Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zibro
Pogledam malo oko sebe i vidim gomilu blejaca , propalih

studenata , vecno nezaposlenih gledaca televizije .... A

mamice I tatice besomucno izdrzavaju svoje cedo bar do

32 , 3 , 4godine

Dobro resenje je I udaja/zenidba sa sebi slicnima pa onda

obe porodice priskoce u pomoc mladom bracnom paru...

strategije besposlicenja u ovoj zemlji dembeliji poprimaju

zabrinjavajuce razmere !

pre neko vece sasvim nenadano nasao sam se u nekom

drustvu prosecne starosti 25,6,7 godina I cik pogodi svi

studenti .

Kada je jedan decko na pitanje cime se bavi rekao da radi

kao obucar razdragano drustvo se smejalo , najglasniji su

bili dvojica od kojih je jedan cetiri puta obnovio prvu godinu

faxa da bi upisao neki trash menadzment I sada sa ponosom

izjavljuje da studira dva fakulteta

a drugi je posle nekoliko obnovljenih godina na faxu presao

na visu skolu dao prvu godinu I sada tripuje da je mnooogo

pametan ...

zgadilo mi se !

I sam pripadam kategoriji studenata I sramota me je kada

pogledam kakav se sve sljam ovde naziva studentom a jos

u spremni da potcenjuju ljude koji rade I koji su u startu

100x vredniji od njih ! ma kakav to posao bio
:down: :down: :down:
Korisnikov avatar
By spark
...pa,... slazem se sa tobom....
Korisnikov avatar
By gaylove
Evo ispricacu Vam moj slucaj. Naime davne 1995. morao sam da odlucim, fax ili posao. Kako moja porodica nije imala sredstava za zivot, odlucio sam da radim. Stali smo na noge, ali nazalost, moj fax se vise nije vratio. Moja majka nije imala para da me skoluje, tako da sam ostao uskracen " Visokog" obrazovanja. Ali zadovoljan sam sobom, ja sam sposoban i vredan, preziveo svasta. Sada sam kao macka, mozes da me bacis sa krova, docekacu se na nogama :) Valjda je to zivot.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Nishta chudno u zemlji gde se i dalje smatra da je bruka ako neko ne zavrshi fakultet. I visoke cene ne mogu da udalje kojekakve dzabalebaroshe ni od vishih ni visokih shkolskih ustanova.

Dobro, selekcija se pravi u prvih par godina studija jer veliki deo to ne zavrshi.

A ti ljudi ce nauciti da cene tudj rad bash tada kada napuste fakultet il kad se jednog dana zaposle.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
I to tebe zabrinjava zašto? Ne kapiram sto tebi smeta ako ljudi studiraju dugo ili uopste studiraju? Nasao si se u drustvu losih ljudi, a ne losih studenata. Propustio si da napravis tu razliku. Gledaj da li ?eš se ti sna?i u životu, batali njih
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Shto se studenata i ostalih tiche, kada neko kaze student, meni se odmah neshto smuchi, jer ova zemlja nema prave studente, niti ih je ikada imala. Univerzitete vode osobe koje su se kroz analni otvor uvukli na svoje stolice, trosheci shkolarine na razne seminare gde obichno idu da se sheve s ribama ili tipovima.
Lichno sam imao 4 svadje na faxu, dve s dekanom, jedu s profesorom, a josh jednu s debelom svinjom koja ima titulu direktora studentske sluzbe, naravno poshto sam ih udario tamo gde ih najvishe boli u sujetu, da me bash neshto i nevole. Iako su vecina asistenata na mojoj strani, njihov uticaj na univerzitetsku despotiju je nishtavan. Kada mene neko moze da obori is sociologije tri puta a istu nauku ja drzim u malom prstu to je za chudjenje, moguce zbog moje pecke, da je chuo kada sam ga u hodniku nazvao pijanom svinjom, koja deli ocene po velichini grudnjaka svoje cerke....al ok.
Drugo, mrzim ukalupljivanje znanja, osobe koje su sooper prolazile u osnovnoj i srednjoj jer uche sve napamet zavrshavaju fakultete, a osobe koje razmishljaju svojoj glavom ne.
Poshto mi je propao upis na Royal Academy of Modern Arts odsek dizajn u Haagu jer drzava nije htela da mi da tempus stipendiju/jer keva mi je madjarica/. A ja nemam da keshiram 60000e godishnje, trenutno sam u voidu, ova i sledeca godina ce biti godine skupljanja para za isti fax, a ako ne uspem u nekim ideama, onda bar za BK.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Pa, dobro, Zibro, pa, valjda biti student je ulaganje truda, znanja, rada i vestine da se to zvanje zavrsi, pa onda na posao, a ne blejanje? Dok god se ljudi trude (ali stvarno trude!) da postignu sa skolovanjem karijeru ili, bar, bolji posao, treba im cestitati i podrzavati ih!

