Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
definitivno jeste teško. posla ima samo u Beogradu gde su i plate ve?e, a što je grad manji teže ?eš prona?i bilo šta. ja sebi tražim part-time zaposlenje ve? jako dugo i sa svim svojim skills ga još uvek nisam ulovio... ok, više spadam u kategoriju slow seeker-a (ne žuri mi se), ali sve jedno - sto puta sam ve? slušao pri?e o tome šta su moji matorci radili dok su studirali, ali sve mi se nešto ?ini da takvih poslova NEMA!
Korisnikov avatar
By LadyWindermere
Treba slati (nabudžen) CV i zanimljivim firmama koje trenutno nemaju nikakav konkurs, možda se neko zainteresuje. Tako sam ja našla posao 20tak dana od diplomiranja ... Mada je tu bio presudan faktor sre?e, jer im je baš trebao neko hitno u tom trenutku i nisu me ?ak ni testirali.
Dobra varijanta je i volontiranje, ako se ima viška vremena. Tako se sti?e iskustvo, a možda vas i zaposle kad shvate da ne mogu bez vas .. :eureka:
By tomborn
Originally posted by 2kune
A šta sve treba za otvorit firmu? Ili još bolje obrt, ako ima razlike? :pare:

velika je razlika...sve u svemu obrt te dodje puno jeftinije nego da otovris tvrtku.....

ako te zanima.. najbolje posalji mail ministarstvu poduzetništva i oni ce te informirati.. isto se obrati HGK-u svoje županije!

da otvoris tvrtku ti treba dan dva, a za obrt isti dan, ako imaš sve uredno! :shake:

:tepih:

najoblje da se baviš proizvodnjom toaletnog papira , ili potrebština za zahod, budu?i da CRO uvozi 71%potreba toaletnog papira...evo ti prilike! :lol: :lol: :lol:
By Storm
Mislim da je situacija paradoksalna: ljudima obi?no nije lako da naðu posao, a sa druge strane rekao bih da bi mnoge firme primile još po nekog sposobnog zaposlenog.
Ako ja dobro kapiram, na jedan objavljen oglas u kome neka firma traži nove ljude ima još desetak firmi koje isto tako traže nove ljude ali ne rade to preko oglasa. Oglasi su nepopularni jer se na njih obi?no javi previše ljudi, ti razgovori predugo traju, i javljaju se i ljudi koji nemaju pojma. Zvu?i surovo, ali je tako.
Savet po?etnicima? Javljajte se na sve oglase koje vidite. Ako vas odbiju uopšte se ne nervirajte. Šaljite CV-jeve i tamo gde nisu tražili (javno) nove ljude. Dajte sebi dve-tri godine fore (ili koliko god ve? mislite da treba) za eksperimentisanje i za sticanje solidnog iskustva i informacija kako da doðete do željenog posla.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by tomborn
Originally posted by 2kune
A šta sve treba za otvorit firmu? Ili još bolje obrt, ako ima razlike? :pare:

velika je razlika...sve u svemu obrt te dodje puno jeftinije nego da otovris tvrtku.....

ako te zanima.. najbolje posalji mail ministarstvu poduzetništva i oni ce te informirati.. isto se obrati HGK-u svoje županije!

da otvoris tvrtku ti treba dan dva, a za obrt isti dan, ako imaš sve uredno! :shake:

:tepih:

najoblje da se baviš proizvodnjom toaletnog papira , ili potrebština za zahod, budu?i da CRO uvozi 71%potreba toaletnog papira...evo ti prilike! :lol: :lol: :lol:
Hvala maco, no za Hr. znam. Ovde ve? imam obrt. O?u jedan u Srbiju. :njami:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Sta znaci otvoriti obrt? Prodavnicu ili ono uopsteno "radnju" itd.? Uvek sam mislio da je obrt zanat. Gospodarstvo je ekonomija, jel da?

