Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Raditi za korporaciju?

1. radio/la bih bez ikakve zadrške
16
80%
2. radio/la bih, sa zadrškom
3
15%
3. ne bih radio/la za korporaciju
1
5%
Korisnikov avatar
By Srklet
Pitanje je naizgled jednostavno: biste li radili za neku međunarodnu korporaciju ako biste imali priliku?

Ako ne biste, zašto? Ako biste, zašto?
By str00ja
Meni ni ne pada na pamet ama nijedan razlog protiv, ku'sh bolje... :neznam:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Popeye
Pitanje je naizgled jednostavno: biste li radili za neku međunarodnu korporaciju ako biste imali priliku?
Ako ne biste, zašto? Ako biste, zašto?
Pa ako su dobri radni uslovi i dobra plata, da.
Korisnikov avatar
By walt333
pu pu daleko bilo. Iza svake korporacije stoje masoni, jevreji, gej lobi i iluminati koji zive samo da bi unsitili pravoslavlje i da bi svima stavili zig zveri na ruku ili na celo. Tako da neka hvala:kosa:
By Swanheart
Originally posted by walt333

pu pu daleko bilo. Iza svake korporacije stoje masoni, jevreji, gej lobi i iluminati koji zive samo da bi unsitili pravoslavlje i da bi svima stavili zig zveri na ruku ili na celo. Tako da neka hvala:kosa:
:kosa:
Korisnikov avatar
By 2kune
Njet, to bi značilo pristati na položaj sluge. Valja osnovati svoju korporaciju. :sixto:
By Simor
Prepostavljam da dilema "raditi ili ne za međunarodnu korporaciju" proizilazi iz upitanosti da li se time podržava kapitalizam koji generiše razne nepravednosti (ili su nas, bar, za mnoge od tih nepravednosti ubedile pristalice određenih ideoloških škola).

Meni je važno da se u poslu držim određene (poslovne) etike i da ne pljujem po sopstvenim vrednosnim načelima (što bi se narodski reklo, kada dođem kući da mogu mirno da spavam), a to mogu radeći i u međunarodnoj korporaciji i u humanitarnoj organizaciji. Kao što je neetičan i izrabljivački odnos moguće imati i u "nekapitalističkim" oblastima (evo, mi u Srbiji možemo da se setimo kako su pare kradene a tobože su sakupljane da se omogući dostojanstveniji život Srba na Kosovu ili da se pomogne u lečenju žena obolelih od karcinoma dojke).

Hoću reći, pomahnitalo tržište treba ograničiti, država treba da uzme svoju ulogu u regulisanju zarad kakve-takve socijalne ravnoteže, ali nije slobodno tržište alfa i omega sveg zla koje se stuštilo na moderni svet, niti ukidanje tržišta dovodi do univerzalnog spasenja.

Elem, radi u korporaciji, izuzev ako nije u pitanju vojna industrija. ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
ne, da stvar bude gora, oni su jako suvremeni, tolerantni and shit like that.
recimo, pitali su me kad zelim poceti, ja rekoh 1.7., jer imam dosta obaveza oko zagreb pridea, a oni rekose da je bas divno sto se time bavim, da oni sve to podrzavaju i da nema nikakvih problema da pocnem 1.7. :lol:

uvijek se sjetim jednog zombie-cimera, koji je stalno govorio "mi u kauflandu.." :roll: vec vidim da su za godini dana govoriti "mi u XY"... :qqlele:
By Swanheart
dakle otvorio si temu da bi nam se pohvalio a ne da bi cuo misljenja :yay:

:merlinka:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ne znam zasto, vidim te kako u meku sedis i jedes hamburgere kao kontrolor standarda :-)))
salu na stranu, mislim da je isti qrac hoces li raditi za velikog ili malog gazdu. gledaj samo ko ce vise da plati, i tamo idi.
Korisnikov avatar
By Srklet
oh well... nije me nasmijala tvoja šala, nego ono sto smatras šalom. that's funny! :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Popeye

ne, da stvar bude gora, oni su jako suvremeni, tolerantni and shit like that.
recimo, pitali su me kad zelim poceti, ja rekoh 1.7., jer imam dosta obaveza oko zagreb pridea, a oni rekose da je bas divno sto se time bavim, da oni sve to podrzavaju i da nema nikakvih problema da pocnem 1.7. :lol:

uvijek se sjetim jednog zombie-cimera, koji je stalno govorio "mi u kauflandu.." :roll: vec vidim da su za godini dana govoriti "mi u XY"... :qqlele:
Čekaj ... tebi nije problem da budeš pripadnik organizatora prajda a problem je pripadati zaposlenima korporacije? Koja je krucijalna razlika?

A kako ćeš opisati nekome svoj posao? Ja i ekipa u kompaniji? ...

Meni je to ipak previše egoistično.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Cuj, ako sam vec resio da radim, onda radim tamo gde cu dobiti najvecu svoticu novca na racunu na kraju meseca.

To je elementarna logika, dragi moj Votsone.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Nema razloga zasto ne bi radila, ako su uslovi ok..:lepeza:
By Simor
I? Kakvi su utisci prvog radnog dana? Kako je u korporativnom kapitalizmu? ;)
Korisnikov avatar
By deran
prvog sedmog,ne šestog...:srbin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!