Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Interesuje me kako izgleda ?as (biologije, pre svega) u vašem odeljenju.
Da li se diktira?
da li nastavnik samo pri?a i vi pišete ako ho?ete?
Da li radite ikakve ekstra aktivnosti npr vežbe?
Da li gledate filmove/power point u nekakvoj sobi koja se zove medijateka?
Da li uopšte postoji išta (grafoskop, slajd projektor) sem krede i table?
Da li vam nekada daju neki papir da isfotokopirate za svakoga po jedan?
Da li su vam kontrolni zadaci isfotokopirani ili vam diktiraju pitanja?
Koliko vas strogo ocenjuju?
Da li dobijate poene za rad na ?asu?
Da li traže da pišete seminarske radove?
Da li imate doma?e zadatke?
Da li traže da znate sve što ima u knjizi?
Ili je najvažnije ono izdiktirano iz sveske?
Ako se diktira, da li traže da se izvergla od re?i do re?i kad se odgovara?
Ili traže još dodatno van knjige?
Korisnikov avatar
By vivaldi
Ja nisam srednjoskolka, ali pozdravljam ovu temu :klap:
i ja bih imala slicna pitanja, ali je oblast prilicno specificna, pa ne znam da li bi bilo nekoga da mi odgovori :placko:
By panonski vuk
Originally posted by jukie
Da li se diktira?
evo kako to izgleda u somborskoj gimnaziji

predaje se, ne moras da vatas beleske ali je uputno

imas vezbe nekoliko puta godisnje

ne gledamo filmove ali koristimo grafoskop

vrlo retko dobijes papir koji treba da kopiras, iz nekih predmeta da ali ne i iz biologije

sto se kontrolnih tice zavisi testove dobijes kopirane blic kontrolne 10 pitanja max diktiraju

prilicno strogo ocenjivanje s tim da se ravnopravno gledaju sve ocene( znaci i relativno laski referati i vezbe)

ocene se na casu ponekad mogu dobiti uglavnom iz logickih zadataka sto uglavnom ima veze sa genetikom, eventualno onim krepsovim ciklusima i sl.
znaci max 10 prilika u 4 godine

radis referate i retko imas domace, a i tad je obicno priprema za vezbu ili ponavljanje gradiva koje ti je neophodno da bi razumeo ono sto sledi

najbolja je kombinacija knjige i sveske posto predaju i ono sto nema u knjizi ali ne traze bas sve iz knjige, npr. izostavljaju se one teske gluposti i sl.

u toku skolovanja imas 2 izleta u zoo na palicu zbog vezbi i jednu tematsku ekskurziju u pestu, fakultativnu-botancika, terarijum, akvariju i sl.

a zbog cega ti treba ovaj info?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by panonski vuka zbog cega ti treba ovaj info?
Bio sam zamena nastavnika u srednjoj školi i uopšte nisam uspeo da nadjem zajedni?ki jezik sa u?enicima, pa mi je palo na pamet da su možda navikli na neki sasvim drugi na?in rada. (tj pokušavam da opravdam svoju prosvetarsku veštinu).
Po onome što si naveo, vaš "kurs biologije" je mnogo "tehnološki" intenzivniji od onoga što je tamo bilo ponudjeno (epidoskop koji se pregreje i po?ne da se puši posle prikazivanja dve slike, disekcione kadice ne postoje, fotokopiranje ako nastavnik plati od svoje platice, internet veza ne postoji, ma nije bilo ni kompjutera da otštampam nešto pa da posle platim da se isfotokopira). Ne smem ni da pitam da li svakodnevno koristite školski web sajt...
Ja ina?e uopšte nisam osoba za referate pošto me jako smara da slušam recitovanje teksta prepisanog iz enciklopedije.
Predavanja su mi ja?a strana, ali mi nije uopšte bilo jasno na kojem nivou treba da predajem gradivo tj. da ne bude prelako i predosadno (kao za osnovce) niti preteško (kao za studente) - tu su me ubili bivši udžbenici za osnovnu školu koji su bili na istom nivou "teško?e" kao sadašnja gimnazijska knjiga... A neke delove gradiva uopšte i nemam u trajnoj memoriji pa ne mogu da improvizujem.
Korisnikov avatar
By BlueUnion
Jukie,

ima ve? 3,5 godinice kako sam izašao iz gimnazije, ali pošto u mojoj ex gimnaziji i dalje rade isti nastavnici na predmetu biologija, siguran sam da su metodi rada i dalje isti, pa evo mog iskustva sa biologijom.