Posla imam vise nego sto mi treba, uvek kad mi ne treba. Kad mi treba, nikad ga nema. Mada ni ne znam, posto ga nikad nisam trazio.
Korisnikov avatar
By HARP
Lepo je na?i posao koji volimo da radimo,a uz to i dobro pla?en.E,sad uvek se ispostavi da radimo posao koji nam ne leži ali moramo zbog para,pa ?esto prevr?emo o?i.Mada ja kada radim nešto ja se potpuno profesionalno predam tome i trudim se da budem najbolji.
Možda bi vama zvu?ilo uvrnuto ali ja volim da budem što više umno optere?en na radnom mestu,kako mi ne bi bilo dosadno.
Taj dodatni teret i obaveze na poslu mogu samo da me ispune i u?ine mi posao lakšim.
Korisnikov avatar
By Mars
Sada i ja da kazem - zavisi.
U vecim gradovima je lakse naci poslove, ali sve na odredjeno. Jako odredjeno. U manjim je tesko naci posla jer uglavnom sve stoji, ne radi, a puno je nezaposlenih, pa se poslodavcima moze - da zaposljavaju ljude za jako male pare...I opet-sve zavisi koje su ti kvalifikacije.

Ali ako trazimo neki prosek, DA, tesko je naci dobar posao.

:snesko: :snesko: :ledeni:
By tomborn
AKO I U SICG OTVARAŠ OBRT... opet se obrati našem ministastvu vanjskih poslova, te poduzetništva.. oni ?e ti mailati listu adresa na koje se trebaš javiti....
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by AngraMaina
Aman šta je obrt?
Firma koja to nije. :D Imaš vezani i nevezani. Vezani je onaj koji se bavi zakonom propisanom djelatnoš?u (kafi?, tj. ugostiteljski obrt) a nevezani onaj koji radi nešto ?udno (izrada i prodaja suvenira recimo). A nije firma jerbo su polozi za osnivanje manji (500kn iliti 5000din kod nas) nego puste tisu?e koje moraš dat za firmu. Ali možeš zaposliti samo do 4 radnika. Ima li tako što kod vas? I ne zanima me da to otvaram kao strani državljanin ve? me zanima procedura za državljanine SiCG.
Korisnikov avatar
By reveal
tek sam krenula sa fakultetom tako da jos ne razmisljam o tome.

ali, iskustva nekih ljudi oko mene govore suprotno... sestra je diplomirala i nasla Splendid posao mesec kasnije... takodje i jedna druga sestra...

ali, verujem da trebaju veze, veze, vezice... :fist:
Korisnikov avatar
By Moa
Ja sam vec 2 godine bez posla a stalno neki troskovi troskovi
Korisnikov avatar
By unic0rn
Uvek moze da se nadje nesto ukoliko stvarno zelis da radis. bar za pocetak.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by AngraMaina
Aman šta je obrt?
najjednostavnije za objasniti je ovako. u Hrvatskoj ti obrt doðe kao samostalna delatnost kod nas, dok je tvrtka isto što i kod nas preduze?e. e sad, ako ti i dalje nije jasno, konsultuj se s nekim ekonomistom.
By Çâðê_DUP
Originally posted by unic0rn
Uvek moze da se nadje nesto ukoliko stvarno zelis da radis. bar za pocetak.
Evo, meni bi dobrodosao nekakv novinarski poslic ....:serlok:
Korisnikov avatar
By marvuk
Ponekad pomislim, da li bi se bavio drugim poslom da je druga?ija situacija u zemlji. Opet sa druge strane pomislim, taj posao sam želeo od sedmog razreda osnovne škole i uspeo sam da baš to radim. Više razmišljam o tome, šta bih radio drugo da nemam posao koji sada obavljam.
Da je teško danas na?i posao, teško je. ?ini mi se da je danas to teže nego ikad. Mnogi moji prijatelji prolaze kroz taj pakao zvani "nema posla". Znam kao i mnogi kako je to kada te roditelji izdržavaju, kada zavisiš od njih i ne bih voleo da se vratim na to. ?im sam završio školu srednju zaposlio sam se ali ne u okviru svoje struke. Mnogi moji školski ne rade u okviru svoje struke (pravno-birotehni?ka) ve? po prodavnicama, buticima, buvljacima. Još uvek je takodje prisutno ono "treba veza" ma koliko mi od toga bežali.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!