Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

Jedan od mojih drugova iz srednje škole, veoma fino dete, zbog silnih izostanaka neće moći da izađe na neke ispite. Za Septembar bi mu onda ostalo 6 ispita, što je previše. Pitao me je da li je po Bolonjskoj konvenciji moguće obnoviti prvu godinu kao redovan. Naravno, da ostane redovan (kao što je moglo u prehodnom sistemu da jednom padne godinu i ostane na budžetu). Ja, naravno, pojma nemam :giggle:

Ako neko zna odgovor, neka kaže :) Ili ako bar zna neki link gde bih to mogao da nađem neka postavi :) Unapred zahvalan, neinformisani kiwi :)
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Nije mi jasno kako zbog izostanaka ne moze da izadje na ispite?
Kod nas, ako ne dolazis, jednostavno ne dobijes poene predvidjene za prisustvo, i to je to.
A ispiti koji mu ostanu, nece mu ostati za septembar, vec za II semestar naredne godine.
i ne, nece vise biti na budzetu.:no:
Korisnikov avatar
By blenta
po bolonji
ako nemash odredjen minimalni kvantum prisustva ne mozesh pristupiti zavrshnom ispitu
trebalo bi da ochistish celu godinu
i ne mozesh biti na budzetu ako jednom padnesh godinu

tako pishe u statutu
Korisnikov avatar
By Delete
A da pokusa sad da se prebaci medju vanredne (kod nas bar vanredni bas i nisu obavezni da budu na predavanjima) i prijavi ispite, pa ako sve polozi kako treba, narednu godinu upise kao redovan.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Delete
A da pokusa sad da se prebaci medju vanredne (kod nas bar vanredni bas i nisu obavezni da budu na predavanjima) i prijavi ispite, pa ako sve polozi kako treba, narednu godinu upise kao redovan.
pričaj mi o tom vanrednom studiranju?
Korisnikov avatar
By unic0rn
nece taj tvoj fakultet ni zavrsiti, jer da i malo ima pojma o svom fakultetu ne bi pitao tebe zbot toga sto svaki fakultet ima svoj statut i time svoje tumacenje bolonjske deklaracije (ne zna se koje je imbecilnije).... tako da neka ode u studentsku sluzbu i pita za to..

na mom fakultetu ne bi mogao po novom planu, po starom da
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by unic0rn
svaki fakultet ima svoj statut i time svoje tumacenje bolonjske deklaracije (ne zna se koje je imbecilnije)....

tako da neka ode u studentsku sluzbu i pita za to..
Indeed.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Delete
Mislim da to nije moguce na drzavnim fakultetima, ali izgleda da zavisi od fakulteta do fakulteta.
Tacno je da po bolonji mogu da ti uslovljavaju potpis i izlazak na ispit prisustvom na predavanjima, moze se obnoviti godina kao i do sada, ali onda vise nisi na budzetu, a ostajes redovan student, kao i do tada.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Anatis
Bolonja je shit zivi :bic: :mad:
Just keep it cool, darlin'!:up:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by MinaHarker
Mislim da to nije moguce na drzavnim fakultetima, ali izgleda da zavisi od fakulteta do fakulteta.
Kad sam ja upisivala, drugi, privatni fax, samo sam dekanu predala pismenu molbu za prebacivanje sa redovnog na vanredni i to je to. U principu, i bolonjska je jako rastegljiva ako si u saradnji sa pravim ljudima...a mi sa foruma doticnom slabo mozemo pomoci.
Korisnikov avatar
By Katengl
Bolonja se ovde primenjuje kako kome odgovara u datom trenutku. Na mom faksu, na primer, nisu obavezna predavanja ni racunske vezbe, vec samo laboratorijske. U prvom semestru je trebalo da kolokvijumi budu obavezni, pa su to porekli kada su videli kakva je prolaznost na istim, a sad je valjda i to vraceno, mada samo iz jednog predmeta. Na mojoj generaciji se uce (po obicaju), tako da cemo pravu Bolonju verovatno videti tek za par godina. Poenta je, ako nadjete nekoga ko razume globalne principe Bolonje u srpskom visokoskolstvu, ili barem na nivou BU, treba ga kanonizovati.

Pored toga, sad su valjda vratili uslov, trebalo bi da bude 37/60 ESPB, pa onda a svaki preneti poen placas neku sumu, ali ostajes na budzetu. Tako sam barem cuo. Ma ko zna sta oni u stvari hoce.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!