Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Dakle,zavrsih trogodisnju srednju skolu. Sada hocu da nastavim dalje posle toliko godina. Zanima me bilo sta sto ima veze sa kompjuterima.
1.Da li je moguce upisati nesto sa trogodisnjom srednjom skolom bez polaganja cetvrtog stepena?
2.Koji deo informatike preporucujete da usavrsim? I sta se najvise trazi u delu informatike i dobro se placa?
3.Da li imam neku privilegiju jer imam hendikep?

U obzir dolaze i privatne skole ako su priznate diplome.
Svaka preporuka bi mi dobro dosla.
Hvala unapred. :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Nisi razmišljala o večernjoj školi i tu i tamo pokojme tečaju koji se upisuje u radnju knjižicu?
Korisnikov avatar
By Shmi
Jesam razmisljala sam o svemu ali lepo pitam koje su to skole na koji nacin da dodjem do vise informacija? Sve dolazi u obzir samo da je priznato i cenjeno.
Korisnikov avatar
By Stripi
Aha :blush:
E tu ćete onda morat uputit srbijanske kolege :yes:
Da je Hrvatska u pitanju mogao bih ti više reći :D :kiss:
Korisnikov avatar
By Shmi
Hvala ti u svakom slucaju sto si se potrudio. Nadam se da ce da se javi jos neko ko je upuceniji. :) :kiss:
Korisnikov avatar
By Adenim
Idi na sajtove koji se bave edukacijom. Izgoogluj malo po beogradskim univerzitetima, skolama....
Korisnikov avatar
By nev
koliko znam bilo koju visu skolu mozes upisati posle zavrsene trogodisnje srednje skole.

pogledaj ove linkove mozda ces naci nesto sto te interesuje:
http://www.visatehnicka.edu.yu/
http://www.vets.edu.yu/

inace na polju informatike svi poslovi su dobro placeni, ali pozeljno je traziti posao u stranim firmama sto i nije neki problem jer su ta zanimanja jos uvek deficitarna.
Korisnikov avatar
By Shmi
Hvala ti na linkovima mnogo si mi pomogla prvim linkom a drugi nazalost ne radi... U svakom slucaju hvala. :) I dobro dosla na forum vidim da si nova. :)
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Mislim da privatni fakulteti pre prihvataju trogodisnju srednju od drzavnih. Ili su im makar laksi diferencijalni ispiti. Cula si za Visu elektrotehnicku? Po meni, tamo najvise mozes nauciti, priznata je, ali ne mogu da ti preporucim site, nesto je blokiran... Inace, nalazi se u Vojvode Stepe 283, pa vidi & proveri. Znam samo da je skolarina oko 1300e godisnje i svi koje znam a da su tamo su vrlo, vrlo zadovoljni (naravno bave se informatikom). Plus, imas veliki izbor, audio-video-etc... a to se sada trazi.
Korisnikov avatar
By Shmi
Hvala ti puno na informacijama i to cu da se raspitam. :)

Po tebi koji bi mi smer tacnije preporucila inace?
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ne znam sta te zanima. Taj audio-vizuelni smer najbolje poznajem, jer znam ljude tamo... Obuhvata filmove (i crtane), reklame, spotove... Ne znam ostale smerove. Idi tamo, proveri sve i jednostavno vidi sta te najvise interesuje. Ono sto mi se cini kao preporuka je to da zaista pomazu studentima i u toku skolovanja i kasnije za zaposlenje. Uzivanje & Ucenje, di ces bolje;) Pa ti zelim srecu... Fino bi bilo kad bi javila sta si odlucila :)
Korisnikov avatar
By Shmi
Pa trenutno me zanima fotografija ali ni to sto si mi sada rekla nije lose ume da bude zanimljivo. Hocu da odem tamo da se lepo raspitam,hvala ti puno na savetima. I obavezno ti javljam sta sam resila. :)
Korisnikov avatar
By Phoenix
Idi na razne sajtove institucija, nazovi ih telefonom i pitaj šta te zanima. Pogotovo to oko prijemnog i šta ti treba za faks. To oni znaju.
Pogledaj da li ovde ima nešto što te zanima.
http://www.infostud.com/
Korisnikov avatar
By Shmi
Hvala vec sam se registrovala tamo i postavila temu na forumu. Nasla sam par zanimljivih fakulteta. :kiss:
By Simor
Znam za jednog prijatelja koji je, posle srednje škole, završio Microsoftov tečaj (ali, onaj licencirani, baš MS), i sada radi i pristojno zarađuje. Ne znam koliko se takvi kursevi plaćaju i da li su oni zaista kasnije isplativi (ili se mom prijatelju posrećilo), ali to mi jedino pada na pamet kada je u pitanju rad sa računarima.

Inače, što se tiče hendikepa, našim poslodavcima su ponuđene razne pogodnosti ukoliko zaposle osobu sa hendikepom, ali ja sam lično skeptičan koliko to zaista funkcioniše u praksi. No, svakako, entuzijazam nikako ne treba gubiti.

