to za neko vreme da metnem u glavu, samo me nemoj terati na raznorazne prakticne vezbe, terene i sl.
Korisnikov avatar
By GuzaKoMeduza
Ja sam ove godine upisao pravO. Jos mi je tesko da se naviknem da trebam da ucim 5 sati dnevno da bi dao ispit, navikao na gimnaziju u kojoj je dovoljno da odvojis 10 minuta dnevno.

Dao sam rimsko sa 9 i teoriju drzave i prava sa 6, a jedan ispit mi ostao za April.

Uopste nije tesko kao sto se prica, ako volis da se svadjas i rpepucavas, obavezno upisi :djavo:
Korisnikov avatar
By hefestion
pravo obavezno jer je najelitniji fakultet a i sutra dan kad zavrsis bices u centru svih drustvenih zbivanja. Nije tezak fakultet samo treba uciti i uciti, meni je ostalo medjunarodno privredno pravo i privredno pravo., oni su dosta teski ispiti na tom fakultetu ali samo dobra volja i sve je moguce savladati. Moj savet ti je nemoj da bezis od prava, upisi ga i neces se pokajati
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by jukie
Originally posted by *deni*
Sa samom diplomom, mozes odmah biti sekretar skole ( svuda se traze, jer sad za sekretara skole moze biti izabran samo neko ko ima zavrsen Pravni fakultet ),
odlično, onda ću moći da imam vezu :zvizdi:
ti kao slučajno pogubi dokumenta ostalih prijavljenih na konkurs na biologa
ili im reci: A-HA! Tvoja diploma nije overena u poslednja tri meseca!
Pa ne dao nam Bog da se nadjemo u toj situaciji.
:smeh:

Novine bi pisale o tom skandalu. :smeh:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by hefestion
pravo obavezno jer je najelitniji fakultet
:kakodane:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!