Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Svi univerziteti u Srbiji ima?e iste javne isprave studenata.

Indeks ?e biti opremljen obostrano lepljivom folijom na koju ?e biti lepljena slika kako bi bila eliminisana mogu?nost zloupotrebe s razli?itim materijalima.

Svi fakulteti univerziteta u Srbiji koji budu naru?ili nove indekse za studente koji se ove godine upisuju u prvu godinu studija dobi?e ih do kraja juna, po ceni od 350 dinara, rekla je za Danas Vesna Antelj, direktorka Prosvetnog pregleda, koji je ovlaš?en izdava? indeksa. Prema njenim re?ima, blizu 40.000 indeksa su fakulteti ve? naru?ili, a broj štampanih primeraka je 50.000.

Branko Kova?evi?, dekan Elektrotehni?kog fakulteta, za Danas kaže da cena indeksa ulazi u cenu koju kandidat pla?a pri prijavljivanju za polaganje prijemnog ispita.

Prema najavama, novi indeks je, prema svim kriterijumima zaštite, na nivou pasoša. Štampan je prema Pravilniku o sadržaju javnih isprava koje izdaje visokoškolska ustanova, kojim se predviða jedinstven izgled indeksa za sve visokoškolske ustanove na teritoriji Srbije.

Slobodan Pani?, direktor Direkcije prodaje Zavoda za izradu nov?anica i kovanog novca, pri Narodnoj banci Srbije, kaže da je indeks štampan na papiru s vodenim znakom koji ima jedinstven dezen, odnosno teksturu vodenog znaka. "Postoji i višestruka hemijska zaštita u slu?aju da neko pokuša da prepravi ocenu, tekst, naziv predmeta, ili onog što je pisano hemijskom olovkom. Papir ima fluoroscentna vlakna koja su u strukturi papira i koja se mogu videti pod UV-lampom. Tekst i sliku na indeksu ?e štititi samouništavaju?a providna hologramska folija sa originacijom, što zna?i tekstom na koji ima pravo samo Zavod. Foliju nije mogu?e neprime?eno skinuti i prelepiti na drugi indeks. Folija je posebno numerisana, a njen broj odgovara broju indeksa", kaže Pani?. On kaže da se uz indeks u Zavodu štampa i studentska identifikaciona kartica s hologramom, ?iju ?e namenu odrediti fakulteti i koja ?e u nekim slu?ajevima zamenjivati indeks.

Najavljena je i izrada projekta za nove diplome za osnovne, magistarske i doktorske studije i dodatka diplomi.

List podse?a da se Ve?e Univerziteta u Beogradu nije saglasilo s novim izgledom jer smatraju da bi taj univerzitet trebalo da ima svoje obeležje na indeksu.
By fencysmurf
stampan na papiru ! sa vodenim znakovima !! IMA JEDINSTVEN DEZEN !!! HEMIJSKA ZASTITAAAAAA !!!!

Orgazam !

Pa reforme u visokom obrazovanju su zaista pocele od najbitnije stvari !!!
Korisnikov avatar
By Delete
:iskolacen:
Pa to cak ni ja ne mogu falsifikovati...qq, kako cu sad sama poloziti matematiku?!
Inace, prodajem originalne diplome srednjih skola iz perioda SFRJ :pionir:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ma daj, koji qrac ?e nam još jedna sveš?ica! indeks je sranje koje ni?emu ne služi. ocene se upisuju u elektronsku bazu podataka, a studenti svim potrebnim uslugama pristupaju preko Web-a ili tzv. studomata. na Webu koriste npr. korisni?ko ime i lozinku, a na studomatima koriste pametne kartice. i tu je kraj pri?e!

btw, moj faks je najavio pametne kartice možda ve? za idu?u godinu. :happy:
Korisnikov avatar
By Draco
Bolje da srede neke osnovne stvari <tipa prijavljivanje ispita preko neta> nego sto tu mrace novim indexima. Koji ce mi?
Korisnikov avatar
By m..
Slazem se, mada mogu da pohvalim svoj fakultet da je konacno stavio raspored polagnja na net, jest da ga cita iz readera, ali ga bar ima (bivolo ga je i ranije ali jedno vreme nije apdejtovano).

Inace kod mene na faxu prve tri godine uce po novom programu koji je uskladjen sa bolonjskom deklaracijom, vezbaonice su renovirane, vidi se da se nesto radi, a i hvala bogu s obzirom na skolarine koje su bas velike (hvala bogu da sm na budzetu inace bih morala da prosim).

Lol, a imamo i wc gde se pushta voda na fotoceliju.
Korisnikov avatar
By SouthSide
Lepo, krajnje je vreme bilo :diplomac:
Jedno za drugim, polako, mozda se i dodje do Bolonje na kraju.
Korisnikov avatar
By HAL 9000
A kaze li nesto za nas koji vec imamo stare indekse? Sve ovo deluje OK, ali mislim se previse vodi racuna o tome, jer to sta pise u indeksu nikog ne interesuje, osim roditelje. Kod mene na faxu na primer nista ne vredi sto imas upisan polozen ispit u indeksu, ako to nije 'zavedeno i proknjizeno' kod studentske sluzbe.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Kako te ljude iz ministarstva treba tuci govnavom motkom...

Od svih sranja u prosveti oni su uzeli da sredjuju indekse i diplome???

Kao, studenti dovitljivi pa falsifikuju a to sto 85% profesora ima svoje tarife josh malo pa zakachene na oglasne table fakulteta, imaju svoje klanove koji sistematski onemogucavaju reforme zbog lichne koristi tih klanova, to je vec normalna pojava.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!