Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by mladunac
(ako je tezak ne znachi da je i dobar)
Nisam o tome ni pričala. Već sam upoređivala znanje. Jeste teže spremiti 500 zadataka za ispit, nego spremiti njih 10, ali je zato znanje u prvom slučaju mnooooooogo veće.

Originally posted by mladunac
a zavisi samo od osobe kako tje posle faxa da to iskoristi
To jeste... Kako se i kome uvučeš u dupe posle faxa... bitnije je i od samog faxa... :(
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kod nas postoji sistem sertifikacije koji onemogućava takva iživljavanja. postoji propisan procenat prolaznosti za svaki ispit uz uvažavanje određenih korektivnih faktora. i onda profesori koji nemaju odgovarajuću prolaznost idu na "razgovor". :trep:

i da, ovo zaista funkcioniše u praksi. istina, nisam čuo ni za jednog profesora koji je imao problema, ali prolaznost stvarno jeste normalnija.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
pa i treba da bude prolaznost normalnija...ali onda ljudi to drugacije shvate....
By High Maintenance
Znam jednu osobu koja bi mogla da se okarakterise kao "blago retardirana" i koja na Singidunumu bez problema daje ispite,u roku...A znam da ni za 3 godine,koliko je na tom faxu, nije ukupno ucila (bez preterivanja) mozda nekih 25-30 dana...Skolski drug,koji je 4 godine u gimnaziji uvek polagao u avgustu matematiku,na BK ima 10...Znam jos nekoliko primera,gde sam se licno uverio,i mislim da i nema potrebe da iznosim neku detaljniju analizu istih,jer su ti fakulteti jednom recju velika sprdnja...

Ali ono sto mi je najtragicnije,jesu privatni Stomatoloski i Medicinski fakultet...To je ubedljivo najveca sramota sto je dozvoljeno postojanje tih fakulteta....

Mene bi ,iskreno, bilo sramota da na pitanje "Sta studiras?" odgovorim Megatrend, ili recimo Fakultet za internacionalni menadzment,Zecevic (sa akcentom na Zecevic,razume se)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Srela sam pre neku nedelju drugaricu iz osnovne i zalila se da se 'ubija' od rada na FAMu, ima da nauci CELU knjigu od 200 strana!
Uzimajuci u obzir celokupno stanje u drustvu, a i prosveti, nije ni cudo sto privatni univerziteti nicu kao pecurke. Ali, sto se mene tice, obim gradiva a i usvojenog znanja od strane studenata na tim privatnim i na drzavnim ekvivalentima je neuporediv. Niko ne moze da me ubedi da je ono sto sklepaju ljudi na megatrendu isto ono sto rade i oni na tehnickom i da te ljude treba primati na iste pozicije.
Mada, nije lose imati privatne univerzitete a i srednje skole, recimo za sportiste. Ne podcenjujem njihove mentalne sposobnosti, ali mislim da bi im trebalo dati priliku da neguju taj talenat, a i da imaju priliku da se i 'teoretski' usavrse, kako bi znali da rade i kada karijera prestane.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
evo ja znam po devet debila i na privatnom i na drzavnom faksu...