U ovoj temi se dosta slazem s postom operativnog kadra!
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by unic0rn
Nishta chudno u zemlji gde se i dalje smatra da je bruka ako neko ne zavrshi fakultet. I visoke cene ne mogu da udalje kojekakve dzabalebaroshe ni od vishih ni visokih shkolskih ustanova.

Dobro, selekcija se pravi u prvih par godina studija jer veliki deo to ne zavrshi.

A ti ljudi ce nauciti da cene tudj rad bash tada kada napuste fakultet il kad se jednog dana zaposle.
Moze bogami uporedo i da se radi i da se pohadja fakultet.
Ja sam tako funkcionisao punih pet godina. Doduse, desi se da dodje do prezasicenosti, koja u kombinaciji sa lomovima na privatnom planu moze da dovede do privremene nefunkcionalnosti, ali je od svega najbitnije sledece:

ARBAIT ARBAIT ARBAIT !
Nema druge !
Korisnikov avatar
By mariii
Originally posted by Vel boy
Pa, dobro, Zibro, pa, valjda biti student je ulaganje truda, znanja, rada i vestine da se to zvanje zavrsi, pa onda na posao, a ne blejanje? Dok god se ljudi trude (ali stvarno trude!) da postignu sa skolovanjem karijeru ili, bar, bolji posao, treba im cestitati i podrzavati ih!

U ovoj temi se dosta slazem s postom operativnog kadra!
Da, i valjda se racunaju oni koji zavrse.
Korisnikov avatar
By Cruiser
A sta je sa onima:

1. koji studiraju DA NE BI radili?

2. koji rade BILO STA da ne bi studirali?

------------

Prosto je: ako zaista rešiš, završi?eš sve što si zapo?eo, bilo da je re? o faksu ili poslu... ili ne daj Bože... OBA.

To nema veze sa sisama profesorove ?erke, kao ni dupetom direktorove žene.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Ambiciozni i talentovani ljudi uvek pronalaze nacina da uspeju. Izgovori su samo olaksavanje savesti.
Ovo je opste mesto, ali zapanjujuce koliko je tacno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Cruiser:
A sta je sa onima:

1. koji studiraju DA NE BI radili?

2. koji rade BILO STA da ne bi studirali?"

Ja:

To su dobra pitanja, i te krajnosti nisu dobre!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vlada T
Ambiciozni i talentovani ljudi uvek pronalaze nacina da uspeju. Izgovori su samo olaksavanje savesti.
Ovo je opste mesto, ali zapanjujuce koliko je tacno.
Ja:

I da i ne! Ne svidja mi se ta apsolutisticka rec "uvek" u recenici "Ambiciozni i talentovani ljudi uvek pronalaze nacina da uspeju". Kamo srece da je to uvek tako! Jer, ponekad se desi da su nepovoljne okolnosti jace od covekovog ambicioznog i talentovanog duha. Drugim recima, moze covek biti ambiciozan i talentovan koliko god hoce, ako mu uslovi u kojima zivi i kojim je okruzen te okolnosti u kojima zivi i kojim je okruzen ne dozvoljavaju da i ostvari tu svoju ambicioznost i talentovanost, dolazi do tratenja, ako nista drugo onda, vremena i energije! U takvoj situaciji, covek treba da iznadje nacina da ne bude vise talac tih nepovoljnih okolnosti ni uslova, vec da ih ili promeni ili izbavi sebe iz njih!
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by operativni kadar
I to tebe zabrinjava zašto? Ne kapiram sto tebi smeta ako ljudi studiraju dugo ili uopste studiraju? Nasao si se u drustvu losih ljudi, a ne losih studenata. Propustio si da napravis tu razliku. Gledaj da li ?eš se ti sna?i u životu, batali njih

