Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Swanheart
moze da bude i Rita iz mocnih rendzera ako hoce, i opet kiwijeva drugarica nije imala pravo da izdrkava nad njom
Korisnikov avatar
By Sheytan
Volim profi odnos svuda, a u uslužnim delatnostima, prodavnicama, kafičima i slično - posebno!

Naučićemo se da je mušterija svetinja.

U konkretnom slučaju razumem devojku, ali i bakutu...

Na vlasnici je da odluči. Na njenom mestu ja bih devojku zadržao, uz kaznu od 20 odsto od junske plate...
Korisnikov avatar
By _miki_
Mislim da je ta devojka zasluzeno dobila otkaz.
Mislim da je njen posao bio da prodaje parfeme,a ne da povisava tonove ili da se svadja.
Pa ko placao nekoga da se svadja(osim Tadic koji placa Vuka Jeremica,mada od nasih para)?

Ne znam sto je ta devojka uopste i reagovala?Nije njena stvar.
By J...
Mi ne znamo koliko i kako se ona "izdrkavala" ali ja pretpostavljam da je devojka mozda pozelela da bude menadzerka parfimerije iako nije dobila to ovlascenje od vlasnice, pa je zato toliko revnosno obavljala svoj posao. Skrivene ambicije.
By ~ Le Saint X ~
Tvoja drugarica je pogresno postupila...
ako nesto mrzim to je neljubazno osoblje negde...

Ako nista drugo,ljudi koji rade po nasim buticima,parfimerijama i slicno
treba da jednom pogledaju/primete iste te vrsnjake
kako su neizmerno ljubazni na zapadu!
A u Americi i Kanadi da ne pricam...

Secam se da sam u New Yorku ulazio u najskuplje butike - vrlo prosecno obucen (uzimam ovo z aprimer, jer su drugi kupci bili skokcani kao na balu), te bi se moglo zakljuciti da nemam pare da kupim stvari koje su po 1500 dolazra na snizenju, ali prodavacice i prodavci su bili ljubazni kao da cu milion dolara da ostavim tu!
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Sheytan

U konkretnom slučaju razumem devojku, ali i bakutu...

Na vlasnici je da odluči. Na njenom mestu ja bih devojku zadržao, uz kaznu od 20 odsto od junske plate...
:up:
By J...
Originally posted by ... AINSI SOIT - JE ...

Ah taj zapad. :drama:

Nista ljubazniji nego kod nas. A posebno ako vide da si stranac. :kakodane:
Korisnikov avatar
By KiWi
I znači nikome od vas nije problem što će devojka dobiti otkaz?

Normlanije je da dobije otkaz nego samo upozorenje vlasnice "Pusti ih da špricaju parfema koliko žele, ali nemoj da podižeš ton ni na koga u radnji, posebno ne na mušterije!" ...

Veoma čudan pogled na ovaj slučaj. Kao da je gubljenje posla tako svakodnevna normalna stvar ... i da drugi može da se nađe tako lako i nehajno.
Korisnikov avatar
By Anhedonie

Uporedi plate. Mislis da su tamo ljubazni zato sto su dobri ljudi koji vole musterije?
Korisnikov avatar
By KiWi

Tvoja drugarica je pogresno postupila...
ako nesto mrzim to je neljubazno osoblje negde...

Secam se da sam u New Yorku ulazio u najskuplje butike - vrlo prosecno obucen (uzimam ovo z aprimer, jer su drugi kupci bili skokcani kao na balu), te bi se moglo zakljuciti da nemam pare da kupim stvari koje su po 1500 dolazra na snizenju, ali prodavacice i prodavci su bili ljubazni kao da cu milion dolara da ostavim tu!
Zaboravljaš da je glavna motivacija na poslu novac. Uporedi plate i životni standard njihovih i naših prodavaca. Ti tamo kao prodavac (dajem primer za Nemačku) možeš da dobiješ oko 1100-1300 EUR platu, a troškovi života (uključujući iznajmljivanje gajbe) su oko 500 EUR.

