Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by KiteeOriginally posted by QueerQueSpeaking of which... "jebote" se pise odvojeno
ne kapiram nepismene ljude, jebote!!![]()
ajde necu sebe uzeti za primer (makar zbog ovog ajdeali, zaista, sve se da nauciti makar do cetvrtog razreda osnovne skole. i ne kapiram kako neko konta da je nekapiram ili neznam i uvek, ali kad procitam UVEK i ......
![]()
ne vidim dalji razlog za komunikaciju....ma .... zaista. NE KAPIRAM!!
![]()
![]()
Originally posted by DeleteNa OBN titlovima filmova i serija se "u redu" uvek piše "uredu"Originally posted by jukieDa se nisi zeznuo navodeci ovaj primer?Originally posted by Kiwi"U redu" se i piše odvojeno u srpskoj varijanti, a u bosanskoj se piše zajedno, za hrvatsku nisam siguran.
P.S. U jednoj od tema sam napisao ''u redu'' odvojeno iako treba zajedno ... Samo mali info, postoji vest u arhivi na Blicovom sajtu gde "u redu" stoji odvojeno, a ne misli se na stojanje u koloni
Koliko ja znam, u bosanskoj se, takodje, pise odvojeno, a za hrvatsku sam poprilicno sigurna da je obrnuto.
Originally posted by Modestyja cu oo da prepishem
Na forumu vidim dosta pravopisnih grešaka,prvenstveno kod sebe ali smatram da ti baš i nema veze sa pismenošću jer sam definitivno i obrazovana i pismena.....što više tipkam po tastaturi,još ako je neka rasprava,ako su upitanju emocije bilo koje vrste...pravim greške,dok mi se to nikad ne dešava kad pišem na papiru i prilikom govora.
Malo smo deformirani od silnog tipkanja,ja osobno i lijena,često puta da ispravljam,tj,da prečitavam šta sam napisala.
Originally posted by jukieEeeee, jukie, da je to kriterijum, na šta bi nam rečenice u pisanoj formi ličile...
doduše ja sam "naprimer" uvek pisao spojeno, gde god da je u rečenici, jer ga "IZGOVARAM spojeno".
Originally posted by maka
mislim da ni sam ne pismena. ne cu da krivim one ko ji su ne pismeni.![]()
![]()
![]()
elem.
mene najvise nervira mesanje jeR i jeL.. i kad neko pise "ne" spojeno sa glagolom..
i ja gresim i svi gresimo,al trudim se da pisem sto pravilnije..
Originally posted by ...Sitnicava...Originally posted by maka
mislim da ni sam ne pismena. ne cu da krivim one ko ji su ne pismeni.![]()
![]()
![]()
elem.
mene najvise nervira mesanje jeR i jeL.. i kad neko pise "ne" spojeno sa glagolom..
i ja gresim i svi gresimo,al trudim se da pisem sto pravilnije..![]()
Meni je simpatično kada se neko "prepismeni", pa piše rečenice tipa:
" K'o god te bude dirao, ti mi javi."
Ili "prepismenjavanje" u vidu stalnog umetanja zareza tamo gde im nije mesto.
Npr. "Ma, svejedno je, Sonja, će doći sutra, ili, prekosutra."
![]()
Originally posted by ivanazuhKo je dama koja je ove reci izgovorila ?
- Šutiradu me gospoda! Cigani me šutiradu! Šutira me s noge na nogu svakojaka nacija! Šutiradu me s noge na noga, a kad bi’ imala jedno tri ’iljade evra, ja bi’ možda dobila stan i na špijunku! Al ja ne tražim stan, brate slatki, na špijunku! Ja tražim jednu garniseru, jel jednu vešernicu, je li, jedno dva odelenja kulturni! Da imam vodu, da imam WC, da imam struju, osnovno jel ja se nisam kupala tri godine! I ja i moja deca! Vaške imam u glavu, ko perinač!
![]()
Originally posted by Hans_87Istina je da ljudi koji studiraju lingvistički orijentisane fakultete treba da bolje poznaju pravopis jer je to stvar opšte kulture, a verovatno i njihove profesije.
Ipak , vrhunac su reči poput ''sumlja'' , zatim... konstrukcija ''ti biH trebalA'', onda mešanje ''je li'' i ''jer''... Paradoks je što su to uglavnom osobe sa dobrim školama, fakultetima, da ne računam ljude poput Mine Kostić koja kaže ''reČE ja'' ili Fahrete koja je imala ''plaFonsku ljubav''...Ne smeta mi, neka završavaju svoje fakultete sa neznamkakvim prosekom...ja se nikada ne bih menjao.
Originally posted by AngraMainaZnam angra, a na forumu teme o nepismenosti niču ko pečurke na panju.
zasto ova tema ne moze da umre nego je vaskrsavate ko pekic lazara?
elem prost zakon ponude i potraznje: u srbiji NISU POTREBNI pismeni ljudi. pismenost ne donosi nikakvu prakticnu niti simbolicku dobit. i normalno da nece niko da gubi vreme.Nažalost, ima dosta istine u tome. I uopšte, razvoj bilo kakvog neprofitabilnog aspekta ličnosti se smatra gubljenjem vremena. Kapitalizam
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!