Srećno!
Korisnikov avatar
By Shmi
@Simore tacno je da ima nekih pogodnosti ukoliko zaposle hendikepiranu osobu,drzava placa radni staz nekoliko godina. Ne secam se ni ja vise koje sve pogodnosti poslodavci imaju kada zaposle hendikepiranu osobu. Ja sam taj deo preskocila,imala sam srece da su me primili za stalno bez toga,to cu iskoristiti u buducnosti na drugom poslu... Sada mi je bitno da napredujem u obrazovanju. Da li imas mozda neki sajt od tog Microsoftovog tecaja? Mozes li se raspitati kod prijatelja pa mi dati malo vise informacije? Hvala ti unapred. :kiss: :)
By Simor
Na žalost, ja više nisam u kontaktu sa tim momkom, pa te jedino mogu uputiti na link: http://www.microsoft.com/scg/partneri/d ... entri.mspx. Tu se nalazi spisak ovlašćenih centara za obuku u Beogradu, Novom Sadu i Podgorici, pa ili prosurfuj tim delom sajta ili im jednostavno pošalji mail sa svim svojim pitanjima i dilemama.
Korisnikov avatar
By Shmi
Hvala ti puno i ovo mi je sasvim dovoljno! :)
By Simor
Ma, ako sam ti imalo pomogao, meni je zadovoljstvo, a kada dobiješ prvu platu, koja će posle dobijenog sertifikata da bude veća, očekujem jedno pićence i šetnju Zemunom, najvojvođanskijim delom Beograda.

:)
Korisnikov avatar
By Shmi
A bwe pa necemo toliko da cekamo nego cemo odmah cim se vratim za puta da idemo da setamo kejom. :kiss: Jesi mi pomogao da prikupim sto vise informacija pa da lepo sve pregledam i raspitam se sta mi najbolje odgovara da upisem. :)
Korisnikov avatar
By Phoenix
Microsoftovi i još poneki kursevi, definitivno hoćeš da se raspitaš u CET-u http://www.cet.co.yu/.
Kursevi ti nisu fakultet, ali opet imaju svoju vrednost. :bouncy:
Korisnikov avatar
By Shmi
Hvala ti Phoenix nije da necu kurs nego bih vise volela fax da duze traje skolovanje i da sto vise naucim. :)
Korisnikov avatar
By Phoenix
Ako imaš želju i novca za fax, onda samo napred. :yes:
Korisnikov avatar
By nev
Originally posted by shmizllica
U svakom slucaju hvala. :) I dobro dosla na forum vidim da si nova. :)
Nema na cemu i thanx za dobrodoslicu. :)
Zao mi je sto se ranije ne javih ali ... fakultet, ucenje, itd. pa nisam u skorije vreme dolazila na forum.

Inace moram sebe malo ispraviti. Sto se tice poslova iz informatike uglavnom su svi dobro placeni i manje vise se lako nalaze ali i postoje izuzeci kao sto je web dizajn. Danas je mnogo ljudi koji se bave time, pa je tesko naci nekog kome je potrebna web prezentacija. U svakom slucaju ako se nadje neko kome treba, lepo se placa.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne bih se složio da su stvari baš tako ružičaste. dobrih IT poslova nema baš puno, a još manje ima ljudi koji umeju da odlično rade te poslove. koliko je meni poznato, veliki broj firmi konstantno traži programere, jer uglavnom nailaze na ljude koji ne umeju da rade ni pola od onoga što su naveli u aplikaciji. plate su prosečne, a povećavaju se tek kad uznapreduješ od nekih rukovodećih pozicija. najteže je početnicima, tj. ljudima bez prethodnog radnog iskustva u struci, jer retko ko uopšte želi da zaposli takve ljude. a tek njima su plate mizerne.

na kraju, Microsoft kursevi ne znače puno, jer ima jako mnogo ljudi koji imaju te sertifikate, ali i dalje ne mogu da nađu posao. tako da je Simorov prijatelj ipak usamljeni slučaj. ti sertifikati potvrđuju nečije poznavanje nekih Microsoftovih tehnologija, ali one najčešće nisu važne kad je u pitanju programiranje.
Korisnikov avatar
By nev
Originally posted by 2Q2Bstr8
ne bih se složio da su stvari baš tako ružičaste. dobrih IT poslova nema baš puno, a još manje ima ljudi koji umeju da odlično rade te poslove. koliko je meni poznato, veliki broj firmi konstantno traži programere, jer uglavnom nailaze na ljude koji ne umeju da rade ni pola od onoga što su naveli u aplikaciji. plate su prosečne, a povećavaju se tek kad uznapreduješ od nekih rukovodećih pozicija. najteže je početnicima, tj. ljudima bez prethodnog radnog iskustva u struci, jer retko ko uopšte želi da zaposli takve ljude. a tek njima su plate mizerne.
bas je to i poenta. vise radnih mesta na mali broj dobrih, a posebno skolovanih programera. znaci jedino sto treba je da budes dobar u ovoj struci. jedna asistentkinja sa matematickog fakulteta na smeru racunarstvo i informatika (inace i ja sam na ovom smeru) je rekla da ne zna za studenta koji je zavrsio ovaj smer, a da ne radi u struci.
znam nekoliko programera, koji imaju platu preko 1000e. Naravno rade u stranim firma. Takodje cesto vidjam oglase na matematickom da traze junior-programere sa naglaskom da nemaju iskustva.
inace moj prethodni post nije trebalo da zvuci bas tako ruzicasto samo mislim da su oni koji traze posao u it struci u boljem polozaju nego ostali.
By Dionysus
Пробај са веб дизајном. Занимљиво је, тражено и добро плаћено. А није нарочито тешко у поређењу са осталим смеровима. То је посао будућности...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!