Da li se diktira?
Pa ne baš, ali...
Možemo mi da pišemo, mada knjigu iz biologije nikada nastavnik nije predložio kao alternativu. Uostalom u svesci je sve sažetije - dovoljan razlog da se ne otvori knjiga.
Da, ali samo kandidati za gradsko/republi?ko takmi?enje.
Tako nešto uopšte ne postoji.
Postoji, ali nisu nastavnici dovoljno pla?eni da bi u svoje slobodno vreme pravili folije za predavanja.
Nikada, jer nam nikada nisu ni delili skripte.
Kontrolni je polu-ameri?ki. Malo zaokruživanje, malo dopisivanje i eventualno dva pitanja sa potpuno otvorenim odgovorima. Fotokopira se, dabome.
Na lepe o?i i uz 10 re?enica može ve? 2 da se izvu?e.
Poeni? Pa nije škola košarkaški teren.
Ne, osim ako se ne spremamo za takmi?enje.
Ni iz onih predmeta u kojima su doma?i normalni, ve?ina ih nije radila, a kamoli još iz biologije. Šalim se, nikada ih nije ni bilo.
Ne, barem moj nastavnik. Drugi nastavnik je tražio isklju?ivo knjigu za srednju medicinsku jer je opširnija.
Kod mene je bila sveska najvažnija, mada se nastavnik oduševljavao i ako neko ne daj Bože nau?i išta iz knjige.
Ne traži se. Sam sastavljaš odgovor, ?ak je poželjnije da bude u sopstvenom stilu.
Ne
By panonski vuk
Originally posted by panonski vuka zbog cega ti treba ovaj info?
Bio sam zamena nastavnika u srednjoj školi i uopšte nisam uspeo da nadjem zajedni?ki jezik sa u?enicima, pa mi je palo na pamet da su možda navikli na neki sasvim drugi na?in rada. (tj pokušavam da opravdam svoju prosvetarsku veštinu).
Po onome što si naveo, vaš "kurs biologije" je mnogo "tehnološki" intenzivniji od onoga što je tamo bilo ponudjeno (epidoskop koji se pregreje i po?ne da se puši posle prikazivanja dve slike, disekcione kadice ne postoje, fotokopiranje ako nastavnik plati od svoje platice, internet veza ne postoji, ma nije bilo ni kompjutera da otštampam nešto pa da posle platim da se isfotokopira). Ne smem ni da pitam da li svakodnevno koristite školski web sajt...
Ja ina?e uopšte nisam osoba za referate pošto me jako smara da slušam recitovanje teksta prepisanog iz enciklopedije.
Predavanja su mi ja?a strana, ali mi nije uopšte bilo jasno na kojem nivou treba da predajem gradivo tj. da ne bude prelako i predosadno (kao za osnovce) niti preteško (kao za studente) - tu su me ubili bivši udžbenici za osnovnu školu koji su bili na istom nivou "teško?e" kao sadašnja gimnazijska knjiga... A neke delove gradiva uopšte i nemam u trajnoj memoriji pa ne mogu da improvizujem.
pa ovako...

ucenici u principu vole da imaju lepe ocene i tako ces ih najlakse pridobiti...