Ovde kao prodavac možeš da dobiješ 15.000-25.000 DIN (U Beogradu verovatno više), od čega su ti samo hrana i računi bar 15.000 DIN, o iznajmljivanju stana nema ni govora.

Takođe, u velikoj većini prodavnica u inostranstvu svaki prodavac dobija obuku koja uključuje i odnos sa mušterijama, dok ovde eventualno možeš da dobiješ kratak uvod u kurs korišćenja fiskalne kase i ako ti se posreći da ti neko udeli uputstvo za upotrebu, a ako si to radio ranije onda ni to ...

Stvari su jednostavno neuporedive.
By ~ Le Saint X ~
To za plate ne moze da stoji...
Ako taj neko nece da bude ljubazan za platu koju dobija
neka trazi drugi posao gde ce dobiti bolju platu i jos mogucnost da se istrise na musterijama

Ovde je tesko dobiti posao,tako da,bilo ko da radi, treba da bude zadovoljan
jer mozda nekome nece biti tesko da bude ljubazan za iste pare!
By Swanheart
upravo to

nekom nece biti tesko ni da volontora samo da bi dobio neko radno iskustvo
Korisnikov avatar
By _miki_
Devojka je dobila otkaz zato sto nije radila njen posao.Ona je bila zaposlena da prodaje robu,a ne da se svadja sa mustarijama.
Niko,nigde i ni za kakvu malu platu nece da zaposli bilo koga ko ne ono zbog cega je zaposlen.

A ako je tvoja drugarica Kiwi bila svesna toga kako je tesko da se nadje posao,onda je barem trebala da rzamisli o tome kako ce da se ponasa.A iz tvoje price vidi se da je imala nekoliko dana da razmislja o tome,pa je tek onda stupila u akciju.A ako je zavrsila ekonomski fakultet znaci sposobna je makar malo da razmislja.
Ne razumem sta zelis da kazes i kakve veze ima cena rada i troskova zivota sa ovim slucajem?

Niko do nas se ne odnosi nehajno prem aposlu koji je imala tvoja drugarica.
Ona se prema njemu jedina odnoslila nehajno i tako je i prosla.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by KiWi

I znači nikome od vas nije problem što će devojka dobiti otkaz?
Baba vrsi ucenu, "Ako je otpustis kupicu". Zar nije kaznjvo pristajati na tako neke ucene. Prodavnica je prodavnica, kupi ako hoces, ako neces nemoj. Pitanje je sta ce vlasnica uraditi...
Moguce da je baba, koja je ocigledno bezobrazna i bogata, namerno izazvala takvu situaciju.
Da sam ja na vlasnicinom mestu, ja bih rekao babi: "ok, bice otpustena", uzeo njene pare, a devojci bih samo rekao "budi pazljivija, bla bla" i ostavio bih je radi. Baba je bezobrazna i ne treba biti fer prema njoj.
Korisnikov avatar
By KiWi

neka trazi drugi posao gde ce dobiti bolju platu i jos mogucnost da se istrise na musterijama

Koliko para toliko muzike!
Usluga je kvalitetna koliko je kvalitetno plaćena.

Ne možeš kupiti jedan mp3 player za 20 eura i drugi od 200 eura i očekivati da daju isti kvalitet reprodukcije. I da ta Amerikanka ili Kanađanka dođe da radi ovde u istim uslovima, sigurno ne bi dala isti kvalitet usluge.

Tačno, teško je dobiti posao. Ali to ne znači da trebaš da budeš ljubazan i prema ljudima koji zloupotrebljavaju pogodnosti prodavnice u kojoj radiš. Ona osim što prodaje mora i da pazi na svu robu ... Njen posao nije "kasirka" da samo izdaje račune i pušta mušterije da rade u prodavnici šta žele ... Ipak se mora znati neki red.

