Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Swanheart
Svaki covek postaje onakav kakvim je navikao da vidi sebe.Ovo je cinjenica koja se ne moze osporiti.
Mentalno stanje u kome se najcesce nalazimo, snaga je koja okrece dogadjaje za ili protiv nas.Ima ljudi koji su bez poleta, cilja i puta i takvi jedva da mogu bronuti o sebi.Istorija je puna osoba koje, ne samo da nista nisu stvorile vec su i nasledjene imperije izgubile.To je samo primer za takav oblik misljenja koji posledicno izaziva neuspeh.Drugi, opet iako rodjeni u bedi, ostvaruju visoke drustvene i poslovne ciljeve i gomilaju slavu, kapital i bogatstvo.

Dakle, naslov je jasan.Na vama je da prositire temu i nastavite dalju diskusiju ukoliko ste raspolozeni za to.
Korisnikov avatar
By colorado
Vise volim rec "odrednice".

Uspeh je kad smo Cica i ja srecni.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Uspeh je biti srecan... a to ne znaci uvek
i ziveti srecno..

To su razliciti pojmovi..

E sad.. citiracu :

"You have to be exactly who and what you want to be
in life if you intend to find any measure of happiness"
(Meghan Chavalier)

A sada, zasto sam to napisala.. pa iz licnog iskustva:

Rodila sam se sa pogresnim telom, znala sam to
od dana kada sam progrovorila.. ali sam se nekako
pomirila da tako zivim i pokazem da sam sposobna
da radim sve sto mogu i muskarci..

Zavrsila osnovnu, srednju skolu, fakultet,
sazidala kucu, usla u brak, dobila dete..

I sve to vreme sam igrala ulogu u crno belom filmu..
Sve je to bilo srecno, ali ja nisam bila srecna..
Onda kada sa ispunila svima sve zelje, sam prsla
i raspala se na komade...

Gde sam tu ja, gde je tu moj zivot?

Tek sada, stvarno pocinjem da zivim,
upoznajem sve vise i vise ljudi sa kojima
se stvarno razumem, koji me kapiraju ko sam..

i stojim iza toga, da je uspeh u zivotu
iskljucivo BITI SRECAN
kako god.. mozda igranjem saha,
prodavanjem vutre, gledanjem filmova..

Licno ispunjenje je determinanta uspeha...

Za to se treba boriti, jer nije lako!

:elektro:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Swanheart
Svaki covek postaje onakav kakvim je navikao da vidi sebe.Ovo je cinjenica koja se ne moze osporiti.
Mentalno stanje u kome se najcesce nalazimo, snaga je koja okrece dogadjaje za ili protiv nas.Ima ljudi koji su bez poleta, cilja i puta i takvi jedva da mogu bronuti o sebi.Istorija je puna osoba koje, ne samo da nista nisu stvorile vec su i nasledjene imperije izgubile.To je samo primer za takav oblik misljenja koji posledicno izaziva neuspeh.Drugi, opet iako rodjeni u bedi, ostvaruju visoke drustvene i poslovne ciljeve i gomilaju slavu, kapital i bogatstvo.

Dakle, naslov je jasan.Na vama je da prositire temu i nastavite dalju diskusiju ukoliko ste raspolozeni za to.
Pa diskusija je recimo i to da neki ljudi prodaju uspešnu kompaniju jer im je dojadila "rat race" pa kupe pusto ostrvo i žive kao Robinzoni. Moja mama je recimo bila jako razočarana poslednjom epizodom Kasandre kada ona odlazi sa svojim novim mužem kakolisezvaše da živi u kolibi pored mora i da jede ribu do kraja života. Ona je isto tako gledala i film u kome neki stari par usvoji dečaka koji liči na njihovog umrlog sina i pokušavaju da ga pretvore u njegovu kopiju i da apsolutno unište njegovu ličnost, a mali se na kraju pobuni i sedne u čamac i odvesla u daljinu dok oni stoje na obali i kukaju da im se vrati; i komentar joj je bio "Pa trebalo je da ostane sa njima, oni bi mu ostavili bogatstvo, sve bi mu dali". Priču o tati i njegovom zaključku iz crtanog filma o biku Ferdinandu već sam na dva mesta pomenuo. I mislim da je tako bilo sa svakim filmom koji ima tu notu da treba da budeš jedinstven i svoja ličnost. Ja mali bih shvatio i prihvatio poruku umetnika, dok bi oni videli ono suprotno, da se treba utopiti u mrtvo more jer inače (o strahote!) ima da te ogovaraju, šta će svet da kaže. Ali zato su se savršeno slagali sa crtanim "Ribiću mlađi" i porukom: "samo slušaj svoju mamu, i u školu idi samo, jer ti nisi krupna riba, nego sitna, sitna, sitna". Trebale su mi godine da se otrgnem od tog načina razmišljanja koji me je samo vukao na dno.