ne moras im poklanjati ali daj im priliku da na lak nacin dobiju ocenu
npr. ako su ti referati dosadni....sto im ne napravis kao neke "zanimljive casove" gde bi doneli casopise tipa nacionalne geografije ili tako nesto

mi smo cesto ocene dobijali na raznim casovima prevodeci tekstove i literaturu koja treba profama sa engleskog

u principu predavanja su zanimljivija ako imas zivotne primere, sveze barem relativno ili jako je dobro ako je to nesto sto mozemo videti svaki dan.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Da li se diktira?
-nema diktiraja, profesorka obicno sve iskopira
-da, samo prica. iritantno,nepovezano, nezanimljivo
-imamo predavanja na temu genetskog iznzenjeringa, kiselih kisa, abortusa, AIDS-a... Pozdravljam.
-jos uvek imamo grafoskop, koji redovno koristimo na casovima
-nema krede,ima markera
-vec sam rekla- to profesorka radi za nas
-fotokopije
-ne onoliko strogo koliko bi trebalo; opet, kaznjava se jedinicama-potpuno nepedagoski i neprimereno
- "+" i "-", da
-ne,ipak sam dr-jez. smer
-jako retko
-nikako; radije sugerise da ucimo po kopiranim beleskama. sazvakano, prezvakano, prezivljeno

jukie, ovo dovoljno govori o tvojoj ljubavi prema ovom poslu.Super tema, i samo napred sa malim gamadima! :lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by the1whowished
jukie, ovo dovoljno govori o tvojoj ljubavi prema ovom poslu.Super tema, i samo napred sa malim gamadima! :lol:
Hvala , hvala... Baš sam se pitao kad ?eš svratiti na ovu temu :) razmišljao sam da ti pošaljem U2 jer me je baš zanimalo šta ?eš re?i.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Pa eto...Slusaj, nisam ti ja ne-znam-koliko merodavna za ovo. Niti me zanima biologija, niti sam nesto preterano bila na casovima. Zakljucila mi je dvojku upravo, posle polusatnog odgovaranja spermatogeneze, oogeneze, i razvica, rekla da sam pacijent jer sam dozvolila sebi da imam 2 iz bilo cega, i isterala napolje jer su i drugi trebali da odgovaraju.
Ali, tema me je odusevila. da je vise ovakvih profesora...
Mada opet, neki stvarno IMAJU ljubav prema poslu, ali NE UMEJU da prenesu tu ljubav, ni to znanje.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nisam srednjoskolac, ali pokusacu da odgovorim na pitanja, kao bivsi srednjoskolac, a sadasnji student.

Da li se diktira?
Zavisi, od predmeta do predmeta. Ispostavilo se da je razred imao bolje ocene kod profana koji diktiraju nego kod onih drugih. Casovi su bili suvoparni i dosadni do zla boga... Nisu mi diktirali biologiju.

Uglavnom bi napomenuli da zapisemo neke vaznije stvari, koje moraju da se znaju, cak i ako ne otvoris knjigu. Mada, nikada mi nisu insistirali na urednim sveskama, na meni je bilo da odlucim da li cu da pisem ili ne. Zacudilo me je kada sam na faxu morala da imam sredjenu svesku iz nekih predmeta, kao u nizim razredima osnovne :doplomac:

Jako slabo. Posto sam bila u srednjoj strucnoj, imala sam priliku da koristim mikroskop dva puta, da vakcinisem takodje dva puta, i jednom da prisustvujem porodjaju (ne, nisam medicinar).

Ne. Mislim da u mojoj srednoj medijateka nije ni postojala.

Grafoskop postoji, ali ne u svakoj ucionici. Nosali su ga momci od jedne do druge ucionice, pa kad kome zatreba.

Isprva je profesor biologije insistirao na crtanju, jer se tako temeljnije i detaljnije uci. Medjutim, posto su crtezi cesto bili horor, ako su uopste postojali, manuo se crtanja i trazio da fotokopiramo seme koje smo bojili.

Opet zavisi od predmeta do predmeta. Za bioloske predmete su uglavnom bila isfotokopirani testovi, neretko sa semama (npr. gradja cveta, replikacija dnk ili tako nesto). Uglavnom sa odredjenim bodovnim sistemom.

Nisu ocenjivali strogo u mojoj srednjoj. Sa vrlo malo truda i paznje na casu postizao se sasvim solidan uspeh. Zanimljivo je stomi je uvek bilo lakse da odgovaram usmeno, nego da radim testove, jer je bodovni sistem takav da sa dva kiksa vec imas ocenu manje, a kada pricas sa profesorom mozes da se ispravis, ili on jednostavno ne uhvati sve tvoje greskice.

