Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Тинејџери нису криви што су често мрзовољни и летаргични, показало је једно научно истраживање. Проблем није у наводној лењости тинејџера, већ у биолошком сату који се помера када наступи пубертет.

Због тога, они живе у различитој временској зони од осталог света и њихов биолошки сат касни неколико сати. То значи и да их будимо отприлике два сата раније него што би требало.

Једно од предложених решења овог проблема јесте да настава у школама и на универзитетима не почиње пре једанаест сати ујутро, пише Тајмс. (Би-Би-Си)

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Pa meni predavanja ni ne počinju pre 11h!
Korisnikov avatar
By ns.happy
meni vezbe pocinju u 8 a predavanja su manje vise posle 11:roni:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Бреее!!!
Тинејџери нису криви што су често мрзовољни и летаргични,
Једно од предложених решења овог проблема јесте да настава у школама и на универзитетима не почиње пре једанаест сати ујутро, пише Тајмс. (Би-Би-Си)
Tinejdžeri su mrzovoljni zato što im hormoni naređuju da se bune protiv odraslih, koji ih onda teraju iz svog čopora i oni osnivaju nove čopore u vreme kada se malo stalože. Tako je kod svih čoporativnih životinja (pavijani, lavovi itd).
I naravno da je bolje da škola počinje ranije, jer su uspavani đaci mnogo mirniji i manja je šansa da će se dobacivati papirima i izvikivati svakojake gluposti kako to već znaju. Oni časovi oko 4-5 poslepodne su najgori jer đaci imaju najviše energije.
Korisnikov avatar
By Delete
Ma ja i na faxu nikad ne idem na predavnja pre 11, a ona zvanicno, skoro svakog dana pocinju od 8h, a tad mi je najsladje da spavam.
Korisnikov avatar
By bigirl
Vala baš.
Ako nešto počinje pre 11, teško da će me videti tamo...
Korisnikov avatar
By Delete
Mene su jutros videli, otisla sam cak u 8h na ispit...koji sam polozila. Da, da, napisala sam ovo cisto da se pohvalim! :smeh:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja sam oduvek imala malo pomeren bioloski sat u odnosu na ostatak sveta...
Meni nikako ne bi odgovaralo da mi predavanja pocinju od 11, jer bi u tom slucaju verovatno kampovala ispred univerziteta. Ovako, prvo pred. pocinje u 8, sledece u 10, a zatim i vezbice od 12:30 do 14:00 i eto mene kuci na rucku. Posle toga mogu da ucim, druzim se, pizdim uz muziku or whatever
Korisnikov avatar
By Val
A ja se svaki dan cudim otkud toliko studenata na ovom forumu izmedju 7 i podne! :lood: Sad mi je sve jasno...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MinaHarker
Ja sam oduvek imala malo pomeren bioloski sat u odnosu na ostatak sveta...
Meni nikako ne bi odgovaralo da mi predavanja pocinju od 11, jer bi u tom slucaju verovatno kampovala ispred univerziteta. Ovako, prvo pred. pocinje u 8, sledece u 10, a zatim i vezbice od 12:30 do 14:00 i eto mene kuci na rucku. Posle toga mogu da ucim, druzim se, pizdim uz muziku or whatever
Kažem ja da biologiju treba studirati samo u Novom Sadu...
moj raspored za treću godinu u Beogradu je otprilike ovako izgledao:

ponedeljak: 7 ujutru kolokvijum iz opšte fiziologije (u prostorijama Fiziologije), 8-10 predavanje iz razvića životinja (u prostorijama Zoologije), 11-13 predavanje iz stručnog predmeta (Prirodnjački Muzej kod Slavije), 16-18 vežbe iz razvića životinja (u prostorijama Zoologije)

utorak: 8-9.30 predavanje iz opšte fiziologije (u prostorijama Fiziologije), 10-11.30 predavanje iz biohemije (ispit prenet iz druge godine)(u prostorijama Zoologije), 12-14 predavanje iz fiziologije biljaka (viša pedagoška u Cara Dušana), 18.00-19.00 engleski jezik (u prostorijama Fiziologije), 19.30-20.30 predavanje iz računara u biologiji (na PMF)

sreda: 8-9.30 predavanje iz genetike (u prostorijama Zoologije), 11-13 vežbe iz fiziologije biljaka (Botanička bašta), 14-17 vežbe iz genetike (u prostorijama Zoologije), 17+ sastanak mladih istraživača (Dom omladine, dobro ovo nije bilo obavezno ali je kao dodatna nastava)

četvrtak: 11-13 predavanje iz stručnog predmeta (u prostorijama Zoologije), 15-18 vežbe iz opšte fiziologije (bogu iza nogu u IBISS kod Pančevačkog mosta)

petak: 8-9.30 predavanje iz opšte fiziologije (u prostorijama Fiziologije), mislim da je posle toga negde bila i matematika (u višoj pedagoškoj)

U sve ovo dodati odlaske u menze, koje rade u najnenormalnije moguće vreme, i nema vremena ni za učenje a kamoli za vannastavne aktivnosti... Bio bih srećan da smo mogli da kampujemo ispred, nama je svaki dan bio kroskančri treking sa jednog kraja grada na drugi...
Korisnikov avatar
By Delete
@jukie