Dakle, postoje različita mišljenja o tome šta je uspeh i šta je uklapanje u društvene norme.
Korisnikov avatar
By Zoe
Tacno, Jukie........nemam sta da dodam u principu. Mene taj i takav uspeh ne interesuje, meni je uspeh kada preguram jos jedan dan sa osmehom.......ili kada preguram jos jedan dan uopste.
Korisnikov avatar
By Zoe
............ali, ruku na srdasce.......volela bih da sam bezobrazno bogata, ali da ne moram prstom da mrdnem :D da mi onako, padne sa neba........
By Ulix
Bik Ferdinand je jedan pametan bik. :love:

Za mene je uspeh kad mozes da ustanes subotom u podne (u svom stanu), da pustis jazz i sedis pored otvorenog prozora i slusas prolaznike i kola. I pijes caj, zeleni sa limunom i malo meda. I to cinis rastereceno - zadovoljan si.

Eto.

Ali nije lako doci do toga.
:tetka:

Dopuna - dok ja sve to cinim, moj decko spava, on ima obicaj da spava do tri, cetiri po podne. :)
Korisnikov avatar
By Manon
Ulix, ja sam blizu savrsenstva po tvojim merilima

1. Nikada nikom nisam i niti cu pisati CV
2. Ustajem kad hocu i ako hocu, i radim koliko hocu i sa kim hocu
3. Zime provodim na planinama, a leta na debelim morima(plovim)
4. U medjuvremenu mi se desava sve ostalo(ponekad i ljubav)
Korisnikov avatar
By Dina
I ja slicno kao Manon ;)

Ali nikako se ne osecam ni blizu savrsenstva ;)

Ja se cesto setim moje babe kojoj je majka govorila da se malo smiri jer ima preko sedamdeset a ona je odgovarala da ce imati dovoljno mirovanja u grobu, dok je ziva nece mirovati.... Tako i ja shvatam zivot, kao kretanje napred, ako se ne ide napred onda se ide nazad. Ja volim da sam uspesna :oskar: Uspeh u svakom obliku, i spoljasnji i unutrasnji i duhovni i materijalni, ljubavni i porodicni, nista ne odbijam :smeh: Svaki uspeh je motiv za kretanje dalje...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
well, za mene je uspjeh kad si u stanju da sebi priustis sve sto ti treba (sa naglaskom na ovo treba), i pored toga imas mogucnost da s vremena na vrijeme sebi priustis "izlete" van realnosti..
Kad dostignes taj nivo da kazes da imas sasvim dovoljno za srecu, i kad tu srecu imas.
To uopste ne mora biti puno.
Korisnikov avatar
By Zibro
ovo me je setilo na jedan bracni par , nase porodicne prijatelje
oboje su malo mentalno ograniceni mozda cak blago mentalno retardirani , imaju troje glupe dece koja se muce kroz osnovnu skolu ona je cistacica on vodoinstalater , natezu kraj sa krajem ,
bezgranicno volje jedno drugo i svoju decu , zive izuzetno harmonicnim porodicnim zivotom imaju svoje trivijalne problemcice , neke ozbiljnije zivotne stvari jednostavno ne kapiraju , izuzetno su prosti i jednostavni . ne zele nista sto nemaju

sretnije , uspesnije i zadovoljnije ljude nisam imao prilike da upoznam
i nista u gore napisanom tekstu nije imalo pezoretivno znacenje
Korisnikov avatar
By 2kune
euri i cajke, samo euri i cajke... :tos:
Korisnikov avatar
By Sunce
Determinante (odrednice) uspeha na neki nacin jesu OCEKIVANJA i OSTVARENO. Negde sam citao da se tako i izrazava, kao odnos, razlomak: ocekivano/ostvareno.

Mnoge uspehe i mnoga zadovoljstva koja nastaju mogu se objasniti ovom jednacinom, ali zivot nije jednacina. Po meni je uspeh imati sebe, ostvarivati lepe snove i postaviti sebi nekakav cilj. Teziti ka tom cilju, biti na tom putu je takodje uspeh. Sloboda je takodje uspeh, sloboda duha i govora.