Pa ne bas. Zapravo, niko nista nije zapisivao u sveske ili dnevnik, ali kad dodje zakljucivanje ocena, uglavnom se zakljucuje veca, ako si bio na casovima i pokazao interesovanje za taj predmet. Sto je odlicno, u slucaju kada ti predmeti bas i ne idu od ruke, imas neke trojcice i dve cetvorke, ali trudio se, pa evo..cetiri...

To se zvalo referati kod nas. I bilo je zivi uzas i haos. Ako radis referat, trebao bi da bude dopuna na nastavno gradivo, a kod nas je to bio cas koji drze ucenici. Naravno, niko pojma nije imao kako da nadje sustinu, kako to da ispredaje, pa se svodilo na monolog onoga koji se uhvatio da radi i zevanje od strane onih koji sede. Niko nista ne zapise, a kada dodje vreme odgovaranja, profesori obicno smatraju da je to gradivo ispredavano i obradjeno.

Ne. Cak i ako bi neko zadao domaci, nije bilo obavezno da se isti i uradi, jer ga nisu pregledali. Ionako smo prepisivali te domace jedni od drugih.

Samo sam se jednom srela sa pacenikom koji je trazio da se zna sve sto ima u knjizi. On je gradivo ucio napamet, pa je isto trazio i od ucenika. Predavao mi je istoriju, koja i je spansko selo, jer nista od silnog bubacenja nisam zapamtila.

U sustini, da. Ali za neke vece ocene traze se i podaci koji su u knjizi. Npr. za srednjoskolce nije bitno da znaju koji su stop-kodoni, vec sta su, ali ako neko puca na peticu, trebao bi da zna ta tri sloga.

Za vecinu je to dobitna kombinacija. Iako, ono sto je nauceno napamet vrlo brzo izvetri iz glave, u datom trenutku ucenik pokazuje sasvim dobro znanje, koje je i nagradjeno dobrom ocenom. Zato medju onima sa odlicnim uspehom imamo strebere i one koji gradivo usvajaju sa razumevanjem. Ocene ne pokazuju razliku izmedju te dve grupe, ali razlika svakako postoji.

To se kod nas nije desavalo. Iz prostog razloga sto smo imali ljude koji nisu ni imali obaveznu literaturu iz nekih predmeta. Ako bi postojalo nesto sto nije ispisano u knjizi, profesori bi moralli da se potrude da svi imaju fotokopiju ili da to izdiktiraju.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Lepa tema, podrzavam ovakav pristup u potpunosti.
:bye:
NOX
Korisnikov avatar
By jukie
Evo, danas sam imao malo vremena pa sam sredjivao rezultate da vidim da li ima neka zakonitost... problem je što je jako mali uzorak... tako ako bi još neko hteo da odgovori, neka slobodno odgovori na onaj prvi post...

Imam par pitanja (za the1 i Visas) koja su kao mali offtopici pa ?u da ih objavim posebno da se ne bi ovaj thread zatrpavao offtopicima.
By ^djavoljeva^
Da li se diktira?
zanimljiva pitanja....
evo konkretno kod mene u shkoli:
1.ne diktira se,
2.nastavnica pricha,niko ne zapisuje,
3.kakve vezbe?nema vezba uopshte!
4.nema ni filmova....
5.ni toga isto....dakle,samo tabla....krede tu i tamo...ni sundjera...
6.ne...
7.isfotokopirana pitanja dobijamo...
8.prilichno je blaga profesorka...
9.nikakvi poeni...
10.jednom smo imali seminarski....za celu godinu..
11.nikakvi domacji zadatKi...
12.samo najvaznije iz knjige...
13.pa ni svesq nisam imala...
14.....ima odgovor na to...
15...nishta van knjige ne treba... :cvetduga:
Korisnikov avatar
By tramp
:klap: super tema jukie

