Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By taurus
Nemoj da se zajebes za npr. kredit,ja sam pri kraju faxa nisam to uzimao ali sve moje kolege jesu i sada vracaju.Ne vraca samo onaj ko ima prosek iznad 8.5 i zavrsava u roku sto podrazumeva pre isteka apolventskog roka,ostale stipendije slicno zahtevaju tako da ne preporucujem.
Korisnikov avatar
By bigiboy
možeš da mi nešto više kažeš o tim kreditima? cuo sam da daju 5000 dinara.. :vijaca:
Korisnikov avatar
By taurus
E,zaista ne znam koliki su ali mogu da pitam ustvari mozes i ti,samo znam da nisu neke pare.
Korisnikov avatar
By jukie
U moje vreme je to grdno kasnilo... a ako se dobro se?am, mi iz Beograda to nismo mogli da primamo... nismo smeli ni da jedemo više od jednog obroka dnevno u menzi... ne znam kako je sada...
Korisnikov avatar
By bigiboy
Originally posted by jukie
... nismo smeli ni da jedemo više od jednog obroka dnevno u menzi..
promenilo se bre, promenilo :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By Andjeo_slobode
Moj prijatelj s medicine dugovao oko 100.000 dinara, ali mu otpisali, jer je na vreme i sa dobrim prosekom sve o?istio :kissass:Ljubi ga drugar
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by bigiboy
Originally posted by jukie
... nismo smeli ni da jedemo više od jednog obroka dnevno u menzi..
promenilo se bre, promenilo :lol: :lol:
Drago mi je zbog toga... ja sam morao da biram da li ?u odreðenog meseca jesti doru?ak ili ru?ak... a sa našim rasporedom ?asova naj?eš?e nisam stizao ni na jedno... suve ve?ere vikendom su bile zakon... zamisli dobiješ kuvano jaje, zemi?ku i paštetu... wow... redovi su bili kroz ceo park kod Vuka... kada bih uspeo da izmuvam bon za suvu ve?eru, subota je bila dan za ožderavanje (istovremeno dobijaš i ru?ak da pojedeš u menzi)...
Korisnikov avatar
By MARQUE
Jukie ti imaš bogme zanimljive dogodovštine sa faxa. Kod nas (u Zagrebu) imamo Xice. Svaki mjesec dobijem 330 kuna na nju (oko 50eura) koje mogu koristiti za jelo. Ja spadam u prvu skupinu studenata (studenti koji žive u Zagrebu) pa dobivam najmanje para za jesti, no i to ne potrošim. Ovi koji žive po domovima dobivaju 100 eura na X-ici (tu lovu možeš iskoristiti samo za jelo) ...hrana u menzi je jako jeftina i osobno još nikad nisam uspio potrošiti tih 330 kuna ...

A što se ti?e stipendije .. primam 4 100 kuna mjese?no (600eura) ...
Novce naravno ne moram vratiti, da ih moram vratiti ne bi ih niti uzeo :tepih:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Primao sam, ali je bilo toliko malo da se ne se?am. Znam da sam uspeo da kupim tri, ?etiri knjige od tih para. :putnik:
Korisnikov avatar
By Zibro
5200 mesecno , moze da ga dobije svaki redovni student koji nije gubio godine , prosek nije neki bitan faktor ali ako je >9 sa cistom godinom tretira se kao stipendija u drugim slucajevima se tretira kao kredit koji vracas ako ne zavrsis o roku sa >8.5
grdno kasni ali zaovar je kad stigne :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Zibro
moze da ga dobije svaki redovni student koji nije gubio godine ,
Da, ali u moje vreme takvih je na recimo tre?oj ili ?etvrtoj godini bilo (procenjujem) 3-5 posto od ukupnog broja studenata. Predmeti su bili tako koncipirani da prakti?no moraš da padneš drugu godinu... ja sam se prešao pa upisao tre?u, i nije bilo šanse da je položim...
I nije mi jasno šta bude ako primaš kredit na drugoj godini pa je padneš... da li ga posle vra?aš te iste godine, ili kad diplomiraš, ili kako...

Back to Marque oko bonova za menzu: do otprilike jedne ili dve generacije (godine) pre mene, postojali su bonovi kao pare (tj razmeniš koli?inu novca za koli?inu tih bonova 1:1 na njihovom šalteru) i onda kupuješ kao u prodavnici po njihovim cenama. To su bila dobra vremena, jer si sem menze sa kuvanim jelom imao i prodavnice suve hrane - kupiš npr paštete i mesne nareske po nižoj ceni od tržišne, pa nosiš ku?i i jedeš kad ho?eš.
E kada sam ja stigao do fakulteta po?ele su sankcije, i u tim prodavnicama uskoro nije bilo ni?ega pa su ih zatvorili... bonovi kao novac su se održali još godinu ili dve, ali su onda ustanovili da ?e oni koji se prvi pojave kupiti svu predviðenu hranu (a naro?ito fensi hranu tipa be?ke šnicle ili pomfrita), pa za ostale ne?e biti ništa (kao u Kiplingovoj pri?i "Leptir koji je lupio nogom" )... tada su uveli druge bonove kao ta?kice... kupovali smo bonove na kojima je pisalo doru?ak, ru?ak ili ve?era i ime meseca. U prvo vreme su svi bonovi za npr doru?ak u novembru bili isti, pa si mogao da onaj dan kada nemaš vežbe ujutru odeš i kupiš tri doru?ka. Posle su ustanovili da im i to nije dovoljno racionalno, pa su na bonovima štampali ta?an datum, pa si mogao da dobiješ samo jedan doru?ak ili ru?ak, baš za taj dan... Tada mi se više nije isplatilo, pa sam prestao da kupujem bonove...

