Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Da li ste bili (ili jos uvek jeste) u nekom studentskom domu? Kakvi su vasi utisci?
Ima li koga ovde da je trenutno u domu (Beograd)? Da li je neko bio u 4. aprilu?
By Sixto
Zarko Marinovic. Horor od doma, ali to su bili dani... :D
Korisnikov avatar
By RetributioN
Ajoooooooooooooooooooooooooooooooooooj evo ja sam ti direktan prenos iz Košutnjaka.
Što se tiče doma, OK je, a tu podrazumevam uslove tipa krevet, zidovi, police, ormari, mada mogli su da stave više pregrada. Okolina je šuma + mali dom = društveni život jak kao sobna temperatura.
Gostovao sam u Studenjaku, gde su sobe manje i deluju malo starije, ali opet čini mi se slična situacija, osim naravno društvenog života, koji nam, da ne zaboravimo, vrlo ažurno naplaćuju svaki mesec u vidu nameta od 150 dinara. Tamo ugl ljudi idu koliko sam skapirao pre svega zbog žuraje.
Sve u svemu, taj fizički aspekt doma kao objekta je podnošljiv, možda i dobar, jer je i cena najadekvatnija za studentsku kesu i preživljavanje. Ako održavaš sobu biće ti lepo. :) I sigurnost je dobra, jer je na ulazu portir i ne može da uđe bilo ko kad hoće i kako hoće.

E sad malo emo fazon.
Rekao bih da je najveća mana svakog doma ČOVEK, LJUDI. Prevashodno sva prljavština koju vuku za sobom, sav smrad i nevaspitanje, zadrtost, navike, nesposobnost, ali najviše smrad definitivno.
pod 1 Tipa ovo - imao sam cimera koji se nije kupao. Dosta dugo.
pod 2 Danas sam otišao u susednu sobu i jedna cura je obula moje papuče samo da ode da piški i TOLIKO MI JE UPUVALA PAPUČE DA I DALJE SMRDE NA CRKOTINU IZ MOČVARE SMRTI. plan je da ih polijem koncentratom hlorovodonične kiseline da se rešim otrova :radosnice: ja ne znam šta joj je sa nogama da li ih ikad potapa negde i zašto to nije katran ne znam
pod 3 cimer ima problema sa sinusima pa svako jutro iz peta zahrmbači da izvuče slinu i onda je ispovraća u vecešolju i tako ja doživim malu smrt svako jutro, te nervni slom u večernjim satima
pod 4 i tako dalje mnoge stvari na koji sam ja kao princess vrlo osetljiv

suštinski to i nije tako strašno, nego ja pišem sad malo pod recent utiskom nemilog mi događaja sa papučom.
ako ti je društvance fino - fino, ako nemaš ekipu, neminovno je da ćeš upoznati hrpu ljudi, neki će ti se dopasti neki ne - klasika. ali zezancija je uvek prisutna i uvek je tu negde.
ako ideš u dom bilo bi dobro da si tolerantna i da imaš malo jače živce, jer nije uvek mir i tišina i ne povinuje se dom tebi, nego se prilagođavaš u izvesnoj meri, a ono što sam zaključio iz neposrednog okruženja je da nije loše da pokažeš zube u startu recimo, ali nikad nije kasno :senilko:

ako imaš neko konkretnije pitanje, rado ću ti odgovoriti. može i u formalnijem maniru od ovog ako preferiraš. ^^

iiiiii da, u domovima su obično ljudi koji teže tome da očiste godinu, sa koliko toliko dobrim ocenama da bi mogli da zadrže i sledeće godine mesto. ovo NIJE pravilo, jer ima i onih kretena koji se rastežu sa apsolventskim stažom i invalidninama do beskonačnosti i nazad
ako želiš da učiš, u domu postoje uslovi za to ofc no worries i najbolja varijanta je da imaš društvo koje će redovno da odrađuje obaveze tako da se ne zagubiš u neradu slučajno
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2672136#p2672136]Over the rainbow napisao:[/url]Da li ste bili (ili jos uvek jeste) u nekom studentskom domu? Kakvi su vasi utisci?
Ima li koga ovde da je trenutno u domu (Beograd)? Da li je neko bio u 4. aprilu?
Moje iskustvo nije relevantno jer nisam bila u nasem domu, nego stranom. Ali situacija iako daleko bolja, nosi slicnosti.

Koliko ja znam studenti/kinje saznaju u kom su domu tek posto im je odobreno mesto :nerd: ?

Takodje, zavisi da li ce ga dobiti i od socijalnog statusa.

