Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
Danas sam radio proslogodisnji prijemni za fizicki fakultet.

Ono
je
smesno ...

Uradio sam ga u skoli za 10 minuta i imao sam maksimalan broj poena (ne zato sto sam genije :snob: vec zato sto je uzasno lako)

Je l' fax TOLIKO los?
Korisnikov avatar
By Insorcer
Nije loš. Samo je malo interesovanje za isti pa ne rasteruju potencijalne studente preteškim prijemnim ispitima.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Matematike su koliko znam najteži deo ....ona, kako je sami studenti fizike zovu, "fizika mahanja rukama" nikome ne predstavlja problem ;)

..i nema na čemu ;)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
imam diplomu novosadskog univerziteta... do sada, na konkursima mi niko nije merio diplomu sa beogradskom...nigde nisam naisla na razlikovanje te dve...

u ostalom se slazem sa svima - kasno pocinjes pripreme, ako imas para-beograd!

novi sad je dosadan za sve pare, ali jeftiniji.
Korisnikov avatar
By maka
O Boze,pa Beograd uvek.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Vetur úlfur

Danas sam radio proslogodisnji prijemni za fizicki fakultet.

Ono
je
smesno ...

Uradio sam ga u skoli za 10 minuta i imao sam maksimalan broj poena (ne zato sto sam genije :snob: vec zato sto je uzasno lako)

Je l' fax TOLIKO los?
nije
neg malo ljudi upisuje
pa je lak za upis

nije lak za zavrsavanje
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
E, jebi ga sad.
Zavisi sta ti ocekujes od studiranja.
Ja sam studirala u Novom Sadu, jer tu i zivim, pa me je opet sve jako puno kostalo (po drugaricinoj racunici, mene koja stan i hranu ne placam oko 1000e, a one koji placaju oko 2500-3000e, po godini) i to na PMFu.
Odmah moras da spremis zivce na svakojaka njakanja, redove, papirologiju, jurcanje i vucaranje za rukav i profesore i asistente. Inace, nije tako tesko. Takodje, imas obavezne prakse, koje se normalno ne placaju, a neophodne su ti za overu semestra i upis godine. Inace, nema teskih smerova na PMFu.
Ako dolazis da studiras kako bi upoznao gay svet, BG i NS su prilicno slicni. Oba imaju nekoliko klubova i par gay-friendly mesta, a ni jedan grad ti nije prekosveta pa da ne mozes da se organizujes i odes jedan petak ili subotu u provod u drugi grad.
Tako da... NS ti je jeftiniji i faks verovatno laksi. Ali je manje dinamican. I ako imas drzavljanstvo BiH, svakako placas skolarinu, bez obzira na uspeh na prijemnom.
By sony1234
Nemoj u NS molim te...

jbt, imate vaše Sarajevo i vašu Banjaluku, što tamo ne studirate, zašto dolazite u Srbiju?! Stvarno mi nije jasno...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zato što je čak i Srbija, tačnije par većih gradova u njoj, nekome civilizacija :hvala:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by ChristianTroy

Ako uzmes opciju da studiras u NS proci ces sigurno jeftinije u svakom slucaju, sto zbog fakulteta, sto zbog stanovanja, sto zbog svakodnevnih zivotnih potrepstina.
Ali Novi Sad kao jedan od veoma atraktivnih univerziteta u Srbiji ima jednu veliku manu. To je nocni zivot i kulturna desavanja. U tome ne moze definitivno da se poredi sa BGD. Npr, nema ni jedan bioskop (veliki minus). Pozorisni repertoar je prilicno oskudan, a i karta je prilicno skupa, dok u BGD studente cesto pustaju za dz da gledaju predstave u kojima su nasi veliki i poznati glumci, sto ces u NS retko doziveti osim u vreme ''cinema city'' sto spada u leto kad vecina studenata i nije u ns, isto kao i za vreme ''exita'' kad i mozes videti neke poznate face.
Sto se tice muzike, raznovrsna je i ima je za svaciji ukus.
Jednostavno receno, ako imas para ja ti savetujem BGD.
uhuhuhu... prvo, arena koja je trebala biti otvorena pred ovogodisnji cinemacity je renovirana i najavljuju je kao najbolji bioskop na balkanu. iako ovo nije balkan, jelte, vojvodina je oduvek bila separatisticka :giggle: . a i sve da nije tako, postoji jadran i art bioskop, tako da si ocito sam prilicno neupucen.
sto se snp tice - karta jeste skupa, ali postoji, ne znam da li znas, popust na index, i postoji nesto sto se zove ljubaznost osoblja koje te pusti kad svi udju, da sednes negde, ukoliko ima mesta. za repertoar se slazem, premda sam odgledao samo kamernu scenu i nekoliko izvikanih na peri dobrinovicu. preporucujem brod za lutke inace.
nocni zivot - jbg, ne znam, imamo 2 gay kluba i gomilu friendly mesta, ali sve je to na kraju nista spram beogradske ponude, realno.
a sto se samog nivoa obrazovanja tice, verujem da je bg kud i kamo ispred ns.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Ako smem da upadnem i sugerishem kopanje i rukama i nogama za neku stipendiju, pa studiranje - u inostranstvu! :)
Korisnikov avatar
By blenta
tesko je dobiti stipendiju za pocetak studiranja napolju
osim ako nisi jako poseban

