Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Da li je uvek u pravu?

Poslodavac je uvek upravu.
4
16%
Upravu je onaj ko ima argumente.
10
40%
Zaposleni je uvek upravu.
Nema glasova
0%
Zavisi od slučaja do slučaja.
11
44%
Korisnikov avatar
By KiWi
Danas sam u 9:00 bio u jednoj privatnoj firmi na razgovoru za posao. Do pred kraj razgovora sve je išlo bolje nego što sam očekivao ... Tada je poslodavac ponovo bacio pogled na moj CV i video koje znanje posedujem i šta mi je od toga potrebno. Čovek se oduševio!! Napisao sam i na kojim sam takmičenjima i skupovima učestvovao (vezano za struku) i on je počeo da mi se smeje i pitao me:

Poslodavac: Koliko ti imaš godina?
Kiwi: 23 pune
Poslodavac: He he, pa piše se kompijutera, a ne kompjutera! Toliko radiš na njima, navodno, a ne znaš ni kako se piše. To da ispraviš!

Na šta sam ja odgovorio da se piše bez i ... E onda je došlo to što me je iznerviralo:

Poslodavac: Ja, kao poslodavac, sam uvek u pravu! Ako kažem da je mleko crno, ti ćeš se sa time složiti. Ja te plaćam i moraš da poštuješ moje mišljenje i uvek se složiš samnom.
Kiwi: Kakvo plaćanje? Znači primljen sam?
Poslodavac: To ćemo još videti.
Kiwi: Pošto imate stalnu internet konekciju idite na sajt www.sk.co.yu i videćete da u naslovu ne piše SVET KOMPIJUTERA.

Onda se on naljutio i izbacio me napolje!!!! Vikao je dok sam izlazio ''Kako te nije sramota, mene sa ovoliko godina praviš budalom!''

Ceo dan pokušavam da potisnem taj događaj iz sećanja, ali sad sam pukao kada mi je drugarica pre desetak minuta rekla ''Baš si ispao budala! Trebao si da prećutiš i sve bi bilo OK. Poslodavac je uvek u pravu i ti se ništa ne pitaš!''
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Ma trebao si da ga oteras u tri lepe!!!

Jao kiwi mnogo si dobar bre..ja bih ga UMLATIO KO VOLA

uff....sto si napisao sve ovo samo da se nerviram!!

:nunchake:
Korisnikov avatar
By IriS
u pravu se piše odvojeno, za početak.

i da, nažalost, u ovoj zemlji da bi dobio posao moraš da se ponašaš kako ti je drugarica rekla. sreća je kad naidješ na nekog normalnog poslodavca koji će zaista ceniti tvoje kvalitete
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by kiss addict
normalnog poslodavca koji će zaista ceniti tvoje kvalitete
To su baš, baš rariteti... :nokti:
Korisnikov avatar
By Adenim
To je u redu kada se desi na pocetku, da znas da treba da ides kod drugog poslodavca.

No, u svakom slucaju ti savetujem da se pozabavis nekim knigama koje se bave komunikacijom iz kojih mozes nauciti kako da prevazidjes takve situacije na obostranu korist.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ne kažem da ja ne grešim .. Nekad u pravu pišem zajedno nekad odvojeno ... istina je da se više ne sećam kako se šta piše ... Ali znam da u reči kompjuter nema ni jedno i ...

to sa knjigama je dobar savet, obećavam da ću pokušati ...
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Da li uopšte nešto reći.

Ne kažem da bilo ko treba da ima ovakav stav u životu, ali: NEĆE MENE NIKO DA PRAVI BUDALOM! Da se slažem da je mleko CRNO da se kaže KOMPIJUTER i slično.

Ima dovoljno mesta za rad u sredinama gde se cene integritet, pamet i ličnost, pre nego submisivnost i takojevići.

Da bi se ti bolje osecao, kada je stvar bila gotova, trebalo je samo da mu kažeš sve šta ti je na duši. Kako je nepismena budala, kako funkcionalno tako i suštinski, kako sa čovekom koji može da priča takve gluposti i ima takav stav ti i ne želiš da radiš, I DA JE PROSTO JADAN I BEDAN I DA GA ŽALIŠ. Sve to sa smeškom, sve smejući se pri izlasku iz kancelarije, recimo "O, kakva budala, o kakva morončina!!!"
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Marsic,ma ti si moj chovek:-)
U vjekove vjekova,:pop:
Korisnikov avatar
By Mars
I JOŠ DA DODAM, KIWI - DA TREBA DA SI SREĆAN ŠTO SI JEBENU REČ DOBRO NAPISAO I ŠTO SE BUDALA UHVATILA ZA TO!!!

