Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ogi_ns
daklem, potpuno indiskretno,

kolika vam je??

pitam jer sam i sam zaposlen, sa svojom MASTER diplomom, posao dobih preko profesora s faxa koji me je predlozio jednom privatniku koji je na faxu trazio novog (sa)radnika.
dobih ga ja zbog znanja 3 jezika, vise nego dobrog proseka i kvaliteta.
e sad, imam platu od 25.000 i to gazda kaze za pocetak. prijavljen sam i zadovoljan samim poslom, kolegama, ima dosta putovanja, a opet kazu mi da je to malo...
da li je to puno / malo / dovoljno za pocetnika u struci??
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
mene placaju zavisno od toga koliko radim...

simultano prevodjenje mi se placa 20evra na sat,
prevodjenje texta isto toliko po strani, a casovi srpskog po 10eura na 45 min...

solidno:)
Korisnikov avatar
By Val
U zavisnosti od toga koliko i gde putujem, 1700 do 2500 eu mesecno. Solidno, ali ne i dovoljno za zivot. :)
Korisnikov avatar
By Delete
Plata od oko 300e. Dok platim stan i skolarinu, ne ostane mi dovoljno ni za benzin, a kamoli za hranu... o provodu u zadnje vreme slabo i razmisljam, ali opet kontam da mi je bolje nego onima koje izdrzavaju matorci.
Korisnikov avatar
By one of the people
cetrdeset i koju hiljadu godisnje (kanadskih). prosek. e onda ono od investicija itd. cesto pevusim onu od abbe ...
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da nastavnici dobijaju otprilike isto toliko sa našim ekvivalentom mastera, kako ga sada nazvaše... sa godinama staža se dobija još neki procenat; zavisi i koliki procenat radnog vremena imaš.
Moje prevođenje je ekstra jeftino, 5 evra po strani, što je razlog zbog čega me uopšte i uzimaju da im nešto prevedem (na svu sreću ja ne trošim mnogo pare). Naravno, većina njih pojma nema koliko je jedna prevodilačka strana (misle ako sve pišu fontom 9 sa nikakvim proredom da je to standardna strana), pa im sada sve računam po broju karaktera.
Korisnikov avatar
By queeria
100-150 eura za veče, sve zavisi od mušterija
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
:smeh:

25k dindži je malo iznad proseka, ali teško je reći da li ti je to malo, puno ili ok kad nisi rekao koja si struka i kakav je profil firme u kojoj radiš. nisu plate svih VK radnika iste, a i plata zavisi od mesta zaposlenja. jedan VK programer će verovatno dobiti više love nego VK ekonomista ili pravnik, pogotovo ako programer radi u BG, a ovaj u NS.

s druge strane, ako si se tek zaposlio i imaš regularan posao, a firma ti omogućava napredak (samim tim i povišice) možda ne bi bilo loše da se malo strpiš i vidiš šta će se u budućnosti dešavati. jedan moj poznanik je isto tako krenuo da radi za prosečnu platu, a posle 7-8 godina je zarađivao 1700 EUR + troškovi, što je za rad i život u jednom malom gradu gde je on više nego super.
Korisnikov avatar
By Dina
Firme se jako razlikuju po platama tako da zavisi, zavisi i sta radis... Po mom misljenju je ipak malo s obzirom na master diplomu i znanje tri jezika. Ali posto ti je to prvo radno mesto mozda nije lose da naucis posao, sa vise radnog iskustva mozda mozes naci nesto bolje. Takodje, vazno je sto si zadovoljan poslom, kolegama, putovanjima, a i ako gazda kaze da je to za pocetak videces koliko ce ti povecavati platu kad udjes u posao i pokazes se.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Imaš otprilike koliko i lekar opšte prakse. Šta će ti više. /šalim se naravno, sve je devalvirano i ništa se ne plaća onoliko koliko bi trebalo/
Korisnikov avatar
By donquijote
Originally posted by ogi_ns

kolika vam je??

pitam jer sam i sam zaposlen, sa svojom MASTER diplomom, posao dobih preko profesora s faxa koji me je predlozio jednom privatniku koji je na faxu trazio novog (sa)radnika.
e sad, imam platu od 25.000 i to gazda kaze za pocetak. prijavljen sam i zadovoljan samim poslom, kolegama, ima dosta putovanja, a opet kazu mi da je to malo...
Moja plata je 33.000, imam magistarsku diplomu i govorim 5 jezika. Prednost mog posla je u tome što radim samo dva dana u nedelji, tako da imam vremena da se bavim i drugim poslovima npr. prevođenjem, tako da uvek mogu da zaradim još novca, a tu su i mama i tata. Sve u svemu, zadovoljan sam svojom platom, mada se naravno ne bih bunio da imam još više.
Korisnikov avatar
By ogi_ns
hvala svima!
cisto sam hteo da vidim sta ljudi zaradjuju ...

*iskreno prvih par cifara me je shoknulo*

ne mislim da menjam posao, niti cu u skorije vreme traziti povisicu, jer imam dosta jos da naucim...

i, svakako BG plate se ne mogu porediti sa platama u ostalim gradovima u zemlji, NS (gdi sam ja) je mozda sledeci na lestvici po visini, ali BG je BG...

hvala svima!
:bye:
By жњ
dzizs :shok2:

osim dominiona, kao da svi radite za dzabe! master koji govori 3 jezika, rinta za 25.000 i pri tom je zadovoljan? :smeh: :radosnice: :zid:

nemam zelju ni da podignem cackalicu u ovoj zemlji, a kamoli nesto drugo :putnik:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
moja keva koja ne zna ni engleski ima platu 28000din...buraz trazi dalje....veruj mi da ces naci mnogo bolje...
Guraj se na sva vrata....prati desavanja na internetu mozda upoznas nekog (ne mislim na GS,vec na strucne sajtove:D)....Ja sa 18god pratim sve moguce seminare i vec od prilike znam sta cu biti u zivotu i koliko vredan...