..nemam nikakav agrument.....(eto ograde)..ali nikad ne bih studirala na privatnom fakultetu...zasto?.....eto tako!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja sam predavala jedno vreme na jednoj privatnoj akademiji. :jbg: Kad je prva generacija studenata bila upisana, i godina uveliko odmakla, na sednici nastavno-naucnog veca (hitno sazvanoj) se raspravljalo o tome kako ako hoce naziv Akademija, moraju da skolovanje produze na 3 godine, iako su im studenti vec upisani po planu i programu za 2 godine. Onda je 'dekan' rekao - dakle, kolege, od sada trajemo 3 godine. Ja sedim i ne verujem svojim usima, ostali potvrdno klimaju glavama. Samo sam molila Boga da niko od studenata mene ne pita nista o trajanju studija, ne znam sta bih rekla... :tornado:
Onda je i plan i program morao da se prilagodjava, pa su trazili od nas da svako za svoj predmet napise novi plan i program, i to za 3 godine studija, umesto za 2.
Onda je bilo problemasa akreditacijom, pa je 'dekan' smislio genijalan plan - da svako ode sa tim svojim planom na maticni fakultet, na kom je diplomirao, i da tamo od nekoga dobije potvrdu o tome kako je taj plan fenomenalan, i da svoju preporuku za Akademiju.
U medjuvremenu su mene primili na postdiplomske studije na jednom drugom fakultetu, koji nisu imali veze sa Akademijom, ali su imali veze sa mojim interesovanjima :diplomac: , pa su ovi iz Akademije toliko shiznuli na to da su mi dali otkaz. :pokazuje:
Jeste bedak sto sada ne radim, nego samo studiram :diplomac: (naravno, postdiplomske studije su na drzavnom fakultetu), ali mi je drago sto sam izasla iz te potpuno pogresne i lazne price o privatnoj Akademiji.
Korisnikov avatar
By Error
Akademija lepih umetnosti:harmonika:
Korisnikov avatar
By Adenim
u ovoj zemlji je nebitan fakultet vec da imas bilo koji. Najbitnija je veza za posao na kome, sa bilo kog faksa da dodjes kreces u prakticnu obuku.
Korisnikov avatar
By ::fy::
Ovoliki napadi na privatne fakultete i njihove studente mogu doći samo od isfrustriranih osoba sa državnih fakulteta kojima je krivo što nikada neće završiti te svoje fakultete (ili će ih završiti za 10 godina uz nenormalne muke i oodricanja) i što moraju da uče nešto što im nikada u životu neće trebati.

E pa žao mi je vaše situacije, ali who fucks you....nisam ja kriv što su vam profesori nezadovoljni platom, što vas ima 1500 a ralno fax može da primi 500 studenata, što nemate zgradu ili vam se ista raspada i što učite gomilu (komunističkih, zastarelih) gluposti... Da li možda znate da je po Bolonjskoj deklaraciji naznačeno da udžbenik po jednom predmetu ne bi trebao imati više od 500 stanica!?!

I na kraju, već od ove godine i državni fakulteti i (naročito) više škole su potpuno reformisale sistem nastave, predavanja i polaganja ispita. Tako na primer moj mlađi brat koji je upisao Višu (DRŽAVNU) elektrotehniču ima bodovni sistem ocenjivanja, dakle svaki predmet nosi određene bodove, nema više brojčanog ocnivanja već je ocena broj poena, a sve se boduje - dolazak na nastavu, seminarski radovi, aktivnost na nastavi itd. A da ne pričam o tome da su takođe usvojili i pravilo o broju stranica džbenika, tako da u proseku svi predmeti imaju od 300 do 500 stranica!
Korisnikov avatar
By Marvin
Samo 2 anegdotice- ko je bolji, ko nauceniji nije do mene da sudim.

1) pre 10ak dana:
Drug iz osnovne, sveze zavrshio BK, posao u Erste banci (spremaju ga za shefa ekspoziture :pokazuje: :lol: ) I ja ga lepo pitam kolika im je sada efektivna kamata (od prvog januara su je tek istakli). On kazuje "mislish ova manja ili veca?". Efektivna. "Prvi put ti ja cujem za to". Pa u ugovoru ste napisali da je realna 12%. "Aha, e onda je sigurno ta duga (pauza, i oprezno izgovara) efektina 24%".
Divan decko. Shkolovani bankar.

2) pre nekih pola godine.
Sedimo nas par predstavnika stud.organizacija sa pravnog i drzavnog i privatnog. Tema je da li treba privatnim dozvoliti izlazak na pravosudni ispit. I kazu sad profesori koji su tu da je bolje uraditi kao svuda u Evropi da studenti sa privatnih rade samo u priveredi i da to bude neka vrsta poslovno-pravne akademije. Da vidi shta misli ovaj jadnicak sa privatnog pita ga "kolega shta biste vi voleli da budete kada zavrshite dakultet" odgovara mladjana pametna glavica (3. godina studija) "pravno lice". Eto. :gubitnik:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by ForeverYoung
Ovoliki napadi na privatne fakultete i njihove studente mogu doći samo od isfrustriranih osoba sa državnih fakulteta kojima je krivo što nikada neće završiti te svoje fakultete (ili će ih završiti za 10 godina uz nenormalne muke i oodricanja) i što moraju da uče nešto što im nikada u životu neće trebati.

