Skolska menza ostala bez djaka nakon otvaranja jednog fast-fooda na bukvalno 20m od skole.
Pritom smo se mi iz odeljenja bas zgotivili sa bracnim parom koji drzi taj fast-food, a i sad, 5-6 godina kasnije smo svi sa njima u dobrim prijateljskim odnosima i vecina se i dalje hrani tamo, iako je lokal podaleko od srednjih skola.
Razredni nas u 5om - 6om razredu nagovarao da ne idemo tamo, da se svi vratimo na ishranu u skoli itd itd.
Naravno nismo ga jebali 0,3% i vec na sledecem velikom odmoru smo opet svi sedeli ispred gorepomenutog fast-fooda. Kad eto ti ga nas razredni, ortodoksna seljacina BTW, izlazi iz skole i uz prekoran pogled nas dovikuje 'sta sam vam rekao, izlazite odatle!' i sl. Ceo razred se pokupio smesta, a ja sam nonsalantno ostao na svojoj stolici i zderao svoj djacki sendvic. Jedan drug, napola puta, u trku ka svom strahopostovanom razrednom, poce mene licno dozivati kao da sam gluv i slep 'hajde Vlado, zove razredni!', na sta sam ja samo prokomentarisao 'zabole me' (normalnim tonom i bez ikakvih dodataka tipa 'uvo', 'kurac' i sl.).
Ne verujem da me je razredni uopste cuo sa tolike razdaljine, no u svakom slucaju je saznao za moj komentar, verovatno od nekog clana svog pokorenog ulizivackog stada ucenika.
I tako poslao on mene na sastanak sa psihologom.... pedagogom, direktorkom, njim i nekim jebenim istraziteljem iz SUP-a. Kao da sam zaklao nekoga na skolskom plocniku, a ne opsovao, i to ako se definiciji psovke progleda kroz prste.
I tako oni meni pocese tupiti o tome kako je lokal van skolskog dvorista, i kako je nepristojno sto sam mu to rekao, da je protiv pravilnika skole, kako ce mi smanjiti ocenu iz vladanja itd itd itd,
na sta sam samo izdeklamovao u glavi vec pripremljen spisak psovki i uvreda koje nam je nas razredni ucestalo upucivao (sve od idiote, majmune, kretenu pa do 'majku ti poljubim'). Takodje sam im opisao par situacija kada je doticni na casu gadjao ucenike raznoraznim predmetima kao sto su krede, kljucevi od kola, srafcigeri (nastavnik tehnickog) pa cak i stolica.
Zakljucak?
Psiholog, pedagog, direktorka i istrazitelj zabezeknuti, razredni crven kao cigla i manji od makovog zrna. Ne znam da li je na ikakav nacin kaznjen, no bar je prestao da psuje na casovima.
A meni nije falila ni dlaka sa glave.