hm dobro razmisljanje slazem se ... medjutim negde si propustio moju poentu... ne smeta meni sto neko neko studira , cak ni ukoliko studira dugo , sta vise odusevljavaju me ljudi koji su svestrani koji pored 1000 stvari u svom zivotu guraju i fax pa makar to bilo i decenijama , zatim , nije svakome data mogucnost za takav luksuz , ponekad mladi ljudi jednostavno dobiju decu a tu su i nebrojeni drugi privatni , finansijski i ko zna koji sve drugi problemi pa onda provode studije kraju u svojim tridesetim ili cetrdesetim godinama zivota .... ne da mi smeta nego su to za mene pravi HEROJI

govorim o sasvim drugoj kategoriji ljudi koja kalja ime studenta a kada malo bolje pogledam oko sebe imam utisak da ih je ovde nazalost uzasno mnogo
Korisnikov avatar
By ciceron
I meni je muka od vecitih studenata. Jako je puno sljama na fakultetima. Pitam ja vas, kako moze neko da studira ako se svako vece od ponedeljka do nedelje, organizuju razne brucosijade, zurke ovog ili onog fakulteta, diplomske zurke itd.?
Na kraju se ispostavlja da studenti upisuju fax da bi se zabavljali po zurkama. Ni jedan vredan student nece moci da ide radnim danom po zurkama jer ako dodje kuci posle zurke u 5, kako ce onda u 7 na predavanja ili citaonicu??? Dok sam ja studirao, 80% studenata su se samo tako zvali a 20% je zaista zelelo to sto pre da zavrsi i zaposli se. Povraca mi se od matoraca koji imaju preko 30 godina a 10 puta su obnavljali godine. Takve treba izbaciti sa fakulteta i zabraniti im dalje "studiranje". Na zalost, danas se za pare moze kupiti sve pa i studirati do pedesete. Samo ako imas para da placas obnove. Oduvek sam cenio zanat i volim da budem u drustvu ljudi koji nemaju fakultet vec rade od malih nogu. A umisljenje filozofe i vecite studente drzim dalje od sebe.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Procitavsi nove postove Zibro-a i cicerona, slazem se s njima!
By Simor
Ono od cega je meni muka jeste gomila svrsenih studenata koji ostaju polupismeni i poluinteligenti. Ali, dobro, da bi uspeo u poslovnom svetu i nije vazno da budes pismen i obrazovan, naprotiv to je samo prepreka. I, naravno, nije istina da uspeh u zivotu zavisi samo od pojedinca, u velikoj meri ga uslovljavaju i (porodicne, drustvene, etc.) okolnosti.
Korisnikov avatar
By * NajS *
Ovo je slobodna zemlja...pa ako neko ima para da studira ceo svoj vek-----ne treba mu braniti?!?!?!

:whatever:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Ne kapiram sta koga zabole koliko ce ko da studira?! Sto da vi ne finansirate nekome studiranje? Sto se mene tice neka studira i milion godina. Niti meni iz dzepa nit u dzep. Uostalom fakulteti vec odavno funkcionisu kao firme, pa boze moj nema sanse da se odreknu sigurnih prihoda. Vala svuda zabadate nos, boze, boze....
Korisnikov avatar
By Escobar
Kao shto ja volim da kazem, Bolonja ce reshiti problem vechitih studenata-brate, padnesh 2 puta i ponovo slushash predmet...Pravedno, nema shta! A ne da se novac iz budzeta troshi na nekog ko ne razlikuje zuto od plavog, a da mi ostali moramo da se krpimo sa 2 pipete na 20 studenata. Ali jebiga, nekim ljudima se moze. S druge strane, ja koji imam prosek 10 svaki slobodan trenutak koristim da radim, da bih imao da prezivim, ali se na zalim, jer ce valjda doci vreme kada ce se stvari postviti na svoje mesto, a onda ce ljudi koji cene rad zaista moci da zive od istog. Idilichno, ali ja se nadam. Ne ovde, jer nam je zemlja odavno trula (neshto je trulo u drzavi .....ne bih da nas imenujem) ali valjda.........

A to shto smrdi na faxu jesu matori fosili, koji sede u svojim foteljama i uvlache se kome stignu, dok mladi i ambiciozni ljudi trunu i gube zivce ne bili sa astitenta..mozda...ako ih usere, postali recmo docenti.

A studentske sluzbe, organizacije i slichne gluposti-zna se ko su-ne bih da ih vredjam, ali doci ce valjda vreme da i oni odu odakle su doshli. Sve lopov do lopova.

