Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Evo jedan kvizic:

http://www.gradview.com/articles/careers/etiquette.html

Lm, mene strasno nervira nedostatak iste, koja zaista verujem da ima pre svega veze sa najosnovnijom kulturom.

Trenutno me jako nervira kada lepo u pismu napises da ti potvrde prijem dokumenta a njima to ne pada na pamet da urade.

Ali to je sitnica.
Neverovatno mnogo stvari primecujem i smeta mi kada se ljudi u poslovnom okruzenju ne ponasaju kako treba.

Za pocetak, imam 30 godina, nisam srednjoskolka i smatram da ljudi ne treba sebi da daju za pravo da mi se obracaju sa "ti" zato sto sam mladja/nizeg poslovnog ranga od njih.

Kad cujem to ti mislim da mi kosa digne na glavi i istom sekunda postajem napadno ljubazna uz beskonacnu distancu.

Lm, koji je vas odnos prema ovoj temi?
Korisnikov avatar
By smaug
Isti kao tvoj. Jedina olaksavajuca okolnost ovde je 'you'... Ali me jednako nervira to sto tebe nervira. Ovde se to vrlo retko desava pa se tim povodom retko i nerviram.
Moji idealni biznis partneri su Japanci. Znas kako su ljudi spektakularni...Nema ama nista od ovog sranja. I da mogu ja bih se sutra preselila tamo. Ni zemljotres, ni cunami ni nuklearke me ne bi zaustavile.

A tebi se divim (do imbecilnosti). Ja ne znam kako bih uspela da radim u Srbiji a da ne zaglavim u bajbokanu jer sam patosirala nekoga ko mi se obratio kao da sam sa njim ovce cuvala.

E da, sad sam se setila (primer iz NOBa)- izgubla sam posao u Srbiji neke...davne...devedesetineke jer je baja (vlasnik zemlje na kojoj smo iskopavali) ocekivao da direktor iskopavanja, jel, bude i musko i matoro, pa je izjavio: e mala, aj da sacekamo da dodje gazda. Ja rekla - ja sam gazda. A kraj mozes sama da dopises.
By alexandermagic
Znamo svi kako funkcionira poslovni svEt na ovim prostorima. Većinski.

Ili trpiš stoku ili, ak' si vješt i spreman na rizik -- pređeš u privatnike i sam određuješ uvjete i lakše sankcioniraš stvari koje ti ne odgovaraju.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by alexandermagic

Znamo svi kako funkcionira poslovni svEt na ovim prostorima. Većinski.

Ili trpiš stoku ili, ak' si vješt i spreman na rizik -- pređeš u privatnike i sam određuješ uvjete i lakše sankcioniraš stvari koje ti ne odgovaraju.
:lol:
United we conquer.
:lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Dobar kviz, mada moj rezultat baš i nije nešto zavidan (srećom, nemam direktnog kontakta sa klijentima na poslu).
Korisnikov avatar
By colorado
Nemam problem s obracanjem na ti. Imam kad u recenicam koriste: brate, razumes, znas, mislim...

U srpskom poslovnom svetu me generalno nervira rasulo i sto se sve izvodi uz pomoc stapa i kanapa.
I nerviraju me savremeni menadzeri skorojevici koji su videli jedan primer CV-a, i sad misle da SVI CV-i treba tako da izgledaju. Ako je slucajno drugacije formatiran, ti si onda jako glup i neobrazovan, i nema sanse da te zovu na razgovor. I super su mi oni sto se smeju misleci da je "mother tongue" pogresan prevod/izraz.
Korisnikov avatar
By Dina
Gledam da se ne nerviram... Nasla bih sigurno po pet stvari u proseku dnevno koje mislim da nisu kako ja smatram da treba da budu pa ako bih se nervirala oko svake koliko bi to bilo nedeljno, mesecno, godisnje, do penzije...?! Tu sam zbog posla, tacnije para, to nisu ljudi sa kojima bih se ja druzila privatno, prema tome trudim se da im ne dam previse znacaja. Sa svima njima sam u poslovnom odnosu, bez obzira da li se obracamo na vi ili ti. Mozda je situacija sto se obracanja tice u inostranstvu bolja, ali da bolje rade - daleko od toga. Ja radim uvoz stalno, i mnogo puta su pogresili. Ili greska u fakturi, poslali manje, poslali vise, poslali deseto od onog sto smo narucili itd. Tu ne mogu da se zastitim od nerviranja jer roba nije uvezena da bih je gledala nego sto imam kupca za nju a ako je doslo nesto drugo ili ostecena roba tu posao dolazi u pitanje... I zbog toga se na sitnice ne treba obazirati jer ako se izgubi vreme i energija na to onda se nema dovoljno snage i vremena za te bitnije stvari i greske.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!