Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

30 evra (~2500 dinara)
4
29%
60 evra (~5000 dinara)
2
14%
100 evra (~9000 dinara)
2
14%
6
43%
Korisnikov avatar
By ::fy::
Koliki je vaš mese?ni džeparac ili koliko para zaraðujete mese?no?

Džeparac u britaniji 800 funti
Nikada nije bilo bolje vreme za decu u Velikoj Britaniji jer prose?no na ime džeparca dobiju više od 800 funti mese?no, utvrdila je anketa koja je obuhvatila više od 3.000 roditelja dece izmeðu pet i 16 godina. U tu sumu spada, pre svega, redovni nedeljni džeparac i novac dobijen za izvaðene zube, za Uskrs, Boži? i roðendan.
By Gost
Bila sam dobra studentkinja pa mi od
2. godine faxa roditelji nisu davali džeparac;
a i zaraðivala sam davanjem ?asova, naro?ito iz
hemije.
Sada meðutim sam ponovo po?ela da
parazitiram, jer em nemam više nijednu stipendiju,
em mi ukinuli na faxu novom reformom hemiju pa sada
samo "ulete" ljudi koji su obnavljali godine. Slabo, jako
slabo :(
A pošto sam tek od skoro na roditeljskom budžetu,
obe strane se uhodavaju i taktiziraju. Ali ja sam
skromna, stvarno.
By High Maintenance
anketa je malo nerealna....tesko da neki student moze da sastavi mesec dana sa 2500 ili 5000 din.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by poison_boy
anketa je malo nerealna....tesko da neki student moze da sastavi mesec dana sa 2500 ili 5000 din.
Pa džeparac je u suštini ono što se daje deci na lepe o?i. Džeparac nije ni kada dete dobija pare što je uradilo nešto ekstra po ku?i što ina?e ne radi, to doðe pla?anje.
Pitanje bi bilo dobro/korisno/zna?ajno da smo deca (što nismo), a koli?ina novca koju smo dobijali tada, više nije prera?unljiva pošto su i prose?ne potrebe dece druga?ije (npr mi nismo kupovali dopune za mobilni u naše vreme, a jesmo kupovali Mikijev zabavnik)
Korisnikov avatar
By ::fy::
Buduci da ja ne radim i da, na zalost, zivim sa roditeljima a nisam kriminalac - svi izvori finansiranja su mi ono sto mi roditelji daju kao dzeparac. Dakle, pitanje je veoma realno i "savremeno".
Mesecno dobijam oko 2.000-3.000 dinara, sto smatram izuzetno malim dzeparcem.
By High Maintenance
i ja sam razumeo da se to podrazumeva pod dzeparcem a ne ono sto je jukie napisao...medjutim meni to deluje stvarno premalo...znam da je vecini studenata tesko,ali 3000 mesecno mi treba samo za cigare,a o ostalim stvarima da i ne pricam.
Korisnikov avatar
By Delete
Pa s` obzirom da platu koja je oko 200 evrica potrosim unapred, prakticno skoro svaki mesec zivim od dzeparca, koji je skroman da skromniji ne moze biti, tj. daju mi 10e kad polozim neki ispit, tako da mi se i ne isplati ni poloziti, ako pocnu vise placati mozda i ja zagrejem stolicu.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by de_ya_n
Buduci da ja ne radim i da, na zalost, zivim sa roditeljima a nisam kriminalac - svi izvori finansiranja su mi ono sto mi roditelji daju kao dzeparac. Dakle, pitanje je veoma realno i "savremeno".
Mesecno dobijam oko 2.000-3.000 dinara, sto smatram izuzetno malim dzeparcem.
A koliko godina imas ?

ja imam 18 god. i mozda jos i manji dzeparac, a meni je oke sa istim ...

ne pusim, jedino mi je frka kada ocu da uplatim kablovski net i to flat paket ...
imam svaki dan za uzinu u skoli, i vikendom da imam za alkohol, eventualno kupim casopis ...

odecu ne racunam u te pare ...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Bolje da je anketa bila koliko znate osoba koje prezivljavaju sa 400 funti godishnje...