E pa žao mi je vaše situacije, ali who fucks you....nisam ja kriv što su vam profesori nezadovoljni platom, što vas ima 1500 a ralno fax može da primi 500 studenata, što nemate zgradu ili vam se ista raspada i što učite gomilu (komunističkih, zastarelih) gluposti...
:hail: :hail: :hail: :up: :up: :up: :up: :hail: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Od kada je krenuo da ga bije los glas megatrend se naglo promenio...sada je kriterijum jako visok i mora zaista mnogo da se uci...Ranije i mozda jeste bio zezanje,ali sada je u rangu ostalih faksova...
Korisnikov avatar
By Zonche!

E pa žao mi je vaše situacije, ali who fucks you....nisam ja kriv što su vam profesori nezadovoljni platom, što vas ima 1500 a ralno fax može da primi 500 studenata, što nemate zgradu ili vam se ista raspada i što učite gomilu (komunističkih, zastarelih) gluposti...
:hail: :klap: :shake:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ma, daj, Delete, kakav crni Singidunum.
Dobra drugarica ga pohadja, i prica mi kako rade. Smeh.
Ako daju prvi kolokvijum (od dva) u roku (izgleda da imaju vise rokova za kolokvijume), ne moraju da polazu drugi (tj. drugu polovinu knjige) i upisuje im se dobijena ocena kao zavrsna. Dobro, ovo se ne odnosi na sve ispite, ali mislim da dovoljno govori o toj ustanovi.
A ja sam tebi, Nemke, vec pricao o Megatrendu, i ponovicu ti da mislim da bi time samo tracio svoje vreme i svoj talenat.
Osim ako ti nije cilj da te zaposli mama/stric/ujna/teca/kum/komsija… Onda ti je Megatrend savrsen izbor.

Ali “Um caruje”, ne zaboravi to! :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Ovo sto je Forever napisao se nikako ne moze odnositi na moj fakultet. Profesori imaju veca primanja nego njihove kolege sa privatnih fakulteta, imamo daleko bolje uslove od vecine privatnih fakulteta, a i ima nas sasim dovoljno, ni previse, ni premalo.

Takodje, jeste komunisticke gluposti ne ucim, dokaz za to je to sto je moj faks jedan od (samo) 4 srbijanska fakulteta koja su priznata u inostranstvu.

Tako da ti jadni izgovori koje trazis da bi prekrio cinjenicu da si platio odredjen broj hiljada evra zato sto te mrzi da ucis padaju u vodu.
By High Maintenance

E pa žao mi je vaše situacije, ali who fucks you....nisam ja kriv što su vam profesori nezadovoljni platom, što vas ima 1500 a ralno fax može da primi 500 studenata, što nemate zgradu ili vam se ista raspada i što učite gomilu (komunističkih, zastarelih) gluposti... Da li možda znate da je po Bolonjskoj deklaraciji naznačeno da udžbenik po jednom predmetu ne bi trebao imati više od 500 stanica!?!

I na kraju, već od ove godine i državni fakulteti i (naročito) više škole su potpuno reformisale sistem nastave, predavanja i polaganja ispita. Tako na primer moj mlađi brat koji je upisao Višu (DRŽAVNU) elektrotehniču ima bodovni sistem ocenjivanja, dakle svaki predmet nosi određene bodove, nema više brojčanog ocnivanja već je ocena broj poena, a sve se boduje - dolazak na nastavu, seminarski radovi, aktivnost na nastavi itd. A da ne pričam o tome da su takođe usvojili i pravilo o broju stranica džbenika, tako da u proseku svi predmeti imaju od 300 do 500 stranica!
Nisam procitao vece sranje jos otkad moja baba ne kupuje Trece Oko.

Ja bih se zapitao ko je zapravo frustriran....

Puca mi za sve privatne fakultete i ljude koji ce ih zavrsiti...Ali polovina tih "menadzera" moze posle zavrsenog faxa da vozi kamion,za bolje i nije....

Bolje da i fax,koji traje 5 godina,zavrsim za 7 nego sto cu sa takvog privatnog izaci potpuno neobrazovan....

A tek sto ce da ti znaci sto je tvoja zgrada novija od one na drzavnom faxu....Wow...to je ogromne vaznosti....

Sama cinjenica da je na Singidunumu moj drug upisao narednu godinu,ni manje ni vise,nego u decembru.....govori apsolutno sve....

Ja sam mislio da smo dostigli plafon imbecilnosti ovde,a sad ovaj sa pricom o zgradama,knjizicama i sl.

:roll:
Korisnikov avatar
By blenta
(Preuzeto iz Politike 20.03.2007.)