Najbolje je NA VREME videti ko je kakav, ne kasnije!
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Ja sam taman htela da glasam za "U pravu je onaj ko ima argumente", ali procitavsi pricu, odlucih se ipak za "od slucaja do slucaja"... Jer sta tebi vredi, dragi moj Kiwi, sto si imao i objasnjenje i argument, kada si tako prosao.... Balkan je ovo, i "timski rad", odnosno, u krajnjem slucaju, saradnja poslodavca i zaposlenog je jedna velika nemogucnost i zabluda (osim u malom broju primera kojima odajem i iskazujem postovanje).... To je i moja bolna tacka. Sta da ti kazem, osim NE DAJ SE - postoje negde i dobri poslodavci - zato trk da ih nadjes!!!!!!!! :smilegrin: :klap:
Korisnikov avatar
By Mars
Dodje mi asd da se ja prijavim tamo, da STO puta u CV napišem KOMPIJUTER, da se on odusevi mojojm pismenošću, da ja klimam stalno glavom prodjem sve eventualne zamke ("U stvari da, tako je, vi ste u oravu-ne ja"), odusevljavam se njegovom pamecu, idejama, kancelarijom... da me on primi I DA ONDA JA PRASNEM U SMEH I KAŽEM: "BUDALO JEDNA, DA LI ZAISTA MISLIŠ DA BIH JA PAO TOLIKO NISKO DA RADIM OVDE?!?!?" Som.
By Paris
Tebi očigledno nije hića za posao ili misliš da je ovo Amerika a ti diplomirao na Yaleu pre roka? :tetka:

Poslodavac je uvek u pravu, a tebi nedostaje socijalna inteligencija i smisao za diplomatiju. :deda:

Go with the flow and be happy :pinknaocari: :pinknaocari: :pinknaocari:

E da i umesto da ispravljaš tuđe nesavršenosti, potrudi se da ispraviš prvo sopstvene ;)
Korisnikov avatar
By KiWi
Trudim se da ispravim svoje ... ali oko nekih stvari se ne vredi prepirati ...
By Paris
Pa to ti i ja kažem. Ne prepiri se :zen:
Korisnikov avatar
By ::fy::
NE mogu da verujem na šta su neki ljudi ovde spremni, samo da bi zadržali ili došli do posla - da te neko pravi ludim i glupim, a ti da na to klimaš glavom je zaprepašćujuće! Žalosna je ova zemlja Srbija jer svako svakog može da jebe u mozak i nikom ništa...
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by ForeverYoung
NE mogu da verujem na šta su neki ljudi ovde spremni, samo da bi zadržali ili došli do posla - da te neko pravi ludim i glupim, a ti da na to klimaš glavom je zaprepašćujuće! Žalosna je ova zemlja Srbija jer svako svakog može da jebe u mozak i nikom ništa...
Na koga mislis?
Korisnikov avatar
By Mars
Žalosna je ova zemlja Srbija jer svako svakog može da jebe u mozak i nikom ništa...
Upravo to. Mada je tačniji opis - mogu da pokušaju, pa gde uspeju ili ko nema izbora, tu taj stav i prolazi.

A onome ispred se nasmejah slatko. Nije stvar u tome da neko NE UME da se ponaša tako, da mu fali IQ, SQ, EQ i TQ, ni da je taj neko pun mana - jer NIŠTA LAKŠE nego igrati tako, govoriti samo "da, da, da", uvlačiti se u dupe, izbacivati sise, vrištati od smeha na svaki debilni vic koji ti ispriča šef...

Ali je stvar u tome da neki NE ŽELE tako da se ponašaju, niti da rade u takvoj atmosferi.
Korisnikov avatar
By bigirl
E gađala bih ga tim kompIjuterom!!!
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by Mars
Dodje mi asd da se ja prijavim tamo, da STO puta u CV napišem KOMPIJUTER, da se on odusevi mojojm pismenošću, da ja klimam stalno glavom prodjem sve eventualne zamke ("U stvari da, tako je, vi ste u oravu-ne ja"), odusevljavam se njegovom pamecu, idejama, kancelarijom... da me on primi I DA ONDA JA PRASNEM U SMEH I KAŽEM: "BUDALO JEDNA, DA LI ZAISTA MISLIŠ DA BIH JA PAO TOLIKO NISKO DA RADIM OVDE?!?!?" Som.

MOLIM TE uradi ovo!!!
Korisnikov avatar
By Mars
Kad sam nešto slično mogao da uradim bivšem dečku koji me pozvao na piće uz molbu da probamo ponovo, a u trenutku dok sam ga ja još voleo - ne vidim zašto ne bih ovo tom No Name GAZDI.
Korisnikov avatar
By svejedno
Sve zavisi (od posla, plate, koliko ti treba job) - ali sa tim covekom bi se ocigledno sukobio pre ili kasnije -i na osnovu opisa - on bi te otpustio nakon nekih nesuglasica KOJE MU NE IDU UZ DLAKU & EGO.