I jos mi samo reci da su vam posle dali SAMO jednu diplomu?!
Jbt, covece, divim se studentima koji to mogu da izdrze.
Korisnikov avatar
By crawen
ja se budim tek oko 14h....:prst:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Meni predavanja pocinju oko 10-11h, ali zato traaajuu.. Provedem skoro ceo dan na faksu. Na pocetku prvog semestra sam bila debilno revnosna, pa sam stizala i sat vremena ranije, sedela i citala ..da ubijem vreme. Da, rekla sam - debilno revnosna.
Korisnikov avatar
By Val
Bem ti, kako svet napreduje. Sve su zivo uskladili. Dok sam ja studirala predavanja pocinjala u 8 . :sigh:
Korisnikov avatar
By marvuk
Meni nastava počinje u 8 a završava se obično u 18h a nekada i do 19h i to ne bi bio toliki problem da nema obaveza kao što su kolokvijumi iz raznih predmeta koje baš umeju da usklade u istu nedelju ili eventualno dve nedelje. Ne kažem da nema pauze u toku dana ali to je opet mučenje s obzirom da imaš jedan čas, pa jedan nemaš ili imaš dva časa pa 1 nemaš. I da hoćeš da odeš u čitaonicu i iskoristiš to vreme, taman što se skoncentrišeš na jedno pitanje - ajde, pravac na čas. Kod nas je problem samo što nas ima mnogo i što je veliki broj predmeta koje treba uklopiti u jednu nedelju. Mislim, imaš obaveze prema 3, 4 predmeta recimo u 4. semestru koje polažeš tek kad ih još odslušaš u 5. što je opet veliki problem.

Tako da mi nije problem da ustanem ujutru ni u pola 7 za nastavu ali barem neka se završi do 14h.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie
Kažem ja da biologiju treba studirati samo u Novom Sadu...

Heh, da. Mi imamo zgradu u koju cak dopire i pomalo svetla, dobre profesore i neobavezna predavanja, i jedini u zemlji imamo obrazovni profil profesor biologije (na ostalim fakultetima su svi koji zavrse biologiju - diplomirani biolozi)
Danas imam pretrpan raspored
od 8-30 - 10 vezbe iz ekologije biljaka
od 10-12 vezbe iz ekologije zivotinja
posto odradim vezbe, ne moram da se vracam na fax na predavanje, ali je pozeljno.
od 14-17 zastita zivotne sredine, predavanje
od 17-19 predavanje iz ekologije biljaka na koje niko ni ne dolazi. Profesorica se jos i naljuti ako ima tri-cetiri studenta-pacenika zbog kojih MORA da odrzi pred.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ne funkcionišem normalno pre 11. Znači li to da sam još uvek tinejdžer :) ?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MinaHarker
od 8-30 - 10 vezbe iz ekologije biljaka
od 10-12 vezbe iz ekologije zivotinja
Joj pa ti si na četvrtoj godini već...
nama su te vežbe bile zanimljivo organizovane... u jednom semestru smo iz jednog predmeta imali ekologiju a iz drugog geografiju, a u sledećem semestru obrnuto... ne znam gde su mi one sveske sa izračunavanjem parametara populacija... sećam se da je na ispitu iz životinja trebalo proceniti neku varijablu da bi ti vrednost neke cele tabele bila neka konstanta... to je bilo nabadanje... prvo probaš npr. 3.55 a posle 3.553 da vidiš da li pasuje, i to se odugovlači a ja šizim da li ću stići da uradim; inače treba da im predaš i taj papir na kome si procenjivao da vide da nisi nekako prepisao... a kod biljaka smo imali i mikroskopske preseke biljaka prilagođenih na razne uslove... ja sam imao najbolje crteže pa su svi fotokopirali od mene... onda smo išli na teren u Pančevački rit i ja izvadim atlas (u kome su crteži stajali) da bih na njemu sedeo a ne na betonu na autobuskoj stanici. Autobus dođe, ja jurnem, a atlas i sve slike ostanu. Posle sam fotokopirao rođene crteže... bilo je dobro što sam ih crtao hemijskom kako mi je asistentkinja rekla da ne treba da radim... ali geografija je bila jako zanimljiva... iz biljaka su nam dali fotokopirane herbarijume da naučimo kako šta izgleda (najčešće planinske endemite Balkana)... iz životinja su nam dali slike životinja iz raznih geografskih oblasti... radili smo npr. 10 kolokvijuma i ko ima prosečno sto odsto poena dobija dodatne poene na usmenom. Na kraju se ispostavilo da sam imao i sto odsto na usmenom pa mi nije ni trebalo...
Korisnikov avatar
By Delete
Meni predavanja u ovom semestru ne pocinju pre 15h... :trampolina:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie
Joj pa ti si na četvrtoj godini već...
nama su te vežbe bile zanimljivo organizovane...
Ne, ja sam TEK na cetvrtoj... :evil: :tumble:
A do sada nisam naisla na nesto tako dosadno kako su dosadne vezbe iz ekologije zivotinja. Prvo, totalni am duduk za matematiku, pa mi treba sto puta objasniti sta je kvadrat sume, a sta suma kvadrata i takve stvari. A drugo, ne idemo nikuda, samo sedimo i radimo neke glupe zadatke, kucamo u digitrone neke brojeve i ako samo jedan permutujes (umesto 114 slucajno ukucas 144) ceo zadatak nista ne valja. Genetika mi je bila laksa... Jos sve to pre 11 sati :neto:
A i biljke su smor, bar za sada...crtala sam klimadijagrame po Valteru i Ivanovu :rock: :dance: Ovaj mesec smo na klimatologiji, sto mi je ok, jer se snalazim sa geografijom, mada sam cula da je ta klimatologija i najteza od svega sto se radi...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!