Kad god se prica o uspehu, setim se filma "An Angel at My Table" u kom glavna junakinja posle godina ugnjetavanja od strane doktora, koji su joj prepisali laznu dijagnozu - sizofreniju, svoj zivot nastavlja u kamp-prikolici, iz lampu, papir i olovku. Zamisliti srece i uspeha kada se izborite da radite ono sto zaista volite.
Korisnikov avatar
By svejedno
Determinante (odrednice) uspeha na neki nacin jesu OCEKIVANJA i OSTVARENO. Negde sam citao da se tako i izrazava, kao odnos, razlomak: ocekivano/ostvareno.
To.

Stremljenja & ispunjenje tih stremljenja. (nezgrapno zvuci, jbg)

Ae da kazemo 'planovi'

To je 'determinanta uspeha'.

A stremljenja su razlicita.
..

Ovo sto Ulix navodi je veoma lep plan, moj je sasvim slican, s tim sto bih ja caj zamenio nekim sasvim malo alkoholisanijim tekucinama. Bas malo ;) (ne 'stremim' zdravoj jetri)

I onda imas jednacinu - zelis to & to - do toga mozes doci tako & tako - uradi to sto moras - ako zelis uspeh U TOME STO ZELIS.

...

Opet, nekome stremljenje moze biti i eliminisanje samih zelja, npr. budistima.

..

Dakle ---> Stremljenja & ispunjenje tih stremljenja = uspeh.
..

Stremljenja su, ocigledno, svakako individualna, licna.

..

Uspesan si onoliko koliko uspes da ostvaris sebe kao licnost.

Drustvena merila tu ne igraju, po meni, neku znacajnu ulogu.

Ergo - uspesan si koliko si zadovoljan

..

Tol'ko, moram palim.

;)
Korisnikov avatar
By Zoe
To sto Ulix kaze, a i Bananica je po meni vrhunac uspeha.......zavisi sta ko zeli, ja zelim mir, harmoniju, neopterecivanje poslom, obavezama, novcem.....male stvari.
Neka pesma me moze usreciti u datom trenutku vise nego moj celokupan zivot od nekih 5 ili 10 god. Neki caj takodje, neka knjiga, neki osmeh, zajednicko spremanje klope, zajednicko izlezavanje, ono kada ja procitam naglas nesto zanimljivo i zajedno se smejemo i obrnuto, ono kada sam u cvrstom zagrljaju i tonem u san.....kada dobijem plisanog medu i kada se osecam 100 puta bolje nego dobitnik Binga za ovu sedmicu........
By Ulix
Originally posted by svejedno

Ovo sto Ulix navodi je veoma lep plan, moj je sasvim slican, s tim sto bih ja caj zamenio nekim sasvim malo alkoholisanijim tekucinama. Bas malo ;) (ne 'stremim' zdravoj jetri)
Alkohol uvece, naravno. :D

Ne mogu od ranog jutra da pijem, ali inace ni ja ne stremim preterano zdravom zivljenju - jetra je cudesno otporan organ. :)
By Swanheart
Originally posted by the1whowished
:zavera:

pesnice sta si hteo reci? :blenta:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Pesnik? Boze dragi. Kapiram da ce ti Makijaveli posluziti, raspali ekonomisto-menadzeru, objektu moje ljubavi, davni predmetu moje zelje. :friends: :gitara:
Korisnikov avatar
By DfromOz
Mislim da potencijal za uspeh delimicno moze biti razjasnjen na osnovu inteligencije IQ, emocionalne inteligencije EQ I rekla bih socialne (Social IQ) ili interpersonalne inteligencije u pojedinim profesijama.(Mozda vise, EQ nego standardnog testa inteligencije, koji se tokom godina I nije pokazao kao adekvatan, ni kada je rec o uspehu a ni po nekim drugim pitanjima).U zavisnosti od rezultata tih testova, moze se dobiti nekakva predstava o potencijalu pojedinca kao I sugestije za unapredjivanje (self development). I sama sam prolazila kroz iste, a I dosta drugih testova tipa, testova licnosti I performansi vezanih za odredjenu poziciju, kao I adaptirala za nekolicinu kompanija, I pokazalo se odlicnim stredstvom za predvidjanje(kada je rec o zaposlenima naprimer koji se primaju na odredjeno radno mesto)

…. Naravno rezultati testova, mogu biti upravo te polazne tacke, kao bazne odrednice, sto ne znaci da se tokom personalne nadgradnje ne mogu menjati. Ne bih uslovila tim, baznim faktorima, postizanje uspeha, s obzirom da skoro sve oblasti mogu unaprediti/nadgraditi…. Ovako da navedem par primera, uopsteno govoreci, motivacija kao jedan od pokretaca unapredjenja, koji, opet, I ako nije dovoljno razvijena ili izrazena, moze biti unapredjena. Sledece, a moglo bi se naci I ispred motivacije je samosvest. Stepen samosvesti vodi,izmedju ostalog, u preispitivanje, I evaluaciju, sustine nas samih, karakteristika, vrlina, mana, slabosti, prednosti,..i to, vise objektivna, kriticka evaluacija.("The quality of one's life is directly related to the quality of
questions one asks oneself." -- Tony Robbins)…. Isto kao sto je I definicija uspeha interpretirana od strane svake individue razlicito tako se ralzikuju, u ovoj ili onoj meri I determnante uspeha vezane za svakog pojedinca jer svako je osoba ‘unikatnog sklopa’….