TAKO DA - Niste kompatibilni za rad, i budi zadovoljan zbog toga.
Bolje sada nego kasnije.

Sada mozes da trazis nesto/nekog boljeg.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
joj, боже, kakva glupost! ja definitivno ne bih mogao da iskuliram takvog lika! jebeš ti radno mesto kada radnik ima veća znanja (a verovatno i kvalifikacije) od poslodavca. šta mislite, koliko se na takvom poslu uopšte može napredovati? i kakva je radna atmosfera? tu nema ni k od kreativnosti, a kamoli da su radnici zadovoljni i da se trude. od takvih beži ko đavo od krsta. jedino si možda mogao da se odmah istreseš na licu mesta, jer je čovek kreten neviđeni.

btw, ima ljudi kojima je to sve okej i koji traže bilo šta, pa se onda zabarikadiraju na jednom radnom mestu čitav svoj radni vek. ja mislim da je to skroz pogrešno i nikako se ne slažem se ljudima koji misle da je poslodavac uvek u pravu. s druge strane, treba imati takta, to može višestruko da se isplati.

i da, vodite računa! piše se: komunikaciom, situacie, kompiuter itd.
Korisnikov avatar
By svejedno
Hvala Bogu, moji poslodavci su ujedno i moje musterije na neki nacin.(slikarstvo, dizajn itd)

Sto ne mora da bude bolje, ali bar ne moram da ih gledam svaki dan.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
eto vidis, ja sam imao srece sa svojim "poslodavcima". Cijene to sto im ne naplacujem onoliko koliko bi im naplatio profesionalni prevodioc i veoma me postuju.
cak sam prije nekoliko dana (dan prije nego sam dobio boginje - sorry, morao sam ovo da pomenem:P ) imao taj luksuz da budem uvrijedjen i jasno im to stavim do znanja, jer su kasnili cijelih 20 minuta a ja ih cekao ispred starog grada!

oh, god, how lucky i am...:)
By Paris
Originally posted by Adenim
Na koga mislis?
Ako misli na mene, moj direktor je diplomirao u Ženevi i govori 7 jezika, tako da ja problem sa neobrazovanim i nekulturnim poslodavcem nemam.
Moja primedba se odnosila samo na lošu komunikaciju.
:zvizdi:
Korisnikov avatar
By tramp
sto ljudi imaju predstavu u americi i ostatku sveta ... hm ... evo iz staro-kapitalistickog ugla ... poslodavac tj onaj koji te placa je u pravu sve dok radis za njega/nju, ako ta osoba zeli da te plati da budes nepismen onda ima pravo

ako ti, pak, ne zelis da radis za takvu osobu pod takvim uslovima to je tvoje pravo ... svako ima neko pravo

moj sef (na jednom od poslova) recimo povremeno od mene zahteva da radim neke na sporiji nacin, no posto me placa na sat meni je sve jedno i mada sam pokusala da mu objasnim da postoji bolji nacin sto je on odbio jer "zna najbolje" na kraju se radi po njegovom

e sad ... da sam nesto ulozena u taj posao emocionalno mozda mi bilo i bitno ovako po meni je veca budala on jer trazi da radim neefikasno
Korisnikov avatar
By Rei
Poslodavac nikad nije u pravu, chak i akda jeste u pravu. Josh samo da radnici nauche to pa da nas zaista poshtuju i ne tretiraju kao djubre.
Korisnikov avatar
By Rei
Al sam glasao za poslednju opciju :)
Korisnikov avatar
By blenta
ja bi iskulirao
ne bi se spustao na njegov nivo da mu objashnjavam gde je shupalj
a ako bi mi trebao posao jako tek bi onda iskulirao :cookie:
Korisnikov avatar
By Mortis
Meni je palo na pamet sledece resenje:

Poslodavac (selja): Pise se kompIjuter...
Ti (diplomata): Phuu, nikakvo cudo, tokom studiranja smo koristili termin "informacioni sistem", ta rec mi je potpuno strana, kad se na pojam gleda sa druge strane profesije...

Selja misli da mu je shit prosao, i dodatno se impresionira tehnickim znanjem i neprotivrecjem sa tvoje strane. Ne kazem da je ovo resenje situacije (mozda bi se jos vise uvalio u kaku), voleo bih komentare... Cak i da si se zaposlio kod stoke, savet bi bio da odmah trazis drugo mesto.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!