Ta žena se možda špricala parfemom i trošila ga naveliko, a distributer npr. donosi po jednu test-bočicu po liniji parfema, pa onda ne bi ostalo za druge. A kako ćeš nekome prodati parfem ako ni ne može da ga pomiriše? Reći mu "Skup je, sigurno je dobar ...!" ?? I ta bakuta ... kad je imala love da kupi, što nije kupila odmah ... nego se tu femka dve nedelje ... uopšte me ne bi čudilo da je namerno napravila tu scenu.

Smešno je što pojedinci drskost njenog veličanstva mušterije pravdaju samim tim što je mušterija. Da ona nije osećala krivicu, ona uopšte ne bi kupila silne parfeme koje je kupila. Uzela bi eventualno jedan ili nijedan. Sam njen postupak kupovime posle odigrane scene dosta govori o njoj. Da ona kojim slučajem nije kupila parfeme, možda bi se gazdarica drugačije ponela ... i zapitala da li pomenuta bakuta zloupotrebljava ljubaznost njenih zaposlenih ...
By ~ Le Saint X ~

Koliko para toliko muzike!
Usluga je kvalitetna koliko je kvalitetno plaćena.
Tipicno srBsko razmisljanje

Ne moze neko toliko malo da me plati koliko ja mogu malo da radim!
Uzas!!!

Po tome,svi mi koji imamo manje plate nego sto mislimo da treba
mozemo da budemo nekvalitetni????

Smesno i jadno razmisljanje!

Ja radim svaki posao kvalitetno, ne zbog plate nego zbog sebe!
No, tu je vec rec o licnosti - ko sta zeli od sebe
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja bih joj skresala platu za taj mesec momacki, i ne bih je otpustila...
...ukoliko bi musterija insistirala i dalje, zahtevala bih da se radnica izvini....ako bi bas dotle islo...

....ako ne zele jedna ili druga da prihvate takvo stanje, oterala bih ih u kurac obe :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Tipicno srBsko razmisljanje

Ne moze neko toliko malo da me plati koliko ja mogu malo da radim!
Uzas!!!

Po tome,svi mi koji imamo manje plate nego sto mislimo da treba
mozemo da budemo nekvalitetni????

Smesno i jadno razmisljanje!

Ja radim svaki posao kvalitetno, ne zbog plate nego zbog sebe!
No, tu je vec rec o licnosti - ko sta zeli od sebe
Donosiš neosnovane zaključke. Mešaš količinu i kvalitet posla.

Ona je radila puno radno vreme (bez pauze) i bila uslužna svakoj mušteriji koja je naišla i do sada nije imala ni jedan "prekršaj".

Stvarno si naivan ako misliš da su prodavačice na zapadu uslužne samo zato što su tako vaspitane.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Pravilo testiranja parfema podrazumeva upotrebu obeležene tester-bočice i filter-hartije za to pripremljene. Niti jedna potencijalna mušterija u parfimeriji ne sme na sebe prskati parfem i da pri tome očekuje da ne bude opomenuta. Ne znam šta je tvojoj prijateljici bilo da o nepristojnoj babi prvo ne obavesti nadređenog... u situaciji kakvu si opisao je otkaz logičan ishod.
By Ulix

Stvarno si naivan ako misliš da su prodavačice na zapadu uslužne samo zato što su tako vaspitane.
Uslužne su i ljubazne zato što na Zapadu prodavačice popiju otkaz kad viču i drže lekcije mušterijama. :kosa:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Ulix

Uslužne su i ljubazne zato što na Zapadu prodavačice popiju otkaz kad viču i drže lekcije mušterijama. :kosa:
Naravno .. sa visnom plate dolazi i odgovornost.
By Ulix

