Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By switchon1234
Interesantan tekst, ali mi rezultati nisu bas neocekivani!

Meni to vec "smrdi" kada vidim da se generacijama ponavlja ista profesija u porodici. Nekako su ti ljudi, cini mi se, previse orijentisani na jednu oblast zivota i uglavnom ne vidim ljubav prema profesiji. Takvih primera malo imam u svom okruzenju, ali zato imam primere gde uglavnom roditelji bez viseg i visokog obrazovanja hoce kroz svoju decu da ostvare svoje neostvarene zelje.
Korisnikov avatar
By Mars
Ako bih morao da upotrebim rec 'smrad' u recenici na ovu temu, bilo bi to za opis scena srdacnog pozdravljanja i caskanja i ha-ha-ha razmena roditelja, dece i profesora po hodnicima fakulteta. O lose odglumljenoj strogoci (profesor) tokom ispitivanja na ispitima da ne govorim...Meni je to bilo gadno.

Ali na tu sam poentu i ja mislio, o kojoj ti pricas.
Korisnikov avatar
By jukie
Tokom mog studiranja, znao sam nekoliko ljudi ?iji su roditelji isto biolozi. U njihovom slu?aju tu se radilo o tome da su od malena bili zagnjureni u taj svet biologije; mama i tata idu da love p?ele,bube,biljke,miševe, štagod, dete naravno ide sa njima jer je to kao izlet u prirodi pa što da dete ne poðe. Usput dete pokupi i stavi u trajnu memoriju najrazli?itije stvari iz metoda rada, pa mu je posle logi?no kad ve? "sve zna" da se i upiše na taj fakultet pa da mu i diploma potvrðuje da sve zna. Što se ti?e vešta?ke strogo?e, mislim da nisam sa tim ljudima polagao užestru?ne ispite pa ne znam kako bi to izgledalo; polagali smo recimo matematiku zajedno, gde se onom profesoru sa matematike fu?ka što ti je otac biolog kao i ti, npr. Znam da je jednoj koleginici otac bio protiv toga da i ona bude biolog, ali ona se nije dala. Anyway, biologija nije reprezentativan fakultet jer moraš da budeš opi?en da bi se na njemu studiralo...
By Ulix
Kod mene na fakultetu je to dosta cest slucaj.

Ja nisam od takvih; nazalost, jer bi mi studiranje bilo daleko lakse, uopste ne bih morao da se mucim sa sitnicima kao sto su ucenje, polaganje ispita, ili odlazenje na vezbe...
Korisnikov avatar
By Dina
Mislim da ima raznih slucajeva... Od onog da su deca odmalena u tom svetu (kako je Jukie rekao) pa ih zaista i zanima pa do toga da im je to nametnuto... Zalosno je ako rade veze i vezice pa npr. ne uspe da upise fakultet onaj ko je stvarno zainteresovan za tu oblast, a upise ga onaj koga bas i ne interesuje previse ali ima vezu... Ili ako daju kasnije ispite preko veze, kako li ce sutra raditi taj posao za koji se skoluju? I ja volim vise `sarene` porodice jer pretpostavljam da je tu postojao izbor prema sebi... Jer roditelji cini mi se cesto prenose automatski svoja interesovanja na decu a ona su sa 18 god ponekad jos nedovoljno zrela da sagledaju svet oko sebe i svoja interesovanja...
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Eh... A ja sam se opirala, opirala, upisala drugi fakultet, opirala se jos malo... A onda ipak zavrsila na psihologiji, kao i moji roditelji - koji me nikad nisu pritiskali u tom pravcu.

Kvragu!!

A i srecem oca po hodnicima fakulteta :wink:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by zimizamizum
A i srecem oca po hodnicima fakulteta
:) Da se razumemo-nemaju sva profesorska deca protekciju! (podrazumevamo da ti je tata prof. , mada ima raznih likova po hodnicima fakulteta koji mogu da se sretnu... )
Moj drug je iskreno voleo to sto je studirao i takodje iskreno zeleo da mu mama nije profesor na fakultetu: prisustvovala vecini njegovih ispita i sama obarala, eventualno dvala instrukcije kolegama da ga cede i daju manje ocene.

Sto se pritiskanja i volje tice... Najdivniji primer je rodjaka moje kume, koju su roditelji umanevrisali na ekonomiju, a ona paralelno upisala i zavrsila i engelski jezik. Saznali su to tek kad je donela diplomu. Godine spremanja i polaganja ispita paralaleno, a da im nije rekla!
Radi u Institutu u Gosp. Jevremovoj.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Dina
Zalosno je ako rade veze i vezice pa npr. ne uspe da upise fakultet onaj ko je stvarno zainteresovan za tu oblast, a upise ga onaj koga bas i ne interesuje previse ali ima vezu... Ili ako daju kasnije ispite preko veze, kako li ce sutra raditi taj posao za koji se skoluju? I ja volim vise `sarene` porodice jer pretpostavljam da je tu postojao izbor prema sebi... Jer roditelji cini mi se cesto prenose automatski svoja interesovanja na decu a ona su sa 18 god ponekad jos nedovoljno zrela da sagledaju svet oko sebe i svoja interesovanja...
Slažem se sa Dinom u delu koji sam citirala!