Sto se tice domova, devojka zivi blizu studenjaka i tacno znamo ko studira jer moraju da kupuju hranu koja moze da izdrzi bez frizidera. Moj bivsi decko je ziveo u domu, u studenjaku - kreveti malecni, buljuk ljudi, srecan si ako imas cimera/ku koja vodi racuna o licnoj higijeni (sto u domovima nije uvek najlakse).

Nema intime, nema dovodjenja partnera/ke gajbi, nema pozivanja gostiju sem ako se cimeri/ke ne slazu i sedite jedni drugima na glavama. Naravno, to se zna, al cisto mislim da nije na odmet a ni izmet to pomenuti. Takodje, jako ogranicen prostor za licne stvari kao sto je retro vec pomenuo, da ne pricamo o situacijama gde se deli wc sa xxx ljudi.

Bubarusi i bubasvabe su cesti gosti, da ne kazem stalni, u vecini domova (sem ako se nesto radikalno promenilo u poslednjih par dina). Ima tih lepsih domova, kao sto je taj koji si pomenula. Ali, sve je to lutrija, pre svega zbog cimerisanja. Ne bih sada da plasim horor pricama ljudi koji su ziveli u domovima :lol:

Cimerisanje u malo daljem kraju grada sa ljudima za koje covek zna da su manje vise ok bar daje mogucnost da se ima svoja soba i da se karas kad oces ucis kad oces i imas svoj ceo orman itd itd itd.
Korisnikov avatar
By blenta
ja sam u studenjaku i po menzama klopao - jer sam prasac i trebaju mi izuzetne kolicine

hrana u studenjaku je bila mnogo bolja nego u ostalim menzama a po sobama sam gostovao u vise navrata
e sad sobe su izgledale staro i dotrajalo sa polupropalim parketom i promajom ali ako se odrzava izgleda okej
to valjda zavisi sta ti upadne i kakvi su ljudi koje dobijes kao cimere. mislim da je postojala varijantA da se posle nekog vremena zamenis za cimera sa nekim pa zivis s nekim koga vec znas
Korisnikov avatar
By Trilian
4.april je kul...nisam tamo zivela ali imala neko drustvo tamo pa sam cesto navracala i bilo je kul... uvek veselo... sad, koliko se promenilo u poslednjih par godina ne znam... mada, kad prodjem pored zgrade cini mi se da je atmoafera na istom nivou kao pre...
Korisnikov avatar
By IriS
studentski domovi su sad super, kakvi su ranije bili.
jedino o čemu treba da misliš su cimeri, jer ako se sa nekim ne spojiš, nikad ne znaš ko će da ti zapadne.
ako ti ne treba bogznakakav luksuz, živeti u domu je super. pogotovo kad se uzme u obzir kakve stanove izdaju i za koje pare. to je meni mnogo veća tuga od male sobe u studentskom domu.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
@Hys, koliko sam ja mogla da vidim po poslednjoj listi (doduse, gledala sam samo za devojke, da se ne varamo), socijalni status nije igrao ogromnu ulogu ako npr. imas maksimalan broj poena iz skole, osim mogucnosti veceg izbora domova. (Sto ce biti slucaj kod mene)
A od tebe i prvi put cujem/citam bilo sta vezano za bube (mada je sasvim logicno, ako se razmisli), a znam ljude koji su ziveli/zive po domovima. :)

@Retribution, koliko su zapravo renovirani domovi (Kosutnjak/Studenjak)? Po netu vidim da je pisano o renoviranju svih domova, ali tesko je da se nadju neke pre/posle slike. :)

Steta sto nisu dozvoljene mesovite sobe (a ne striktno muske ili zenske), imala bih odlicnu kombinaciju za sobu. :sigh:
Korisnikov avatar
By RetributioN
Studenjak se renovira(o) blok po blok koliko znam. Verovatno da od toga kad je koji deo renoviran zavisi i kakav je kvalitet danas.
Kosutnjak je manji pa je u cugu renov.
Najbitnije ti je da je cisto , tj.da odrzavas sobu da ti bubašvabe ne budu ilegalni cimeri. :) Ne znam gde ima pre/posle slika. Mogu da te odvedem i pokazem ti situaciju.
Je l ti sledece godine planiras da budes u domu kao brucos?
Korisnikov avatar
By RetributioN
Ako zelis nema problema, samo mi se najavis i to je to. :)
Ono sto je (barem kod nas, verujem i na ostalim fakultetima) bitno da ti kažem sto se tice brucosa je da dobijaju sobe sa najnize kategorije, a to znaci sobe sa vise mesta, ne nužno i prljavije. ^^ (u pitanju je cetvorokrevetna soba, mozda i vise kreveta negde).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!