Naravno .. sa visnom plate dolazi i odgovornost.
Ne, Kiwi. Prodavačice nisu milioneri u Americi, pa opet rade svoj posao, zato što u kapitalističkom društvu, ako svoj posao ne radiš kako je potrebno, nađe se neko drugi ko će da ga radi. Odgovornost dolazi samim prihvatanjem posla. Inače, sledeći put kad neki hirurg ubije nekog, može da se izvadi na platu koja je prosto cinično mala u odnosu na njegove kolege u Evropi.
By str00ja
Eh, isfrustrirani davezi od penzionera... Mada ko bi predvideo da je bakuta puna love i da ce da zamahne novcanikom. I ja bih radnici opomenu samo i to je to. Mislim u sustini je imala nameru da zastiti interese poslodavca, samo nije imala dobar nastup.
Ja licno da sam bakuta, prodavca koji mi se obrati povisenim tonom lepo bih iskulirao i potrazio drugo prodajno mesto. A da sam radnik u parfimeriji - klin se klinom izbija - radoznalu bakutu bih jos vise onako "najljubaznije moguce" nudio i kljukao sa jos 15 razlicitih parfema, sve u najboljem cilju maksimalne ponude i izlaska u susret, i tacno znam da bih joj se onako usluzno popeo na klimaktericni pickin zivac da bi ishetala iz radnje u roku od odmah :awesome:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ne, Kiwi. Prodavačice nisu milioneri u Americi, pa opet rade svoj posao, zato što u kapitalističkom društvu, ako svoj posao ne radiš kako je potrebno, nađe se neko drugi ko će da ga radi. Odgovornost dolazi samim prihvatanjem posla. Inače, sledeći put kad neki hirurg ubije nekog, može da se izvadi na platu koja je prosto cinično mala u odnosu na njegove kolege u Evropi.
Pa ona se na to ni ne vadi, Renoir je potegao priču o inozemstvu. Ja zaista mislim da su prodavačice kod nas i prodavačice kod njih dve neuporedive kategorije.

Što se tiče poređenja hirurg -> prodavačica, takođe je poređenje neumesno, jer se hirurg za svoj posao priprema godinama pre nego što počne da radi, pa jedno vreme samo posmatra druge kako to rade, takoreći ceo život se priprema i tokom radnog veka, dok prodavačice u našoj zemlji svoj zanat "peku" na samom radnom mestu, bez dana obuke i pripreme. Da je njoj neko u startu objasnio kakve tipove klijenata će sresti tokom svog posla i kako da se suoči sa svakim od njih, ona sigurno ne bi odreagovala tako. Jednostavno bi koristila primenjeno znanje, a ne da sama mora da smišlja kako da izađe iz te situacije.

@Armand: U ovoj parfimeriji toga nema. Test bočice postoje, ali ne i test-tračice. Parfem se "proba" tako što se nanese na mušteriju, najčešće na zglob ... A ova se bakuta špricala sama gde je stigla.

Inače, epilog je da nije dobila otkaz, ali da će zbog ovog "ispada" morati da radi dva vikenda, kao kaznu ... I da će raditi u smenama kada je gazdarica tu i da će sve mušterije koje su neodlučne forwardovati njoj ... i to će joj ujedno biti pokazna vežba - obuka.
By Ulix

...

Zaista ti je potrebna obuka da bi shvatio da se na mušterije ne viče? Da li bi tu obuku pohađao pre ili posle obuke za obuvanje patika i upotrebu viljuške? :eureka:
Korisnikov avatar
By Sheytan

... epilog je da nije dobila otkaz, ali da će zbog ovog "ispada" morati da radi dva vikenda, kao kaznu ... I da će raditi u smenama kada je gazdarica tu i da će sve mušterije koje su neodlučne forwardovati njoj ... i to će joj ujedno biti pokazna vežba - obuka.
Baš lepo.

Očigledno je vlasnica pravilno zaključila: devojka je reagovala da zaštiti robu u radnji, ali na neprihvatljiv način, pa će zato morati malo više da se trudi, obučava i gleda kako se pravilno postupa sa mušterijama...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!