Eto mogao si da se prijavis na www.newleaders.org.yu i tamo bi upoznao dosta ljudi...pogledaj sta je to...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa sve je to super, ali uvrteti sebi u glavu priču ćeš ti raditi za 5000 EUR jer ti sad znaš 10 jezika i imaš tri diplome, je apsurdno, ako ne računaš prethodno radno iskustvo. džaba meni što ti parlaš na sve strane, ako mi treba čovek koji zna posao ili još bolje, onaj koji je spreman da ga nauči i da dâ sve od sebe na svom radnom mestu. ako to ne stoji, onda jedino da te neko zaposli kao sekretaricu, pa da se javljaš na telefon na svim jezicima.
Korisnikov avatar
By ogi_ns
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa sve je to super, ali uvrteti sebi u glavu priču ćeš ti raditi za 5000 EUR jer ti sad znaš 10 jezika i imaš tri diplome, je apsurdno, ako ne računaš prethodno radno iskustvo. džaba meni što ti parlaš na sve strane, ako mi treba čovek koji zna posao ili još bolje, onaj koji je spreman da ga nauči i da dâ sve od sebe na svom radnom mestu. ako to ne stoji, onda jedino da te neko zaposli kao sekretaricu, pa da se javljaš na telefon na svim jezicima.
:up: slazem se!

gazda mi je rekao da cu kada postanem strucnjak imati i platu strucnjaka!
i u pravu je. realno, posle faxa, ljudi su sposobni u potpunosti verovatno samo za rad na univerzitetu (jerbo su tamo proveli poslednjih 4/5 godina svog zivota i rada) jer tu znaju kako stvari funkcionisu, ali za rad u firmama je stvarno iskustvo od presudnog znacaja! zato vecina konkursa i trazi ljude s iskustvom, nikom nema volje/vremena da godinu/dve obucava nekog novajliju, a pri tom ga placa debelo, a ovaj ne doprinosti zaradi (dok uci).

+ u mojoj struci ima dosta kolega koji su zavrsili fax i sede kod kuce, posla NEMA. ja jesam ovaj dobio na osnovu mojih extra znanja i zato treba da sam srecan...
Korisnikov avatar
By ::fy::
:nesiguran: :wow: pa srpski pederi su baš bogati...

moja plata, s obzirom da sam "nezaposleni" student i da radim 6h dnevno/5 dana u nedelji u kladionici iznosi skromnih (ali sasvim dovoljnih) 18.000 dinara...
Korisnikov avatar
By mmiki
Pa posto je moja plata 0, da ispricam za roditelje.
Keva - nista ne radi, prima neko bolovanje od nekih 15 000 a nije ni bolesna.
Cale - trenutna plata mu je 1 500E (ali to je dok radi u Nemackoj), ovde nekih 700-800E.
By Çâðê_DUP
Originally posted by ogi_ns

kolika vam je??

pa hajde, necu da obrcem WC solju, tj. Srbiju govoreci nadugacko i nasiroko o tome ko ovde i kako dobija posao i upisuje i zavrsava fakultete, jer me analiza nekih sadrzina zaista ne inspirise, pa cu ti odgovoriti da treba da budes zadovoljan svojom platom, ako zelis vise, da pokusas da emigriras u neku normalnu zemlju u kojoj ce tvoje pitanje imati smisla.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Rekla sam jednom, reci cu jos jednom:

Nisam sigurna. Duboka je oko 10cm.

Nisu li vam nikada rekli da je krajnje neumesno pitati ljude za visinu plate ili za nacionalnost? To se smatra podjednako intimnim kao i duzina tj. dubina.
By pose-bgd
400 eura li radim kao konj i po 12 sati ako zatreba ali je zanimljivo a to je najvaznije
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by MinaHarker
Nisu li vam nikada rekli da je krajnje neumesno pitati ljude za visinu plate ili za nacionalnost? To se smatra podjednako intimnim kao i duzina tj. dubina.
to je samo još jedna u nizu gluposti. kao kad te na primer uče i vrše pritisak na tebe da treba da se maksimalno trudiš da zapostaviš sve svoje potencijale, budeš prosečan i da se stidiš svakog svog uspeha. verovatno to ima veze sa dobom socijalizma kada smo svi bili "jednaki".

osim domena poslovne tajne definisane ugovorom sa poslodavcem, ne vidim nijedan razlog da neko "ne sme" da kaže koliko zarađuje. eventualno ako ne želi, jer ga stid.
Korisnikov avatar
By Escobar
Ja ne radim. Studiram, ali su mi incominzi oko 1000 do 1300 eura mesecno.

...plus ono sto zaradim sa strane na Pigalu, ali o tome necemo :njanja:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Osnovna plata u mojoj firmi preko koje se racunaju sve ostale je 500 evra neto u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate.

Prirpavnik pocinje na 60% osnovne plate i u roku od godine dana ili dobije otkaz ili osnovnu platu.

Kako ko radi teze i zahtevnije stvari dobija veci procenat osnovne plate.
Korisnikov avatar
By nesha84
fixno 480e + prekovremeno otprilike 200e :)
Korisnikov avatar
By anche
dakle zaista indiskretno. koja li je samo poenta ove teme?! da se otkriju najvece mirazdzike ili sta? :serlok:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!