Baš me zanima kakva je sada situacija povodom toga (u BGD).
Korisnikov avatar
By MARQUE
To je zajebano sa bonovima, a i nije prakti?no, no vjerujem da tako više nije u Beogradu. Moderniziralo se to onda od tvojih studentskih dana 100% ... :yes: U HR dobiješ karticu koja izgleda kao kreditna kartica. Provu?eš kroz onaj njihov senzor i ova ženska vidi koliko para imaš na njoj... takoðer ne smiješ pretjerivati, odnosno jedan proizovod od jedamput (na jednom ra?unu) smiješ kupiti maksimalno 6 komada (da ne bi bilo švercanja ?okoladicama, sokovima i ostalom hranom)... za drugih šest komada staneš pnovno u red :D .. na studomatu (kompu za prijavljivanje ili odjavu ispita, ispis potvrda ili ostalih gluposti) , internetu ili putem sms automata možeš provjeriti koliko ti je para ostalo na njoj ... sa time da u HR pravo na iksicu imaju isklju?ivo redovni studenti, ovi ostali je kupuju na crno od ljudi koji ne jedu po menzama .. jedino ako te ne ulovi da to nije tvoja slika na njoj onda si najebo, to?nije najebo je vlasnik iste koji ti je to prodao ... :burner:

Slika
By Lemur
Ja primam stipendiju. Mislim da je 5100. Treba samo da imas prosek min. 8.5, ociscenu godinu i dobijas stipendiju.

U martu smo primili prve dve rate za novembar i decembar, a mislim da ce uskoro jos dve. :smirk:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Ja primam taj kredit i radim na tome da odrzim svoj prosek iznad 8.5 da ne moram nista vracati. No ako i to ne uspe,ako je prosek izmedju 7.5-8.5 onda vracas pola od iznosa.

A od opstine dobijam neku stipendiju, to je oko 3000din, mada to varira od opstine do opstine i negde sam cula da studenti dobijaju i mnogo vece iznose , ali malo njih.

Ako se dobro secam norveska vlada ima stipendije za nase studente koje su vece i gde se radi o 500-600eu, ali za to su vec potrebne jako dobre ocene.
Korisnikov avatar
By bigirl
Ma sve je to lepo, samo... Za kredit (ili stipendiju) treba popuniti i onaj obrazac sa primanjima po glavi ?lana porodice... A u mom slu?aju, i ako mamina plata nije nešto velika, ipak bi moj broj na tom papiru bio barem 4x ve?i od proseka ljudi koji primaju kredite... Jebeš prosek od 9.85 u tom slu?aju...
Korisnikov avatar
By switchon1234
Bigirl, ako ti je takav prosek lepo konkurises na inostrane stipendije koje nece gledati maminu platu vec uspeh. :hekla:
A inace za stipendije po nekoj logici ne bi trebalo da primanja budu od prvenstvenog znacaja vec uspeh.
Korisnikov avatar
By bigirl
Po logici - da. Po "našoj", srpskoj logici - ne.

A što se stranih stipendija ti?e... Nisam još iskopala neku koja važi za studente ffh-a ili ff-a, sve su bre za neki menadžment ili ekonomiju...
Korisnikov avatar
By dimitriades
postoji gomila stipendija koje odobravaju NVO ili predstavnistva zapadnoevropskih zemalja koji se krecu od 1000e pa navise. ali za to treba prosek tek nesto manji od 10.00
By Lemur
Ja kada sam popunjavao obrazce sa stipendiju od ministarstva nisam ni podneo primanja roditelja.
Tamo je lepo naznaceno da za stipendiju nisu potrebna primanja roditelja, te ne moras ni da ih prilozis.
By Thomas
Originally posted by MARQUE
A što se ti?e stipendije .. primam 4 100 kuna mjese?no (600eura) ...
I ja sam ondak mislil, da je mojih 250 eura neshto.... :jbg:
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by bigiboy
Primate li univeritetsku stipendiju? Koju i koliko? (ako nije tajna) .. Ulaže li Srbija dosta novaca po tom pitanju? :misli:
Stipendija... :lol: ...U Srbiji.... :lol: ....Ulaganja u studente... :lol: ...

Ja primam neku bedu od oko 7 hiljada od ministarstva-kad stignu da uplate-vec kasne 2-3 meseca, a za tu stipendiju moram da imam prosek preko 9,50... :nerd:

I skoro sam izmolio jednu kompaniju da me stipendira, i to sam potegao zeeestoooke veze, ali i to je oko 10 hiljada mesecno...sve u svemu jedva se sklapam....

A to koliko ulazu u studente-nije ni vredno mog komentara.
:flaming:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!