Profesoru dr Mići Jovanoviću, rektoru Megatrend univerziteta, juče je na Oksfordskom univerzitetu uručena nagrada "Sokrat" za dostignuća u nauci i obrazovanju za prethodnu godinu.

Priznanje po 40. put dodeljuje i Evropska asocijacija za poslovne studije pri Oksfordskom univerzitetu. U obrazloženju žirija piše da se nagrada dodeljuje za lični doprinos razvoju nauke i obrazovanja, kao i za visok rejting diploma Megatrenda u svetu.

nemam veze sa megatrendom
te nemam potrebu ni da branim
pre neg shto krenu salve osudi
da samo napomenem :sesir:
Korisnikov avatar
By blenta
@high maintenance

ne morash se pitati, obrati paznju na naj pljuvache
i bitje ti odma jasno ko je i zbog chega frustriran

ali polovina tih menadzera ne vozi kamion nego vrlo brzo dobija posao po bankama,
majka mi radi u administraciji i pre neki dan mi reche da je neko osiguravajutje drushtvo (zaboravih koje, mogu da pitam), ponudilo megatrendu posao za 70 njihovih najboljih diplomaca....ring a bell?

jest bolje da i izadjesh za 12 godina i posle toga josh 4 trazish posao ukoliko si toliko sposoban, nego da ga zavrshish za 4 i dobijesh odmah posao

i dalje stojim iza toga da na bilo kom da si faxu, koliko se sam zalazesh toliko tjesh biti dobar

to dal je zgrada novija i oprema unutar iste, vrlo je bitno

a plafon imbecilnosti tek sledi
sad kad dodju repostovi

thacub over and out
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Delete
Originally posted by Mars
Kada neko sa Megatrenda posle polozenog ispita u ponedeljak na kome je dobio 8,9 il 10 kaze:"Razbio sam se od ucenja!" to znaci da je poceo da ga sprema u petak uvece. Sa sve izlaskom u grad u subotu i spavanjem do podne u nedelju.

Oni retki koji se oko ispita pomuce vise dana su zbog toga sto je proces inkluzije dece sa specijalnim potrebama prvo krenuo od visokog skolstva.
To ti iz licnog iskustva ili samo nagadjas, kao i sve staromodne pristalice drzavnih fakulteta?

ja iz licnog iskustva ,
svi koje ja poznajem a koji se deklarisu kao uspesni studenti privatnih skola
ili su propali studenti drzavnih fakulteta
ili su jedva i srednju skolu zavrsili ali imaju razradjen porodicni biznis , pristojno zaradjuju a bitno im je da onako uz kaficu sa drustvom mogu da kazu da su eto i oni fakultetski obrazovani .....

najsvetliji primer je jedan lik koji je posle cetiri obnovljene prve godine na gradjevini upisao megatrend pa se sada nadobudno izjasnjava kao osoba koja studira DVA fakulteta
ili jos jedan koji je cak i u srednjoj meteoroloskoj ponavljao godinu i jedva zavrsio sa tri koma nesto a sada majka presrecna kokodace po komsiluku kaqko njeno pametno dete ima sve desetke na megatrendu a u srednjoj skoli su ga mrzeli jer je ustvari bio najbolji :opacupa:
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by blenta
(Preuzeto iz Politike 20.03.2007.)

Profesoru dr Mići Jovanoviću, rektoru Megatrend univerziteta, juče je na Oksfordskom univerzitetu uručena nagrada "Sokrat" za dostignuća u nauci i obrazovanju za prethodnu godinu.

Priznanje po 40. put dodeljuje i Evropska asocijacija za poslovne studije pri Oksfordskom univerzitetu. U obrazloženju žirija piše da se nagrada dodeljuje za lični doprinos razvoju nauke i obrazovanja, kao i za visok rejting diploma Megatrenda u svetu.

nemam veze sa megatrendom
te nemam potrebu ni da branim
pre neg shto krenu salve osudi
da samo napomenem :sesir:

a ovo me odmah podseti na brojne nagrade i priznanja koja nam je nasa draga Mira Markovic pokupila po svetu .....
i o tome su pisale novine
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by High Maintenance

Mene bi ,iskreno, bilo sramota da na pitanje "Sta studiras?" odgovorim Megatrend, ili recimo Fakultet za internacionalni menadzment,Zecevic (sa akcentom na Zecevic,razume se)