ja sam odavno van srednje i predajem na community collegu koji je malo iznad srednje i uglavnom mi studenti dolaze sa jako malo predznanja i iz skola u kojima im se nije posvecivala paznja

prvu stvar koju ja napravim (prvi dan) je mali razgovor sa svima o tome sta zele od predmeta od skole od zivota uopste, sta im je bitno u zivotu, sta ja od njih ocekujem, sta im nudim i tako to i primetila sam da to probije led a i meni pomogne da ih upoznam

onda na kraju semestra ih zamolim da napisu sta misle da je moglo biti bolje kako bi se to sve popravilo i tako to

imam stlanu email prepisku sa studentima i mogu mi slati mail kad god zele ako imaju neko pitanje a nakon svakoga predavanja ostanem da razgovaram sa njima ako imaju dodatnih pitanja

kad su na jednom testu svi dobili loze ocene dala sam im mogucnost da tu ocenu poprave
dajem im mogucnost "dodatne" ocene u vidu pisanja kraceg rada

i eto trudim se da oni prodju sa sto boljim ocenama a da ja ne moram da spustam kriterij ocenjivanja

osim toga trudim se da im sto pre naucim imena i da im se obracam sa postovanjem

osim toga skakucem po ucionici i zasmejavam ih pa im nije dosadno :zen:
By Thomas
Samo :bic: :bic: :bic:

...nema ti druge.
Korisnikov avatar
By Katengl
Da li se diktira?
Specificno ze cas biologije u Krusevcu:

