Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By switchon1234
Mene nerviraju ovi nazivi i nacin na koji se dolazi do njih. Ni do sad nisam bila zadovoljna studijama, ali posle ovih naziva ni toliko.

I kako ja znam magistar nikako nije isto sto i master.

A sto se tice prevodjenja diploma, to ce verovatno olaksati novi sistem ali pitanje je da li iza tog zvanja stoji znanje ekvivalentno znanju koje su oni ocekivali sa takvom diplomom...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Studenti koji su već diplomirali ne treba da upisuju master studije i nepotrebno troše svoj novac. Ako Skupština i dalje bude prolongirala donošenja zvanične odluke o izjednačenju diplomiranih i onih koji stiču zvanje mastera, studenti će započeti šetnje i ulične proteste - kaže za „Blic“ Nemanja Stamenčić, član Izvršnog odbora Studentske unije Srbije.

Da podsetimo, Senat Univerziteta u Beogradu raspisao je pre desetak dana objedinjeni konkurs za upis 5.805 studenata na prvu godinu diplomskih master studija za školsku 2007/08. Predstavnici studentskih organizacija kažu da su fakulteti „neopravdano požurili“, jer se parlament još nije izjasnio o izjednačavanju zvanja diplomirani i master. Studenti sumnjaju da univerzitetska zajednica „lobira“ u poslaničkim krugovima da se odluka Zakonodavnog odbora, prema kojoj su ranije stečene fakultetske diplome izjednačene sa masterima izglasa u Skupštini, namerno prolongira.
- Oni računaju da će se neki koji su već diplomirali uplašiti da do takve odluke neće doći i uzalud potrošiti svoj novac i vreme - kaže Stamenčić.
Zakonodavni odbor je već doneo autentično tumačenje Zakona o visokom obrazovanju kojim se to potvrđuje, ostaje da se o tome izjasni Skupština. Predstavnici Studentske unije Srbije kažu da im je predsednik Skupštine Oliver Dulić obećao da će se o njihovom zahtevu glasati na prvoj redovnoj sednici parlamenta, ali...
- Upravo smo nezvanično saznali da to pitanje neće biti na sledećoj sednici iako je predmet ušao u materijale poslanika. Razgovarali smo sa predstavnicima poslaničkih grupa i svi su nam rekli da podržavaju studentski predlog. Ali kad treba da dođe do glasanja - ništa. Objašnjenja su: „Imali smo nešto hitnije“... A za to im treba samo pola sata - kaže za „Blic“ Srećko Šekeljić iz Saveza studenata Beograda.

Šta kaže rektor
- Naš posao je da pružamo usluge u obrazovanju. Mi ne trgujemo diplomama, već pružamo usluge iza kojih stoji znanje. Master studije upisuju oni koji žele da nastave da uče i da se usavršavaju i na osnovu čega će naći bolje plaćen posao. Skupština će usvojiti preporuku Zakonodavnog odbora, ali radi se o ekvivalenciji prava, a ne diploma. I to je ono što studenti brkaju. Primera radi, poslodavac raspiše konkurs. Na njega će imati pravo da se prijave i diplomirani i masteri, jer su u pravu izjednačeni. Ali na poslodavcu je da odluči koga će zaposliti - rekao je za „Blic“ Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu.

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=14493

o ovome se prica jaaako dugo. pre par dana sam bio na diplomskom moje drugarice i sef katedre joj je rekao da ce uskoro postati master kad se preimenuje ovo, ali je druga profesorica upala sa tvrdnjom da od toga nema nista...
ko je u pravu, sta ce biti od toga, bog ce ga znati...
Korisnikov avatar
By Delete
Po mom misljenju, najkorektnije bi bilo da se omoguci onima koji zele da steknu zvanje mastera, studiranje od jos 2 semestra i niko se nece ljutiti, niti ce se iko smatrati ostecenim.
Korisnikov avatar
By jukie
Zavisi, evo ja sam sad bio na sajtu našeg fakulteta, gde piše da je direktna prohodnost dipl.biologa (npr. mene) na doktorske studije, pošto smo do diplomiranja nakupili dovoljno poena za mastera. Za sada nisu ni zamišljene nikakve master studije (sudeći po sajtu) jer nema još ko da ih sluša.
Evo, naprimer ja sad hoću da imam diplomu master, šta ću da studiram ta dva semestra kada sam sve ispite koji postoje već položio? vidi dole
http://www.bio.bg.ac.yu/nastava/plan_biologija.htm
Korisnikov avatar
By ns.happy
na mom faksu je stajalo obavestenje da cemo svi dobiti master ali da ako napisemo diplomski (posto ne moramo) time necemo morati da placamo upis u master studije. sad, zasto bih ja studirao jos par godina ako cu ionako dobiti master?
Korisnikov avatar
By Delete
jukie, mislim da u tome i jeste najveci problem i da nasi fakulteti nikako nisu bili spremni za sve te silne reforme i zavrzlame, jer, generalno, nigde u svetu se ne strebaci kao kod nas.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja sam prosle godine upisala PhD, a pre toga imam zavrsene samo osnovne studije. U tom smislu, nije ni bitno kako se zove titula posle osnovnih studija. :alexis:
Korisnikov avatar
By blenta
bitno je shta znash
i shta umesh da radish
:perezube:
Korisnikov avatar
By ns.happy
e nek' si nam rekao :roll:
poenta je da su studije kod nas izvlacenje para a ne obrazovanje! :kletva: 'bem ti dan kad sam upisao faks!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zavisi. ja sam zadovoljan svojim studijama.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
I ja, jako zadovoljan.
O masteru ne razmisljam, mislim da je praksa mnogo bitnija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!