Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Pele
Nešto sam razmišljao o ovoj temi, i postavih sebi pitanje: da li uopšte postoji direktor (rektor...) srednjih (visokih) škola koji vole da se druže i pomažu đacima (studentima)? Da li ijedan od njih voli da dođe i zapravo porazgovara sa onima koji idu u školu čiji su oni direktori? Da li im u opisu posla stoji da se moraju zatvoriti u svoje kancelarije ili su ih birokratija i sve ostale obaveze nevezane za školu operisali od toga?

Što se tiče onih direktora koje ja poznajem, oni su svi bili: nit' smrde nit' mirišu... Bez osmeha, bez ičega... Samo ih povremeno vidim kako izađu iz kancelarija i to svake prestupne.

Ono što vas molim jeste da mi date neki primer pozitivne osobe koja je pripadnik ove retke vrste...

:zvizdi:
By Swanheart
evo direktor moje srednje...covek je skroz ok...mislim da je bar jednom sedmicno dolazio u nase odeljenje da prica sa ucenicima,uvek ga je zanimalo kako smo,da li ko ima kakvih problema,ucestvovao u sportskim takmicenjima...i pomagao nam kad god je mogao...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Dekan na mom faxu je apsolutni genije! Totalno je opusten i pozitivan lik, i mnooooogo je duhovit i inteligentan, a to bi nekako bile osobine koje kod ljudi najvise cenim. Njegova predavanja su pomalo alternativna, vise su kao razgovor sa doktorantima (ne znam kako je na osnovnim studijama) i na kraju on usmeri nas proces razmisljanja tako da sami dodjemo do zakljucaka koji su predmet njegovog prdavanja. Jedino je problem sto neki ljudi ne vole da razmisljaju, pa im je problem da takva predavanja prate, ali je dekan po mom misljenju genije!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
E, sad, da kazem koju i o direktoru firme u kojoj radim... Pa, ovako - glavnog direktora (koji je stranac i koji se ne druzi sa zaposlenima at all) ne znam, ali su mi lik i delo direktno nadredjene mi osobe jako poznati. Dakle - neko ko ne govori ni jedan jezik osim srpskog, a kompjuter mu je zastrasujuca masina koju ne ume da koristi... :drama:
Korisnikov avatar
By Pele
Super... Volim da čujem te pozitivne primere... =D

Podseća me tvoj dekan malo na moju profesoricu 'Monetarne Ekonomije i Bankarstva' i 'Statistike'. Tera ljude da malo pokrenu svoje sive ćelije. Samo što mi se čini da je takvih ljudi zastrašujuće malo i budu ugušeni od onih koji teraju učenike da uče sve napamet. Ja sam uvek za parolu: 'Koristi svoj mozak!'
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Use your brain, or someone else will! :mucka:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Pele
Nešto sam razmišljao o ovoj temi, i postavih sebi pitanje: da li uopšte postoji direktor (rektor...) srednjih (visokih) škola koji vole da se druže i pomažu đacima (studentima)? Da li ijedan od njih voli da dođe i zapravo porazgovara sa onima koji idu u školu čiji su oni direktori? Da li im u opisu posla stoji da se moraju zatvoriti u svoje kancelarije ili su ih birokratija i sve ostale obaveze nevezane za školu operisali od toga?

Što se tiče onih direktora koje ja poznajem, oni su svi bili: nit' smrde nit' mirišu... Bez osmeha, bez ičega... Samo ih povremeno vidim kako izađu iz kancelarija i to svake prestupne.
Priznajem da si me podstaknuo na razmišljanje.... i evo:
mislim da nije dobro da direktor bude druželjubiv* itd.
*u smislu koji je gore naveden
Tj. đacima (i zaposlenima) je od osobe na položaju najpotrebnija stabilnost. Najvažnije je da šef ume da organizuje sve šta treba da se organizuje (a nove obaveze iskaču nekoliko puta dnevno), kao i da bude nepristrastan (kao onaj kip pravde sa povezom preko očiju).
Tako da ako nije u opisu radnog mesta, mislim da bi trebalo da bude.

Naravno, sem :sudija: sudije na tronu, koji treba da bude aloof**, treba da postoji i njegov pomoćnik gunđalo/zakeralo koji će da ide okolo i zvoca; ali to treba da bude neka druga osoba (uvek se nađe). Ako je direktor gunđalo/zakeralo, to nije dobra škola.
**ne znam koji bi bio najbolji prevod - tu reč su u jednom tekstu koristili za jednoroga koji ne želi da se druži sa ljudima

Treća osoba je "đački drug" što je neformalna neplaćena pozicija i obavlja je randomly neki nastavnik koji ima takvu osobinu ličnosti. Postoje dve varijante:
-idem da se bunim za prava mojih učenika
-tešim moje učenike ali se ne bunim
Korisnikov avatar
By Draco
Ja svom skidam kapu kako je ostao miran i primio delegate sad ovo pre par meseci kad su zauzeli fax. Ja bih ih, bez razmisljanja, izbacila sa faxa uz pandusku pomoc. Kad su sirovine.
Korisnikov avatar
By Mars
Moj bivši je bio najbolji i istraženom delu kosmosa.

Lepe uspemen imam i na Srbijanku Turlajić.

:avion: Slika
Korisnikov avatar
By tramp
direktor u mojoj srednjoj je predavao biologiju, doduse ne puno, mislim da je predavao genetiku ili nesto tako i to uglavnom jedno odeljenje godisnje ali ipak je na taj nacin imao kontakt sa ucenicima, cini mi se da za to nije bio ni placen (jer bio placen da bude direktor) nego je to radio iz ljubavi prema poslu

slabo ga se secam ali znam da je bio simpatican lik i dobar profesor
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja najviše cenim one koji dobro rade svoj posao, pa baš i nemaju vremena da se viđaju sa studentima. koji to dekan može da prima pojedinačno ljude i da sedi i priča sa njima? na kraju, ako i reši tvoj problem, potrošiće neko vreme za koje je mogao da rešava problem većeg broja ljudi. zbog toga se onda organizuju razni parlamenti i studentske organizacije koji bi trebalo da zastupaju tvoja interesovanja i da se bave tvojim potrebama. na žalost, u realnom svetu je to sve daleko od idealnog.
By ~ Le Saint X ~
moj direktor je malo smeten, ali dobar covek...
malo spor i mnogo lici na Kostunicu...cak i tako sporo prica...

good man!
Korisnikov avatar
By ns.happy
kostunica... good man... nekako mi to ne ide zajedno...:jazzva:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!