:lol: bas tako
inace takodje imam primere ljudi koji sa zavrsenim gorepomenutim skolama nema sanse da se igde szaposle

moja rodjaka zavrsila Zecevic 2000 nikada se nije zaposlila u "struci "
ja u stvari ni ne znam sta bi to bila njena " struka " a ocigledno ne znaju ni poslodavci
By High Maintenance
Originally posted by blenta
@high maintenance

ne morash se pitati, obrati paznju na naj pljuvache
i bitje ti odma jasno ko je i zbog chega frustriran

ali polovina tih menadzera ne vozi kamion nego vrlo brzo dobija posao po bankama,
majka mi radi u administraciji i pre neki dan mi reche da je neko osiguravajutje drushtvo (zaboravih koje, mogu da pitam), ponudilo megatrendu posao za 70 njihovih najboljih diplomaca....ring a bell?

jest bolje da i izadjesh za 12 godina i posle toga josh 4 trazish posao ukoliko si toliko sposoban, nego da ga zavrshish za 4 i dobijesh odmah posao

i dalje stojim iza toga da na bilo kom da si faxu, koliko se sam zalazesh toliko tjesh biti dobar

to dal je zgrada novija i oprema unutar iste, vrlo je bitno

a plafon imbecilnosti tek sledi
sad kad dodju repostovi

thacub over and out
Ja sam do sada govorio iskljucivo o ljudima koje licno poznajem...Oni koji su zavrsili nemaju ni malo blistav poslovni zivot...ni malo slican onome sto su im punili glavu pre upisa i tokom skolovanja...

Ja sam na faxu koji takodje postoji i kao privatni,iako bih ga licno zakonom zabranio...Jer dok ja citam knjige od 1000 strana oni iste ispite uce iz smesnih skripti...I ne, ne govorim ovo zato sto sam frustriran ili zato sto mi je krivo...jer sam se i sam mogao odluciti da platim skolarinu na privatnom i bez problema zavrsim u roku...Ali mi nije bila poenta da imam diplomu a da o tome ne znam nista...

I ne bih banalizovao sa studiranjem od 12,15,20 godina jer to nisam ni spomenuo....Ja razmisljam i malo "dalje" a ne samo kako dogurati do kraja skolovanja...I niko me ne moze ubediti da ce solidan student sa drzavnog i isti takav sa privatnog biti jednako sposobni,jer to jednostavno ne moze biti isto

I sto se tice zgrada i "opreme" interesuje me kakva je to oprema potrebna onima koji studiraju menadzment?! a koju nemaju drzavni fakulteti...Sto se tice Zecevica i Singidunuma mogu da tvrdim da nemaju nikakve specijalne uslove...posebno kada se uzme u obzir novac koji daju...

;)
Korisnikov avatar
By shumadinac
ja umirem od smeha kad se neko od mojih drugova pohvali kako je dobio 10 iz nekog predmeta, a pri tom ide na Megatrend...ja tu ustanovu i ne smatram fakultetom, kao ni druge privatne fakultete...

:pare:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Moje misljenje je da su oni likovi sa kupljenim diplomama u Kragujevcu nauchnici za ove sa Megasranja.
Korisnikov avatar
By blenta
ah jeste
taj oxford
juche su se pojavili
skorojevitji
ne mogu nikako parirati
srpskim drzhavnim fakultetima
pa ni onima u kragujevcu chak
:drama:

tetke isfrustrirane :lol:
By High Maintenance
Pretpostavljam da su tu nagradu dodelili jer je megatrend dao toliki broj strucnjaka...Vidim svi se otimaju da ih zaposle...
Jos ce nam uvesti i vizne olaksice za "megatrendovce", fuckin hilarious
Korisnikov avatar
By Kittrie
"U ops¡irnom intervjuu Večernjim novostima od 9. februara 2006, prof. dr Dejan Popović, rektor Univerziteta u Beogradu, na pitanje novinara B. Borisavljević rekao je o privatnim fakultetima sledeće:

"Za mene nije bitan svojinski status fakulteta, već da li je on konkurentan. Za mene su konkurentni Novosadski univerzitet, kao i Megatrend i BK univerzitet"

toliko.
Korisnikov avatar
By Kittrie
p.s.
05 precenih ljude oVde.
manifestano je PREVISE predrasuda. i kompleXa.

no, to nije moj problem. :peace:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!