Ja znam dosta primera u svojoj struci gde su deca upisivala fakultet baš zato što su im roditelji u tom poslu. Retko ko od njih zaista voli taj posao. I žao mi je što je to tako, i zbog njih samih a i zbog onih koji ?e biti deo njihovog posla- indirektni u?esnici!
Oni su uglavnom upisali faks preko veze i dosta ispita tako položili... ili im je bilo olakšano pohadjanje vežbi... jer mame ili tate poznaju tog i tog profana.

Moji roditelji nisu mogli da uti?u na moj izbor zanimanja. Odgovarali su me od toga, jer su znali da je posao jako naporan i da ga je teško prona?i. Ništa nije vredelo, pokušali su ali nisu uspeli. I znam da su to radili iz najbolje namere. Sada se susre?em sa svim mogu?im problemima oko pronalaženja posla, osetila sam koliko je posao težak i naporan, ali ja ga VOLIM i ne žalim jednog jedinog dana provedenog nad knjigom. I trudi?u se da uspem u svemu što sam sebi zacrtala. I što je najvažnije, imam podršku svojih roditelja, koji nemaju nikakve veze sa mojom strukom. Imam njihovu moralnu podršku, a to je najvažnije!

:)
Korisnikov avatar
By Skyen
covece, ja cu biti prva koja ce doneti diplomu u familiji, a pametniji su i obrazovaniji od mene (hebes formalnosti), eto neko mora da bude crna ovca, beeee
Korisnikov avatar
By unic0rn
Joj, koliko samo toga ima...

A naj su mi oni sto nemaju zavrshene fakultete pa se projektuju na decu i odredjuju im shta ce, gde ce, kako ce...

Ni u jednu od kevinih profesija nikada nisam hteo da se mesham, vecina me nije ni interesovala a ostale su jednostavno neprofitabilne (and love doenst pay the bills :D )

Shto se tice caleta, ista pricha, ono chime se bavi mi nije interesantno :)

Nikada nisu probali da se meshaju, utichu, uslovljavaju a ja sam sta cu upisati [fakultet/smer] znao josh kad sam upisivao srednju i pri tome ostao do kraja :)
Imao sam zapravo srece jer bash kod neodluchnih se umeshaju roditelji i upropaste detetu godine zivota zarad svojih ambicija i kojechega sve ne... A tih neodluchnih je i previshe.
Uvek me je chudilo da pola ljudi na kraju srednje josh nije znalo shta ce da upishe... but, maybe it is just me :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by unic0rn
Uvek me je chudilo da pola ljudi na kraju srednje josh nije znalo shta ce da upishe...
Onda ces tek da se cudis kad sretnes neke koji su zavrsili odredjene fakultete a da im bas nije najjasnije - zasto.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Mars

Onda ces tek da se cudis kad sretnes neke koji su zavrsili odredjene fakultete a da im bas nije najjasnije - zasto.
E pa baš zato su ljudi generalno na poslu nadrkani i iskaljuju svoje nezadovoljstvo na kolegama pre svega... Ne vole to što rade, nezadovoljni su, uvek su im drugi krivi etc.

to je tako simptomati?no u našem društvu :shrug:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Skyen
covece, ja cu biti prva koja ce doneti diplomu u familiji, a pametniji su i obrazovaniji od mene (hebes formalnosti), eto neko mora da bude crna ovca, beeee
Originally posted by unic0rn
Joj, koliko samo toga ima...

A naj su mi oni sto nemaju zavrshene fakultete pa se projektuju na decu i odredjuju im shta ce, gde ce, kako ce...
Tako je meni izgledalo jako trulo da kažem da mi je jedino potencijalno zanimanje profesor u školi, a onda jednom kad sam malo zamenjivao ([size=-2]trenutno ipak nemam posao! da se ne lažemo[/size]) mama je to rekla rodbini i oni su svi :wow: pa tvoj sin ide sa gospodom... ve?ina njih nije završila srednju školu... stvarno su bili zabezeknuti da mogu da radim jedan tako prestižan posao kao što je nastavnik... dakle, zavisi ko gleda... njima je nastavni?ka plata misaona imenica (doduše i meni je, sada kada ne radim; oni odse?ci su me svaki put baš prijatno iznenaðivali)
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Mars, srecom, ispit je pismeni, multiple choice, cak ga ne pregleda cale, tako da smo izbegli neprijatnosti.