:snesko:
By Simor
Originally posted by Escobar
S druge strane, ja koji imam prosek 10 svaki slobodan trenutak koristim da radim, da bih imao da prezivim, ali se na zalim, jer ce valjda doci vreme kada ce se stvari postviti na svoje mesto, a onda ce ljudi koji cene rad zaista moci da zive od istog.
I ja se nadam!
Korisnikov avatar
By Escobar
@ Simor:

Nada umire poslednja :eya:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa lagala bih kada bih rekla da mi nije grozno kada skontam na tabli sa potpisima za polaganje nekog ispita godinu upisa recimo '92. To znaci da taj neko studira dve godine fakulteta vec citavih 13! Sve i da se radi o devojci koja je postala majka, pa je odgajala dete, mnogo je. Ako nastavi tim tempom, diplomirace kad i njen klinac!
Ali, ne tice me se. Gledam svoja posla, i tako mi je najbolje.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
I mene su malo nervirali, ali jedno je kad neko studira duže zato što mora (zasnivanje porodice, materijalni uslovi, životna situacija, razni problemi, zdr. stanje itd), a drugo ako je zgubidan i se'ator kome su svi krivi što ne može da položi ispit (a ne padne mu na pamet da npr. po?ne da u?i).

Ova druga vrsta se prepoznaje po tome što provede dobar deo dana u krugu fakulteta, holu, kod šaltera, po kafeterijama, uvek je spreman za dubokoumne rasprave i to naro?ito o temama o kojima ne zna ništa, želi da se predstavi kao svestrana, da ne kažem renesansna li?nost, sa širokim interesovanjima, iza kojih po pravilu stoji bezidejnost i nedostatak duhovnog fokusa.
Oduvek sam cenio zanat i volim da budem u drustvu ljudi koji nemaju fakultet vec rade od malih nogu.
:up:
Korisnikov avatar
By Mortis
I meni gmizu po zivcima svi gore opisani, ali to mu je... Jedino sto sam izvukao odatle je zakljucak da diploma nije nikakav garant ili polazna tacka kad ocenjujes coveka... toliki dipl. ing. pa i magistri su takvi duduci da ne poverujes, dok ima ljudi bez ikakve skole koji zaista imaju nesto izmedju usiju...

Sto mi ne pomaze da trpim diplomirane mentole... Popizdim kad moram da sretnem nekog, ili cak da slusam o nekome! Ima li saveta kako iskulirati one koji su prosli kroz fakultet, a fakultet nije kroz njih?

Inace, ne mogu da se pohvalim svojim studiranjem... 10 godina! Sta to govori o meni? :D
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Mortis
I meni gmizu po zivcima svi gore opisani, ali to mu je... Jedino sto sam izvukao odatle je zakljucak da diploma nije nikakav garant ili polazna tacka kad ocenjujes coveka... toliki dipl. ing. pa i magistri su takvi duduci da ne poverujes, dok ima ljudi bez ikakve skole koji zaista imaju nesto izmedju usiju...

Sto mi ne pomaze da trpim diplomirane mentole... Popizdim kad moram da sretnem nekog, ili cak da slusam o nekome! Ima li saveta kako iskulirati one koji su prosli kroz fakultet, a fakultet nije kroz njih?

Inace, ne mogu da se pohvalim svojim studiranjem... 10 godina! Sta to govori o meni? :D
Ipak me više izludi kad neko ko je završio neku bednu višu školu ili nešto privatno, krene da mi se hvali time... Mislim, daaaaaaaj... Znamo svi kako se prolazi Megatrend...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MinaHarker
Pa lagala bih kada bih rekla da mi nije grozno kada skontam na tabli sa potpisima za polaganje nekog ispita godinu upisa recimo '92.
Ja sam upisao 92 a bio sam na spisku sa osobom koja se upisala 76... dok je još postojao PMF u Beogradu... ima neki broj indeksa sa ?etiri cifre... Naravno ona je to polagala ve? 4-5 puta i tada je pala a ja položio...

To je naravno ekstrem, ali recimo ja sam na obnovi vežbi iz Razvi?a životinja bio 4 godine mlaði od ostalih.

ALi naš fakultet je ina?e dušu dao da se studira bar deceniju... što jes jes... pogotovo zbog onih vezanih ispita gde jedan ne možeš da polažeš dok drugi ne položiš, a taj polažeš deset rokova...
Korisnikov avatar
By Frey
Oko mene na predavanjima uglavnom sede likovi koji su desetak godina stariji i popunjavaju neke sveske od pretproshle godine...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!