a osim ako ne nameravas da se zaposlis po vojvodjanskim naseobinama
bgd diplome jeste jaca

da je fer nije
da je istina jeste
:(
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zato bilo gde, nabijaj prosek nekoliko godina i onda grabi stipendije! :superheroj:
By sony1234

iako ovo nije balkan, jelte,
Geografski nije, kulturno nazalost itekako jeste.
vojvodina je oduvek bila separatisticka
:nope: jos jedna glupost
Korisnikov avatar
By Brokeback
Novi Sad naravno!
Jeste manji i sve to, ali hvala bogu sto ne moram da se mucim sa GSP kao u Bg, vec 70% kada idem na fax koristim usluge naseg jako jeftinog taxija :) Naravno i Bg ima svojih prednosti.
By dukkehjem
Originally posted by SmallTownBoy_91

ont: ...smisli se što pre, ma gde da odlučiš studirati, jer ti vreme za pripreme prijemnog curka ;)
Znaci, neverovatno... Pa jos idemo u skolu, a vreme nam vec uveliko tece.. Kako glupo! :bljak:
Gle, ja trecu godinu zavrsio, i vec vezbam norveski (za prijemni)...
Od septembra pocinjem srpski...
ot: ja ti predlazem Bg
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by Wilhelmina

E, jebi ga sad.
Zavisi sta ti ocekujes od studiranja.
Ja sam studirala u Novom Sadu, jer tu i zivim, pa me je opet sve jako puno kostalo (po drugaricinoj racunici, mene koja stan i hranu ne placam oko 1000e, a one koji placaju oko 2500-3000e, po godini) i to na PMFu.
Odmah moras da spremis zivce na svakojaka njakanja, redove, papirologiju, jurcanje i vucaranje za rukav i profesore i asistente. Inace, nije tako tesko. Takodje, imas obavezne prakse, koje se normalno ne placaju, a neophodne su ti za overu semestra i upis godine. Inace, nema teskih smerova na PMFu.
Ako dolazis da studiras kako bi upoznao gay svet, BG i NS su prilicno slicni. Oba imaju nekoliko klubova i par gay-friendly mesta, a ni jedan grad ti nije prekosveta pa da ne mozes da se organizujes i odes jedan petak ili subotu u provod u drugi grad.
Tako da... NS ti je jeftiniji i faks verovatno laksi. Ali je manje dinamican. I ako imas drzavljanstvo BiH, svakako placas skolarinu, bez obzira na uspeh na prijemnom.
Nije tačno. Državljani "Republika Srpska - BIH" ne plaćaju školarinu ukoliko se plasiraju dobro na listi te upadnu na budžet. Dosta mojih prijatelja studira u ns i bg i potpuno su ravnopravni sa studentima iz srb.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by burak-BL

Nije tačno. Državljani "Republika Srpska - BIH" ne plaćaju školarinu ukoliko se plasiraju dobro na listi te upadnu na budžet. Dosta mojih prijatelja studira u ns i bg i potpuno su ravnopravni sa studentima iz srb.
Pa onda su ili mladji ili su koleginicu zajebali.
Ona placa skolarinu od prve godine, iako je redovno davala uslov za sve godine.
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by burak-BL

Pa onda su ili mladji ili su koleginicu zajebali.
Ona placa skolarinu od prve godine, iako je redovno davala uslov za sve godine.
Jesu, mlađi su - 87 - 90 su godište.
A možda ta koleginica na prijemnom kada je upisivala fax nije uspjela da upadne na budžet, pa joj je onda džaba bilo ako da uslov - i dalje je na samofinansiranju..
Korisnikov avatar
By spliff
srpska posla
pushtaju decu iz inostranstva da studiraju za dz kod nas, dok nasha deca moraju da platjaju shkolarine
Korisnikov avatar
By spliff
da ne bude zabune
kada kazem nasha deca, mislim na decu iz srbije
Korisnikov avatar
By Burak
Pa ko brani toj "vašoj" djeci da donesu dobar prosjek iz srednje i da dobro pripreme prijemni pa da se plasiraju na budžet i ne plaćaju školarine....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!