Originally posted by 2Q2Bstr8
većina stvari i treba da se navodi retrospektivno počeviši od trenutnog ili najskorijeg (jer je to i najrelevantnije). dakle, prvo ide škola koju trenutno pohađate ili ste poslednju završili, pa onda ona pre nje itd. a ide se do srednje škole. isto i za posao: prvo tekući (ako postoji), pa onaj pre njega itd. i uvek se navodi podatak "od-do", dakle kao u primeru što je dao svichky.
Sa tim se ne bih složila. Npr. što se obrazovanja tiče, mislim da to i nije bitno da li ćes od skorijeg ili od starijeg krenuti iz jednostavnog razloga: retko ko će imati više od 2-3 stavke kod formalnog obrazovanja. Ja uglavnom krećem od srednje škole i onda fakultet pišem. Da odem na magistraturu, onda bih prestala da navodim srednju.
Dosta sam izučavala pisanje CV-ja i vremenski redosled navođenja prošlih radnih mesta su ovako objašnjeno:
1. Ako tek počinješ karijeru, onda krećeš od prethodnih i završiš sa trenutnim.
2. Ako imaš poduži spisak prethodnih radnih mesta, onda krećeš od najnovijeg.
Mada u suštini mislim da to neće biti odlučujuće.
Inače, što se većine stvari tiče, mislim da je 2Q2Bstr8 dao dobre savete.
PS1 (Smatram da je svakom CV-ju dobro dodati fotografiju, ali naravno velika pažnja treba da se posveti da ta fotografija bude na nivou a ne neka isečena itd.)
PS2 (Moj CV ima dve strane, i mislim da tu mogu stati opšte stvari koje su manje podložne promenama. @tramp , ono što si ti navela da može imati i 10 strana me podseća na karton naučnih radnika. A u suštini i to je neka vrsta CV-a.)