Pored gore navedenih faktora, skorasnje studije Dr Paul-a Stolc-a pokazuju Adversity Quotient- kapacitet osobe da se izbori sa nedacam u zivotu-kao bitnu determinantu uspeha. AQ po Dr Stolc-u,je validan predskazivac necijeg uspeha, praga stresa, dostignuca/performansi,preuzimanja odgovornosti,kapaciteta za promene, produktivnosti,istrajnosti, unapredjivanja, energije kao I zdravlja.

(Adversity Quotient (AQ) developed by Dr. Paul Stoltz. Complete information on this subject can be further accessed through his website at www.peaklearning.com.
Scientific Backbone of AQ

AQ is rooted in three sciences: psychoneuroimmunology, neurophysiology, and cognitive psychology. They are its building blocks. Hundreds of research studies lend support to the role AQ plays in determining one’s ability to triumph over obstacles.
Psychoneuroimmunology is a field in science that examines the mind-body relationship. In essence, it studies the relationship between what one thinks and feels and what goes on in the body. How do thoughts and feelings affect the body and its overall health?

• Bottom Line Your thoughts and emotions determine the strength of your body chemistry down to the cellular level.
Neurophysiology is a field in science that focuses on the brain. It studies how the brain learns and functions. How are habits formed and what must occur to change habits once they are established?

• Bottom Line The brain is ideally equipped to hardwire habits of thought and behavior.
Cognitive Psychology is the most popular aspect of psychology focusing on the relationships between thoughts and feelings associated with one’s mental health. While there are many aspects to cognitive psychology, of particular importance to AQ is the research examining the human need for control or mastery over one’s life.

• Bottom Line Learned Helplessness, considered to be the “Landmark Theory of the Century,” explains why many people give up or stop short when faced with life’s challenges.

Measurement Tool
To measure AQ, Stoltz developed an assessment instrument called Adversity Response Profile (ARP).
The Adversity Response Profile is the only scientifically-grounded tool in existence for measuring how effectively one deals with adversity, or one’s AQ. AQ, according to him, is a valid predictor of one’s success, stress-threshold, performance, risk-taking, capacity for change, productivity, perseverance, improvement, energy, and health.
The ARP is a highly valid assessment instrument based on 25 years of research and 1000+ studies at more than 150 universities and organizations worldwide. Unlike IQ, AQ can be improved!
AQ scores fall into 3 broad bands, with an expected normal distribution.

Low (0-59) AQ characteristics:
• Low levels of motivation, energy, performance, and persistence.
• Tendency to ‘catastrophize’ events.

Moderate (95-134) AQ characteristics:
• Under utilization of potential.
• Problems take a significant and unnecessary toll, making climbing difficult.
• A sense of helplessness and despair arises from time to time.

High AQ (166-200) characteristics:
• Able to withstand significant adversity and continue forward and upward progress.
• Maintains appropriate perspective on events and responses to them.

AQ response is comprised of four CORE dimensions. Understanding them is the first step toward improving your response to adversity, expanding your capacity, and, ultimately, increasing your overall AQ.

Now, look at your CORE breakdown and determine which aspects of the AQ you need to improve.
C = Control
To what extent can you influence the situation?
How much control do you perceive you have?
Those with higher AQs perceive they have significantly more control and influence in adverse situations than do those with lower AQs. Even in situations that appear overwhelming or out of their hands, those with higher AQs find some facet of the situation they can influence. Those with lower AQs respond as if they have little or no control and often give up.
O = Ownership
To what extent do you hold yourself responsible for improving this situation?
To what extent are you accountable to play some role in making it better?
Accountability is the backbone of action. Those with higher AQs hold themselves accountable for dealing with situations regardless of their cause. Those with lower AQs deflect accountability and most often feel victimized and helpless.
R = Reach
How far does the fallout of this situation reach into other areas of your work or life?
To what extent does the adversity extend beyond the situation at hand?
Keeping the fallout under control and limiting the reach of adversity is essential for efficient and effective problem solving. Those with higher AQs keep setbacks and challenges in their place, not letting them infest the healthy areas of their work and lives. Those with lower AQs tend to catastrophize, allowing a setback in one area to bleed into other, unrelated areas and become destructive.
E = Endurance
How long will the adversity endure?
Seeing beyond even enormous difficulties is an essential skill for maintaining hope. Those with higher AQs have the uncanny ability to see past the most interminable difficulties and maintain hope and optimism. Those with lower AQs see adversity as dragging on indefinitely, if not permanently.
Note: The average ARP score is 147.5.

