Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By leobg
Naime, sta mi se desilo. Posto imam neke porodicne probleme, dolazi komsija koji zivi pored mene. Kaze da zna celu moju situaciju i da zeli da mi pomogne. Posle price, dolazimo do fin.dela. Treba da ulozim neku kolicinu novca i za mesec dana meni se ulozeni deo vraca, a posle dobijam nedeljno 25% od ulozenog ili ti ulozeni novac mesecno. Sve je legalno, a meni tu nesto smrdi. Zanima me da li je i vama neko predlozio tako neku kombinaciju?
Korisnikov avatar
By KiWi
Ne razumem kakve veze ima komšija sa porodičnim problemima.

Kako to može da bude legalno? Nema šanse! Koliki je uloženi novac?

Meni su nudili da uložim 10 eura i da klikćem na neke dugmiće po webu i godišnje zaradim 100 eur ... a onda sam čuo da tebi na tom internet računu stoji 100 eur ali da nema servisa preko kog možeš te pare da skineš (ni paypal ni moneybookers.com)
Korisnikov avatar
By Delete
Oh, piramidalna zarada, il` nekako slicno se zove...pa ako smatras da mozes da ispunis to sto se trazi od tebe mozda i zaradis, znam ljude koji tvrde da zive samo od toga, a znam da i ne rade nigde, tako da je moguce...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
neka ti to sve potpiše, daš to tvom advokatu da proveri, a posle za svaku uplatu dobiješ uplatnicu. u suprotnom: čista prevara.
Korisnikov avatar
By leobg
Originally posted by Kiwi
Ne razumem kakve veze ima komšija sa porodičnim problemima.

Kako to može da bude legalno? Nema šanse! Koliki je uloženi novac?

Meni su nudili da uložim 10 eura i da klikćem na neke dugmiće po webu i godišnje zaradim 100 eur ... a onda sam čuo da tebi na tom internet računu stoji 100 eur ali da nema servisa preko kog možeš te pare da skineš (ni paypal ni moneybookers.com)
Porodicni problemi su vezani za finansije, posto samo ja radim. Komsija je cuo moju raspravu.
Korisnikov avatar
By Delete
Fora je u tome da ti ulozis pare, pa da nadjes jos takvih kao sto si ti koji ce da uloze pare, i onda oni nadju neke nove, a od svega toga oni koji su blizi vrhu piramide imaju odredjeni procenat
Nesto tog tipa je i Amway
http://www.amway.hr
Korisnikov avatar
By leobg
Originally posted by Delete
Oh, piramidalna zarada, il` nekako slicno se zove...pa ako smatras da mozes da ispunis to sto se trazi od tebe mozda i zaradis, znam ljude koji tvrde da zive samo od toga, a znam da i ne rade nigde, tako da je moguce...
Ma od mene se nista ne trazi sem para koje bih ulozio u neku legalnu stvar, ne mogu o detaljima.
Korisnikov avatar
By KiWi
ako ne možeš o detaljima na forumu konsultuj advokata ... bolje sprečiti prevaru nego posle vijati čoveka po sudovima ...

ni jedno ulaganje nije sigurno ulaganje sa sigurnim profitom (čak i firme koje ulažu u relativno sigurne poslove (puteve, infrastrukturu) poput Grawea uvek navode da ni jedno ulaganje ne može da garantuje stopostotnu dobit...
Korisnikov avatar
By Delete
A ta legalna stvar, da li je vezana za neki marketing mozda?
Korisnikov avatar
By leobg
A ta legalna stvar, da li je vezana za neki marketing mozda?
Ne, ovo ima veze sa sivim kanalima. Neka trgovina je u pitanju.
Korisnikov avatar
By Delete
U sustini jeste legalno, ali je rizicno.
Moj savet je da, ako se odlucis da ulozis pare u to, napravis neki ugovor sa komsijom, ili kim vec o npr. pozajmici, to sve overis u sudu i da imas crno na belo neki trag kome si dao pare, za slucaj da nesto krene po zlu.
Ili, mozda jos bolje...ako je tvoj komsija 100% siguran u uspeh tog "projekta", najbolje je da ti njemu pozajmis pare, naravno, opet uz neki odgovarajuci pisani dokument, pa da ti ih on vrati za odredjeno vreme, uz nesto sto se moze nazvati kamatom, pa makar bila i manja od vec spomenutih 25%.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ili da ga upoznas sa Delete, i kazes mu da ce ista da mu raspicka picku ako te zajebe!