Inace, na psihologiji ima bas dosta dece psihologa, ali ne mislim da je to bilo nesto na sta su ih roditelji terali. Sasvim je to drugacija prica od prestiznih zanimanja koja donose i neku lovu. :)
By High Maintenance
mislim da je na medicini to najcesci slucaj,a najtuznije je to sto nekima taj poziv apsolutno nije privlacan,a neretko i vrlo odbojan...ali opet mi ni te osobe nisu jasne kada dozvole da pod pritiskom upisu nesto sto ih ne interesuje....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie
Tokom mog studiranja, znao sam nekoliko ljudi ?iji su roditelji isto biolozi. U njihovom slu?aju tu se radilo o tome da su od malena bili zagnjureni u taj svet biologije; mama i tata idu da love p?ele,bube,biljke,miševe, štagod, dete naravno ide sa njima jer je to kao izlet u prirodi pa što da dete ne poðe. Usput dete pokupi i stavi u trajnu memoriju najrazli?itije stvari iz metoda rada, pa mu je posle logi?no kad ve? "sve zna" da se i upiše na taj fakultet pa da mu i diploma potvrðuje da sve zna. Što se ti?e vešta?ke strogo?e, mislim da nisam sa tim ljudima polagao užestru?ne ispite pa ne znam kako bi to izgledalo; polagali smo recimo matematiku zajedno, gde se onom profesoru sa matematike fu?ka što ti je otac biolog kao i ti, npr. Znam da je jednoj koleginici otac bio protiv toga da i ona bude biolog, ali ona se nije dala. Anyway, biologija nije reprezentativan fakultet jer moraš da budeš opi?en da bi se na njemu studiralo...
Imam i ja slicne slucajeve na faxu, ali uglavnom im ide jako tesko, jer roditelji, iako nisu profesori, poznaju profesore, poznaju te ljude i onda primete kada nisu na predavanjima, a da ne pominjem ocekivanje vanserijskog znanja i ocena studenta od strane njegovih roditelja. neki od njih (studenti) ponistavaju neke sestice, sedmice, 'jer moja mama predaje mikrobiologiju na poljoprivrednom/tata genetiku na medicini, pa iz tog predmeta moram da imam bar osam'.
meni niko u familiji, uzoj i siroj, nije pokazivao interesovanje za biologiju, zivotinje, bube i biljke. I niko nije uticao na moj izbor fakulteta, osim sto su mi par puta natuknuli kako bi bilo bolje da izaberem medicinu, kad me vec toliko privlaci biologija. Iskreno, ne krivim ih, jedna od tetaka je zavrsila za psihijatra, i po standardu mamine familije, ona je bila za nijansu iznad Boga. Ona se pitala za svaku sitnicu i za svaku krupnicu koja se tice zdravlja, iako je bila samo psihijatar sa slabim ili nikakvim poznavanjem endokrinologije ili dermatologije.
By Gost
Mene su preklinjali da ne upišem
željeni fax. Ucenjivali. Podmi?ivali.
Udarali nisko.
Ali ništa nije vredelo.
E sad, ve?ina pre mene je rekla
poentu.
Ja bih samo da dodam da svojoj deci
nikada ne?u nametati izbor
profesije. No bojanke ?e im biti tematske,
npr "obojimo claviculu" ili "spojimo ta?kice
pa da dobijemo hipotalamus". :smeh:
I naravno, uvek ?e imati moju podršku u
svemu. ?ak i ako upišu stomatologiju.

(ovo je samo gnusna provokacija za Ovisnicu.)
Korisnikov avatar
By tramp
mene su od malena svi pitaili hocu biti doktor jer eto tata je i eto mozda i hocu ali doktor teatrologije a ne medicine :smeh:

e da kad sam tati rekla da napustam (zavrsenu) psihologiju radi pozorista komentar mu je bio :zid: mada sam posle saznala da se tata amaterski bavio pozoristem kad je bio mladji i napustio radi medicine - tako da se sve nesto vrti u krug ...

inace ne sumljam da sam kod njega zavrsila kao student da bi mi bilo gore nego kod potpuno nepoznatih ljudi jer je on misljenja da sam ja pametna lenja guzica koju treba cediti ... a i nije bas pogresio :D

mami je uvek logika bila - radi ono sto te cini sretnom

i u tu cast tramp sad ode knjigama

:diplomac:
Korisnikov avatar
By Oziris
Ma kakvi! Ja sam iste zivotno-porodicne putanje kao skyen, da ne kazem da su se svi cudom cudili kad sam upisala bas ovaj faks. :egzorcist:
Korisnikov avatar
By IriS
´?elice -----> :flasher:
By Gost
Originally posted by kiss addict
´?elice -----> :flasher:

Namerno ?u ovo da ti napišem javno.
Ja baš sada razmišljam koliko si ti faca,
jer do sada si na sva moja peckanja
mogla da me odjebeš tako što ?eš re?i
"?uj ja sam fax završila i radim, a ti si posrnula
štreberka". A nisi nijednom.
E mene mi oduševljena sam ljudima koji znaju
da se zezaju. Stvarno si faca!
:hail: za Ovisnicu!!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!