ja sam se bavio, doduse ne profesionalno ali bejah dobar u tome, to je moje skromno misljenje... sada sam malo zardjao posto nisam dugo radio.
nisam obrazovan u toj oblasti, sve sto sam naucio o grafici naucio sam sam, a talenat za lepo sam dobio rodjenjem.

dakle, od kad imam racunar (a to je dugo) cackam graficke programe i mislim da je najbolje tako uciti. recimo, kada sam hteo da naucim flash kupio sam knjigo od hiljadu strana, ubrzo sam je batalio i vratio se staroj dobroj metodi "cackanja", "pokusaja i pogresaka" i intuiciji... naucio sam flash, ne na najvisem ekspertskom nivou, ali dovoljno.
ne znam kako stvari stoje u profesiji, znam da moze solidno da se zaradi ako si dobar i ako si zaposlen u nekoj dobroj ageniciji. moze i ako si sam svoj sef, samo moras da si sposoban i da imas zivaca da se jebavas sa srpskim malim preduzetnicima... ja sam dosta radio kao "podizvodjac" (outsource), a radio sam i direktno za neke ljude iz inostranstva. bilo je kinte.
ako zelis da se bavis vebdizajnom i realno mislis da si talentovan (posto je to najbitnije). instaliraj photoshop i neki program za vektorsko crtanje i istrazuj... stvaraj! ako ti je lakse uz knjige, kupi knjige. takodje, nauci da radis u dreamweaveru. u poslednje vreme je imperativ CSS, to moras da apsolviras, bar u osnovi. i na kraju, mozes da se oprobas i u flash-u.
srecno.