Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by jukie
Originally posted by Wilhelmina
Svi prave jednu veliku pauzu od pola sata (u zakonu o radu je propisana takva pauza), umesto vise kracih.
I idu na pauzu za jelo sat vremena pošto su došli na posao, baš kada bi trebalo da budu najproduktivniji. Postoji nešto što se zove d-o-r-u-č-a-k i jede se kod kuće kad ujutru ustaneš, pre nego što se krene na posao, i onda možeš da izdržiš bez hrane recimo bar do podne, i lepo podeliš radno vreme na dva jednaka dela sa pauzom između.
U ustanovi socijalne zaštite u kojoj sam radio, zaposlene ženice ( socijalne radnice, računovođe, knjigovođe, blagajnice i medicinske sestre ), ukupno njih 8, imaju svakodnevni ritual zajedničkog doručka. Imaju raspored po kojem svaki dan jedna od njih priprema doručak za sve, pa se onda ta jedna prvo jedno 40 minuta bavi pripremom doručka ( prži jaja, greje mleko, bari krompir, seče salatu itd. ), postavlja sto u zajedničkoj trpezariji i onda se sve okupe i posedaju za taj sto i doručkuju jedno 30 - 40 minuta, uz '' poverljive '' razgovore. Posle se sklanja sto, peru se sudovi.... Čitav taj ritual jutarnjeg zajedničkog obedovanja potraje i po sat i po vremena svaki dan. :yes:
Korisnikov avatar
By Burak
Meni su ipak najjače sekretarice-telefonistkinje koje se samo jave na tel i kažu "direktor je tu/nije tu" i predaju mu slušalicu. Kao da on sam ne može se javiti.. :closet:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Burak

Meni su ipak najjače sekretarice-telefonistkinje koje se samo jave na tel i kažu "direktor je tu/nije tu" i predaju mu slušalicu. Kao da on sam ne može se javiti.. :closet:
NIKAD od tebe direktora!

Kada si direktor, ti moras da selektivno pristupas gnjavatorima.
Dok radis, sta god da radis, sekretarici kazes da si zauzet i da tako i obavesti sve ljude sem VIP sekcije.
Dodjavola, ako se kreses sa onim slatkim iz racunskog centra, ne zelis valjda da te smara tasta?
ako radim 8 sati i ima dosta posla, radim 7 sati i recimo 35 minuta efektivno. ostatak mi ode na to da napravim svoje 3 kafe, rucam, odlaske u wc ili do prodavnice da kupim cigarete ili nesto da jedem. ako radim 10, 14 sati i prazan hod se povecava, proporcijalno a sav rad preko tog 8. sata pomalo gubi na kvalitetu usled umora i dekoncentracije.

ono sto kod nas smanjuje produktivnost je uglavnom cekanje da spoljni saradnici zavrse nesto, ili kad neko ceka kolegu da zavrsi nesto, da bi on mogao da preuzme. meni takodje smanjuje produktivnost to sto mi komp nije jaci, pa cekam malo duze da odradi neke komande i objasnjavanje mladjem kolegi nekih stvari.

cesto drzim otvoreno par tabova u browseru, al u njih blenem manje vise dok cekam komp da uradi save i slicno, ili dok klopam.

tu i tamo dodjem mamurna na posao, al mi to ne predstavlja neku smetnju. jednom sam javila da necu doci jer sam se prethodno vece zapila i dosta kasno legla.

kad bas nema puno posla, ja uradim svoj deo, i ako sam na poslu krace od 6 sati, blejim po netu, a kad prodje 6 sati od pocetka radnog vremena odem kuci.

trenutno radim u privatnoj firmi.

sto se slabe produktivnosti srba tice, mislim da se radi o lenjosti, slaboj motivaciji, malim platama, komplikovanoj administraciji.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!