Diktiraju se samo vezbe.
Da, sto znaci da vrlo malo ljudi stvarno nesto pise.
Da, i to je prilicno jadno, posto obicno samo crtamo nesto.
Nema filmova, a ni medijateke.
Grafoskop i....grafoskop.... ali nemamo platno.. :)
Retko.
Diktira se.
Ocenjuju nas na osnovu toga koliko im se svidimo i kakve su nam ostale ocene. Eventualno je plus ako hvatas beleske.
Ne formalno, ali sve se pamti. :)
To smo imali u osnovnoj.
Traze i vise.
Pa kazu da je najvaznije, ali u principu mora da se zna sve.
Ne, obicno zapocnes recenicu, a profesor je zavrsi. Samo treba da znas kako da pocnes a da ne bude sumnjivo.
Traze i to.
Korisnikov avatar
By Aradija
Da li se diktira? ne
da li nastavnik samo pri?a i vi pišete ako ho?ete? da
Da li radite ikakve ekstra aktivnosti npr vežbe? ne
Da li gledate filmove/power point u nekakvoj sobi koja se zove medijateka? ne
Da li uopšte postoji išta (grafoskop, slajd projektor) sem krede i table? da
Da li vam nekada daju neki papir da isfotokopirate za svakoga po jedan? ne
Da li su vam kontrolni zadaci isfotokopirani ili vam diktiraju pitanja? 1.
Koliko vas strogo ocenjuju? srednje
Da li dobijate poene za rad na ?asu? plus i minus
Da li traže da pišete seminarske radove? ne
Da li imate doma?e zadatke?da
Da li traže da znate sve što ima u knjizi?ne bas sve,ali dosta
Ili je najvažnije ono izdiktirano iz sveske?nista nije izdiktirano,svako belezi sta hoce
Ako se diktira, da li traže da se izvergla od re?i do re?i kad se odgovara?ne
Ili traže još dodatno van knjige?retko
Korisnikov avatar
By jukie
E baš mi je drago što sam ponovo pro?itao ovu temu... u medjuvremenu sam bio na još jednoj zameni u jednoj drugoj školi, gde mi je bilo mnogo bolje, i koristio sam neke vaše savete i ideje i zapažanja... tj pokušao sam da napravim "salatu" razli?itih pristupa da bi djaci raznih afiniteta imali sli?ne šanse.
Evo šta sam kasnijom analizom :eevil: primetio kao probleme:
-izgleda da ve?ina dobija/daje fotokopirane kontrolne. Ali pošto nemam svoj štampa?, a škola takoðe nema svoj! sem jednog kod sekretara koja je bila izrazito teritorijalna povodom koriš?enja istog ("baš sad mi treba" ), morao sam da upotrebim diktiranje pitanja... dakle gubi se vreme i mora da se da manji broj pitanja... papir za fotokopiranje je takodje problem; navodno za "velike" kontrolne može da se dobije od sekretara (a moji kontrolni su bili manji a ?eš?i); onda sam video da profesorka filozofije napiše flomasterom pitanja za nekoliko grupa na jedan papir pa to isfotokopira i ise?e, tako da podeli te male papiri?e...
-djaci ako dobiju nekoliko pluseva tj. više od prose?nog djaka u odeljenju, smatraju da ne moraju dobro da urade kontrolni, i onda ga stvarno slabo urade i dobiju npr. 3 i dodju da se bune kako su imali pluseve; gubi se vreme dok im objasnim i pokažem kako su plusevi ve? ura?unati u tu manju ocenu. Za to vreme su mogli npr. da odgovaraju i dobiju tu ve?u ocenu. Plusevi najkorisnije uti?u kada djak ne zna koliko ih ta?no ima, pa ne dolazi u gornju situaciju...
-mislim da ?u morati druga?ije da organizujem koliko procenata je za koju ocenu...tu imam dva problema:
a)ljudi izmedju 4 i 5...kako god da unapred odredim granicu, ispostavi se da bar 2-3 po odeljenju ima 1-2 poena manje od te granice, i onda je tu dilema 4 ili 5... ako im dam 4 to je isto kao ovi što su tek utekli iz trojke.
b)probao sam da napravim histogram rastura po 2,3 i 4 poena (uzorak od oko 350 kontrolnih), i brojevi poena se grupišu u šest jasno izraženih pikova. A mogu?ih ocena postoji samo pet a ne šest...tako da tu metodu ne mogu da iskoristim za lako presecanje izmedju ocena...a izgledala je tako obe?avaju?e...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
-mislim da ?u morati druga?ije da organizujem koliko procenata je za koju ocenu...tu imam dva problema:
a)ljudi izmedju 4 i 5...kako god da unapred odredim granicu, ispostavi se da bar 2-3 po odeljenju ima 1-2 poena manje od te granice, i onda je tu dilema 4 ili 5... ako im dam 4 to je isto kao ovi što su tek utekli iz trojke.
b)probao sam da napravim histogram rastura po 2,3 i 4 poena (uzorak od oko 350 kontrolnih), i brojevi poena se grupišu u šest jasno izraženih pikova. A mogu?ih ocena postoji samo pet a ne šest...tako da tu metodu ne mogu da iskoristim za lako presecanje izmedju ocena...a izgledala je tako obe?avaju?e...
To su standardni problemi sa kojima se uvek sreces kada dajes kontolne na bodove. Moze da se resi davanjem ocena, recimo 3 na 4, 4 na pet, u dnevnik se pise ocena za koju su osvojili bodove, ali recimo, pri zakljucivanju ocena, jasno se vidi da to nisu bile mrsave cetvorke, vec skoro petice. Ili, par blic pitanja, pa ako su dobra, ocena vise, ako nisu, vise srece sledeci put. Doduse, ovo je metoda ako predajes razredu celu godinu.
Korisnikov avatar
By Andre87

biology rules!!!! :D Hvala na ovoj temi!!!!

Sad sam vanredno..cek da se prisetim starih dana :smilegrin:
Da li se diktira? Da,nazalost uglavnom iz udzbenika...tako da nema bas smisla..a dosta informacija je netacno(konkretno iz 3. godine biljke dugog ili kratkog dana..duzina dana nije bitna vec duzina noci) ili besmisleno pamtiti(mislim *molekulsku*(ne strukturnu) formulu hlorofila a i b)...jedva cekam da budem profa whahaha

Da bez pauze..i uglavnom monotono..

ok ove godine sam dobio profesorku koja i uzme epruvetu u ruke pa smo odradili vezbice iz fiziologije biljaka..ali ne razumem zasto i pored zainteresovanih ucenika ne postoji dodatna nastava!

