Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Rada Ivanovic
To je deo svakodnevice, ako zivimo ( a zivimo ) u Srbiji.
Ja sam apsolvent psihologije, a trenutno honorarno radim u jednom nishkom kaficu kao konobarica. Tri meseca mi vec traje radni angazman, upisujem se redovno u Knjigu dolazaka na posao, primam redovno i honorar, ali gazda i ne pomislja da me prijavi. Isto je i sa vecinom mojih ostalih kolega. Neki od njih sami sebi uplacuju staz, a pare koje primaju na ruke ( jer Ugovora nema ) neki od njih sami sebi uplacuju na tekuci racun, da bi mogli da koriste kreditne kartice.
I ja se nosim mislju da slicno postupim, ako me gazda u skorije vreme ne prijavi.
Ko jos ovde radi na crno i kakav je uopste vas stav o ovoj rasirenoj praksi rada na crno u nas?
By RACABG
taj rad na crno je uzasan , kako ce narod jednog dana obezbediti sebi penziju.
mislim da je daliborka ovde najkompetentnija da nam udeli savet, obzirom da radi u mesari koju drzi privatnik.
Korisnikov avatar
By Rada Ivanovic
Originally posted by RACABG
mislim da je daliborka ovde najkompetentnija da nam udeli savet, obzirom da radi u mesari koju drzi privatnik.
RACHA, postoje sad i privatni penzioni fondovi, tzv. Penzije plus, pa svako moze sebi da uplacuje mesecno koliko hoce i obezbedi privatnu penziju kad joj dodje vreme.
Ali, sta cu ja, jadna, od honorara kad bih sebi uplacivala staz ( za drzavnu penziju ), pa onda zdravstveno i socijalno, pa jos i u privatni penzioni fond kad bih uplacivala, koliko bi mi ostalo za sminku i krpice? Mizerija.
Zato zurim da zavrsim ovu psihologiju, pa da nadjem neko fino namestenje u nekakavoj skoli kao skolski psiholog.
Drzavne jasle su i dalje najbolji izbor. :up:
A Daliborkin angazman u privatnoj kasapnici nije los, radi zena tamo vec duzi niz godina, a i sama ima dosta godina, tako da je verovatno vec nabila preko deset godina radnog staza.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Rada Ivanovic
Zato zurim da zavrsim ovu psihologiju, pa da nadjem neko fino namestenje u nekakavoj skoli kao skolski psiholog.
:up:
ali ako ti pošaljem nekog djaka na sred časa onda ga drži kod sebe bar do kraja časa jer to znači da je baksuz-dete :baksuzdete:

edit: čini mi se da nema smajlija baksuzdete? moderatori izmislite neki
Korisnikov avatar
By Zoe
@Jukie :up: smajli :baksuzdete: nam je neophodan! :right:

Ako modovima nije najjsnije, kakav bi mogao biti, neka konsultuju ili Jukija ili mene (to vam je onoaj mali sto se bacaka, vristi i divlja svugde i uvek, i jebe kevu zivcima).

ont:
Radila sam na crno, ali mi se cini bas u zadnje vreme da se svi trude da prijave radnika. Jos sa ovim novim da ispod 30 bivaju oslobodjeni poreza ih je malo dodatno stimulisalo, mada, mene je moj predjasnji poslodavac prijavio iako nije to mogao da iskoristi (imala sam ispod 30, ali nisam se uredno javljala Birou, pa sam izgubila to pravo-nesto sto se samo meni tako cesto desava....).
Mislim da su kazne poostrene ili je neki novi zakon donet, uglavnom...koliko sam ja videla, svi zele da prijave. I moj drug koji je trazio samo posao preko leta je imao problema sa tim - student je i ne odgovara mu da bude prijavljen (nije ni na Birou), a svi su trazili radnika sa prijavom.......
I ja sam se iznenadila.
By RACABG
RACHA, postoje sad i privatni penzioni fondovi, tzv. Penzije plus, pa svako moze sebi da uplacuje mesecno koliko hoce i obezbedi privatnu penziju kad joj dodje vreme.
Ali, sta cu ja, jadna, od honorara kad bih sebi uplacivala staz ( za drzavnu penziju ), pa onda zdravstveno i socijalno, pa jos i u privatni penzioni fond kad bih uplacivala, koliko bi mi ostalo za sminku i krpice? Mizerija.
ja od kakda sam video kakosu proshli oni sa uplatama u cepteru, vishe nemam poverenja u te privatne fondove .
i sama kazes drzavne jasle u su jedino dobre ;)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by RACABG
A Daliborkin angazman u privatnoj kasapnici nije los, radi zena tamo vec duzi niz godina, a i sama ima dosta godina, tako da je verovatno vec nabila preko deset godina radnog staza.
Pored doprinosa koji mi uplacuje mesara u kojoj radim, ja i sama izdvajam u privatni penzioni fond, tako da cu jednog dana primati citave dve penzije.
Ima da nakrivim kapu i da sa svojom babom sedim ispod neke kajsije, chantram i krckam 2 penzije.
:zvezda:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!