Responding to Adversity
At the highest level people fall into two groups:

A. Pessimists
• Consider any adversity to be permanent, all pervading, and deeply personal.
• They believe that any crisis will never end, and that it will destroy everything.
• They also believe it is their fault.

B. Optimists
• See adversity and problems as challenges
• See problems as temporary, limited, and external to themselves.
• Do not internalize issues, and have a ‘This too shall pass’ philosophy.

How to Improve AQ?

Listen to your response to adversity.
Explore all origins and your ownership responses.
Analyze the evidence.
Do something.

1. Adversity Quotient: Turning Obstacles into Opportunities by Paul G. Stoltz, Ph.D. (Wiley, 1997)
2. Adversity Quotient @ Work: Make Everyday Challenges the Key to Your Success--Putting the Principles of AQ Into Action by Paul G. Stoltz, Ph.D. (Morrow, 2000)
3. Adversity Quotient at Work: Finding Your Hidden Capacity for Getting Things Done by Paul G. Stoltz, Ph.D. (Collins, 2001)
4. The Adversity Advantage: Turning Everyday Struggles Into Everyday Greatness (Audio CD) by Paul G Stoltz & Erik Weihenmayer (Tantor Media, 2007)
Korisnikov avatar
By DfromOz
A evo, dodala bih jos I deo predavanja jednog ‘motivacionog govornika’ koji sam pre izvesnog vremena dobila, a koji je onako,zanimljiv I delimicno koristan za personalni razvoj. Primer koji je koriscen vezan je za materijalne ciljeve, ali, naravno, moze se aplicirati na bilo koji cilj ili polje.
Zasnovan je na tezi istrazivackog naucnika I strucnjaka za celularnu biologiju Dr Bruce H Lipton-a. ‘The new research done in cell biology, epigenetics and physics introduces the paradigm shift in the biomedical science. This ‘new science’ could inspire spirit, engage mind and challenge creativity’. “Biology of Belief” by Bruce H Lipton
Reconditioning (Programmed) Mind
We all have the ability to dream, or at least we used to dream. Maybe it has been a long time since you allowed yourself to dream big. Maybe along the way from your early childhood dreams, you had some disappointments. Maybe you didn't have a mentor or supportive family upbringing filled with encouraging support. And when some of our dreams get dashed, we take that into our sub consciousness mind and from then on our actions in the future may be dictated by the past.
It's time to take control back. Yesterday does not have to determine what choices we make today. As we begin to observe our early childhood influences, we can install new wealth files into our subconscious. With enough repetition, gradually we can take the control back so that our predominant thoughts are supportive of our highest desires for wealth and abundance. It takes constant vigilance, because every once and a while, the old programmed ways slip back in. With practice, we can learn to recognize when the non-supportive thoughts edge their way back in, and quickly, we can cancel those thoughts.
It's not satisfying to abandon your dreams, or to not even have any left. Give yourself permission to write down your big goals. Decide now what your annual income is going to be and your net worth will be next year. Set realistic, achievable goals with a specific timeline. Make it a stretch goal, and one that is not easily achieved. Shoot for the stars, and you will at least hit the moon.
We've all heard the statement "Be careful of what you wish for; you might just get it." This is so true, so intend to become rich and you will likely become rich. Focus on being comfortable and you will probably become only comfortable, but not rich. Concentrate your energy on just getting by and chances are good that all you will accomplish is just being able to pay the bills, nothing more.
It's your choice. You determine the exact amount of money you create in your life. I hope you affirm that your intention is to become successful, happy and rich. And then just think of how many other people you can help that may not have the wherewithal to help themselves.
Korisnikov avatar
By DfromOz
The strangest secret of success so far is our thought. The way we think to a large extent the way we appear and definitely the way we become. Comedian Flip Wilson was at his absolute best when he put on a wig, miniskirt and go-go boots to play the part of Geraldine Jones. Geraldine's most famous line was delivered with this flirtatious boast, "What you see(in your minds eye) is what you get!" And Geraldine was right.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!