3000 je prosek, nekad manje nekad vishe i tu ne rachunam pare za rodjendan ( :lood: )

koliko je kome potrebno zavisi od nachina zhivota, pre svega navika i sl...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
bruto 300e .. kada se odbiju dva kredita koja vracam i za lekove, neto suma je negde oko 100e, shto nikako nije dosta, ali moj materijalni zivot ne zavisi od sredstava, jer sreca nema nikakve veze s novcem, a jedino je sreca bitna
Korisnikov avatar
By KiWi
Deo novca dobijem, deo novca zaradim ... veoma sam skroman i ne kupujem stvari koje ne smatram neophodnim (ne u egzistencijalnom ve? hedonisti?kom smislu). Pre nešto više od mesec dana sam stavio sve svoje troškove na papir (da budem precizan, mislim na period 01.01.2006-01.02-.2006) i došao do neverovatne cifre od 7600 din! (nisam ra?unao novac koji dajem za telefon, stru?nu literaturu i markice za prevoz) .... po ovoj tvojoj anketi trebao bih da se ose?am bogato ... a ne ose?am se tako :( (ta?nije ne znam kakav je ose?aj, nikad nisam bio bogat)...
Korisnikov avatar
By bigirl
Ovaj... ja trošim manje od hiljadu dinara mese?no... Ok, ne ra?unam ra?un za mob koji bude oko 900 dinara. Ali eto, hiljadarka mi je taman. E sad kako... Stvarno ne znam. Izlazim u kafi? bar 3 puta nedeljno, kupim bar dva cd-a mese?no, iznajmljujem bar dva dvd-a nedeljno... Nemam pojma. :puzzle: Ustvari, nekako se sve svede na ono "dam ti - daš mi". Neko mi duguje neku sitnu lovu, pa mi plati pi?e kad izaðemo, onda nekome kopiram cd, pa mi taj plati pi?e, pa onda izaðem s de?kom, on plati, uplatim loto, dobijem na lotou, pa kupim nešto za te pare, onda u mom omiljenom kafi?u uvek dobijem pi?e na ra?un ku?e (naru?im dve stvari, a naplati mi jednu) i tako... Plus, minus... Uvek budem u plusu. To je tako ve? 2 meseca, od kad sam po?ela aktivno da dajem ?asove... Kao da sam trebala malo da se potrudim oko love, da krenem sama da je zaraðujem, pa da ona krene "da mi se lepi za prste". ?ak sam i skener kupila, kao i nove kertridže za štampa? (koji su skuplji od skenera...). Jebem li ga. 'O?e me lova. Množi se u mojim rukama.

U januaru sam npr, nosila sa sobom 200 dinara jedno tri nedelje i nikako da se potroše. Ponesem ih u kafi? jedno ve?e, ra?un plati drugarica (jer je imala hiljadarku), slede?i put nas ?aste u kafi?u, slede?i put pplati drug, slede?i put opet plati drugi drug i onda kona?no, odem u poštu da platim ra?une i ura?unam i tih 200 dinara da dam... pružam pare na šalteru, kad "... dali ste previše... imate popust na ovo... " i vra?a mi onih 200 dinara. Kakav trip. Na kraju sam ih i sklonila sa strane, tu su negde... Razmnožavaju se...

Lm... ipak je meni devica na vrhu druge ku?e... :)
Korisnikov avatar
By radoznala
Radim od kraja srednje jer mi je bilo glupo da trazim od caleta pare, jer sam kao punoletna (u stvari sam ponosan snob!), a onda je to shvatanje evoluiralo. Skontala sam da od kesa zavisi moja samostalnost, odluke, slobode i vec 2 god. se skroz samoizdrzavam. Bilo tesko preseci, ali je moralo.. i bolje je :right:

Zaradim mnogo, potrosim mnogo. Zaradim malo, potrosim mnogo. I to je super! :namig2:
Korisnikov avatar
By someone
dzeparac je oko 2000 dinara...nije neshto ali mi je dovoljno...
Korisnikov avatar
By Hybrid
Meni je oko 6000din... To je ono sto dobijam pocetkom svake nedelje za trošenje na kojekakve sitnice... i ne polažem ra?un nikome. A postoji i drugi džeparac, preko ovog prvog koji treba objasnim, tipa... ra?un za mob, kupovine, internet, i tako to...

Recimo da sam zadovoljan :vijaca:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!