:smrc: ne...ali zato ja imam gomilu na svom PC-u...pre neki dan instalirao sam neke(hemija&Bios) u kabinetu za informatiku..onako umesto zike mozda neko i zaviri :D

u vecini kabineta ne( menjao 3 skole pa mi se smuckalo). Ove godine su nesto nabavili ali profani slabo umeju da rukuju time a i mrzi ih da prave slajdove...padace ocenice na referate :D

E to bi bilo super..umesto da nam utrnu ruke od pisanja...bolje da na pocetku casa fotokopiramo..i to 1 cas unapred pa sledeceg imamo spremljena pitanja.

Uglavnom usmeno...inace diktiraju.

Kako koji profesor...meni je ok da su strogi ali u fazonu koliko oni daju toliko i da traze. Najvise mrzim kada profesor otaljava predavanja a onda zavali neko pitanje sa Olimpijade.

ne nazalost...a bilo bi super..zbog motivacije..doduse losa strana je sto bi uvek isti ucenici dobijali poene..a ostali bi propustili sansu..ali zato referati su ok.

iz drugih predmeta da...iz biosa nikad...steta...mislim da bi trebalo ostaviti nekoliko slobodnih casova za odbranu seminarskih i bio debate...ja sam za..naravno samo dobrovoljci.

ne...i zao mi je sto vecina shvata biologiju kao streberski predmet a biologija je "unity in diversity" a onda kukaju kad im na prijemnom dodju zadaci iz genetike.

kako koji..uglavnom da...to je ok..ipak odatle dolaze pitanja na prijemnom
Ili je najvažnije ono izdiktirano iz sveske?sveska+udzbenik
Ako se diktira, da li traže da se izvergla od re?i do re?i kad se odgovara? ne, secka te pitanjima...to je bolje..povezivati lekcije..

pa i to ponekad..ma uglavnom knjiga+sveska.

Bioloska gimnazija-my dream
By Gost
Kada sam ja bila u gimnaziji nama uopšte
nisu diktirali, ni iz jednog predmeta. Mi bismo slušali
i zapisivali ono što se ?inilo bitnim.
Na biologiji bi profesorka predavala, a pošto se
kod nas znalo kome ?e trebati biologija za prijemni,
ona bi uvek naglasila "a sada je ovo extra za pripremu
za prijemni", i to je bilo gradivo iz udžbenika srednje medicinske
ili ?ak fiziologija iz Gajtona. Pošto je to bilo davno, ( :D )
u našoj gimnaziji nije bilo ni?ega sem krede i table.
A ina?e, ta profesorka je bila ?uvena i po tome što bi nekih
pet minuta pred kraj ?asa rekla teze po kojima treba
da u?e slabiji ðaci.
Korisnikov avatar
By bella_the_weird
Da li se diktira? ne
da li nastavnik samo pri?a i vi pišete ako ho?ete? da
Da li radite ikakve ekstra aktivnosti npr vežbe? radili smo jednom o0
Da li gledate filmove/power point u nekakvoj sobi koja se zove medijateka? to chudo se josh uvek nije desilo
Da li uopšte postoji išta (grafoskop, slajd projektor) sem krede i table? pa sigurno ima. samo ja josh to nisam videla
Da li vam nekada daju neki papir da isfotokopirate za svakoga po jedan? ponekad
Da li su vam kontrolni zadaci isfotokopirani ili vam diktiraju pitanja? zavisi koji predmet je u pitanju. mislim da nam samo geografiju ne shtampa.
Koliko vas strogo ocenjuju? pa... biologicharka nas ubija u pojam. neki su bash dobri po tom pitanju, dodushe.
Da li dobijate poene za rad na ?asu? na biologiji ne. ima par predmeta gde to ima.
Da li traže da pišete seminarske radove? ne
Da li imate doma?e zadatke? da
Da li traže da znate sve što ima u knjizi? ne sve
Ili je najvažnije ono izdiktirano iz sveske? to iz sveske...
Ako se diktira, da li traže da se izvergla od re?i do re?i kad se odgovara? ne svi... mislim. ali biologicharka DA
Ili traže još dodatno van knjige? ne
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!