Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by Mars
Da li nekog zanima moje licno istrazivanje sprovedeno medju ljudima iz nekoliko Zapadnih zemalja na temu: koji deo ukupne mesecne ili godisnje zarade odlazi na koje troshkove zivota?
Naravno da pojedine zanima tvoje nezavisno objektivno istrazivanje. Vreme za izlaganje.................
Korisnikov avatar
By Mars
Ok. Prvo, nije to uradjeno profesionalno - odabir reprezentativnog uzorka, margina greske, halo efekti i ostale bla bla socioloske gluposti. Cisto iskustvo i razgovor sa ljudima sa kojima sam ja u kontaktu.

Ljudi koji su a) mene gostili u dalekim i jako dalekim zemljama i b) ljudi koji su dolazili kod mene (mene licno, prijatelji, familija, poznanici, iseljeni po inostranstvima).

A izrazavalo se takodje dvojako. Prvo, desavalo se (u pocetku) da ja u nekoj formi izrazim stav tipa Da ja vama ne budem na teretu tamo na sta su oni reagovali odprilike sa Idi, bezi, ne lupaj gluposti..., a sta je kasnije sve to potvrdjeno u praksi-fantasticnim goscenjima moje malenkosti, vozenjima, razvozenjima, restoranima, muzejima i sve drugo... Dalje. Dodju neki drugi ljudi, prvi put ili posle duzeg vremena u SRJ/SiCG. I ponesu neke pare. I znaju sta sa nekom kolicinom dolara/eura/funti mogu da urade, koliko i kako da zive tamo kuci. I sa tugom zakljuce da ce do menjacnice morati da idu mnogo cesce nego sto su planirali.

Onda sam ja krenuo da se malo raspitujem, i odgovori mogu da se sklope u sledece.

1. Najveci deo prihoda ide na otplatu kredita za kucu. Svi vrlo brzo postanu platezno sposobni, rata za kucu je manja od rente, stimulativne kamate, i skoro svako od njih otplacuje sebi kucu ili stan, na 20, 30 godina, zavisi. Ali to je prva i najveca stavka.
2. Na drugom mestu je obavezno dolazila zabava. Koncerti, bioskopi (podrazumeva se pice pre, vecera posle, kod parova sa decom i devojka koja ih cuva), onda razni CDovi, vikendi u zabavnim parkovima, skijanja, plivanja, klizanja, vec prema sklonostima. Amerikanci sa Fan konvencijama: 3-4 dana godisnje u nekom mestu u USA bitnom za karijeru njihovog idola. Onda u Evropi Lars von Trier Orgy Parties (dobio poziv, nisam bio) i slicno, produzenim vikendima obicno toga bude.
3. Trece mesto celokupne kucne rezije, struja, voda, telefon, komunalije i gorivo (koje i ne racunaju u stavku, tankira se uvek do vrha i ne misli o tome kad se krene negde 600km na izlet).
4. Hrana. U pojedinim zemljama je stvarno jeftinije jesti napolju, u kvalitet ne zalazim, tu ima razlike.

Ako neko otplacuje neki BMW ili TLC, na 5 godina uglavnom, to se uglavi izmedju 1. i 2. mesta. I jos napomena da skala nije linearna, tj da najveci broj tih mojih ispitanika na hranu daje 5-10% prihoda, bez da oskudevaju ni u cemu. Zdravstveni izdaci se dosta razlikuju, i izmedju USA i Canada i u samoj Evropi, ucesce je razlicito.

Ovo je samo jedan ugao gledanja,poredjenje sa nasom cuvenom 'potrosackom korpom', ne kalkulisem koliko rade za to sto imaju.

Redovno me je frapirala stavaka broj 2 - zabava.
Korisnikov avatar
By Mars
Nekome moze da bude neka smernica, faktor u kalkulaciji.
By Gost
Originally posted by zimizamizum
Pa onda google scholar, pa trk do americkog SANU-a :) koji nam daje pristup njihovoj bazi, pa kad sam napravila spisak potrebnih referenci sliht sliht sliht nepoznatim ljudima sa neta za koje sumnjam da bi mozda mogli biti povezani sa univerzitetskim zivotom (pa su mi slali clanke oni), pa onda strepnja da nemam blage kakav je ostatak polja izvan tog uskog predloga istrazivanja i da mozda ne preskacem nesto vazno... Brrr.
Haajoooj, tako nekako ja otprilike planiram da provedem leto... Ako ostanem pri ideji otperjavanja... A ðe si aplicirala? Mislim koji koledž?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!