Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By Simor
Koji deo ti nije jasan? Citat iz knjige proroka Jeremije ili moje pitanje...
Korisnikov avatar
By Delete
Koji skolski dani?! Tek sam pocela da se odmaram!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Simor
Koji deo ti nije jasan? Citat iz knjige proroka Jeremije ili moje pitanje...

Tematika.
By Simor
U čudnoj zemlji zvana Srbija postoji običaj da 01. septembra đaci krenu u školu. Pošao sam od pretpostavke da je svako od nas išao u školu (čudno!), pa me je zanimalo sa kakvim osećanjima smo se budili 01. septembra. A, kako sam pročitao jednu lepu kolumnu jedne sjajne britanske lezbejske spisateljice koja je u svojim sećanjima na školu napisala da su joj prvi školski dani počinjali sa karticom na kojoj je bio napisan citat iz ove starozavetne knjige, onda sam to stavio kao naslov.
Korisnikov avatar
By jukie
Evo ove godine sam prvi septembar proveo gledajući petnaest različitih emisija na TV (vezano jedne za drugima na različitim kanalima) pošto nijedna škola nije htela da me upiše (na spisak zaposlenih)... na svu sreću sam unapred isplanirao tu mogućnost pa me nije strefila tolika depresija...

A što se tiče vremena kada sam bio djak, tu imamo dva dela priče: osnovnu školu, kada sam se pitao da li će se ove godine pojaviti još novih siledžija koje će me tući, kao da ove do sada nisu bile dovoljne (da, u osmom razredu smo dobili jednog ponavljača), i srednju školu, kada sam čekao da napokon počne jer mi je kod kuće bilo dosadno... doduše kada nekoliko dana obigravaš školsko dvorište da vidiš da li ćeš biti prepodnevna ili poslepodnevna smena i usput ideš u grad da kupuješ udžbenike i sveske i slično, početak školske godine baš i nije iz neba pa u rebra.
Korisnikov avatar
By Dina
Nesto se ne secam, pretpostavljam da je bilo mucno jer ja obicno zaboravljam neprijatne stvari... Ja sam bila super djak, sve mi je islo sa lakocom, a da sam nesto volela skolu - bas i nisam. Secam se da sam obozavala maj i juni kad je kraj skolske godine i krece raspust... Moja klupska drugarica i ja smo bile u svom svetu, tako da me okolna desavanja nisu previse dodirivala... Bas sam sad dosla od nje, vremena su se promenila a i nisu...
:skola:
By Simor
Ja sam voleo srednju školu, i početku školske godine, u tom periodu, sam se baš radovao. Osnovnu školu nisam voleo - nisam nešto bio preterano depresivan što krećem u školu, ali ni naročito srećan.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Simor
U čudnoj zemlji zvana Srbija postoji običaj da 01. septembra đaci krenu u školu. Pošao sam od pretpostavke da je svako od nas išao u školu (čudno!), pa me je zanimalo sa kakvim osećanjima smo se budili 01. septembra. A, kako sam pročitao jednu lepu kolumnu jedne sjajne britanske lezbejske spisateljice koja je u svojim sećanjima na školu napisala da su joj prvi školski dani počinjali sa karticom na kojoj je bio napisan citat iz ove starozavetne knjige, onda sam to stavio kao naslov.
E to je vec neshto drugo. :) Ja se iskreno vishe i ne secam svojih shkolskih dana. Davno to beshe...

Znam samo da je shkola pretezno pocinjala u augustu (mada se to menja svake godine...nekad kraj jula, nekad august, a nekad septembar) i da sam uvek jedva cekala taj dan. E sad, detalji mi pobegli. :D
By Swanheart
obozavala sam 1 septembar...opet isto drustvo,prepricavanje gluposti sa raspusta i letovanja,dosadni profesori...hocuuu u skolu:placko:
Korisnikov avatar
By ogi_ns
мислим да сам школу највише волео у 1. основне...

што сам био већи више сам је мрзео, мада сам увек био одличан ђак (у основној скроз одличан тј 5.00) поготово ФИЗИЧКО!

е тако се мењао и мој осећај ка 1.септембру!
и данас ме подсећа на почетак школе, јесен... крај лета... иако не идем више у школе...
Korisnikov avatar
By Tot
Sećam se kad sam polazio u prvi razred osnovne, baš taj prvi dan. Bio jelep sunčan dan.U školu me je odveo deda. Sačekali su nas ispred zgrade i odveli u učionicu, pa smo se upoznali sa učiteljicom. Nešto nam je pričala; ne sećam se više šta. Znam da su nas posle toga rasporedili u parove da sidejmo opet u školsko dvorište. Išli smo dva po dva. Ja sam se držao za ruku s jednom devojčicom i danas je se sećam. Na kraju su nam podelili crvene karanfile i otpustili nas kući.

Septembar je veoma lep mesec za mene pa je i početak školske godine bio olakšan tim produženim letnjim periodom. Na početku prvog razreda to nije bilo naročito ozbiljno učenje. Ocenjivali su nas opisno i cveticima za pravilno nacrtanu figuru i sl. Brojcano cenjivanje je počelo u drugom polugodištu.

Inače nemam nešto naročito čega bih se sećao iz tog perioda.Pre svega u pogledu vršnjaka. Izvesni su mi su mi vrlo rano stali na žulj, pa se to produžilo tokom celog boravka u osnovnoj. Sa nekoliko samo sam bio u prijateljskim odnosima, ali svi su se oni tokom tih osam razreda preselili ili su kasnije otišli iz grada. Sa ostatkom skoro da više nemam danas nikakvog kontakta. Ima onih s kojima se jako retko vidim na ulici i pozdravim ali većinu sam, moglo bi se reci, svesno zaboravio i nisam siguran da bih ih danas prepoznao. Taj polazak u školu je zapravo jedno od prvih suočavanja sa ljudima, onakvim kakvi oni jesu, a meni se već tada nisu činili osobito vrednim ni plemenitim; uglavnom kopije svojih roditelja na jedan brutalniji način, nezauzdani kulturnim obrascima i već udaljeni od onoga što se zove nevinost detinjstva.

Ono čega se rado setim iz tog perioda su poneki nastavnici koji su mi bili dragi.

Prijatnija su mi sećanja iz srednje škole i iako veliki broj učenika iz razreda ne viđam više, sa jednim manjim brojem se nekad sretnem i srdačno popričam. U moj komsiluk se doselila jedna drugarica iz razreda i to je sjajno uvek kada se sretnemo.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nikada ga nisam volela, jer sam uvek bila svesna toga da je to pocetak citave nove skolske godine i da je malo zaludno brojati dane do prvogh raspusta.
Secam se da je najgori prvi septembar bio u prvoj srednje, jer su nas, kao novajlije i novopecene budale zadrzali punih sedam casova, iako su sve starije godine dosle samo da pokupe raspored i otisle kuci (sto smo i mi praktikovali narednih godina). Najlepsi je bio onaj kada smo kretali u cetvrtu...maturanti, najstariji u skoli!
Korisnikov avatar
By coka
Iako sam ove godine maturant (napokon breeeeee) ponovo sam mrzela taj 1.septembar!!! Ponovo smaranje,strebanje pa jos i maturski rad... Ma jedino dobro je sto idemo na sexkurziju u italiju :sunce:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!