Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Egon
Prema popisu lista Forčn, s obzirom na povlastice zaposlenih, Gugl je najbolje mesto za rad. Besplatni obroci, lekarski pregledi, prostorije za pranje veša, fitness centri i dvorane
Dugačak je popis pogodnosti koje uživaju zaposleni tog internet diva, ali iz sledećeg popisa je moguće videti koliko daleko Gugl ide, kako bi privukao i zadržao najbolje talente.

Slika

1. Gugl svakom zaposlenom besplatno osigurava Segvej vozilo, bez obzira o kojem je modelu reč, a i ostala prevozna sredstva.

2. Za sve novopečene inženjere koji počinju da rade, organizuju se popularna društvena događanja.

3. Svim budućim porodiljama Gugl osigurava 12 nedelja plaćenog porodiljskog odmora.

4. Kako bi se razvijala međusobna saradnja, hodnici u Guglu popločani su tablama za crtanje na kojima zaposleni mogu da skiciraju svoje ideje.

5. Za opuštanje od stresa i napetosti, zaposlenima je u krugu kompanije osigurana besplatna masaža.

6. Gugl ima jedinstveni sistem dodatnog penzijskog osiguranja za zaposlene.

7. Za Noć veština, Gugl nagrađuje onog inženjera koji se najuspešnije maskira u svoj omiljeni kod.

8. Zaposlenima je omogućeno lično savetovanje kod jednog od suosnivača, Sergeja Brina.

9. Svi inženjeri imaju 20 odsto slobodnog vremena za razmišljanje o svojim idejama – tako su nastali Gmail, Google News...

10. Zaposlenima željnim finansijskog ulaganja, osigurano je savetovanje u samoj kompaniji...
Korisnikov avatar
By Egon
skoro da mi dodje da verujem da postoji savrshen svet ....
Korisnikov avatar
By Zoe
Isusa ti Boga..........
Korisnikov avatar
By KiWi
A nisi napisao najbitnije

Da imaju bazen u kompleksu kompanije, saune u podrumu i preporučeno nedeljno vreme tokom radnog vremena za odmor i sport. Uskoro će otvoriti i obdanište za decu zaposlenih, sve u istom kompleksu (ako već nisu).

Zato tako dobro posluju. Kod njih nema mobinga.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Kiwi
A nisi napisao najbitnije

Da imaju bazen u kompleksu kompanije, saune u podrumu i preporučeno nedeljno vreme tokom radnog vremena za odmor i sport. Uskoro će otvoriti i obdanište za decu zaposlenih, sve u istom kompleksu (ako već nisu).

Zato tako dobro posluju. Kod njih nema mobinga.
E, da. Imaju i masere kao stalno zaposlene, to sam zaboravio da kažem. Zaista zvuči neverovatno (gledano iz vizure domaćih firmi) da kompanija koja se bavi webom (na sto načina) ima pored hakera, programera, dizajnera uposlene i masere. Ekstra stvar :)
By Sixto
A da li neko ima popis stvari sta sve moraju u radno vreme da urade da bi bili dostojni tih privilegija?
Korisnikov avatar
By horus.
ma sve to isto daje i miskovic, ako ne i vise! :lol:
Korisnikov avatar
By Sutekh
wow, ovo je bash fantastichno..
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Sixto
A da li neko ima popis stvari sta sve moraju u radno vreme da urade da bi bili dostojni tih privilegija?
Svoj posao. Ništa više. Ali da ga rade zaistinski!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
a da li znate da isti taj "divni" Google nikad ne briše vaše mail poruke sa svojih internih servera? ili vaše upite za pretraživanje? zapravo NIŠTA ne briše.

btw, Google od nedavno ima svoju kancelariju i u Beogradu, doduše bez saune i bazena za sada.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Sve je to super , ali samo za zaposlene :)
Zapravo za inzenjere najvise..koliko mogu inzenjera imati?:flasher:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nisu inženjeri, već matematičari.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Matematicari, tacno.

Jedan 'nas' lik radi kod njih u Londonu.. dobio je zadatak, ali ga je zaludela besplatna hrana (svedski stolovi i sve sto ti srce iste, obroci se smenjuju za dorucak, rucak i veceru), sala za bilijar i uopste, blejanje, uredna kupatila gde se zaposleni opustaju posle trcanja za vreme pauze, etc. Nije dobro uradio zadatak, iako je stigao da ga zavrsi u roku (jako bitno, oni nemaju radno vreme, ali imaju rokove) i dobio je jos jednu sansu.. Ako jos samo jednom zahebe pos'o, caos..

Dakle, zadatak koji dobiju moraju uraditi savrseno.. kako god, fantasticno, inovativno, nevidjeno...

Ali, pruzaju im sve, apsolutno sve dobre uslove da ga urade kako treba. I zato jesu najjaca firma na svetu, trenutno.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by E.c.h.o...
I zato jesu najjaca firma na svetu, trenutno.
u kom smislu?
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ponuda i potraznja.. u ekonomskom smislu, i u smislu 'radnog prava'... novi sistem rada, npr.
Ne znam kako to drugacije da objasnim, osim 'vako plasticno: daju leba i igara, zarad ideja, koje bi vlasnicima vratili materijalno. Skraceni postupak proizvodnje ;) To je objasnjenje moje ideje.
Ima tu jos necega ali sada ne mogu se setiti...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa to i pitam: je li to neka tvoja "interna" definicija ili je Google "najjača firma na svetu" po globalnim ekonomskim kriterijumima? pošto po ovim drugim nije. ali jeste peta najvrednija kompanija u USA, odmah posle Microsofta, AT&T-a, Exxon-a i GE-a.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Znam za te uslove u Google. Upravo je rec o tome sto su u knjizi Funky Business definisali kao: osudjeni ste na slobodu.
Dobili ste sve sto ste pozeleli, potpuno zavisite od sebe. Onda shvatite da u sustini moze biti jako nezgodno kada zivite po tom principu...
Korisnikov avatar
By Vlada T
U strucnoj literaturi se trenutno vodi rasprava o dometu takvih beneficija za zaposlene. Mnogi sa pravom ukazuju da se ovakav model tesko moze primeniti u svakoj organizaciji, te da je uspesnost ovakvih modela u direktnoj korelaciji sa efikasnim uspostavljanjem "klasicnijeg" menadzmenta i tradicionalnijih resenja.

Drugim recima, Google je, izmedju ostalog, uspesan ne samo (i ne primarno) zbog inovativnih ponuda zaposlenima, vec zbog izuzetno "tvrde" (citaj, dinamicne, agresivne, ambiciozne) uprave.

Dalje, mislim da su oni daleko od toga da budu "vedra, dobrodusna, friendly-face" kompanija -- oni jako dobro znaju sta rade i nemilosrdni su u tome.
Korisnikov avatar
By *deni*
Brzo bih se ja navikao na te " nezgodne " uslove.
U firmi u kojoj radim od pogodnosti imam samo suve perece i jogurt od sponzora.
:pljuje:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!