Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Goran Smith
Ma ja ti preporu?ujem naš državni fax, koji Majani ... Srbija ruls! :tetka:
Korisnikov avatar
By one of the people
pa dobro ti je studirati graficki dizajn ili management i imaces sta ti treba da se ubacis!
Korisnikov avatar
By Kittrie
mislim da pr-ing ne postoji (bar homogen i izolovan ) na drzavnim. cula sam pre 2-3 god za neku skolu, mislim visu, ali nisam sigurna, koja je samo za pr-ing... privatna valjda;
cekirajte megatrendov fax za menadzment u kulturi i medijima, a mozda i na bk ima nesto...
heb'ga, idemo ka EU :pucaodsmeha: , a drzavni sistem odbrazovanja je prilicno na nivou pecinskog doba... i onda se , kao i na zapadu, cesto okrecemo privatnicima.
By APACH
ne znam da li postoji skola za PR i HR u Beogradu(ali mislim da postoje postiplomske studije) ali po mom iskustvu ljudi koji se bave PRom najcesce nemaju zavrseno nista slicno. Ispada da su najcesce zavrsili marketing, poneko psihologiju ili nesto sto bas nema nikakve veze za PRom.
U `ekipu` se najcesce ulazi preko veze i to po praxi u slucaju da dodjes da trazis neki levi posao a njima treba PR ili HR officer pa ti to uvale......nekome i to bude zanimljivo...
Korisnikov avatar
By switchon1234
pa dobro ti je studirati graficki dizajn ili management i imaces sta ti treba da se ubacis!
I ja sam prilicno sigurna da ne postoji fax za PR,ADV,HR i Slazem se sa -one of the people-. Ja npr. studiram menadzment na FTN-u i mislim da je ovo najbolje sto sam mogla izabrati(mada imamo dosta slicnih predmeta sa grafickim diz. ). Na ovaj nacin u toku skolovanja bar sam upoznala/upoznajem sta to PR/HR/ADVR/..../ i onda mogu posle na postdiplomskim ili vec na drugi nacin da se usmerim prema tome sto me stvarno privlaci.

Znam jednog decka koji je PR, ali to je islo preko nekog projekta medjunarodne saradnje SCG-Norveska , mirovne studije ili sta vec, ali naravno u Norveskoj...

Link za internacionalni advertizing festival-Cannes Lions2005:
International advertising festival
Korisnikov avatar
By * NajS *
Heh....hmh imash neku slichnu 'komunikologiju', ali na postdiplomskim studijama na Politichkim naukama (i think)...

Shta se bre sad svi loze na neki PR?
Svi oce da budu ko Milka Forcan!

Pa za to je dovoljno da se bude lep, komunikativan, da se voli sa kamerom i da se ima znanje o marketingu...
By carmen
Pa evo ja sam na primer zavrsila Filoloski, a vec neko vreme radim po advertising agencijama... Dakle, u beogradskim agencijama ne postoji takav uslov - da moras da imas zavrsen marketing ili odnose sa javnoscu, jer je u ovom poslu praksa ipak praksa... Znam tonu ljudi koji su zavrsili marketing i jednostavno se nisu snasli u agencijama...
Ako te zanima nesto vise, napisacu... Ali nije tacno da se ulazi preko veze. U velikom broju agencija pruzaju sansu ljudima bez iskustva, pa ih gurnu u vatru - ko prezivi, biva zaposlen:)

poljubac.
Korisnikov avatar
By EYA
mene zanima nesto vise, pa ako nije problem ispisi jos nesto :trep:
By carmen
Slobodno me vi pitajte ako ja nesto propustim, jer nemam ideju sta vas konkretno zanima.
Ovako. U Beogradu postoji 5-6 advertising/marketing agencija koje su bas top i jos dosta njih koje su na putu da postanu velike jer dobijaju sve vece i bolje klijente. U vrhu su uglavnom one koje su licencirane, dakle Publicis, Leo Burnett, McCann Erickson, Ogilvy & Mather, BBDO... Mada ima jos nekoliko njih tipa Profile, Kreativa, Afirma.. koje su lokalne ali imaju vrhunske klijente i vrhunsku uslugu i u samom su vrhu. Verujem da ono sto vas zanima nije mesto dizajnera ili operatera, jer vidim da pricate o menadzerskim funkcijama. Dakle, ono gde biste se eventualno pronasli je ili mesto PR Assistant/Executive/Manager/Director ili Account/Project Assistant/Executive/Manager/Director ili mozda copywriter ako ste kreativni, mastoviti i skloni pisanoj reci.
Koga budu interesovali detalji, mogu da napisem sta je u opisu posla ovih funkcija koje sam navela:)
Ono sto je sigurno je da je skoro svaka agencija od ovih rada da uposli nove ljude, jer kadrovi pocinju da budu veliki problem svim agencijama. Samo, na pocetku ne mozete ocekivati nista specijalno. Jeste, ovo je kreativan posao, radite sa cool ljudima, pustate masti na volju, mozete brzo da napredujete, plate su super visoke, ali... Dok dodjete do toga velika je verovatnoca da cete odustati. Nenormalno je stresno, odgovorni ste za apsolutno svaku pogresnu rec jer se cifre klijenata mere milionima dinara, prvih godinu dana cete primati neku bednu platu sa kojom niko na svetu ne moze da prezivi, bicete sve, od kurira do indijangera koji trci po dorucak, radicete od 9 do 9, kao i vikendom... Ali, kad prodje taj period i kad se pokazete, granica nema. Potrebni su konjski zivci, brzo razmisljanje i osmeh, osmeh i osmeh.
Ja se na primer ne kajem, ne bih dala svoj posao ni za sta na svetu.
BTW, u agencijama nema ni 10 posto ljudi koji su zavrsili marketing. Uglavnom je to FDU, Filoloski, Ekonomski, Politicke nauke...
Sta god vam jos od info zatreba, tu sam:)

C.
Korisnikov avatar
By EYA
sad mi je mnogo jasnije :hvala:
Korisnikov avatar
By Kittrie
mmmmmmmmmmmm, oduvek mi se svidjao taj trip - to bih i mogla raditi :cheer: a povezano je i sa mojim 'studijama'.
ako neko hoce da se maskira u mene, i odradi prvih god-dve, pa pusti mene da uzivam kasnije - neka se javi na u2u!! :kada:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!