sorry, morao sam:D

on: brate, dok ne probas - neces znati. Slicno je bilo i kod nas kad je pocela opsta privatizacija, ljudi su bacali vaucere na sve strane (moj brat je, recimo, zarko zelio da ima jedan vaucer, a nije ga dobio jer nije bio punoljetan. Onda mu je komsija dao svoj u zamjenu za turu pica u kafani. Pritom, pice je placeno cisto da bi se ta razmjena mogla nazvati prodajom:D), a sad vaucer vrijedi i do par hiljada eura.
Ono sto hocu da kazem je, ako nije neka skandalozno velika suma - probaj. Jbg, u svemu postoji rizik...
Korisnikov avatar
By leobg
Ma suma se meri sa 4 cifre u evrima. Znam za to ko ne rizikuje ne dobija, ali. On se covek kleo u decu da je sve ok. Ne znam?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
e stvarno nisam pametan...
U sustini, laka para je rijetkost. Ogradjujem se od bilo kakvih savjeta, jer odluka mora biti samo tvoja.
Ono sto ja mogu da uradim jeste da ti pozelim svu srecu na poslu koji trenutno obavljas, i da izrazim iskrenu nadu da ce se situacija u porodici sto prije poboljsati.
:kiss:
Korisnikov avatar
By M M and I
To zaista jako smrdi na Piramidu. Ovde su ljudi na piramidama gubili i poslednje gace sto bi im ostale. Prvih nekoliko zarade neku lovu...ali onda priamida neizbezno pukne i sve ode u bozju mater.

A to sto se ovaj u decu kune...ma to macku o rep da okacis.

Ne verujem ni samom sebi...a kamoli tamo nekom komsiji...
Korisnikov avatar
By Delete
Pazi, u svakom poslu ti je da nema evidentne zarade ako ne ulozis veliku kintu.
Pokusaj, ali obavezno da imas neki pisani trag kome si dao novac.
Korisnikov avatar
By KiWi
pa to nije mala suma ... zamoli ga da te detaljno upozna sa tim poslom, njegovim prednostima i nedostacima ... i ako odlučiš da uložiš pare, uradi to pred svedocima (poželjno nekim sa kojima nisi u krvnom srodstvu)
Korisnikov avatar
By blenta
ma kakvi crni svedoci u krvnom srodstvu
svedoci brale u sudu
sa sve ugovorom i pechatom
Korisnikov avatar
By leobg
Odustao sam, mnogo je rizicno. Mirise mi na prevaru ili na piramidu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by leobg
Odustao sam, mnogo je rizicno. Mirise mi na prevaru ili na piramidu.
Jao jel to ona priča o kupovini od proizvođača i prodaji direktno potrošaču, a ti dobijaš polovinu uzete marže koja je opet manja od marže svih posrednika u normalnom sistemu ... ako je to, moj ortak je to probao da radi, uložio silne pare, skupljao ljude i na kraju su odlučili da ugase njegov ogranak jer nije dovoljno profitabilan .. zadužio se kod svakog koga zna :) ja više ni ne znam koliko mi duguje :)

pametna odluka, samo ja nisam to hteo da predložim .. jer bi se posle kajao ako tu odluku nisi doneo sam
Korisnikov avatar
By Delete
Ti najbolje znas...
Btw, jel problem da mene povezes sa tim komsijom?
Korisnikov avatar
By leobg
Ti najbolje znas...
Btw, jel problem da mene povezes sa tim komsijom?
Sta bi ti sa njim radio :) ) Ne, covek je dosao kod mene i predlozio mi u tajnosti jer ne zeli da se prica siri. Neka mutljavina.
By Sixto
Lepi moj, mozes i s pecatom da se obrises jer ljudi su otvarali citave firme na lazne adrese, usla roba u zemlju, nit razduzena nit placen porez!
To sto ti s nekim potpises, ako su sivi kanali ne abolira te kao saucesnika!
Nema lake love, mislili su da ce im Dafina dati kamate pa su jeli parket za vreme sankcija! Ta stopa koju ti nudi je da prostis i bez uvrede al za ljude sa ogranicenim mentalnim sposobnostima!
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by leobg
Sta bi ti sa njim radio :) ) Ne, covek je dosao kod mene i predlozio mi u tajnosti jer ne zeli da se prica siri. Neka mutljavina.
Nista, dogovorili bismo se kako da investiram svoje pare, tako da ja znam da cu da ih dobijem nazad ako neko treci tamo padne. Uzgred, ja nisam decak nego devojcica (buduci da si mi se obratio u muskom rodu, cisto da objasnim)
Korisnikov avatar
By KiWi
Nista, dogovorili bismo se kako da investiram svoje pare, tako da ja znam da cu da ih dobijem nazad ako neko treci tamo padne. Uzgred, ja nisam decak nego devojcica (buduci da si mi se obratio u muskom rodu, cisto da objasnim)
Devojčica čvrstog stiska i čeličnog stava, ali ipak devojčica :)

P.S. Jel to ono o čemu sam ja pisao? Jel ta fora?
Korisnikov avatar
By leobg
Ne ovo je neka kombinacija xyc :) ) neka piramidalna ulaganja, koliko sam ja shvatio, ili ima veze za kupovinom i prodajom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!